Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 660
   Наистина изчакай, temida, няма да сбъркаш. Аз чаках, чаках, четох, четох, мислих,  мислих, мислих Simple Smile
и нищичко не сме слагали на детето. Не знае какво е инжекция и я е страх от лекаря, та даже го пише
в картона и като забележка за поведението и. Crazy

# 661

П.С. Още очаквам да ми кажеш откъде е произлязъл човека - щото твърдиш, че Дарвин греши.
А защо мислиш, че Дарвин е прав?
 Това е сериозен въпрос!

# 662
стелт, добре заварил  Mr. Green

Кристиан, програмист съм, но съм завършил медицина. Т.е. имам тапия за лекар, макар и вече да съм загубил лекарски права, защото не съм упражнявал професията.

стелт, започнал съм като програмист с натрупани оттук-оттам познания. И съм бил оттук-оттам програмист. След това са ме обучавали хора, които са много добри програмисти. И съм станал и аз добър.
Един древногръцки философ беше казал, че колкото е по-голям кръгът на познанията ти, толкова повече виждаш колко много не знаеш. А колко ли трябва да са скромни познанията, за да може Спиролина да обяви за грешна теорията на медицината? Или Кристиан да твърди, че медицината се крепи на страха на хората.

анна в., няма опасност да попаднеш при мен като лекар, нямам намерение да се връщам като медицината Simple Smile но мисля, че проблема ти е, че в лекаря очакваш да видиш въплъщение на божествения дух в бяла престилка, а всъщност срещаш най-обикновен човек с човешките му проблеми.

Xylometazolin, Дарвин е систематизирал огромно количество информация и е създал теорията на еволюцията. После ред други науки са доказали валидността й. Според теб как се е появил човека? Това също е сериозен въпрос!

# 663
Нека да се върнем на ваксините - мястото на произхода на човека не е тук!!!

Интересно ми беше да попадна и на друг форум, където хората мислят като нас и знаят това -онова за ваксините. Ще копирам няколко мнения - не че е нещо ново, но ми хареса как е написано.

Първо за тамифлу-то. Кристиян е споменавал няколко пъти за него:

Изследванията върху „Тамифлу“ не са категорични
17.12.2007

Над половината от болните от грип в Япония, които демонстрират нетипично поведение, са се ваксинирали с „Тамифлу“, но не е ясно дали има връзка между ваксината и техните симптоми, показва доклад на японското правителство.

Япония изследва дали има някаква връзка между „Тамифлу“, произведена от „Роше“ и невропсихиатричните проблеми, след като над 100 души, повечето млади, показаха нестабилно поведение, като скокове от сгради след прием на лекарството. Има осем случая на ненормално или вероятно ненормално поведение. „Тамифлу“ бори симптомите на сезонния грип и се смята за една от най-добрите защити срещу пандемия от птичи грип. Според доклада на японското здравно министерство от 137 пациенти с нетипично психично поведение 82 са се ваксинирали с „Тамифлу“, а 52 не. /Ройтерс
БГНЕС
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1138188

А сега за ваксините:

Не знам дали сте се замисляли за това, че това, което Бог е направил го е направил много добро (така пише в Писанията). "Помагайки" на Бог да се усъвършенства здравословното състояние на човека от това, което Той е създал е изключително богопротивна постъпка.

За какво говоря?

За инжектирането на новородени деца още от първите часове на раждането им с химикали, които съдържат живак и други такива субстанции с идеята "да го предпазят от определени болести".

Бог е създал човека да се ражда с определени функции, които са определени да предпазват тялото - слюнката, която има множество бактерии, черният дроб (да пречиства кръвта), носът, който има власинки, които играят ролята на филтър, сливици, бъбреци, кожа (която е с различна дебелина), очни лигавици и много много много други.

Актът на инжектиране на едно дете с химикали, на които ясно пише, че има формалдехид, живак и други изключително вредни съставки означава отричане от това, което Бог е направил и стремеж към "подобряване".

Но нека да видим дали наистина става "подобряване"?

Когато в тялото се инжектира ваксина, тя е чуждо тяло. Чести практики са да се инжектират в тъкан от друга органична материя и така да се свържат в кръвния поток на човека - директно. Чужди белтъци, свързани с човешки белтъци. Чужди белтъци, които не са получени като продукт от храносмилателната система на човека, а директно инжектирани в тялото. Какво се получава? Не е много ясно.

Когато чуждо тяло влезе в организма, тялото се стреми да го отхвърли, защото не е негово. Още повече чуждото тяло не влиза през храносмилателната система, а директно в кръвта.

Това е хазарт с човешкия живот.

Прочетете на ваксините, които се слагат какви са им страничните ефекти - СПИН, рак, диабет, артрит, детски паралич, алцхаймер и много други, та дори "внезапна смърт". Това не е скрита информация. Просто прочетете.

Огледайте се! Във времето, когато е ПЪЛНО с аптеки и хиляди, хиляди лекарства - масово хората са болнави. Масово! Какво се говори масово за пенсионерите - "нямат пари за храна и ЛЕКАРСТВА", сякаш лекарствата са средството за живот. Вижте колко хора живеят, поддържани от лекарства. Това ли е здравето, за което се говори? Защо статистиките казват тогава, че всички тези медикаменти предпазват, след като масово хората живеят "чрез лекарства" и редовно си ги купуват както купуват хляб? Вижте рекламите - половината от тях са за медикаменти. Медикаментите се ползват от болни хора, а не от здрави, защото здравите нямат нужда от това.

Защо мислите, че ваксините помагат?

Помислете - вашето не е ваксинирано и играе с други деца, които са ваксинирани.
Докторите казват - "ще зарази другите деца".
Помислете - Ами те нали са ваксинирани?
Докторите - Ами може да се разболеят.
Помислете - Тогава каква полза от ваксините ?Тогава защо изобщо се тъпчат с отрови?

Огледайте се и размислете със здравия си разум!

Много казват - да, ама днес болестите са повече. Едно време е имало също толкова нелечими болести.

По времето на чумата в Европа евреите не са били засегнати. Тогава се е навдигнал голям бунт против тях с обвинения, че те са заразили всички. Но какво е било всъщност? Евреите са спазвали закона, според който, тоалетната им трябвало да бъде на място, което е изолирано от мястото на ежедневието. И така от хигиенична гледна точка са били предпазени. 

Казват - ама много деца са починали преди да се въведат ваксините. Това кой ви го каза? Статистиките или сте говорили лично с десетина 80+ годишни човека, които са живяли във времето, когато не е имало ваксини. Вижте в Библията - колко смъртни случая е имало на родили се деца? Вижте "статистиките" там. Хигиената там е била доста по-ниска от сегашната. Жените не са раждали на бели чаршафи, а в шатра, където е било пълно с прах. Наблизо са били овцете. Ева как е родила? Как са раждали стотици години наред, че сега изведнъж се промениха времената и изведнъж вече човекът трябва да се "подобрява"?

Не съм против раждането на бели чаршафи, но ви давам контрастираща картина, за да се замислите за всичко, което се въвежда като "подобрител" на човешкия живот. Не говорим за машини и изобретения, които помагат на човека в работата му. Говорим за нещо, което е скрито от човека - човешкият организъм, органичните храни.

Кой ви каза, че сега децата са предпазени от еди какви си болести? Знаете ли кога се развиват тези болести? При какви условия? Защо сега "не заболяват" от чума примерно? Защото ги няма условията.

Защо мислите, че инжектирането на чужди белтъци, живак, формалдехид и други химични съставки ще помогнат на подобрението на човека?

Огледайте се и вижте колко хора зависят от фармацевтични (преведено от гръцки на български - "магьоснически") продукти.

Знаете ли, че в някои държави вкарват родители в затвора ако не си ваксинират децата? Налага се (дори насилствено) инжектиране на чужди тела в тялото на вашите деца.

В нашата страна законът е така, че ако децата ти не са ваксинирани - трябва да стоят далеч от системата, която е създадена - ясли, детски градини, училища. Помислете само!

.......................................

Още едно мнение:
Тези определения обаче биха важали повече за по-невежите в системата на ваксинирането, които си мислят, че "помагат". Тези които въвеждат и произвеждат ваксините на високо ниво, знаят много добре, че с техните ваксини те не само че не подпомагат, но целенасочено съсипват човешкото здраве, като част от тяхната програма на намаляване на населението. Но дори и да не успеят да предизвикат чак толкова смъртни случаи (със сигурност постигат намаляне на продължителността на живота обаче) едно е сигурно - здравето на човека е сериозно и за години напред разклатено и същия ще стане редовен клиент на аптеките, купувайки лекарствата на същите фармацевтични гиганти, които са произвели и ваксините. Колко удобна и печеливша схема! Разбира се всичко това не би могло да се реализира без корумпиране и мафиотизиране на правителствата.

Човешкото здраве от своя страна няма нужда (чисто физиологически погледнато) от нищо друго освен от чиста и незамърсена кръв циркулираща в кръвоносната система. За да бъде кръвта чиста и незамърсена най-важни са следните 3 фактора:

1. Чист и незамърсен въздух.
2. Чиста и незамърсена вода.
3. Чиста и пълноценна естествена биологично жива храна.

Има и други фактори, като добра хигиена и пълноценна почивка, балансиран физически труд и прочие, но тези три са най-силните фактори, формиращи чист кръвен поток в човешкото тяло. Всеки човек, който има чиста и незамърсена кръв ще има силна имунна система, която ще се справи със всяка болест и заплаха за здравето. Разбира се, може да има и изключения...

Правителствата вместо да насилват хората да си слагат ваксините на подкупилите ги корпорации, ако наистина искат на направят нещо за здравето на народа би трябвало да направят нещо в запазването и разпространяването на горните три фактора, който са жизнено необходими за здрава имунна система. Но вместо това отново имаме същите мега корпорации да замърсяват и въздуха и водата и храната при това с протекциите и благословията на правителствата!

Още нещо интересно:

Приеха в болница украински ученици след ваксинация
BgNewsroom - 17 Май 10:16
64 деца са приети в болница в Донецка област на Украйна, след като се били ваксинирани срещу дребна шарка и рубеола.
Други 4 се лекуват в домашни условия.

По думите на ръководителя на управлението по здравеопазване на Донецка област Александра Анишченко най-тежка е ситуацията в град Краматорск, където се регистрирани 52 случая. Останалите са в град Мариопул, в Мариински и Първомайски райони. У всички ученици се наблюдават признаци на респираторна инфекция.

«Пет от децата са в реанимацията само заради висока температура, между 37,5 и 39 градуса, а останалите са в стабилно състояние, без влошаване“, цитира Анишченко украинската информационна агенция «УНИАН“, цитирана от БГНЕС.

Един от намиращите се в реанимацията, десетокласникът Александър Канибур, е припаднал в същото училище в Краматорск, където това се случи и с единадесетокласника Антон Тишченко, който почина 12 часа след ваксинирането. В четвъртък бе образувано наказателно производство по повод смъртта на Тишченко, в което ще участват и членовете на специална комисия на украинското министерство на здравеопазването под ръководството на първия заместник-министър Николай Проданчук.

Ежегодното ваксиниране в Донецка област започна на 12 май, понеделник. Скоро част от децата посетиха лекарски кабинети, във връзка с което ваксинацията бе прекратена на територията на цялата страна. Ваксината «ZA 26-X“, която бе инжектирана на учениците, е произведена в Индия. Преди да бъде използвана в Украйна, с нея работиха няколко държави от ОНД и навсякъде резултатите бяха положителни. Лекарите в Донецка област твърдят, че децата са приети в болница като мярка за сигурност и за по-нататъшни изследвания и че състоянието на голяма част от тях е задоволително.
http://novini.dir.bg/2008/05/17/news3005921.html

# 664
Още нещо интересно за ваксината Gardasil...

Според тази информация на имиграционния офис на Американското посолство, ваксината е станала задължителна от 1 Август 2008.  Честито на всички, желаещи да имигрират в САЩ   bouquet

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e6 … 000004718190aRCRD

Значи - Американското законодателство не задължава американските жени да си слагат тази ваксина, НО за българките, омъжени за американци и за тези със зелени карти при изготвяне на медицинските документи се изисква и тази ваксина. А разбрах и че това нещо струвало 800 лв...

Няма нужда от коментар!!!

По принцип ваксините за американците не са задължителни и те не използват тази дума - думите, които се употребяват са "изисква се", "избира се"-mandate- тe позволяват определни свободи, т.е. да откажеш, защото вярваш,че това вреди на здравето ти или е в противоречие с вярата ти.

# 665
Цитат
Япония изследва дали има някаква връзка между „Тамифлу“, произведена от „Роше“ и невропсихиатричните проблеми, след като над 100 души, повечето млади, показаха нестабилно поведение, като скокове от сгради след прием на лекарството.

Мда,като ско4и6 от високия етаж,о4евидно няма как да хване6 "пти4и грип".
Или може би си го прихванал,6тото си литнал като пиле. Laughing

Когато ни приеха да следваме медицина...

Медицина се влиза и у4и със зубрене,от дебели книги просто няма време за мислене.

Медиците не признават,но лятото имах контакт с едни други специалисти,които се занимават с проблемни деца и от 4 различни места бяха запознати с (де)ефектите от ваксините.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 14:43 от Omega

# 666
А колко ли трябва да са скромни познанията, за да може Спиролина да обяви за грешна теорията на медицината? Или Кристиан да твърди, че медицината се крепи на страха на хората.

А, тя да беше само Спиролина... Whistling
Но тъй като се заинтересува, да ти кажа: Прекрасно си живее Спиролина със "скромните си познания."  newsm08
Може би е трябвало да попрактикуваш малко. Иначе как можеш да защитаваш така отявлено нещо, което не си видял на практика/ не според учебника/ как действа? ooooh!

# 667
nenaatoa, двете мнения, които си дала, са във висша степен в духа на темата - едното е писано от човек с религиозни залитания без обаче елементарни медицински познания - писаното е пълно с груби грешки. Второто е в стила световна конспирация - то едва ли се нуждае от коментар.

Медицина се влиза и у4и със зубрене,от дебели книги просто няма време за мислене.
Omega, за човек, който твърди, че няма досег с медицината, имаш обезпокоително точни познания как се влиза и как се учи медицина Simple Smile Откъде ли си успяла да натрупаш този опит?... Simple Smile

Спиролина, един въпрос - ти къде си видяла отявлено и на практика (не по прочетено в нета) как действат десетките, ако не и стотици хиляди хиляди дози различни ваксини, които всяка година се поставят само в България?

# 668
Спиролина, един въпрос - ти къде си видяла отявлено и на практика (не по прочетено в нета) как действат десетките, ако не и стотици хиляди хиляди дози различни ваксини, които всяка година се поставят само в България?
Достатъчно ми е да знам, че основата е грешна. А тя е. Другото си го подреждам в главата без проблем.
А ти кога ходи в Космоса, да видиш , че Земята е кръгла? Или се довери на снимките в нета? И на логически умозаключения?

# 669
Xylometazolin, Дарвин е систематизирал огромно количество информация и е създал теорията на еволюцията. После ред други науки са доказали валидността й. Според теб как се е появил човека? Това също е сериозен въпрос!
Отговорих ти на лични, за да не разводнявам темата!

# 670
cazaril , твоята теза, че тук си общуват некомпетентници, които не могат да изказват мнения за ваксините, е ясна отдавна. Няма нужда на всеки пост да отговаряш, че човекът, който го е написал, е некомпетентен да изказва мнение. Ако имаш някакви други аргументи - добре са дошли!  bouquet

# 671
  • на плажа
 Какво значи некомпетентни?????????? Смятам се за разумен и мислещ индивид, който може да поеме отговорност за решенията си и съм преценила, че няма да позволя да се извършват определени медицински манипулации на детето ми. Имам право на това, нали?

# 672
nenaatoa, двете мнения, които си дала, са във висша степен в духа на темата - едното е писано от човек с религиозни залитания без обаче елементарни медицински познания - писаното е пълно с груби грешки. Второто е в стила световна конспирация - то едва ли се нуждае от коментар.

По принцип не смятам да ти отговарям.... 

Ние тук си споделяме мнения, не обсъждаме кой каква професия има, какви и колко познания е натрупал, за да му се доверим. Доверието си е наше лично решение! 
По едно изказване не можеш да имаш реална преценка за автора, без лично да го познаваш!

Моля те, спри да се заяждаш в тази тема и си намери нещо, което те интересува и е свързано с целите на живота ти!

# 673
 Praynig

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 16:43 от ИнаДинова

# 674
Достатъчно ми е да знам, че основата е грешна. А тя е. Другото си го подреждам в главата без проблем.
А ти кога ходи в Космоса, да видиш , че Земята е кръгла? Или се довери на снимките в нета? И на логически умозаключения?

