Ваксини Дискусия

• 93 843
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 300
жалбата не трябва ли да е в Конституционния съд?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B … D1%80%D0%B8%D1%8F

# 301
Сама едва ли ще се справиш..
А и за да има промени в Здравния закон, трябва много широко раздухване - да стигне до ЕС. Оттам ако ни натиснат, чак тогава можем да се надяваме на нещо.

# 302
stelt77, Pease,
не съм юрист, но мисля че такава жалба седва да се подаде или до омбудсмана (може и европейския, multimodal) или в Конституционния съд.
Не е нужно една сурия народ да бодаде жалби - достатъчна е една добре обоснована жалба, която да бъде разгледана и произнесеното по нея решение би важало за всички такива случаи. Това е типично case law, но не знам у нас доколко и как се прилага съдебната практика...
С дву думи, ако аз лично искам да подам жалба, бих си наела кадърен юрист, да ми я представи така че да хване дикиш.
Хората осъдиха МЗ, че не им предоставя лекарства и им отказва лечение пак на базата на гарантираните им права.   

# 303
Meg1, това сме го обсъждали и в старата тема... Честно ти казвам, че не ми се занимава със съдилища... Прекалено ми е трудоемко, изисква много време и средства, а ги нямам... Тук все пак не става въпрос за лекарства, хората се бореха за здравето си и това на децата си... Ние трябва да лишим нашите деца от нужното им внимание, за да се занимаваме с хиляди закони и всякакви други гадости... Освен това при нас има и друг фактор - общественото мнение... Нали четете във форума как са настроени едните към другите... Омръзна ми да обяснявам на родители, защо моето неваксинирано дете не представлява заплаха за тяхното ваксинирано... Не можем да се борим с всичко, а лично на мен не ми се занимава... Пиша във форума и се интересувам, за да се замислят поне малко някои родители... Аз също започнах да ваксинирам и благодарение на този форум се спрях почти навреме... Ако никой не беше писал и не беше предоставял информация, щях да съм си същото заблудено камилче... Та, така... Давам инфо, аз самата се информирам и до тук... Който не възприема си е негов проблем... Както писах в друга тема, та cazaril ме захапа - акъл с фуния не се налива...

# 304
Stelt а как мислиш да си решиш въпроса с градината и училището? Аз предполагам, че на училище ще ги пуснат де, чак пък толкова. А за градина ми се иска да не ходи, но незнам дали ще имам възможност.

# 305
Стела да те питам и още нещо, че като питах Кристиян нещо не ми стана ясно за този тетанус. Ако детето ми се убоде примерно на ръждив пирон или нещо подобно, какво трябва да правя, като нямам ваксина?

# 306
За градината да ти кажа, мисля че до тогава може и да се промени нещо... Ако не се промени, ще го мисля... Но от девет кладенеца вода ще донеса, за да докажа, че имам право по закон детето ми да ходи на ДГ... Освен това, предучилищната е задължителна, може и по принцип ДГ да стане задължителна и никой няма право да спира детето ми от ДГ... За тетанус, знам само че от раната трябва да изтече обилно кръв (по възможност)... Бяхме го обсъждали, но не си спомням къде... В крайна сметка, след такова приключение може да се ваксинираш, но не и преди него... Все пак нещата не са равносилни...

# 307
От един друг форум, копирам дословно какво казва една майка...

"Момичета, без да целя никакъв конфликт, само исках да споделя, че когато Алекс беше малък (6м.) излизах с една жена, която беше жена на Американският консул в Калгари за този период(те се сменят на всеки 2г.) Та тази жена ми каза, че преди да дойдат в Калгари са били в Южна Африка. Там условията на живот не са чудни както всички можем да се досетим, но местното население само като чуело, чеидват хора от Америка и се плашело и бягало. На тах от начало не им е било ясно каква точно е била причинат за това, но в последствие са разбрали, че там е имало селище точно за експериментиране на ваксини. Имало е стотици осакатени деца на които са били експериметирани ваксини в продължение на години. Никой не ги е питал дали искат или не и не ги е карал да подписват нищо. Просто са им обяснявали, че ще ги ваксинират за да ги предпазят от болести. Не мога да гарантирам достоверността на тази информация, понеже е била споделена с мен и нямам никакви научни доводи, но за съжаление може и да е вярно, че за да стигнат до изчистена ваксина за нашие деца, много други дечица по света страдат."

# 308
# 309
хайде пък най-накрая да се включа ,
stelt77 , не съм чувала тук за южна африка това да се е случвало ,но съм чувала и то по медиите мисля ,че беше Кения където са се провеждали подобни експерименти и то не само с ваксини но и с генномодифицирани храни,
И мисля ,че относно полиото имаше голям скандал в една от Африканските държави, След това голяма част от местното население отказваше имунизации,
ЗА съжаление не помня добре засегнатите държави ,това беше преди 2 години още преди да ме заинтересова дълбоко проблема с ваксините, ooooh!

# 310
Mirama, не знам какво да те посъветвам. Доскоро, например, не знам от къде си мислех, че в Япония ваксинациите започват от 2-рата годинка. Но сега проверих - започват от 3-тия месец с ДТК. БЦЖ и орално полио - на 6-тия месец. Заушката им не е задължителна, както и ХБ. Но имат някакъв японски енцефалит - на 3-тата годинка.

П.С. Това е най-лекият имунизационен календар, който съм виждала напоследък.
В Япония е имало отлагане на ваксинацията за коклюш до 2 годишна възраст след няколко смъртни случая вследствие от ваксината през зимата на 1974-75. Твърди се, че в резултат последвало увеличение на случаите на заболели и починали от коклюш деца, поради което японците се върнали към практиката за ваксинация против коклюш на бебета.

По-горе посочих линк към статия, в която се твърди, че развитието на мозъка е 80% завършено до двегодишна възраст и затова поставянето на ваксини след тази възраст е по-безопасно.

# 311
Някой по-горе беше питал дали ще има проблеми на училище без ваксини, ето това съм пускала миналата година.

# 312
Незнаех доскоро ,че има страни в които имунизациите не са задължителни,
Бих искала ,ако е възможно ,родители от тези страни да споделят ,ако имат инфо,,след като не е задължителна ваксинацията възникват ли често епидемии от заразни болести ,голям ли е процента на доброволно ваксиниращите се ,а на неваксинираните.Какви са взаимоотношенията и отношенията на ваксинирани -неваксинирани. Praynig

# 313
Зададох въпроса ти в тази тема, която пуснах наскоро... Надявам се повече родители да отговорят...  Peace

П.С. Още интересно инфо за ваксините и ваксинациите...  http://homeohelp.eu/index.php?option=com_content&task=blogca … =16&Itemid=45

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 15:42 от stelt77

# 314
Една интересна статия намерих.Не е нещо,което да не е обсъждано тук,но все пак...
http://bulgaria.indymedia.org/newswire/display/21634/index.php

Общи условия

Активация на акаунт