Американски колеж-първа тема

• 225 346
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 750
9-та резерва. Дори да влезе, официално свободните места се обявяват на 28 юни, което не оставя почти никакво време за кандидатстване за финансова помощ. Тъпо, но какво да се прави, поне опитахме

# 751
Ех...почвам да се отчайвам, че нямам шанс  Laughing Иначе браво на приетите!!!  Flutter

# 752
Ех...почвам да се отчайвам, че нямам шанс  Laughing Иначе браво на приетите!!!  Flutter

Според мен имате големи шансове, не пренебрегвай факта, че кризата е променила нещата за много хора през последната година. Ние също ще трябва да се пробваме за финансова помощ. И мойте надежди не са много големи, с едно дете... какво ли ще си кажат?... ми да се понапънат...

# 753
Здравейте! Нашето девойче е 37-а резерва с малко над 44% резултат. Трудно е с парите, но сме се прежалили и ако все пак се стигне чак до нея и успее да влезе, ще се справим.
Чета, че миналата година при момичетата са влизали до около 25-а резерва и имаме тайни надежди, че тази година би могло по някакъв странен и чудат начин да ни звъннат от колежа.  Simple Smile
Не мисля, че има голяма вероятност да бъдем приети, но имам няколко въпроса. Ако някой знаещ може да сподели за процедурата при резервите. Кога започват да информират, че детето е прието? Дали се чака списък с приетите резерви чак до 28.06 или е възможно да се знае по-рано? Благодаря!

# 754
Зная за един случай отпреди 3-4 години. Момиче на 132-ро място е прието /61-ва резерва/. Сега е отличничка в колежа.  #CrazyАма това вече граничи с чудото!!!  #Crazy

# 755
Здравейте! Нашето девойче е 37-а резерва с малко над 44% резултат. Трудно е с парите, но сме се прежалили и ако все пак се стигне чак до нея и успее да влезе, ще се справим.
Чета, че миналата година при момичетата са влизали до около 25-а резерва и имаме тайни надежди, че тази година би могло по някакъв странен и чудат начин да ни звъннат от колежа.  Simple Smile
Не мисля, че има голяма вероятност да бъдем приети, но имам няколко въпроса. Ако някой знаещ може да сподели за процедурата при резервите. Кога започват да информират, че детето е прието? Дали се чака списък с приетите резерви чак до 28.06 или е възможно да се знае по-рано? Благодаря!

А иначе и аз се интересувам от процедурата /и то от тези, които са минали по нея/. Ако някой знае подробности от собствен опит, моля да ги сподели!

# 756
  • България
 Миналата година в началото на юни ни уведомиха, че не ни отпускат финансова помощ и трябваше да отговорим до 19.06. /т.е. да се запишем или не/. След това канеха резервите. Не знам дали са им се обаждали по телефона, но своевременно изнасяха информация на сайта на колежа. Допускам, че са им звънили, защото и на мен ми звъняха, за да кажа дали се записваме при тези условия.

# 757
Зная за един случай отпреди 3-4 години. Момиче на 132-ро място е прието /61-ва резерва/. Сега е отличничка в колежа.  #CrazyАма това вече граничи с чудото!!!  #Crazy

Това звучи направо невероятно. Нашето дете толкова много иска да влезне в колежа, че би било чудесно, ако получи шанс.
А вашето дете коя резерва е?

# 758
14-та резерва при момичетата. В интерес на истината, аз бях много притеснена и очаквах резултатът й да бъде много по-зле. Тя имаше лошия късмет да й прилошее по време на самия изпит и заради това да "пропусне" почти два раздела. Карала е на "автопилот" по това време.
Не мога да опиша какъв плач беше от изпита до 16-ти април!
Защото колежът е нейният избор и голямата й мечта от близо 3 години насам!

# 759
При нас беше голям рев, когато детето видя, че е резерва, но вече и мина.
Мисля, че вашето дете ще бъде прието. Моля, когато ви звъннат от колежа, споделете във форума за да знам как вървят по ред на номерата.

# 760
При нас беше голям рев, когато детето видя, че е резерва, но вече и мина.
Мисля, че вашето дете ще бъде прието. Моля, когато ви звъннат от колежа, споделете във форума за да знам как вървят по ред на номерата.

Ако сте права /дано да сте! Simple Smile/, непременно ще пиша.
А иначе ... Нашите дъщери май се познават Simple Smile, понеже имат общи настоящи и бивши съученици.

# 761
Да, сутринта нашето девойче се похвали, че е разбрало за разменената информация между нас. Живеем в света на Джордж Оруел, няма спасение.  Simple Smile
Иначе от нашия клас двете момчета са приети, а от момичетата ние сме най-напред. Другите момичета изглежда ще продължат в "Златарски", но ние сме твърдо против това училище. Не, че девойчето не иска да е там. Сега продължаваме с подготовката за държавните изпити и се надяваме да влезем в някоя от добрите езикови гимназии.
Обсъждахме вариант и за "Софийска езикова гимназия". Похвалиха ни я и е близо до нас. Това е в краен случай, ако не не ни приемат в добро държавно училище или в колежа. Нямаме намерение засега да ходим на изпити в други частни училища. Така или иначе, освен в Американския колеж, в останалите, в които се плаща, изпитите се правят колкото да се каже, че има някаква конкуренция. Отиде ли човек с парите си, едва ли ще го върнат, че вече няма места.

# 762
Зная за един случай отпреди 3-4 години. Момиче на 132-ро място е прието /61-ва резерва/. Сега е отличничка в колежа.  #CrazyАма това вече граничи с чудото!!!  #Crazy

Това звучи направо невероятно. Нашето дете толкова много иска да влезне в колежа, че би било чудесно, ако получи шанс.
А вашето дете коя резерва е?

В първия момент ми прозвуча като виц, но наистина е възможно и си го обяснявам по следния начин. При записване колежът /поне преди години/ изисква да се заплати около 10% и преди 3-4 години това за субсидираната такса е било не толкова голяма сума. Може до септември да е имало причина някой да се откаже, а тогава вече децата са записани повеето в други училища и при прозвъняването да са стигнали до толкова далечна резерва.
Всеки с късмета си  Hug, кой където му е писано

# 763
  • София
На 28 юни обявяват само освободените със сигурност места - тези от хора, на които е предложена финансова помощ и въпреки това са отказали да се запишат - за тях важи този срок за записване. Тези, които не кандидатстват за финансова помощ, могат да изчакат резултата от приема в държавните гимназии и чак тогава да вземат своето решение. А това става около 15 юли. Ето това чакане до средата на юли е много изнервящо наистина, но няма начин, въоръжете се с търпение. Синът ми беше около 11-12 резерва и ни се обадиха за свободно място на 14 юли.

# 764
Искам да използвам случая, че две мами на деца учещи в колежа са писали последните два поста да ги попитам за мнението им, представям си с няколко думи, все пак таксата е доста висока? Освен за образованието, което всички сме чували, че е на най-високо ниво, също ме интересува какви са развлеченията на децата извън учебно време, с оглед тежката пубертетска възраст, какво е поведението на децата, на вашите деца и тези около тях....доколко задълбочено и сериозно гледат на образованието си и използват възможността, че са там?

Общи условия

Активация на акаунт