Ами виждал съм хоризонта, а причината за съществуването му е, че Земята е кръгла. Т.е. видял съм съм този факт с очите си.
Ще посочиш ли твоите аргументи за погрешността на теорията на медицината, за да ги обсъдим? В математиката има условие на задачата, има решение, но има и път, по който се е стигнало до решението и той показва правилно ли е то.
Това си е съвсем по темата, защото ваксините са част от медицината.

Какво значи некомпетентни?????????? Смятам се за разумен и мислещ индивид, който може да поеме отговорност за решенията си и съм преценила, че няма да позволя да се извършват определени медицински манипулации на детето ми. Имам право на това, нали?

Абсолютно! Ти си родила детето и докато стане самостоятелен човек ти решаваш вместо него и носиш отговорността за тези решения. Това е твое право.
Как стои обаче въпроса с правата на майките, чиито деца биха пострадали при една евентуална епидемия от детски паралич, примерно, защото ти и други като теб сте решили да не ваксинирате децата си?

cazaril , твоята теза, че тук си общуват некомпетентници, които не могат да изказват мнения за ваксините, е ясна отдавна. Няма нужда на всеки пост да отговаряш, че човекът, който го е написал, е некомпетентен да изказва мнение. Ако имаш някакви други аргументи - добре са дошли!  bouquet

ОК, посочвам ги, щом настояваш. Само за най-фрапиращите неща, иначе трябва да коментирам едва ли не всяко изречение.

По времето на чумата в Европа евреите не са били засегнати. Тогава се е навдигнал голям бунт против тях с обвинения, че те са заразили всички. Но какво е било всъщност? Евреите са спазвали закона, според който, тоалетната им трябвало да бъде на място, което е изолирано от мястото на ежедневието. И така от хигиенична гледна точка са били предпазени.

Ако ставаше въпрос за дезинтерия, мястото на тоалетната щеше да е от значение. Но чумата се предизвиква от Yersinia pestis, която се пренася от бълхите.

Казват - ама много деца са починали преди да се въведат ваксините. Това кой ви го каза? Статистиките или сте говорили лично с десетина 80+ годишни човека, които са живяли във времето, когато не е имало ваксини. Вижте в Библията - колко смъртни случая е имало на родили се деца? Вижте "статистиките" там. Хигиената там е била доста по-ниска от сегашната. Жените не са раждали на бели чаршафи, а в шатра, където е било пълно с прах. Наблизо са били овцете. Ева как е родила? Как са раждали стотици години наред, че сега изведнъж се промениха времената и изведнъж вече човекът трябва да се "подобрява"?

Библията говори за хората, чиито действия са оставили следа в развитието. А за това трябва да са пораснали. Библията не е родова книга, в която се описва кой кога се е родил, затова не може да се посочва като статистически източник.
Но ми е интересно дали автора е чел в Библията за Рут - любимата жена на Яков, която е починала от родилна треска след раждането на втория й син. Родилна треска са наричали бактериалната инфекция след раждането. Май има полза от белите чаршафи, а?

Кой ви каза, че сега децата са предпазени от еди какви си болести? Знаете ли кога се развиват тези болести? При какви условия? Защо сега "не заболяват" от чума примерно? Защото ги няма условията.

Чумата не е изчезнала - все още има ендемични огнища, но тя се лекува безпроблемно с антибиотици. И ограничаването й е свързано с намаляване на броя на плъховете, които я пренасят. Изобщо няма нищо общо с въпроса за ваксините.

Както и да е, аз всъщност изобщо нямах желание да се включвам в темата за ваксините. multimodal преди време съвсем правилно отбеляза, че няма да убедя никого - аз ще ви посочвам аргумент след аргумент, вие ще виждате само каквото желаете да видите.
От време на време ви чета - забавлявам се искрено с някой постове, особено с идеята на Omega да се предпазва от тетанус като намаже раната с пръст - великолепен начин да направиш малко вероятното почти сигурно  Joy
Но темата се превърна в едно място за оплюване - лекарите били с промити мозъци, не мислели... Не сте им нито на знанията, нито на опита, за да ги преценявате.
Ами, със здраве Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт