Американски колеж-първа тема

• 222 694
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Ще се оправи детето, не се бой. Говори езика, не е толкова малък, че да не може да пита. Хората са казали - "с питане и до Цариград се стига". Особено като свикне с хората в Колежа, ще му бъде още по-приятно и весело да се размъква из София.
Само не съм съгласна с това, че "софиянчетата са много разглезени и извънредно разсеяни деца" - не така под общ знаменател. Grinning Аз пък имам доста познати от провинцията и всичките са доста по-разглезени от познатите ми софиянци. Whistling Wink

# 1 141
  • Там, където ме обичат
Само не съм съгласна с това, че "софиянчетата са много разглезени и извънредно разсеяни деца" - не така под общ знаменател. Grinning Аз пък имам доста познати от провинцията и всичките са доста по-разглезени от познатите ми софиянци. Whistling Wink
И аз съм на същото мнение. Peace

# 1 142
Имам идея как ще продължа да натискам синковеца да  се занимава с математика,където има много добри резултати и вече една много добра основа,но ми се ще да събера малко инфо и от мамите,а и от тук пишещите колежани как стои въпросът с изучаването на предмета в колежа.Интересува ме всякаква информация за преподавателите,редовните часове и сиповете.Така да се каже опита който имате вие.Благодаря на всички,които ще пишат предварително!

# 1 143
не се лъжете по гръмките имена тип "Американски кожлеж". Поне 4-5 познати имах дето го завършиха преди години, ни 1 от тях не стана човек.

# 1 144
не се лъжете по гръмките имена тип "Американски кожлеж". Поне 4-5 познати имах дето го завършиха преди години, ни 1 от тях не стана човек.

Не разбрах  newsm78

# 1 145
Ами никаква файда от парите за колежа. Понеже (поне преди време) децата там бяха на родители с възможности, либерални също така. И децата си мислеха, че са на гребена на вълната. За техните родители, мойто си гардже е най-умно, най-работливо, изобщо по и най, а реалността беше друга и не се вслушаха в това, което хората им казваха за децата им...Аз съм се изучил все в "хулени" училища, нито елитни, нито нищо. Завърших висше образование бакалавър, магистър, намерих си хубава работа, печеля добри пари. Не виждам американския колеж (освен повод на родителите да се дуят пред приятели и познати) какви по-високи изходни позиции дава....Ако детето е умно и амбициозно и в добра компания, училището може да бъде и по-обикновенно - поне според мен.

# 1 146
  • София
и в добра компания,

Неведнъж съм казвала, че за мен това е най-ценното, което колежът дава. Личното ми мнение е че "добрата компания" е на изчезване в последно време и смея да твърдя, че в колежа шансът да попаднеш такава е маалко по-голям. А че си е до човека другото, така си е. Достатъчно провали съм видяла в колежа, достатъчно свестни, амбициозни и преуспели хора съм видяла извън него Peace

# 1 147
  • Там, където ме обичат
и в добра компания,

Неведнъж съм казвала, че за мен това е най-ценното, което колежът дава. Личното ми мнение е че "добрата компания" е на изчезване в последно време и смея да твърдя, че в колежа шансът да попаднеш такава е маалко по-голям. А че си е до човека другото, така си е. Достатъчно провали съм видяла в колежа, достатъчно свестни, амбициозни и преуспели хора съм видяла извън него Peace
Мислех да напиша същото за израза "добра компания", но понеже bebZz Kiryakova ме изпревари, не ми остава нищо друго освен да се присъединя към мнението й.

# 1 148
  • София
По темата, може ли някой да сподели за биолог. и физика за 9 кл. Видях учебниците, цели тухли. Справят ли се децата?

И аз видух при записването на госпожицата , едно момче с тухлата по биология и го посичих на щерката да види какво я чака и дали е готова за такова учене. После се сетих, че и по време на следването ни и ние имахме подобна тухла в превод. За разлика от бълг. учебници, които бяха пълни с факти, в този беше онагледено с опити. Подробно описани стъпка по стъпка. Прави се прехода от практика към теория и обратно. Така и по-лесно се запомня.

# 1 149
  • България
zuri ,  дано си права за съдържанието на учебника. Аз за сега видях само учебникът по математика - видя ми се символичен на фона на тези, по които съм учила аз, но все пак и хорариумът е различен.

# 1 150
Здравейте!

Прочетох по-голяма част от темата, но не можах да намеря това, което ме интересува. Моят син ще кандидатства тази година, но ние сме от Варна и така и не успявам да намеря школа или учител, който да подготвя за изпитите. Реших, че ще наблегнем на подготовката по математика, като се надявам, че горе-долу това ще ни върши работа за теста. Но се притеснявам за есето. Все пак си има някакви правила и е необходима поне известна подготовка.
Има ли тук хора от други градове, които биха споделили как са се готвили децата им?
Видях примерния тест, но едва ли един тест ще ни е достатъчен.

Предварително благодаря за всяка информация, съвети и т.н.

# 1 151
 latrevw , чух че тази година момичето, което е прието с най-голям успех е от Варна, така че потърси и по Варна инфо.
Аз не съм фен на Американския колеж, но ме дразнят тези изказвания, че видиш ли оттам който е излязъл не е станал човек.
Самото училище било АК, СМГ или произволно избрана гимназия не е автоматично гарант за успеха в живота. Доброто училище е само предпоставка за това, а кой как ще я използва си зависи от него.

# 1 152
  • Там, където ме обичат
Самото училище било АК, СМГ или произволно избрана гимназия не е автоматично гарант за успеха в живота. Доброто училище е само предпоставка за това, а кой как ще я използва си зависи от него.
Peace

# 1 153
  • България
+1  Peace

# 1 154
latrevw , чух че тази година момичето, което е прието с най-голям успех е от Варна, така че потърси и по Варна инфо.
Аз не съм фен на Американския колеж, но ме дразнят тези изказвания, че видиш ли оттам който е излязъл не е станал човек.

ох, ами това ми е проблема, знам, че много деца от Варна кандидатстват, но просто не мога се свържа с майките им  Simple Smile продължавам да търся де
за другото си абсолютно права - гаранция никога и за нищо няма. от детето/ човека си зависи, но аз като родител съм длъжна да помогна за предпоставките. или поне аз така го чувствам

Общи условия

Активация на акаунт