Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 600
Обработка на рана,за да се избегне тетануса:

Das Wichtigste um einer Erkrankung vorzubeugen ist die richtige Wundversorgung:
1. Jede Wunde muss bluten (evtl. drücken, bis Blut austritt).
2. Desinfizieren mit sauberem Wasser oder Calendulaessenz
3. Bei grösseren Verletzungen homöopathisch behandeln (Arnica bei grober Verletzung, Hypericum bei einer Nervenverletzung und Ledum bei einer Stichverletzung).

Кристиан,имам въпрос към т.2-дезинфекцията с 4иста вода достатъ4на ли е или има някаква специална?Тази лайкова есенция какво представлява-от аптека ли се купува и как се разрежда?
Вместо т. 3,може ли да се направи по-нататаък компрес с глина примерно?

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 12:22 от Omega

# 601
Омега, преведете го това, моля.
В т.2 е Calendula, което е невен, а не лайка. Аз съм си купувала от хомеопатична аптека готова тинктура от невен точно за рани, то е на спиртна основа (10% спиртен разтвор). Баба ми навремето напълваше един буркан с цветчета невен и ги заливаше с водка - ето ти домашна тинктура Simple Smile

П.С. Аз го разбрах, всъщност - раната да се остави да кърви, после да се измие с чиста вода или тинктура от невен, после хомеопатични - Арника, Хиперикум, Ледум. Така ли е?

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 13:02 от Grace'

# 602
Права си,бързах и си мислех за Хамомила(всъ6тност латинското ooooh!),а то е календула,т.е. невен.Останалото си разбрала правилно.Хомеопати4ните според раната.Аз оба4е вяра нямам никак на това и затова последната то4ка определено не е за мен.

# 603
  • София
Вместо т. 3,може ли да се направи по-нататаък компрес с глина примерно?

Може и да има нещо по- лошо, което може да се направи, но ми е трудно да си го представя...  Laughing

# 604
Отворих и аз дебелите книги сега, и какво пише там за тетанус. По принцип всяка рана е добре да бъде почистена с тинктура от Невен или Хиперикум, или ако нямате такава - със сапун и дезинфектант (може би риванол или кислородна вода). Прободните рани не е възможно да се промият добре, затова трябва да се вземе Ледум 30. Също и при ухапване от животно. Най-уязвими са децата и възрастните хора, защото кръвта им е по "гъста", т.е. не толкова окислена.

Ако се появи червенина около раната, значи някакви микроби създават проблем, но липсата на червенина не означава непременно, че всичко е наред. Червенината означава, че капилярите около раната се разширяват, за да пропуснат макрофагите до инфектираното място. Макрофагите са клетки на имунната система, които се борят с чуждите микроби, токсини и увредени клетки. И понеже са по-големи, капилярите се разширяват, за да ги пропуснат до мястото на инфекцията. Така се получава червенината. Съвременната медицина, обаче, използва всякакви медикаменти, за да спре възпалението. Обикновено тези противовъзпалителни медикаменти са много ефективни, защото те свиват капилярите и съвременните медици смятат, че са победили възпалението, а всъщност са спряли собствените защитници на организма - макрофагите да си свршат работата.

Също така се счита, че вит.С е много успешен с тетаничните бактерии и токсини. Препоръчват се мега дози вит.С при всякакъв вид рани.

Кати, лошо въображение имаш значи.

# 605
   Нека само да добавя сребърната вода към способите за незабавна дезинфекция,
особено, ако сте на път и нямате чиста вода. Намира се в аптеките, макар и малко трудно.

# 606
  • на плажа
 Абсолютно подкрепям Анна В. за сребърната вода.

# 607
# 608
Анна,колоидно сребро съм виждала в Био-магазини тук,но цената му е супер висока.Виж тук един линк,продават и апарати,но в Бг има по-изгодна оферта.
http://silberstab.de/de/Kolloidales-Silber-Ionis/c-KAT106

Аз съм си взела една бака от 500г на Аркол(от Бг).
http://arcol.hit.bg/

Grace,тези работи,които си писала и на мен ми се въртият.Според мен работата е следната-трябва да се създаде среда богата на кислород.Едно време знам,4е дезинфекцираха рани с кислородна вода,сега не знам дали е така.
Освен това си мисля,4е е добре  вътре6но да се взема кислородна вода(без стабилизатори) няколко капки разтворени в обикновена вода.Съ6тото не6то би трябвало да вър6и озонираната вода.Високите дози вит.Ц всъ6тност доколкото ми е известно имат за цел да увели4ат водородния пероксид,т.е. пак опираме до кислорода.
.

# 609
Едно време знам,4е дезинфекцираха рани с кислородна вода,сега не знам дали е така.

На мен ми правеха промивки с кислородна вода, защото имах проблеми със секциото... Много боли това, но казаха, че кислородната вода бил много добър дезифектант за подобни рани (не знам дали е вярно)...

# 610
Майка ми само с кислородна вода ни дезинфекцираше раните като малки. Много болеше, много шуптеше, но помагаше.

# 611
   Да, за Аркола и аз разчитам на "доставки" от България. Simple Smile А и в Германия, май, само по и-нет
магазините има. Иначе кислородна вода - да. Чела съм, че славата на риванола е фалшива,
но защо, не помня. ooooh!

# 612
.........................................

Също така се счита, че вит.С е много успешен с тетаничните бактерии и токсини. Препоръчват се мега дози вит.С при всякакъв вид рани.

Само да попитам - витамин С външно или вътрешно, или и двете? newsm78

Доколкото знам той е препоръчителен за всякакви рани и инфекции... Гълъбов, мисля беше писал за него, че реално на организма му трябват много повече единици, отколкото ни изписват и че свободното му купуване от аптеките ще се прекрати в скоро време. То май само в Бг може да се купува свободно без рецепта и с максимални единици...

# 613
Спете спокойно скоро ще има ваксини среще всички болести [uhttp://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-29&article=242716rl][/url]
дори и срещу розите [urlhttp://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-09-29&article=244207][/url]

Срамото да набедята така това хубаво цвете

# 614
.........................................

Само да попитам - витамин С външно или вътрешно, или и двете? newsm78

Доколкото знам той е препоръчителен за всякакви рани и инфекции... Гълъбов, мисля беше писал за него, че реално на организма му трябват много повече единици, отколкото ни изписват и че свободното му купуване от аптеките ще се прекрати в скоро време. То май само в Бг може да се купува свободно без рецепта и с максимални единици...

Само вътрешно. Вит.С помага на левкоцитите да се преборят с чужите микроби, вируси и т.н. Сега не мога да го намеря, но мисля, че 1000 мг дневно на няколко приема беше максималната доза за деца над 1 годинка (това са 4 малки ампули от по 250 мг). Ще потърся, за да съм сигурна. Плюс фрешове от портокал, защото в него има най-много вит.С.

При възрастни, обаче, трябва да се взима под внимание, защото високи дози вит.С могат да доведат до образуване на тромби (знаете, че възрастните хора пият профилактично аспирин за "разширяване" на кръвоносните съдове, а вит.С действа обратното). Особено хора със заболявания на венозната съдова система, тромбофлебити, нарушено кръвосъсирване, бъбречно-каменна болест.

Колкото до свободното купуване - пролетта мисля, че беше, но имаше огромен проблем да се намери вит.С на ампули. По-точно, изобщо го нямаше по аптеките. Не знам каква е била причината. В чужбина се продава на прах - това е най-добрата форма. Никога не взимайте такъв, който се дъвчи, защото киселината уврежда зъбите, особено при децата.

Общи условия

Активация на акаунт