Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 675
...........Защо на преждевременно родено дете, на което всички ваксини се бият според коригираната възраст, че и по-късно, е необходимо да му се сложи ваксина срещи хепатит Б на третия ден от раждането и то при започнала жълтеница? Истината е, че не знае защо! Просто така прави от години Shocked

Agneshka, това за бебето ли??! Ваксинирали са го преди да навърши коригирана възраст..? Shocked

Не е истина, че това продължава. Навремето така постъпиха с дъщеря ми, която се роди в много тежко състояние. Изчакаха да видят дали ще живее и.. я надупчиха, без никой да ме попита или да ме уведоми. На документите от изписването видях каква са я свършили. ooooh! А по закон нямат право!!!
Изглежда разчитат, че майките имат по-важни занимания като излязат от родилното и няма да тръгнат да ги съдят.
То човек да не знае вече къде да ражда в тая държава!!

# 676
cazaril,
Дарвин има доста съществени разработки в областта на еволюцията на видовете, систематиката и генетиката. Но твърдението му за произхода на човека е нелепо. Оборвано е хиляди пъти, няма да се опитвам да го правя за 1001-ви.

Цитат
Ще посочиш ли твоите аргументи за погрешността на теорията на медицината, за да ги обсъдим?
Да опитам ли аз?  Мился, че в старата стана вече въпрос. Mr. Green

Медицината "лекува" симптомите - няма симптом, няма заболяване.
Като да си завреш главата в пясъка... Mr. Green

Някой твърдеше, че АБ лекуват болести, а не симптоми.
Затова пък болестите рецидивират и изобщо не изчезва предразположението към тях. Следва нов антибиотик. И нов, и нов... После престават да действат, защото бактериите стават резистентни. Ново поколение антибиотици и пак същата дупка.

И предложение да направим планетата стерилна, за да няма болести.  Mr. Green
А защо не и цялата Галактика? Mr. Green

Човек и без да е медик може да се убеди, че основата/подходът са грешни.
Ако не е естествената възобновителна сила на организма и способността му да се лекува сам, а се разчиташе на медицината, човечеството щеше да е загинало.

# 677
...
Как стои обаче въпроса с правата на майките, чиито деца биха пострадали при една евентуална
епидемия от детски паралич, примерно, защото ти и други като теб сте решили да не ваксинирате децата си?...
Crazy ooooh! smile3505   
Само да попитам - откъде ще постъпи детски паралич у здраво неваксинирано дете?

# 678
Какво значи некомпетентни?????????? Смятам се за разумен и мислещ индивид, който може да поеме отговорност за решенията си и съм преценила, че няма да позволя да се извършват определени медицински манипулации на детето ми. Имам право на това, нали?

Абсолютно! Ти си родила детето и докато стане самостоятелен човек ти решаваш вместо него и носиш отговорността за тези решения. Това е твое право.
Как стои обаче въпроса с правата на майките, чиито деца биха пострадали при една евентуална епидемия от детски паралич, примерно, защото ти и други като теб сте решили да не ваксинирате децата си?

Пак ли ще си говорим едно и също...   Tired  Пострадалите дечица от полиомиелитната ваксина не са евентуални, а съвсем реални и не ми е ясно как стои въпросът с техните права, защото познавам две такива - от много бедно и от много богато семейство... Бедното момиче не се лекува, няма възможност, на богатото момиченце родителите му плащат от собствения си джоб "екскурзиите" до Германия и къде ли не още за многобройни операции, но не виждам особено подобрение... Та ако обичаш не ни замеряй с евентуални неща...

# 679
Как стои обаче въпроса с правата на майките, чиито деца биха пострадали при една евентуална епидемия от детски паралич, примерно, защото ти и други като теб сте решили да не ваксинирате децата си?

Бих задала контравъпрос:
Как стои  въпроса с правата на майките, чиито деца биха пострадали при една евентуална епидемия от детски паралич, въпреки 4е са ваксинирали децата си?

Радвам се,4е те забавлявам с идеите си.Ако 4ете6 внимaтелно оба4е,6те забележи6,4е като не разбирам не6то,се допитвам.Форума е за размяна на мнения,пък кой какво прави после си е неговa работа.

# 680
  • София
.........................................

Също така се счита, че вит.С е много успешен с тетаничните бактерии и токсини. Препоръчват се мега дози вит.С при всякакъв вид рани.

Само да попитам - витамин С външно или вътрешно, или и двете? newsm78

Доколкото знам той е препоръчителен за всякакви рани и инфекции... Гълъбов, мисля беше писал за него, че реално на организма му трябват много повече единици, отколкото ни изписват и че свободното му купуване от аптеките ще се прекрати в скоро време. То май само в Бг може да се купува свободно без рецепта и с максимални единици...

Само вътрешно. Вит.С помага на левкоцитите да се преборят с чужите микроби, вируси и т.н. Сега не мога да го намеря, но мисля, че 1000 мг дневно на няколко приема беше максималната доза за деца над 1 годинка (това са 4 малки ампули от по 250 мг). Ще потърся, за да съм сигурна. Плюс фрешове от портокал, защото в него има най-много вит.С.

При възрастни, обаче, трябва да се взима под внимание, защото високи дози вит.С могат да доведат до образуване на тромби (знаете, че възрастните хора пият профилактично аспирин за "разширяване" на кръвоносните съдове, а вит.С действа обратното). Особено хора със заболявания на венозната съдова система, тромбофлебити, нарушено кръвосъсирване, бъбречно-каменна болест.

Колкото до свободното купуване - пролетта мисля, че беше, но имаше огромен проблем да се намери вит.С на ампули. По-точно, изобщо го нямаше по аптеките. Не знам каква е била причината. В чужбина се продава на прах - това е най-добрата форма. Никога не взимайте такъв, който се дъвчи, защото киселината уврежда зъбите, особено при децата.

Грейс, кажи моля те повече за мегадозите вит.С и съдовата система. Къде си го чела? Линус Паулинг, за който Кристиан спомена, е правил изследвания и самия взимал мегадози в продължение на десетилетие без проблеми (писал е много за това, всъщност твърди, че много сърдечните и сърдечносъдовите заболявания са обратими с такива дози).

# 681
Без излишно флеймене:и  мен ме интересуват големите дози витамин C (най-малкото защото понякога прекалявам с цитрусите).

еди
ПС в София никога не съм срещал проблем да си купя витамин C ампула.

# 682
Не помня къде и какво точно съм чела, но на всяка опаковка вит.С в противопоказанията си го пише. И по-скоро се има предвид склонността към образуване на тромби, а не точно, че е противопоказан при сърдечни заболявания. А тромбите знаете какво могат да причинят, в зависимост в кои кръвоносни съдове се образуват.

Например, като затръгна на море и знам, че скоро ми предстои женско месечно събитие, се подгрявам с течен вит.С - той спира кръвотечението и стеснява кръвоносните съдове. Но това хич не е добре за хора, които имат проблеми, защото някой тромб точно тогава може да запуши кръвоносния съд. Това е, което знам.

В 1 чаша пресен портокалов сок се съдържат около 120 мг вит.С, в 1/4 чаша лимонов сок - 28, 1/2 киви - 38 и т.н.. Така че, Еди, ако прекаляването ти се равнява на десетина чаши от по 250-300 мл на ден, което пък прави общо близо 3 л сок дневно, може би трябва да се поограничиш.

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 14:19 от Grace'

# 683
О, не приемам повече от 1 грам на ден средно, от време на време 2 грама. Това е 'класическа' доза, стана ми интересно дали има други данни.

edi

# 684
Аз наскорто 4етох,4е мегадозите оба4е били ефективни само в инжекционна форма,за6тото ина4е не се усвоявали добре.Така лекували успе6но раково болни.

# 685
Още нещо интересно за ваксината Gardasil...

Според тази информация на имиграционния офис на Американското посолство, ваксината е станала задължителна от 1 Август 2008.  Честито на всички, желаещи да имигрират в САЩ   bouquet

Това сигурно ли е? Братовчедка ми замина през август да работи в САЩ, но не ми е споменавала да са я задължили за тази ваксина.

# 686
Аз наскорто 4етох,4е мегадозите оба4е били ефективни само в инжекционна форма,за6тото ина4е не се усвоявали добре.
да, това и аз съм го чела. а също и, че неусвоеният вит. Ц затруднява работата на бъбреците, поради, което не се препоръчват мегадози. не знам колко е резонно това твърдение newsm78

# 687
Голяма залуга за популяризацията на витамин Ц има известният химик, носител на две Нобелови награди, Лайнус Полинг. През 1971г. той написва книгата ,,Витамин Ц и простудата", в която разказва за чудесата на аскорбина.Той стига до извода, че този витамин може да лекува буквално всички болести, и в следващата си книга ,,Рак и витамин Ц" той заявява, че големи дози аскорбинова киселина подобряват състоянието на болните от някои видове рак и удължават живота им. 
 По време на изследвания на 30 здрави жени и мъже били разделени на две групи: в течение на 6 седмици едната група получавала ежедневно витамин Ц, а другата-нещо безвредно под формата на същия витамин. Първата група се чувствала много по-добре от втората и всичко вървяло отлично до дотигането на ежедневна доза от 500мг витамин Ц.Но при увеличение на дозата над 500мг се появили проблеми. При 600мг от "чудния" витамин в кръвта се увеличило количеството на свободните радикали, разрушаващи ДНК, което от своя страна може да стане причина за ракови заболявания, болети на сърцето и ускорено стареене.
 Привържениците на витамин Ц винаги наблягат основно на свойството му да свързва високоактивните радикали, способни да предизвикат разрушаване (окисляване) на генетичния материал ДНК на човека и водещи до стареене.
 Но резултатите от изследвания на английски учени, публикувани в списание ,,Нейчър", практически опровергават догмите от последните години.
Група от тридесет напълно здрави доброволци получавала терапевтично традиционната доза от 500мг(0,5г) аскорбинова киселина на ден. След това техните левкоцити (бели кръвни телца) се проверявали за специални маркери, появяващи се в кръвта при окисляване на ДНк (оксогуанин и оксоаденин).Ако витамин Ц действително задържа окислителните процеси в организма, то тяхната концентрация теоретично трябва да спада. В действителност нещата стояли различно. Концентрацията на оксугуанин действително намаляла, но концентрацията на оксоаденин нараствала. След като доброволците прекратили приемането на витамина за няколко седмици количествата на единия и другия маркер в кръвта стигнали нормата.
 Изследването показало, че витамин Ц при повишени дози може да оказва не само защитна, но и потенциална увреждаща функция. Проведените изследвания веднага предизвикали реакцията на английските медици: предписваните дози за ежедневна употреба на аскорбинова киселина спаднали до 60мг на ден.
 На проведената през 2000г годишна конференция на Американската кардиологична асоциация било направено съобщение от група американски учени, че големите дози витамин Ц ускоряват развитието на на атероклероза. В експеримента участвали 570души. Пълното изследване на доброволците, чиято средна възраст била 54год, показало , че съдовата им система е в норма. След година и половина изследването било повторено и се оказало, че атеросклерозата на сънните артерии, снабдяващи мозъка с кръв, е 2,5 пъти по-изразена при тези, които пиели големи дози витамин Ц. А най-интерсното било, че те приемали по 500мг на ден за профилактика именно на атеросклерозата.

# 688
По принцип, склонна съм да мисля, че което и да е нещо, приемано в мега дози продължително време и без показания не е на добре. В случаите с тетанус, а и всички други инфекциозни заболявания, става дума за мега дози може би за седмица две. Т.е. едно е да третираш организма по време на болест, друго е да се профилактираш и то с големи количества.

# 689
Да, Грейс, права си.
На мен лекар ми е казвал, че мога (при нужда) да взимам по 1000мг за 4-5 дни, и с много течности.
Иначе предизвиква усорено окисляване (дишане на клетките), което за здрав човек води до п-си на преждевременно стареене.

Общи условия

Активация на акаунт