Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ти.Ок,ние 6те подпи6ем бележката,оба4е не трябва ли и даскалицата да подпи6е?Т.е.,4е е приела бележката.За БГ това е задължително,пък и като ги накара6 тук да се разпи6ат си е друго.
За калиев йодит и тетанус не знаех.Ама това в градината ли питат или има формуляр в интернет?Мерси,4е ме предупреди,всъ6тност утре е първият ден,в които 6те се оформият документите.Не знам за добро или не,оба4е самата директорка 6те е ръководителката на групата.
Цитат
Ние сме подписали,че нито тетанус,нито калиев йодид имат право да дават преди да ни се обадят (ако е станало неЩо спеШно с децата).
Вие ок,ами аз как ли 6те преценя какво да правя?Ваксина не искам със сигурност,този калиев йодит всъ6тност за какво се дава?Сега се се6там,4е една докторица го бе6е предлагала като профилактика за 6титовидната.То нали се дава при радиация?.Аз даже съм пила по време на 4ернобил.За това ли става дума? newsm78

Сетих се и друго да питам.Разбрах,4е в градината искали копие от имунизационният паспорт.Какво да правим- да даваме ли или да кажем направо,4е ваксините не са задължителни.То нали знае6,4е аз имам един български тук за всеки слу4ай.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 00:02 от Omega

# 526
   Тези обяснения за подписване само, когато детето посещава училище или градина ли са?

# 527
Цитат
Тези обяснения за подписване само, когато детето посещава училище или градина ли са?
Ами за друго не се се6там.

анна в.,няма смисъл да се разправя6 за ваксините.Аз само веднъж сглупих,после си зау4их една песен и я повтарям.Изкарах си Бг им. паспорт и казвам,4е 6те се връ6таме в Бг(което не се съвсем лъжа) и  карам по бг схема.Номера мина веднъж,на предното U оба4е, докторицата не6то не бе6е на кеф и ми се заяде и то за6то...?За6тото не били в ПРАВИЛНАТА по немски схема-т.е. 6 в едно.Ей как ми кипна отвътре,ама си поех дълбоко въздух и и казах,4е ваксините в Германия не са заделжителни.У4удва6то пове4е дума не обели по въпроса.Преди няколко дни ходих да вадя бележка за градината,междувременно "набавих" "правилната" комбинация,тя пък взе 4е дума не отвори този път изоб6то за ваксини.

# 528
    Имах предвид, че такава декларация се попълва едва тогава, защото досега не бях чувала за такава, но то е, защото детето ни още не ходи на градина. Аз не се и разправям, но все се налага да отговарям на въпроса "Защо не искате?". Отговарям, че имам право да не искам и се възползвам от него, а отначало казвах, че поне до две години няма да ваксинираме (което не е така, но за забаламосване). Не знам защо всеки път ме питат... Да дадат една декларация да я подпиша и да се свърши. А, иначе, щом казах, че сме от България и че след 3 дни ще пътуваме натам (лятото), бях посъветвана да ваксинирам веднага детето, защото там имало много ужасни болести... Как пък не...

# 529
    Да дадат една декларация да я подпиша и да се свърши.

Аз сама  си бях поискала да разпи6а,но Christian ми каза,4е е гре6ка.Така 4е по-добре не разписвай.Ваксините не са задължителни,така 4е няма нужда от подпис.Ина4е питат,за6тото си гонят план,пък и ти си 4ужденка,нали разбира6 Wink-идва6 от страна с ужасни болести..

# 530
...,пък и ти си 4ужденка,нали разбира6 Wink-идва6 от страна с ужасни болести..
   За ето това съм почти напълно сигурна, че го мислят...
п.п. препоръчителните за пътуващи в България за ДТК, ХепатитА и Б.

# 531
А, иначе, щом казах, че сме от България и че след 3 дни ще пътуваме натам (лятото), бях посъветвана да ваксинирам веднага детето, защото там имало много ужасни болести... Как пък не...

Ауууу, ужас...   #Shocked   Де ги тия ужасни болести...   Crazy 

# 532
Омега,
Да,в случай на авария се дават таблетки калиев йодит.Но и те са само сьс сьгласието на родителя.

Може би не е лоШо да се раzпиШе и тя,че е раzбрала,че детето ти няма право да бьде ваксинирано беz да ви уведомят.
Ние не сме давали никакви паспорти.Детето ми не е ваксинирано и баста.Информацията zа zдравното му сьстояние е streng vertraulich и не ги zасяга.Единствено zасяга нас,родителите,децата ми и личният лекар.Градината и уЩето са никакви "инстанции",които да проявяват Anspruch да zнаят такива поверителни данни.
"Sie haben glaube ich kein Anspruch und Recht diese Information zu verlangen" Обикновено действа беzоткаzно.
Но не искаме да се zаяждаме с хората,zатова опитваме пьрво меко и с добьр тон.

Ина4е теzи вьведени,zадьлжителни детски прегледи zа децата до кьм 2 години са точно с таzи цел.При всяка среЩа да се напомня на родителите да ваксинират.Това всьЩност е и целта на теzи "иzследвания"...да не мислите,че са се zагрижили дали децата ви растат zдрави...напротив.Следят кога Ще иzлеzе неЩо патологично (макар и малко отклонение) и хоп...хайде в системата.
Insider го каzва. Wink

# 533
Аз не ходих в градината,заради малкия(заради свикването,4е миналата година ми бе6е проблем).Мъжа ми е дал бележката,те са я прибрали,но са казали,4е по закон нямат право да дават никакави медикаменти и ваксини без да уведомят родителите.Не знам дали наистина правят така.

Искали са оба4е копие от паспортите(за сега не сме дали),за6тото при спе6ен слу4ай доктора да знаел дали има тетанус?!(В предната градина не искаха).По принцип другите ваксини не ги интересували.Не знам какво да правя сега.Не искам да давам копие,мъжа ми оба4е смята,4е трябва да даде.Макар 4е от бг паспорт ни6то няма да разберат,за6тото не е преведен.

# 534
  • Дивия Северозапад
Здравейте!
Твърдо съм решила да не ваксинирам сина си, който е на 3 месеца. Живея във Враца. Издирвам лекар в града, който да е съгласен да напише в картона, че е сложил ваксината, а действително да не е.  Ако някой може да помогне - да пише на личния или на e-mail-а ми: jtshterionova@abv.bg Очаквам с нетърпение отговор.

# 535
Такива писма ги паzете.Сьвсем скоро Ще бьдат иzполzвани като докаzателства среЩу самите автори zа това престьпление.
В Англия няма zадьлжителни ваксини.Така,че не го приемайте като психо/стресираЩо,zаЩото няма Шанс да бьде иzпьлнено,ако вие не искате.
Christian ,мъжът ми отвори първи писмото и искаше да го скъса преди да го е прочел цялото, и ако щеш вярвай - спрях го точно с мотивът, посочен от теб!

Бяло Цвете, не мога да го прочета и аз, но предполагам, ви предупреждават писмено, че детето няма ваксини,
а е добре да има и бля-бля. Така ли е? Ние досега не сме получавали такива писма, тук ваксинирането не е
задължително също, но психо-терор от педиатрите има и просто ми става лошо, когато дойде време за контролните
прегледи (добре, че са нарядко).
анна в. , всъщност първо ми обясняват ,забележете, че точно в нашият квартал ,както и в останалата част на Лондон,върлува епидемия от морбили; то е сериозна болест,засягаща 100 000 деца в страната, от които 10-20 % WILL NEED HOSPITSLISATION, 1-IN 25 WILL GET PNEUMONIA OR BRONCHITIS AND 1 OR 2-IN 1 OOO WILL DIE! Няма 6-5...всичко е изчислено!
   Нататък пише : recently, a London child died of diphtheria and another died of complications from chicken pox.More are developing mumps and whooping cough, and as girls currently unprotected from German measles grow into adults,they risk having a baby with congenital rubella syndrome.
   Infectious diseases are still with us. The only safe and effective way to protect our children is by immunisation.   Обърнете втимание-цялото това изречение са го удебелили,...май много искат да им повярваме!
   Чак после ми напомнят, че моето дете няма точно МПР ваксината, какво съвпадение, съответно още 3 други,всяка предпазваща от нещо си смъртоносно!

И тук ваксинирането се оказа,че не е задължително, което няма как да разбереш,няма кой и да ти каже, освен ако нямаш съмнения относно ваксините и просто не се разтърсиш мааалко "под повърхността". А как съжалявам само,че до 1 годинка просто вярвах!

Ина4е теzи вьведени,zадьлжителни детски прегледи zа децата до кьм 2 години са точно с таzи цел.При всяка среЩа да се напомня на родителите да ваксинират.Това всьЩност е и целта на теzи "иzследвания"...да не мислите,че са се zагрижили дали децата ви растат zдрави...напротив.Следят кога Ще иzлеzе неЩо патологично (макар и малко отклонение) и хоп...хайде в системата.
Insider го каzва. Wink
АБСОЛЮТНО ВЯРНО! В началото ние все им бяхме "трън в очите" заради килограмите, после пък неяденето на месо, после очето ни било криво (това е друга тема- за нашата глупост да се съгласим,ама съм решила сега през октомври да отидем за последно,че ако пък не идем ще измислят нещо за "безотговорност" към детето),  и откакто спряхме ваксините - те забравиха за другите "проблеми" и все за тях питат и напомнят "с благ тон"!

Извинете за дългия постинг,но незнам кога пак ще мога!
 Поздрави на всички!

# 536
Реших да направя изследване на малкия за туберкулоза... Искам да питам QuantiFERON-TB и T-spot TB едно и също нещо ли е? Къде освен в cibalab (QuantiFERON-TB Gold) се прави такова изследване и мога ли да се доверя на cibalab в случая??

П.С. Май QuantiFERON-TB и T-spot TB не е едно и също - кое всъщност трябва да направя???

# 537
Стелт,
Най сигурният начин да раzбереШ дали детето има Тбц е гьрлен секрет,микробиология.Ако е поzитивен се прави и рентгенова снимка.
Никакво манту.

# 538
Латентната май не се хваща с гърлен секрет... Всъщност, притеснението ми е, че от много време се прокашля, но не съм сигурна дали наистина кашля или си играе... Правиха му БЦЖ в родилното, а беше една седмица на антибиотик още след раждането... Искам да проверя за негативни последици от ваксината, за да съм спокойна и ако има нещо да го лекуваме навреме... И всъщност каква е разликата между QuantiFERON-TB и T-spot TB??? За снимка е малък (на 8 месеца)...

# 539
Каzах ти само как е реда.Латентна инфекция може и да не се хване.Тестовете са доста НЕнадеждни и несигурни.
Виж например тук само zаключението.
http://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/590262?cookieSe … ;journalCode=iche

И zаЩо тьрсиШ такова неЩо в детето си,не раzбирам....

Общи условия

Активация на акаунт