Американски колеж-първа тема

• 225 346
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 870
някой може ли да ми каже в какво горе-долу се състои приемният изпит

# 871
   Хайде аз ще опитам да ти дам насока.........
Решавай много задачки тип Кенгуру и не само.Много е важно да ги решаваш бързо.Времето за което се справяш със задачите е изключително важно.Ако няма да ходиш на уроци - Сборници.Започваш да ги решаваш още от сега.Всякакви.Наблегни на нестандартни логически задачи.За есето - чети много книги,за да ти разширят мирогледа и да оформят изразяването ти.
    А за начало прочети цялата тема/ и стара има/може да откриеш много полезна информация.
Е, толкова от мен.Успех!!!

# 872
Най-добре учат български в Американския колеж
04.06.2010 14:45
Учениците от Американския колеж в София са постигнали най-високи резултати на държавния зрелостен изпит по български език и литература
На церемония по дипломирането в Американския колеж в София (фотография от 2007 г.)
 Учениците от Американския колеж в София са постигнали най-високи резултати на държавния зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ). Така беше и през миналата година.

Анализът на резултатите от матурите бе представен днес от зам.- министъра на образованието, младежта и науката Милка Коджабашиева.

За трета поредна година министерството представя десетте училища, в които зрелостниците са постигнали най-висок резултат на матурата по БЕЛ. Осем от училищата присъстват в тази класация за трета поредна година.

За първи път в десетката - на шесто място по резултат е Езиковата гимназия "Йоан Екзарх" от Варна, а на девето място е Гимназият с преподаване на английски език "Гео Милев" в Бургас.

На второ място по постигнати резултати по БЕЛ са учениците от Испанската гимназия в София, на трето е 91-ва Немска езикова гимназия, на четвърто място е Националната гимназия за древни езици и култура "Константин Кирил-Философ", следвана от 73-то СОУ в София.

На седмо място по успех по БЕЛ е Италианският лицей в Горна Баня, на осмо - Първа английска гимназия в София, на десето - езиковата гимназия в Пловдив.
още по темата

Има заподозрян чиновник заради скандала с матурата
 21 | 22127
Вазов или есе на матурата по български език
 4 | 17469

Анализът на резултатите по БЕЛ по вида на училищата показва, че най-висок среден успех по този предмет - 5,27, са постигнали учениците от профилираните гимназии.

Със среден успех 4,79 са зрелостниците от училищата по изкуствата, следвани от учениците от средните общообразователни училища, които са постигнали среден успех 4,35.

В професионалните гимназии средният успех по БЕЛ е 3,94, а на последно място са специалните или оздравителните училища - 3,86.

По думите на Коджабашиева през тази година има значително повишение на резултатите от матурата по математика спрямо 2009 г. Сега на изпита са се явили 7130 зрелостници, а средният резултат от матурата е 59,26 точки.

Това е много добър резултат и той показва, че на тази матура се явяват ученици, които ще кандидатстват за студенти с математика, коментира Коджабашиева. Тя съобщи, че добър е и постигнатият среден успех от държавния изпит по биология и здравно образование - от 53,5 точки, като на матурата са се явили 8703 зрелостници.

В сравнение с 2009 г. по-високи са постигнатите резултати и на матурата по философски цикъл, но през т.г. се явиха по-малко зрелостници - 2854, каза зам.- министърът. Средният успех на изпита по този предмет е 49,77 точки.

Високи са и резултатите на държавните изпити по английски, немски и френски език, като по немски език много малко са получените слаби оценки. На тези изпити се явяват предимно ученици от езиковите гимназии.

Средният успех на държавния зрелостен изпит по география и икономика е 31,88 точки. 35 на сто от явилите се зрелостници имат слаби оценки, а други - 36 на сто са с оценка "среден 3". Само един процент от явилите се на този изпит 30 848 зрелостници имат отлична оценка

# 873
  • София
Трета година все сме първи. Simple Smile Не искам да прозвуча нескромно, но... промиха ни мозъците с тая матура и ако не бяхме първи, не знам... Ние нощем не можехме да спим и я сънувахме - още не мога да се успокоя. hahaha hahaha
Както и да е, де. Честито на випуск 2010 на ACS и на учителите ни. Heart Eyes

# 874
  • София и там където не се пуши
Трета година все сме първи. Simple Smile Не искам да прозвуча нескромно, но... промиха ни мозъците с тая матура и ако не бяхме първи, не знам... Ние нощем не можехме да спим и я сънувахме - още не мога да се успокоя. hahaha hahaha
Както и да е, де. Честито на випуск 2010 на ACS и на учителите ни. Heart Eyes

Звучи ужасно – луда работа, ако така ви мъчат.

