Американски колеж-първа тема

• 225 345
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 945
Явче, даже си ме пожалила, за това което си позволих да напиша.
Моето мнение не се припокрива напълно с това на приятелката ми, но нейното ме шокира.

А дори не знам от колко деца е бил випуска на АК тг, камо ли да знам за НЕГ.

*Сега виждам, че си писала, че са два пъти повече явили се деца от НЕГ. Съмнява ме випуска на немската да е от 200 деца, а си мисля, че в АК от 142 започнали, едва ли са останали по-малко от 100 деца в12ти клас. Гадая, но ми се вижда малко невъзможно.

# 946
Днес се зачетох в темата за прием в СМГ
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505535.90

Хм, досега не съм чула за такива яки "хаквания" в класирането за АК.

Няма как и да чуеш за АК, там класирането не се публикува за разлика от СМГ, където още има подробни резултати от миналогодишните изпити и приетите деца по паралелки в 5 и 8 клас.

# 947
....от как има матури АК има най-високи резултати по БЕЛ.
Роска, честно е да се каже, че разликата с 91 НЕГ е 1 стотна, но броя на учениците в немската е 2 пъти по-голям Laughing Има значение, мисля си Grinning

Изключително уместна забележка newsm10 Не се бях замисляла до сега да сравня бройките на учениците от двете училища, но съм сравнявала куриозите с изпитите по математика, където на национално ниво СМГ е някъде на 16 място, а едно училище от Горно Нанадолнище е първо с абсолютен резултат 6.00 newsm12. Е, това с математиката се получава хем от подсказване, хем заради малкото деца, но в случая с АК и 91 НЕГ можем да приемем спокойно, че двете училища са равни .

И да се върна на темата - наистина има обективни поводи за съмнение, че нивото в АК ще падне. Но за момента това са само съмнения и нищо повече. Към днешна дата няма обективни данни, че нивото е паднало. Нововъведението с отпадането на правилото първите 50 деца да плащат 50% е само от една година. Едва след още 4-5 години ще се знае твърдо дали нивото пада или не. Пък и училищата са инерционни системи и ниво не се срутва за една година.  По същите причини е безсмислено бивши ученици на АК да контрират с примери от тяхното време. Сега нещата са други, а дали това ще е за добро или за зло ще се види със сигурност след петилетка. И едва тогава тези които са се записали или не са се записали ще знаят дали са сбъркали.

П.П. На базата на информация от абсолютно доверен и 100% надежден източник обаче знам, че със сигурност има спадане на нивото на летните курсове, провеждани в АК през месец юли. Много родители записват децата си на тези курсове като проверка - дали децата ще харесат училището, как се преподава, каква е базата и пр. Та възможно е и част от съмненията за спадане на нивото да се дължат на рязко сваленото ниво на летните курсове.

# 948
Явче, даже си ме пожалила, за това което си позволих да напиша.
Моето мнение не се припокрива напълно с това на приятелката ми, но нейното ме шокира.

А дори не знам от колко деца е бил випуска на АК тг, камо ли да знам за НЕГ.

*Сега виждам, че си писала, че са два пъти повече явили се деца от НЕГ. Съмнява ме випуска на немската да е от 200 деца, а си мисля, че в АК от 142 започнали, едва ли са останали по-малко от 100 деца в12ти клас. Гадая, но ми се вижда малко невъзможно.

На времето в 91 НЕГ имаше класове a, b, c, d, e и f, а броят на учениците във всяка паралелка беше 33-35.  Това прави таман 200 деца.

# 949
  • София
....от как има матури АК има най-високи резултати по БЕЛ.
Роска, честно е да се каже, че разликата с 91 НЕГ е 1 стотна, но броя на учениците в немската е 2 пъти по-голям Laughing Има значение, мисля си Grinning

Съвсем точно казано. Официалния прием в НЕГ преди няколко години беше 182 + поне още 20 отгоре. Сега може и да е повече. Но дори и да не става сравнение с НЕГ, резултатите на останалите училища от челната 10-ка са толкова близки, че не виждам как може да се съди по това кое училище е по-добро.

# 950
Без да подценявам резултати на децата от АК, първото място си е първо на ДЗИ, но резултатите на училищата в първата 10 са доста близки, така че всяко училище попаднало там заслужава моето уважение.

# 951
Днес се зачетох в темата за прием в СМГ
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=505535.90

Хм, досега не съм чула за такива яки "хаквания" в класирането за АК.

Няма как и да чуеш за АК, там класирането не се публикува за разлика от СМГ, където още има подробни резултати от миналогодишните изпити и приетите деца по паралелки в 5 и 8 клас.
Публикува се! И по-важното не се подменя! На входа на училището.
А това което се разисква за СМГ е толкова шокиращо, че ме е страх да си помисля какво въобще се случва в държавните училища ooooh! ooooh! ooooh!

