Американски колеж-първа тема

• 222 831
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Моля Wink то това му е хубаво на колежа , че реално в 12 клас познаваш детайлно 142 деца от твоя випуск за мен това е +
другите училища си затворен в клас с 30 деца примерно и от тях е заформена групичка 1 и групичка 2 от по 5-7 деца другите са единаци изолирани и познаваш по физиономия да речем + 5-6 човека по отблизо от другите класове
като завършат у-ще слде 5 -6 години не се помнят много много докато в АК , реално с това местене постоянно се получава по добра симбиоза и се научават да са по контактни
сори за дължината на поста и т.н.
В НЕГ ги местят на абсолютно същия принцип.

# 1 171
  • Там, където ме обичат
Не знаех Embarassed Браво на ръководството им!

# 1 172
  • София
Ако тук има майки на осмокласници, някоя може ли да ми отговори на въпроса защо точно /и на какъв принцип/ се разместиха деца по паралелките? Къде могат да бъдат проверени точните резултати на всички от входящия тест по английски език?
Разместването се е получило заради техническа грешка на машината - непроверена  част в теста на децата от 201 ст. Поне така пишеше в писмото. Приемам, че е вярно, защото дъщеря ми и още 6 деца от класа й са преместени. Малко неприятно за тях се получи. Ще бъда или няма да бъда. Поне е в началото. Дано нивото да им е правилно определено, за да не скучаят в часовете или да им е невъзможно трудно.
А при разпределение за втория език в 9-ти клас има ли пак  тест за нивото на владеене на езика ?

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 23:58 от zuri

# 1 173
# 1 174
  • България
 Не се притеснявайте, децата няма да скучаят. Обучението по езика в 8кл е под формата на дискусии, проекти и т.н. Финалните изпити са еднакви за всички. Успех!

# 1 175
  • Там, където ме обичат
Не се притеснявайте, децата няма да скучаят. Обучението по езика в 8кл е под формата на дискусии, проекти и т.н. Финалните изпити са еднакви за всички. Успех!
Успех и от мен!
София, разгледах учебника по биология. Много ми хареса, като Нешънъл Джеографик е, дано и на децата им хареса. При вас имаше ли коментар?

# 1 176
За пореден път - това не е отчетна! Личните разговори, Моля, на ЛС!

# 1 177
  • Там, където ме обичат
За пореден път - това не е отчетна! Личните разговори, Моля, на ЛС!
Не съм съгласна, коментарът ми беше за учебниците в АК.

# 1 178
Мили дами, имам въпрос. Някой знае ли как се изчислява средният успех в колежа? Извинявам се предварително, ако някъде вече е коментирано това, аз не открих. Това е много важно, имайки предвид изискването за минимален успех 4.50, ако не греша. Ако някое дете е слабо по физическо или изобразително изкуство, може ли това да бъде причина за успех под минимума? Още повече, че през първата година се изучават малко на брой предмети и ако се вземе предвид средно аритметичният успех, наистина е възможно 2-3 предмета да се окажат решаващи.

# 1 179
  • Там, където ме обичат
Мили дами, имам въпрос. Някой знае ли как се изчислява средният успех в колежа? Извинявам се предварително, ако някъде вече е коментирано това, аз не открих. Това е много важно, имайки предвид изискването за минимален успех 4.50, ако не греша. Ако някое дете е слабо по физическо или изобразително изкуство, може ли това да бъде причина за успех под минимума? Още повече, че през първата година се изучават малко на брой предмети и ако се вземе предвид средно аритметичният успех, наистина е възможно 2-3 предмета да се окажат решаващи.
Първата година се учат англ., бълг., математика, музика, изобр., спорт, ИТ. Дано не изпускам нещо. Втория срок има и т.нар. науки. Значи ако смятаме средния успех от първи срок, при 7 предмета, за да имаш успех под 4,50 означава:
- 4 четворки и 3 петици, или
- 3 тройки, 1 четворка,  3 шестици и т.н.
Ако продължаваме с вариациите, ще стигнем до извода, че по-скоро 4 предмета са ти решаващи, а не 2-3.
И ако при 7 предмета, 4 са ти решаващи, какво правим следващите години, когато те се увеличат с още 5 по-сериозни???
Не го приемай като заяждане, но при тази хипотеза стигаме до извода, това училище подходящо ли е за детето. /не обратното!/ 
Затова, не се притеснявай предварително, времето и средата ще покажат - ако детето е мотивирано, има желание, полага усилия, всичко ще е наред. Успех Hug

# 1 180
  • България
 Не се притеснявай! До колкото знам от дъщеря ми, след 8кл няма отпаднали.

# 1 181
  • София
Знаете ли дали АК издават фактури за платените такси?

# 1 182
  • София
Първата година се изучават малко предмети, но 4 часа дневно са английски. Така че той е сам по себе си 50% от оценката.
По "изобразително" оценката зависи 30% от мотивация и 50% от презентация на артистичен период и тест върху други периоди - модермизъм, постмодернизъм и т.н. По музика е същата работа. Не се притеснявайте!

# 1 183
Успехът се изчислява в зависимост от броя часове - тегловно. Така английски с тежест 20 часа седмично тежи много повече от физическо 3 часа седмично и рисуване 1 час седмично. Освен това след 8 клас не се отпада. Първите отпаднали са след 9 клас.

# 1 184
  • Там, където ме обичат
Знаете ли дали АК издават фактури за платените такси?
Таксите се плащат по банков път, платежното не ти ли върши работа?

Общи условия

Активация на акаунт