Близки деца издържаха с оценки над 5.70, дори деца учили в обикновени училища. Щастливи, доволни от трудът им. И какво значи стотни разлика – аз лично не виждам.

# 875
Здравейте!  Simple Smile Мойта щерка ще става 6 клас-какви школи ще препоръчате? Това е само и единствено за 6. В седми ще сигурно ще ходим на частни.  ooooh!

# 876
  • София
Дороти, ужасно, ужасно, ама матурата я минахме като пътен знак. hahaha hahaha
Радина, не съм много по курсовете, само ти казвам да не я записваш при Иванови - значи... такъв тормоз е там, че детето ти ще бъде после с увредена психика. Добра е подготовката, ама на такава цена... не си струва. Wink

# 877
  • София и там където не се пуши
 t1n43t0 - точно това искам да кажа, че дори без уроци я минаха бързо и спокойно децата. Учителите са ги научили да мислят и да вярват в себе си без излишни емоции и тежки иживявания.   bouquet  bouquet  bouquet , а стотните за мен нямат значение.

# 878
Аз за Иванови не си и помислях!  #2gunfire Като ги знам какво правят!  #Cussing out Записавм я във Веди(само за 6 клас). Надявам се да не съм сгрешила.   newsm78

# 879
  • Там, където ме обичат
Аз за Иванови не си и помислях!  #2gunfire Като ги знам какво правят!  #Cussing out Записавм я във Веди(само за 6 клас). Надявам се да не съм сгрешила.   newsm78
Не се!  И аз така направих!

# 880
   Хайде аз ще опитам да ти дам насока.........
Решавай много задачки тип Кенгуру и не само.Много е важно да ги решаваш бързо.Времето за което се справяш със задачите е изключително важно.Ако няма да ходиш на уроци - Сборници.Започваш да ги решаваш още от сега.Всякакви.Наблегни на нестандартни логически задачи.За есето - чети много книги,за да ти разширят мирогледа и да оформят изразяването ти.
    А за начало прочети цялата тема/ и стара има/може да откриеш много полезна информация.
Е, толкова от мен.Успех!!!
много ти благодаря   love001 newsm51 newsm47 newsm08и извинявай че не ти благодарих по рано но тлябваше да уча за матурите

# 881
  • София
Всички деца ли са се записали вече?  Или още са ги оставили да мислят до 28-ми?
О нееееее, вие какво решихте?

# 882
  • София
Здравейте!  Simple Smile Мойта щерка ще става 6 клас-какви школи ще препоръчате? Това е само и единствено за 6. В седми ще сигурно ще ходим на частни.  ooooh!

Ако щерката се учи от теб на изразяване.... Каквото и да ти препоръчат май ще е напразно...

# 883
Нищо със сигурност още не сме решили zuri. В събота ще се ходи на изпит, после живот и здраве на интервю .. та не знам. Иначе оценките на детенце за държавните училища ще и стигнат за навсякъде - бал 35.75 за МГ и 35.5 за ЕГ  newsm78 още умуваме. Някой знае ли какви са шансовете за пълна стипендия? И изобщо как протича допълнителния изпит за пълна стипендия + интервюто???? #Crazy

# 884
Дороти, ужасно, ужасно, ама матурата я минахме като пътен знак. hahaha hahaha

Моя племеник завърши тази година Американския колеж. Матурата по български му е 5.92 - така го майтапих, че не е пълно 6 (наша закачка)..
Но по-важното уникално умни са децата там. Имах възможността да се запозная и говоря с негови съученици. Деца с др ценостна система, амбиции и желания и в същото време най-обикновени тинейджъри с купони, дискотеки и напивания

Общи условия

Активация на акаунт