Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 615
Имам въпрос извън дискутираната в момента тема.В училище събират копие на направените ваксини.Дали да давам такова или не,за да не се знае какво имаме и какво нямаме и някой да реши да направи това,което нямаме.Длъжна ли съм д адавам такава информация в училище?

# 616
Здравейте! Пиша за пръв път при вас,но често чета,тази ,както и старата тема ...което не значи че съм изчела всичко Embarassed
Точно затова искам да попитам нещо свързано с ваксината против Менингит С.По принцип не искам да я слагаме,/ късно се запознах с фактите тук Embarassed и с възможността да се съпротивлявам..../, но имат 2 приема вече- на 3 и на 5 месеца. Сега я извадиха от задължителните/ на 15 месеца по  план/, но ме интересува,дали няма да има проблем,че е предвидена да се слага на 3 пъти, сложили сме 2 пъти ,и не искам третия прием newsm78
Ваксината е NeisVac-C   na Baxter
ако може дайте линк къде да прочета за другата ваксина на 15 месеца- рубеола.... Тук е VASPR--papeira,sarampo,rubeola

# 617
benito2 ,  може би е най добре писменно да предупредиш да не слагат нищо на детето ти. Мисля, че не биха могли да те задължът да дадеш копие на картона. Ако можеш ''забрави'' няколко пъти да го направиш и дадеш и най-вероятно ще отшуми и няма да го търсят поне една година...

# 618
И аз засега не правя нищо,реших,че е по-добре да няма такава информация при тях,да не решат да "попълнят липсите"

# 619
Grace', zazi, благодаря ви за отговорите по моя въпрос ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324650.540)!  bouquet

zazi, вашия случай имах предвид. Кога са дали алергозан на малкия - след като си написала, че забраняваш да му дават каквото и да било без твоето съгласие или преди да ги предупредиш?

Може ли някой да ми прати координати на адвокат (по-добре на Лични), с когото да се посъветвам как да си формулирам искането (кои закони за цитирам)?

# 620
Ето на какво попаднах случайно днес... http://www.dnes.bg/article.php?cat=44&id=15855   Laughing 
Ориентирайте се овреме...   Peace 

# 621
Имам въпрос извън дискутираната в момента тема.В училище събират копие на направените ваксини.Дали да давам такова или не,за да не се знае какво имаме и какво нямаме и някой да реши да направи това,което нямаме.Длъжна ли съм д адавам такава информация в училище?

Ами по Закона за за6тита на ли4ните данни не си длъжна.Пак по този закон има6 право да знае6 кой изисква информацията.Искай 4ерно на бяло.Cпоред Конституцията на Република България
Цитат
Чл. 41.
(2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права.
Ако много им трябва да си го търсят от ли4ния лекар сами.Той пък е длъжен да пази лекарка тайна.
Ако им трябва за целите на стъкмистиката-информацията се дава анонимно,така 4е не може да остави6 копие.
Това да не е някое европейско нареждане....?

Задължително носи6 бележка в у4или6тето до класния(не знам о6те има ли го това?),копие до директора и копие до мед.сестрата(ако иска6 и някой по-нагоре),4е не желае6 да се извър6ват никакви манипулации,да се дават медикаменти и да се извър6ват ваксини върху детето ти без твоето и на мъжа ти изри4но писмено съгласие. Ако някой престъпи това ви желание 6те подадете жалба.

Няма да е ло6о да има и консултация с адвокат.
О6те по-добре 6те е оба4е 4овек да про4ете Конституцията.Ето да ре4ем какво може да се използва според мен(не съм адвокат оба4е,така 4е си преценявайте сами).

Конституцията на Република България,Глава втора
ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ
Цитат
Чл. 29.
(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

Цитат
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

Цитат
Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

Цитат
Чл. 45.
Гражданите имат право на жалби, предложения и петиции до държавните органи.

Цитат
Чл. 47.
(1) Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата.

stelt77,то сега ако се раз4уе и киселото зеле 6те спрат в магазинa,4е може да запо4нат и проверки по мезетата:))
Цитат
През есента на 1983 година при епидемията от пти4и грип,която само в Америка уни6тожи 11 милиона пилета,на около 1 милион пилета бяха давани малки коли4ества водороден прекис,разтворен във водата за пиене.Нито едно от тях не умря от болестта.
От "Дао на пре4истването".

Зареждайте се с кислород.Моята планирана покупка на озонатор 6те ми се изплати. Wink

# 622

stelt77,то сега ако се раз4уе и киселото зеле 6те спрат в магазинa,4е може да запо4нат и проверки по мезетата:))

Това да не е, щото имат аспирин много туршиите Simple Smile

Омега, може би ще ти е интересна озоновата терапия за зъби - пуснала съм тема.

# 623
Не знам дали преборва пти4ият грип,но пък 4орбата му съдържа най_много вит.С.
А що да не може да го пребори,нали изто4ните у4ения казват,4е 4овек се лекува/разболява 4рез храната?

# 624

Само вътрешно. Вит.С помага на левкоцитите да се преборят с чужите микроби, вируси и т.н. Сега не мога да го намеря, но мисля, че 1000 мг дневно на няколко приема беше максималната доза за деца над 1 годинка (това са 4 малки ампули от по 250 мг). Ще потърся, за да съм сигурна. Плюс фрешове от портокал, защото в него има най-много вит.С.

При възрастни, обаче, трябва да се взима под внимание, защото високи дози вит.С могат да доведат до образуване на тромби (знаете, че възрастните хора пият профилактично аспирин за "разширяване" на кръвоносните съдове, а вит.С действа обратното). Особено хора със заболявания на венозната съдова система, тромбофлебити, нарушено кръвосъсирване, бъбречно-каменна болест.

Колкото до свободното купуване - пролетта мисля, че беше, но имаше огромен проблем да се намери вит.С на ампули. По-точно, изобщо го нямаше по аптеките. Не знам каква е била причината. В чужбина се продава на прах - това е най-добрата форма. Никога не взимайте такъв, който се дъвчи, защото киселината уврежда зъбите, особено при децата

Grace, благодаря за отговора!
За ампулите - имаше проблем някакъв с производството им, поне така ми каза нашата педиатърка. А иначе на прах може да се купи и тук - в аптеката на д-р Михайлов, Вербена-М, до Орлов мост има, от там си купувам.

# 625
  • на плажа
 Малко ОФФ, честит рожден ден на Марицаbouquet

# 626
Благодаря ти ИраМира,много приятно ме изненада!  Hug

# 627
Явно съм изпаднала в заблуждение  Embarassed
Май трябва да се прегледат и прочетат повече от един източници
Макар ,че и  по-вечето инфо, обърква ,В Накои от тях все още се твърди ,че тетануса вирее на ръждив пирон ,както и ,че е навсякъде в заобикалящата ни среда ,в къщите ни Shocked,други казват ,че убождането трябва да е дълбоко,а други пък -че е достатъчно едно леко охлузване ,
Кое  е вярното ?
 и ако  е вярно това за лекото охлузване ,че  на мен доста често ми се случва ,това ме хвърля в паника
Това малко ми прилича на някаква психоза newsm78

# 628
  • Ilkeston
Здравейте!
За пръв път пиша в тази тема,но наистина съм в голяма чуденка как да накарам хората около мен да прочетат това,което и аз чета от доста време тук.
Детето ми има всички ваксини до 6-тия месец(бях на принципа за всичко срещу,което може да се ваксинира,да се ваксинира непременно).
Пропуснахме засега ваксината срещу морбили,тъй като бебето имаше зачервено гърло.
Работата е там,че всички около мен ме притискат да слагам ваксините с тези доводи,всичките от които прочетох тук и видях като оборени. Най-якото от всички,обаче е твърдението:"Ваксинираните деца прекарват болестите с/у които са ваксинирани по-леко"
Говорих с няколко лекари,всички ми обясниха ,че това са нови ваксини,не са разработвани в животински органи,нямат живак и алуминий като консерванти и т.н.
Като се допитах до моята педиатърка ,тя ми каза следното,което ме изпълни с още по-големи съмнения. Първо каза: "Така или иначе си сложила всички досега ,защо да не продължиш да слагаш",а няколко изречения по-късно:"Това,че не е проявил реакция  от ваксините досега,не означава,че няма да прояви такава към следващите" newsm78
Сега съм намислила да направя нещо като договор-декларация,след като говоря с адвокат,в който да пише горе-долу следното: Аз долуподписаният еди кой си заявявам,че ако се случи някаква промяна със здравето на еди кое си дете след еди коя си ваксинация ще бъда отговорен пред съда и ще платя обезщетение от еди колко си пари(всичко това написано съвсем официално и заверено). Ще го представя на всички роднини,а ще се опитам и на медицински лица,които всячески се опитват да ме карат да ваксинирам и ще проследя тяхната реакция от това. Така  де,ще им поговоря на техен език. Да не говорим,че някои от тях дори не се опитват да разберат какво им казвам,а такава апокрифна литература не им се чете...
Щом те се опитват да осъждат решението ми и да го определят като решение на незаинтересован за здравето на детето си родител,що аз да не им се бъркам.
Исках да попитам също,ако някой е осведомен за имунизационния календар за деца родени през 85-та и 94-та,ако е възможно да го предостави.
Интересува ме и повече информация за наличието на вируса на СПИН в някои от африканските ваксини.
Благодаря за темата и благодаря на стелт за линковете в подписа й,благодарение на които разбрах за съществуването й.

# 629
DE$$I, чела съм те и в друга тема като че ли, но не си спомням коя / пак беше за ваксините /. В ЮАР задължителни ли са? От постинга ти съдя, че си твърдо против тях. Не мога да си представя, че ще тръгна да ваксинирам децата си само, за да угодя на някого. Мъжът ти какво казва?
Аз съм го писала 1000 пъти сигурно вече, че на Маги са сложени всички ваксини в Бг до 2год. Но това не значи, че ще продължа да я ваксинирам.

Общи условия

Активация на акаунт