Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 720
Вчера бяхме при нашата хомеопатка. Питах надълго и нашироко за ваксините. Тя каза да не се притеснявам толкова, защото е насреща и ще се лекуваме каквото и да се случи. Обаче ме посъветва да сложа полио ваксината - само нея. Спомена, че този вирус се пренася лесно, при кихане и кашляне,  Shockedи е опасен много. Това ме изуми, понеже аз прочетох, че този вирус се разпростанява чрез изпражненията. Дали хомеопатката ми нещо греши.  newsm78 или пък аз съм в грешка

# 721
  • в матрицата
Здравейте Момичета!!!
Някои от вас дали е виждала бележката от ХЕИ,  с която детето не подлежи на имунизация, тя се издава от комисия, интересуваме какво пише в нея и как изглежда  Simple Smile

# 722
   Мисля, че и по двата начина, но според съвременни данни в Европа няма полиомиелит. Носители на вируса са само ваксинирани с живата ваксина (не знам дали в България още ползват нея, май да).

# 723
  • в матрицата
Здравейте Момичета!!!
Някои от вас дали е виждала бележката от ХЕИ,  с която детето не подлежи на имунизация, тя се издава от комисия, интересуваме какво пише в нея и как изглежда  Simple Smile

здрасти Темида, коя ви е хомеопатката, защото за първи път яувам хомеопат да е за ваксина, било то и само една???  ooooh!

# 724
В България, полиомиелит-няма! Peace

Носители на вируса са само ваксинирани с живата ваксина (не знам дали в България още ползват нея, май да).
Не я ползват от началото на 2007г.  Peace

# 725
Сузи, хомеопатката ни е д-р Ферфериева, от Бургас. И досега съм много доволна от нея. Голямата ми щерка е от 3 г. при нея, не е пила нито един антибиотик, а преди това беше кошмар. Обаче сега имам малка щерка, на 3 месеца, и отидох да се консултирам какво да правим с тези ваксини. Та така, изненадана съм и аз от това, което ми каза.
Вчера отидохме на консултация, информирах личната лекарка, че няма да ваксинираме повече с нищо, освен с полио. Тя почти побесня. Попита дали съм премислила добре, особено за заушка и рубеола. Викам - да. Ще сложим полио и толкоз. И даже няма да го сложим днес, ще отложим малко. Имам нужда да помисля и проуча още. Та така, подписах декларация и сега мисля и премислям. Много сложно се оказва, колкото повече чета, повече се омотавам... Thinking

# 726
Спомена, че този вирус се пренася лесно, при кихане и кашляне,  ... Това ме изуми, понеже аз прочетох, че този вирус се разпростанява чрез изпражненията.

Според официалната информация, която аз съм чела, не се разпространява по въздушно - капков път (кихане и кашляне). Вирусът се размножава в червата, отделя се в изпражненията и трябва да погълнеш замърсена с изпражнения вода / храна, за да се заразиш. В редки случаи ставало заразяване уста-уста.

# 727
Да, сложно е. Подлежиш на санкции (глоба) поради отказа.
И още по-сложно ще стане като се опиташ да запишеш детето в детско заведение.

Крайно време е да има промени в Здравния закон и да се спре тази дискриманция!  Naughty

# 728
Всъщност, тук май не сме коментирали PR акцията на Памперс, наречена кампания 1 пакет = 1 ваксина.

http://www.pampers.com/en_US/unicef_homepage.do
Има си и тема във форума.

Причините за високата смъртност е нестерилната среда, в която раждат африканките.
Заразата с тетанус става от прерязването на пъпната връв с ръждясали ножици или други средства. Така се заразяват майката и бебето.
Защо не построят от "памперс" болници , а дават ваксини?
И как по-точно ще помогне ваксината след като се поставя след прерязването т.е. след заразяването с тетанус?

Последна редакция: чт, 16 окт 2008, 14:41 от nanina

# 729
   Днес гледах по тв Надя Ауерман, манекенка - и тя е в Африка, обясняваше колко е зле положението с тетануса.
И това е чрез Уницеф. Интересно ще е дали ще направят статистика, примерно една година след поставянето
на ваксините, каква ще е смъртността, каква част от населението е обхваната. Иначе, в репортажа видях само
разплакани детски личица, докато ги бодат, а детето ме пита защо плачат. И на мен ми се доплака. Сигурно и
памперси им раздават?? Просто не ми се чете линка по-горе, че се изнервям.

# 730
  • в матрицата
Сузи, хомеопатката ни е да Ферфериева, от Бургас. И досега съм много доволна от нея. Голямата ми щерка е от 3 г. при нея, не е пила нито един антибиотик, а преди това беше кошмар. Обаче сега имам малка щерка, на 3 месеца, и отидох да се консултирам какво да правим с тези ваксини. Та така, изненадана съм и аз от това, което ми каза.
Вчера отидохме на консултация, информирах личната лекарка, че няма да ваксинираме повече с нищо, освен с полио. Тя почти побесня. Попита дали съм премислила добре, особено за заушка и рубеола. Викам - да. Ще сложим полио и толкоз. И даже няма да го сложим днес, ще отложим малко. Имам нужда да помисля и проуча още. Та така, подписах декларация и сега мисля и премислям. Много сложно се оказва, колкото повече чета, повече се омотавам... Thinking
[/quote

Здрасти Темида, ако питаш мен не слагай никаква ваксина на детето, най-малко - полио...... Аз нямах никакъв проблем с отказа на ваксините и педиатарката ми, никакъв натиск не упражни, никаква декларация не съм разписвала, и да ви кажа нещо момичета - който ви казва, че вие или вашия лекар подлежи на глоби, защото детето не е ваксинирано - много жестоко Ви лъже , знам го със сигурност, това просто е поредния начин да Ви накарат да сложите ваксина. А за промяна в здравния закон, според мен трябва ние сами да се задействаме, иначе никой лекар и власт имащ, няма и през ум да му мине да спре този терор и дискриминация с ваксините....  Никой не може да ни принуди да ваксинираме децата си - все пак живеем в 21 век и в Евопра- където ваксините не са задължителни. Едни познати наскоро се върнаха от Франция и казаха, че преди от 2 годни там никой не ваксинира, имало страшно много смъртни случаи и случаи на деца увредени от ваксини......
Крайно време е да променим нещо и тук, вие как мислите????

# 731
Здрасти Темида, ако питаш мен не слагай никаква ваксина на детето, най-малко - полио...... Аз нямах никакъв проблем с отказа на ваксините и педиатарката ми, никакъв натиск не упражни, никаква декларация не съм разписвала, и да ви кажа нещо момичета - който ви казва, че вие или вашия лекар подлежи на глоби, защото детето не е ваксинирано - много жестоко Ви лъже , знам го със сигурност, това просто е поредния начин да Ви накарат да сложите ваксина. А за промяна в здравния закон, според мен трябва ние сами да се задействаме, иначе никой лекар и власт имащ, няма и през ум да му мине да спре този терор и дискриминация с ваксините....  Никой не може да ни принуди да ваксинираме децата си - все пак живеем в 21 век и в Евопра- където ваксините не са задължителни. Едни познати наскоро се върнаха от Франция и казаха, че преди от 2 годни там никой не ваксинира, имало страшно много смъртни случаи и случаи на деца увредени от ваксини......
Крайно време е да променим нещо и тук, вие как мислите????
Освен отказа ти за слагане, отказала ли си да се вписва такова в картона.
А иначе си права за глобите и това, че няма кой да ги налага произтича пак от закона, защото никъде не е вписано как се действа при отказ на родителите, т.к. сега поставянето на ваксините е вменено задължително.
Лекарите получават пари от ЗК за всяка имунизация.

# 732
Суза, да не би педиатърката ти да пише в картона, че ги слага, затова да не си се разписвала и да нямаш глоба. Моята каза, че щели да глобят нея и аз се съмнявам да не би да ги вписва за да си няма тя разправии. Досега не си ли получавала фишове с глоба?

# 733
  • в матрицата
Суза, да не би педиатърката ти да пише в картона, че ги слага, затова да не си се разписвала и да нямаш глоба. Моята каза, че щели да глобят нея и аз се съмнявам да не би да ги вписва за да си няма тя разправии. Досега не си ли получавала фишове с глоба?
Ем4о, не, не са вписани в картона, аз и не искам, просто сме без ваксини, и никой няма да бъде глобен за това, повярвай ми. И на мен ми казаха, че ще бъдат глобени и ала-бала, и аз се позаинтересувах, оказа се, че няма нищо подобно като глоби, казах го на педиатърката, и тя призна " Че всъщност, наистина не е чула до сега някой "колега"  да е бил глобен".....  Още нещо, което ме озадачи, педиатарката ме помоли да не казвам на други майки, че не сме слагали ваксини, защото цитирам" никой няма да иска да се ваксинира" , не ви ли се струва странно???  Както и да е, въпроса е, че сериозно трябва да се заемем с промяната на тъпия закон за задължителната имунизация.... колко хора осъдиха държавата ни в Страсбург, за не спазване на човешките права... а това за мен с ваксините е точно нарушаване на правото на избор!!!

# 734
..., педиатарката ме помоли да не казвам на други майки, че не сме слагали ваксини, защото цитирам" никой няма да иска да се ваксинира" , не ви ли се струва странно???  ...
Звучи така, сякаш е по-скоро: "Не казвай, че иначе няма да продължа да получавам пари"...
Мен педиатърът ни ме убеждава, че досега не е виждал нито едно дете, увредено от ваксина. Явно ме взима за балама - има цели организации на родители на увредени деца, по целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт