Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Писмо до Слави Трифонов от сдружението

 • 1 610
 • 12
 •   2
Отговори
# 1
 • Мнения: 4 068
Писмото е страхотно!Изключително!
Убедена съм,че ще има ефект.
Стискам палци!
Ще помисля по въпроса с подаръка и т.н. и ще пиша пак.

# 2
 • Мнения: 4 322
Копирам писмото:

Уважаеми г-н Трифонов,
Обръщаме се към Вас с ясното съзнание, че сте автор на развлекателно шоу, като разчитаме главно на Вашата социална ангажираност. Вие демонстрирате силна обществена позиция и вярваме, че проблемите на семействата, които се борят с диагнозата „безплодие”, няма да Ви оставят безразличен.

Кои сме ние - група млади, образовани български жени, обединени от желанието за мечтаното майчинство в сдружениe „Зачатие”. И преди да побързате да си помислите отегчено, че това е поредното българско сдружение с неясни цели, искаме да Ви уверим, че то е създадено от нашето страдание, от нашето нежелание повече да прикриваме зад анонимност съществуването си и от нуждата да се борим с безразличието на държавата към съдбата на над 250-те хиляди български бездетни двойки.
Ние не сме отчаяни, защото проблемите ни са решими - много от нас забременяват успешно след години лечение и това ни окрилява в борбата за осъществяване на най-човешката от всички мечти. Но ние сме част от българското общество и искаме да получим от него подкрепа и разбиране. Защото става дума не за друго, а за бъдещето на нацията ни - за възможността здрави, красиви български мъже и жени да създават здрави, красиви български деца.

Накратко - лечението на стерилитета е скъпо, често непосилно за обикновеното българско семейство. При това говорим не само за сумите в рамките на 2-3 хиляди лева, колкото струва една процедура ин-витро, а за ежемесечни разходи, вариращи между 150-200 лв. за изследвания и терапия - спермограми, хормони, прегледи на ултразвук, стимулации с медикаменти и т.н., които се налага да правим в продължение на години. Наистина, всеки българин би дал мило и драго, за да има деца, но смятаме, че щом демографският срив се определя като един от основните проблеми на нацията ни, би трябвало стимулирането на раждаемостта да е държавна политика.
Ето защо в това сдружение се събрахме, не само за да се подкрепяме една друга, но и за да се борим заедно за корекции в здравната политика на всички досегашни правителства, в която проблемите на стерилитета са пренебрегнати.

Смятаме, че ние, като редовни данъкоплатци, които всеки месец плащат вноската са за здравно осигуряване, имаме право да използваме тези пари за лекуване на безплодието си. Съществуващата здравна система в момента не отговаря по никакъв начин на сериозните проблеми в диагностиката и лечението на хората като нас, нито профилактиката в тази област е достатъчно добра, за да предпази младите хора от бъдещи трудни и често безизходни ситуации. С най-голям цинизъм НС отхвърли възможността държавата да поема разходите за един опит за „ин витро” на семейство, како депутатът Алеко Кюркчиев дори си позволи да нарече борбата със стерилитета „лайф стайл” - т.е. едва ли не каприз на побояли и отегчени хора.

Г-н Трифонов, няма да Ви отегчаваме с повече подробности, надяваме се да можем да ги споделим с Вас и с милионите Ви зрители във Вашето студио, ако сметнете, че проблемът ни е достатъчно важен, за да ангажирате с него себе си и многобройната си аудитория. Със сдружението си ние засега поне успяваме да преодолеем срамът от клеймото „ялови”, което все още обществото е склонно да ни лепва, вместо да ни покаже съпричастност.

Ако поне малко сме успели да Ви интригуваме, посетете нашия сайт www.zachatie.org и се запознайте с дейността на сдружение Зачатие. Ще Ви бъдем искрено благодарни, ако проявите интерес и ни подадете ръка!
Поздрави![b]МОЛБА[/b]: Мели - Всички сме убедени, че ще бъдем поканени в шоуто, нали така?

Затова, моля ви, давайте идеи и предложения - за акценти, подаръци, заключителна реплика в книгата и т.н. Бързо, че ей сега ще ни извикат!

# 3
 • Мнения: 4 322
Има ли новини от Шоуто  Confused:

Мен ми хрумна нещо като подарък, но е с шеговит характер  Embarassed Абе не знам дали е съвсем подходящо но все пак ще го споделя  Embarassed

- диск със свалена програма за следене на БТ и церивикалната слуз;
- термометър;
- часовник;
- молив/химикал;
- дневник за записване на наблюденията  от деня.

 Embarassed  Embarassed  Embarassed

Иначе подкрепям идеята за подарък икона (на момичетата от дира), която да е благословена в някой храм или манастир  Sign Exclamation

# 4
 • Мнения: 539
Танче, готина идея
ама може и графика за Б.Т. на хартия
Иконата също е много добър избор
Може и два подаръка
Ще помисля за думи за книгата

# 5
 • Мнения: 233
не знам дали ще ви допадне идеята, но все пак и аз ще ви предложа нещо. смятам, че ще бъде голям бъзик, ако подаръкът е от сорта на пакет памперси, с който г-н Трифонов да ни услужи след девет месеца, или някакви други бебешорски аксесоари.

# 6
 • Мнения: 4 322
А като заключение в книгата за гости може да се използва девиза на Сдружението

“България има нужда от деца, а най-голямото щастие за нас би било да ги създадем и обичаме.”

# 7
 • Мнения: 3 146
Подаръкът може да е спермограма или някакъв друг тест свързан със стерилитета, който да показва, че зачеването е възможно  - не съм изобщо наясно как изглеждат тези неща и е възможно в момента да казвам страшна глупост.Подхвърлям ви го само като идея.

# 8
 • Мнения: 539
Цитат на: Tania79
А като заключение в книгата за гости може да се използва девиза на Сдружението

“България има нужда от деца, а най-голямото щастие за нас би било да ги създадем и обичаме.”

  202uu

не знаех за девиза Embarassed

# 9
 • Мнения: 4 322
Има ли новини от Слави  Confused:

# 10
 • Мнения: 637
Цитат на: Tania79
Има ли новини от Слави  Confused:


Никакви Confused

# 11
 • Мнения: 8 769
Писмото е много хубаво!Стискам ви палци!Дано някой да се намери да го прочете (от екипа на Слави,говоря!!!)! Praynig И като ви поканят, да не забравите да се похвалите, че аз не го гледам това шоу много редовно, но за вас специално ще се курдисам пред ТВ-то! Wink

# 12
 • Мнения: 233
да ви кажа, че преди време и ние пращахме писмо да покани една жена от наше село - актриса е, но от никъде нищо. затова мисля, че е добре да се действа по-настоятелно, защото покрай другите писма това може да остане незабелязано. само давам идеята. и стискам палци и на ушите по-скоро да се даде гласност на това "богоугодно дело", както казва поп Недко. Wink  Wink

Общи условия

Активация на акаунт