Ваксини Дискусия

• 92 113
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 350
mustaine, книжката я има преведена, но в малък тираж и мисля, че вече се е изчерпала... Имам я в електронен вариант (преведена) и ако се интересуваш мога да ти я пусна по мейл или скайп...  Peace

# 1 351
недей Simple Smile авторът е жив и доста ясно си е казал, че се продава. и дори в русия е в торентите

http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1200801

а не в литпорталите или хомео сайтовете. (майтап:личи си образованието в Израел Simple Smile )

между другото, май имало ново издание:

http://www.homeobooks.ru/books.php?id=308

Цитат
22-10-2008 Мария Сокольская
Уважаемый Андрей Павлович! Пусть Вас не расстраивает тиражность книг - мы периодически допечатываем тиражи. К тому же автор дополнил книгу, теперь можно приобрести и более современное издание (на треть больше по страничности;-)

груб превод на важното: "12-10-2008 Мария Соколска ... ... ... "Освен това, авторът допълни книгата, и в момента може да се придобие и по-съвременно издание (с една трета повече страници Wink"

PS: хубава препратка: http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1330810
авторът на тази тема ме 'кефи' като начин на изказ и пълнота. може да не ви хареса, защото не е от поляризираните, но това е нормално. има адски много ресурс и в двете посоки. ако сте нерваци/нервачки, не четете, няма да ви харесат някои от линковете. само някои.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 00:02 от T3-M4

# 1 352
недей Simple Smile авторът е жив и доста ясно си е казал, че се продава. и дори в русия е в торентите

Авторът, между впрочем, е регистриран във форума и четеше старата тема против ваксините...  Peace За съжаление, не е влизал, откакто я заключиха... Още ме е яд, че не му писах тогава за новата тема, можеше сега да вземе отношение по някои въпроси...  Rolling Eyes 

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 00:15 от stelt77

# 1 353
[]
ПС/2 отплеснах се, извинете. линковете не са лоши, останалото - сори. не познавам хората, просто разсъждавам отвлечено на базата на недостатъчно информация.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 00:23 от T3-M4

# 1 354
Авторът живее в България... Във форума често споменаваме името и трудовете му, не е трудно да попадне на темите ни през гугъл например... Писал е само веднъж, понякога ни четеше - предполагам от чисто любопитство...
И аз приключвам със спама...

# 1 355
Като каза "гугъл" - ако някой го търси да го търси с руската версия на името (Александр) като най-добре е да се слага фамилия и после име. Това важи за всякакви издания на руски език.

еди.
PS интересно, в нета има обяви за семинар, където е обявен като "Д-р Александър Коток,  Израел". Да не е бил временен престой, и за това да е спрял да пише?

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 00:25 от T3-M4

# 1 356
mustaine, книжката я има преведена, но в малък тираж и мисля, че вече се е изчерпала... Имам я в електронен вариант (преведена) и ако се интересуваш мога да ти я пусна по мейл или скайп...  Peace
Искам я да.Защо не казахте по-рано...а се боря да чета на английски и то ми е един перфектен  Mr. Green
Ще ти пусна едно лс

# 1 357
Аз също не мисля, че има връзка м/у вит Д и развитието на децата. На Маги съм давала до годинката по 2 капки всеки ден. Че и със Зимафлор я блъсках. Първи зъб на 6 1/2 мес; мързелива- късно почна да се обръща, не лазеше и пълзеше; изправи се на крачета на 11 мес, тогава за кратко почна и да пълзи; проходи на годинка и 2-3 мес; проговори на 2 год; сега не можеш да й затвориш устата; даже мисля, че за възрастта й много правилно говори. На Ясен не давам вит. Д и е голямо шило. Много по- активен от кака си е. Още в края на 1-я месец започна да се обръща от корем по гръб; вече 2 седмици и другото обръщане прави. Напъва се да седи от месец.

Темида, а дали да не се обадиш в София в центъра по заразни и паразитни болести? Интересно какво ли ще кажат там...

# 1 358
в предната тема мари-анка видях ,че е организирала доставката на книгата на Котов.аз също искам,дори по добре е новото издание,сега разбрах ,че има такова.ако някой знае нещо повече ,моля да каже.става дума за хартиен носител.

# 1 359
Да споделя и моят опит с психоемоционалното и моторното развитие - вит. Д никога не съм давала, но доколкото знам се дава за профилактика на рахита, не за нещо други. Обече един хомеопат (с лекрска диплома и специалност АГ) ме посъвътва да не прекъсвам приема на фолиева киселина (минималната доза) и през деветте месеца. По негови наблюдения децата на такива майки развивали уменията си с около месец по-рано. Засега наблюдавам при моя син същото. Отделно, много му се говори, чете, показва откакто се е родил - за мен е задача непосилна, но за късмет има татко и баба Simple Smile Много е носен.
Сигурна съм, че и наследствени фарктори, и самото дете, също имат важна роля.

# 1 360
  • София
   Добре, но аз изобщо я спрях фолиевата отдавна. Дали да не започна отново?

# 1 361
   Фолиевата киселина се спряга като един от причинителите за бума на близнаци, а вчера срещнах нещо странно: когато бях бременна преди 3 години се препоръчваще по 400мкг, а сега - по 800. Това не е ли съмнително?

# 1 362
Аз много четох и много се чудих какво да правя с фолиевата киселина още преди да забременея, да не направя някоя глупост, че имам нисък хемоглобин и често съм под нормата, да не маскирам анемия, която може да е друг тип, а не желязо-дефицитна. В крайна сметка прецених, че храненето ми не ми доставя нужните количества, заради изхабяването на почвата и моите малки нужди от храна и реших да продължа с 400 мкг. Според хомеопата фолиевата киселена помага за развитието на нервните клетки, вкл. мозъка на детето. Не се задълбочих много в казаното от него, защото ми се видя логично, а и вече си бях направила проучването за допълнителния прием на фолиева киселина по принцип и бях решила, че в моя случай няма да навреди.
Преди това имах един спонтанен аборт и лекарят настояваше на 10 пъти по-високи дози ФК, ей така, за презастраховка, но след като си направих проучването -  отказах категорично, както и приемана на прогестерон, пак за всеки случай (да не споменавам, че на опаковката на въпросното хапче пишеше, че е противопоказно и не трябва да се дава, ако е имало спонтатен аборт!!! Естествено теглих една дълга и широка и на лекаря и на хапчетата  Mr. Green)

# 1 363
Преди време имаШе иzследване,че фолиевата киселина увеличава риска от рак на гьрдата.Сега е пьлно с точно обратното.Превенция на рака на гьрдата чреz фолиева киселина.

Цитата е от основната официална страница на американската асоциация http://www.sbaa.org/site/c.gpILKXOEJqG/b.2021145/k.D35C/Response … ng_Folic_Acid.htm

In Response to Study Linking Folic Acid and Breast Cancer
SBA Urges Women to Continue Taking Folic Acid
A study that was published in the December 10, 2004 issue of the British Medical Journal may be causing undue concern among women currently taking folic acid to reduce the risk of neural tube defects like spina bifida.  The study found a possible increase in the risk of developing breast cancer among women who take folic acid supplements while pregnant.

The Spina Bifida Association of America urges all women who could become pregnant to take 400 mcg of folic acid daily.  Women at increased risk for a spina bifida affected pregnancy those who have spina bifida themselves or have had a pregnancy affected by spina bifida should take 4000 mcg (or 4 mg) daily for 1-3 months prior to conception and during the first trimester.

The findings published in the British Medical Journal are preliminary.  According to the report’s author, Dr. Andy R. Ness, "It is entirely possible that this is a chance finding so further scientific studies are required to examine the association, if there is one, before we reach any conclusions."

Women in the study were exposed to 5 mg of folic acid throughout their entire pregnancy a higher dose for a greater period of time than suggested by SBA and the US Public Health Service.

http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=56698-folic-acid-supplements
10/12/2004 - Pregnant women who take folic acid supplements to protect their babies from birth defects may also increase their long-term risk of breast cancer, according to preliminary data published in tomorrow's BMJ.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4078257.stm  от 2004 година

# 1 364
Аз само да кажа за А. Коток. Запознах се виртуално с него чрез форума. Най-напред ми писа негов приятел. Руснак, който е женен за българка и живее в София. Доста активно си кореспондирахме с него. Той беше човекът, който ми помогна да закупя книжките и после аз изпратих на всички желаещи. После обаче ми се струпаха куп проблеми (голямата ми дъщеричка е проблемно дете, както и лични проблеми) и прекъснахме връзка. Но аз така или иначе му имам координатите и бих могла да попитам, дали ще ни помогне за още книжки. Стига наистина да има желаещи.  Wink
Този човек ме свърза с А. Коток. Човекът беше добре настроен към това, че често го цитирам (тогава бях по-активна в темата) и публикувам цитати от книгата му. Още тогава ми сподели, че тиражът е малък и иска да я преиздаде. Писа ми, че има допълнителен материал, който иска да включи в новото издание. Беше готов да преотстъпи и авторските права на евентуалния книгоиздател. Много исках да му помогна и обещах. Срам ме е, че не успях. Embarassed Имах предвид един книгоиздател от Пазарджик, с който исках да говоря, да покажа книжката. Но така и не успях. Поради многото ми лични проблеми.
От вас научавам, че все пак е успял да преиздаде книгата си. И много се радвам.
Ако има желаещи, аз съм готова да се свържа отново с човека, който ми предостави книжките и първия път.
Извинявам се за спама.

Общи условия

Активация на акаунт