Колкото до матурите, ще Ви споделя, че очаквам догодина АК да не са първенци. Не защото ще знаят по-малко от другите, а защото там порядките са други. Там никой учител няма да си затвори очите, ако някой преписва или подсказва. А и все ми е тая на кое място са, съжалявам, че зачекнах темата

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 15:28 от rosss

# 952
  • София
1 София-град Столична София Американски колеж в София  Частно 117  5.79  -0.02 
2 София-град Столична София 164 ГПИЕ  Общинско 134  5.78  +0.04 
3 София-град Столична София 91 НЕГ  Общинско 202  5.78  -0.01 
Роска, не съжалявай Hug
117 ученици от АК срещу 202 от НЕГ и 0.01 разлика Simple Smile
Дали да не спомена и една разлика от 5000 евро/долара годишно newsm78 Wink

# 953
Явче, не бих платила 5000 евро за една матура по БЕЛ , каквато и да беше разликата. Когато съм си правила анализ дали си заслужава да ги плащам, въобще не съм се сещала за матурите.
За матури можеш и на уроци да ходиш, и сам да се подготвяш съвестно и тн

# 954
  • София
Явче, не бих платила 5000 евро за една матура по БЕЛ , каквато и да беше разликата. Когато съм си правила анализ дали си заслужава да ги плащам, въобще не съм се сещала за матурите.
За матури можеш и на уроци да ходиш, и сам да се подготвяш съвестно и тн
Сигурна съм, че е така! Предполагам, че не си и очаквала там да ти възпитат детето. Grinning
Най-ценното нещо в този колеж са децата и тяхните качества, затова взех учасие в дискусията, защото тревогата за нивото му е основателна!
Роска, дори не ми е приятно да спорим, а какво остава да ми се и разсърдиш - надявам се, че всичко е ОК! Hug

# 955
Явче, винаги ще е ОК, защото знам, че търсиш истината, а не се заяждаш Hug

Съжалявам, ако аз съм нетърпима днес, но как да обсъждам ниво на училища, когато знам, че днес е минал първия ни "Файнал" - изпит с 85 въпроса по история. /Още един е имало днес./
 Не се сещам в друго училище това да се прави.  А предстоят още 8 такива,типично студентски изпити

* Възпитанието на тийн е сложно нещо, но средата неминуемо влияе на него, а влиянието на Ак и на средата там към момента го оценявам само на положително

# 956
Нивото на едно училище не зависи чак толкова от децата, които учат в него. Нивото се определя от администрацията и учителите. Ако изискванията останат все така високи (а това ще се запази, защото контролът върху училището е много силен и на много нива - поради акредитациите, коите са не само от родното Министерство на образованието и включват редовни проверки на училището), просто на 150 влезнали ще има много по-голям процент изключени. 12 клас са завършили 117 човека, което означава, че по пътя от 8 до 12 клас по една или друга причина са се загубили около 30 деца (успех, дисциплина, преместване).

Една матура, както разбрахме наскоро, не струва 5х5000 евро, а много по-малко  Wink

# 957
Е, два дена вече за това ниво!
Ясно е че нивото и на НЕГ и на СМГ и на АК е високо.Ами не може всички да отидат в АК.Както и не могат всички да отидат в СМГ.Всеки да си реши сам.АК е с много труден изпит и с висока такса /има възможност да се кандидатства за намаляне и това не е унизително Naughty/
За нивото и статистиката миналата година в нашето МГ в Пловдив мин.бал 23.144 и макс. 34.339: Значи всички заедно в едно елитно училище.Тази година ще видим с тези по-високи балове.Ама ще видим само класирането, защото ние отиваме да се доказваме в АК.
А като гледам и в СМГ се мъти нивото с платени места за 4 клас.Аз не виждам нищо лошо в това да има платени паралелки и за базата е добре, и за  учители,  и за децата на платилите в 7 клас ще са едни гърди напред пред другите.Истината е ,че никаде никой няма да ви каже;"Това е училището!Тук ти гарантираме,че ще си НОМЕР ЕДНО,ще ти осигурим прием в Харвард или Хайделберг с пълна стипендия,а после те очаква високоплатана работа в просторен офис и семейство с три деца за радост на баба и дядо"
За последното знам,че го знаете Вие сте интелигентни хора.

# 958
  • България
Истината е ,че никаде никой няма да ви каже;"Това е училището!Тук ти гарантираме,че ще си НОМЕР ЕДНО,ще ти осигурим прием в Харвард или Хайделберг с пълна стипендия,а после те очаква високоплатана работа в просторен офис и семейство с три деца за радост на баба и дядо"
За последното знам,че го знаете Вие сте интелигентни хора.

+1  Peace   202uu

# 959
  • София и там където не се пуши
Съжалявам, ако аз съм нетърпима днес, но как да обсъждам ниво на училища, когато знам, че днес е минал първия ни "Файнал" - изпит с 85 въпроса по история. /Още един е имало днес./

Точно как ще се казва Final или годишно или класно просто няма значение.  Имам право да се изказвам, учила съм в американско училище и знам за какво иде реч  Peace . Не са нещо велико тези препитвания.

Просто не мислете, че трябва да дадете ама много пари, за да получат децата ви добро образование и да продължат напред.

Който иска да дава. Дори хора на които са били ужасни трудни за обучение са станали велики личности. Малките разлики не са разлики.

Ниво, ами искам си нивото в училищата, където учат децата ми, не ме интересуват другите, не гледайте чуждите деца. Искат там - там са.

Ами по другите училища, има и деца с увреждания, които се интегрерат много успешно, а в АК има ли  newsm78 . Има ли някакви превилегии. За мен са важни и хората. В един колектив има всякакви, трябва да свикват да не са само около велики, умни деца и хора.

Надявам се, че сте ме разбрали.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт