Ваксини Дискусия

• 92 116
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 365
Не съм пила фолиева киселина, въпреки докторските съвети. Мисля, че е напълно излишна, поредната мода от американците. Стига сме им копирали глупостите, те не са модел, достоен за подражание

# 1 366
desilosha , имаш някакъв проблем с получаването на ЛС. Опитах да ти изпратя отговор, но ми изписа, че "Потребителят е забранил получаването на ЛС".

# 1 367
Здравейте,реших да споделя как стои на практика въпроса с отказа от ваксиниране.В началото на учебната година писмено отказахме реваксинации,които би трябвало да се направят на 7 години.Досега никой не се беше обадил.Вчера от кабинета на джипито ни позвъня инспектор от РИОКОЗ,който извършвал проверки.Насрочи среща със съпруга ми,"за да го убеди в ползата от ваксиниране".Днес след кратък разговор,му казал,че или трябва да ни глоби,или да се обадим и "да се разберем с джипито".И това е всичко.Казал,че ще прочете повече и пак ще се обади да говорим LaughingТоку-виж застанал на наша страна

# 1 368
Казал,че ще прочете повече и пак ще се обади да говорим Laughing

А   Shocked   Кво ше чете тоз?? Не е ли чел преди да дойде да ви убеждава...  Не ми казвай, че мъж ти го е смлел...   Joy 

# 1 369
Моя мъж само го попитал как се правят ваксините,а той казал,че вадят от шишенца и се инжектират JoyМъжът ми го погледнал и казал,че няма никакъв смисъл тогава да говорят.

# 1 370
И аз почти не съм пила фолиева киселина, реших че ми е излишна.

# 1 371
Фолиевата киселина се пие за предотвратяването на гръбначните дефекти и по-точно болест наречена Спина бифида-непълно развитие на гръбначният стълб.
Може и без нея, но трябва да се приема много добра храна-например бобени растения и зеле.Което в днешно време е трудно даси набавим здравословна и богата на витамини храна.Затова приема на фолиевата киселина се препоръчва в първите три месеца от бременноста.Когато се развива гръбначният стълб на бебето.
Стана ми интересно как така в единият момент е вредна, а после полезна.Доколкото знам фолиевата киселина е витамин, затова невиждам как може пък да стане вредна.Той не се задържа дълго време в организма.
Кристияне ще ми обясниш ли моля те по-подробно.Защо се е смятало ,че вреди и води до рак, след като е витамин и няма опасност от предозиране  Rolling EyesАз знам,че навсякъде по света се пие фолиева киселина.За жени, които са имали едно дете с вроден дефект приеманото количество е двойно.
Аз лично с първото дете разбрах чак в третият месец.така че съм пила има няма безмислено само един месец.С второто пих до 5-ти поради по-тежка бременност .

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 19:40 от mustaine

# 1 372
Не е докаzано,че недостиг на фолиева киселина е кауzалната причина zа спина бифида.Това е само хипотеzа.Има иzследвания на майки с недостиг на В9,които не са родили деца сьс спина бифида.
Какво се препорьчва по цял свят и колко хора го правели иzобЩо не е zа мен аргумент,zа да повярвам в истинността на подобно голо твьрдение.(не го каzвам на теб,да не се zасегнеШ,а обЩо).
Не сьм на принципа "Щом всички го правят, zначи е правилно".
Много витамини могат да се предоzират и да бьдат силно токсични.Особено,ако са иzкуствени.Природните витамини трудно се предоzирват zаЩото природата е преценила,че няма как да погьлнеШ на практика такова количество.
Иzследванията са в British Medical Journal.Може да погледнеШ.Има и много други.
Ако те интересува В9,инфо има много.Но нека се обсьжда в друга тема. Peace

# 1 373
'баси. и фолиевата киселина ли е вредна?;/

Не е докаzано,че недостиг на фолиева киселина е кауzалната причина zа спина бифида.Това е само хипотеzа.Има иzследвания на майки с недостиг на В9,които не са родили деца сьс спина бифида.
Какво се препорьчва по цял свят и колко хора го правели иzобЩо не е zа мен аргумент,zа да повярвам в истинността на подобно голо твьрдение.(не го каzвам на теб,да не се zасегнеШ,а обЩо).
Много витамини могат да се предоzират и да бьдат силно токсични.Особено,ако са иzкуствени.Природните витамини трудно се предоzирват zаЩото природата е преценила,че няма как да погьлнеШ на практика такова количество.

# 1 374
  • на плажа
 Всичко, което е в повече вреди. Аз не съм запозната с фолиевата киселина, макар че и аз чинно си пийвах по една таблетка до 4 месец. Не съм се замисляла тогава и не съм търсила инфо  Embarassed, но съм склонна да повярвам, изхождайки от опита си с химиите и информацията, която съм чела за вит. Д, който се изписва " профилактично" на всички деца. Предполагам, че въпроса с ф.к. стои по същия начин.

# 1 375
Освен това е много важно да се провери дали има недостиг. При доста хора (които дори не се хранят със посочените зеленчуци) фолиевата киселина си е в нормални граници и няма нужда да се приема допълнително. Даже би навредила, все пак е синтетика..

Цитат
Не е докаzано,че недостиг на фолиева киселина е кауzалната причина zа спина бифида.
И аз искам да знам кое кара медиците да смятат, че липсата и се свързва с аномалии. Крис, ако намериш някакви данни (важно ми е) - свиркай. Wink

Цитат на mustain
Цитат
Фолиевата киселина се пие за предотвратяването на гръбначните дефекти и по-точно болест наречена Спина бифида-непълно развитие на гръбначният стълб.

И не само, смята се, че недостигът и води до аномалии, свързани с гръбначния и главния мозък (освен spina bifida, дефект на невралната тръба, аненцефалия). Основното разбиране е, че фолиевата киселина и фолатите изпълняват различни функции за организма, особено по отношение на нормалното протичане на клетъчните реакции на метилиране и на клетъчното делене.

П.П. Ето ТУК има инфо каква е гледната точка на медицината. Обаче няма посочени какви са източниците - откъде и как стигат до този извод.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 21:35 от multimodal

# 1 376
Бях чела,че фолиевата киселина се взима преди бременноста и през първите 3 м.Възпаленият зачервен език е един от признаците на недостиг на фолиевата киселина
.А за предозирането с витамини Кристиян е напълно прав.
Например предозирането с витамин А при бременни може да доведе до увреждане на плода.
 В една статия във в.Монитор,пишеше ,че човек е по-добре да си набави нужните ми витамини чрез пресни плодове и зеленчуци .Но и с  тях  не трябвало да се прекалява.Нужната доза била да се консумира 5-6 пъти
на ден толкова плодове ,колкото ти се събират в шепата .Като мотив
 да се  предпочетат плодовете пред изкуствените витамини ,посочват ,че нужното количество витамини от което всеки човек има нужда е строго индувидуална .

Пред десетина дни   наши  приятели  дойдоха от БГ с две бебета -близначета.
Останах много изненадане ,когато майка им ми съобщи ,че в БГ правели на всеки 3-4 м профилактично изследвания на кръвта и  урината  на бебетата  newsm78
Наистина л и е така ?

Темида успя ли да направиш изследване?
А някой знае ли дали в БГ  има лаборатории в които да правят анализ на косъма.Бах чела ,че този метод точно измерва концентрацията на минерали в клетките ,докато стария измервал само циркулиращите ,сэщо така точно измерва и съдържанието на различни вещества в организма

# 1 377
Вит.А е особено опасен, защото се натрупва в организма и не се изхвърля, така знам аз. Т.е. приемът на синтетичен вит.А трябва да се следи. Мойта педиатърка последният път ми каза, че дори вече имало много противоречиви мнения за рибеното масло, защото е с много вит.А, но подробности не знам.

# 1 378
Благодаря...извинявам се,че малко отвях темата, но имаше период,когато много ме вълнуваше.Тогава само суперлативи се пишеха имаше и кампании за фолиевата киселина.И супер ме учуди ,че витамините могат да предозират.Знам ,че не е доказано,но нали обичате статистика.В 70% от жените приемащи въпросната киселина се забелязва подобна зависимост.И едно бързо въпросче без да се застояваме много на тази тема-след като бързо се изхвърля от организма , за да се предозира трябва да се приеме бая огромна количество нтака ли е?
multimodal анемиите са в следствие на недостиг на жизнени кръвни клетки .Приемането и води до спомагане производството им.А те от своя страна спомагат за предотвратяването на анемиите.Аз поради тази причина пиех до 5м.Има и още бая термини в медицината, с които се обяснява ползата ...но трябва да ровя да ги копирам.
п.п.да не повярваш аз не се обиждам лесно  Mr. Green
Ако може само две думи за вит.Д аз не съм давала защото ги опекох на слънцето за по-сигурно  Laughing  Wink

п.п.п.радвам се ,че най-накрая говорим нормално      bouquet

# 1 379
Мултимодал ,незнам мъжа ми от къде точно го е копирал това,беше ми го пратил като бях бременна.

Фолиевата киселина увеличава шанса от зачеване на близнаци

Фолатите доказано подобряват мозъчната дейност и понижават кръвното налягане.
18 май 2006, здраве.bg

Добавянето на фолиева киселина към всекидневната диета повишава шансовете за зачеване на близнаци, твърди британско проучване, проведено в университета на Абърдийн (University of Aberdeen).
Според шотландските учени само във Великобритания ежегодно се раждат допълнително 600 близнаци в резултат на фолатопрофилактиката при жени, които са преминали курс на лечение заради безплодие или на които е извършено изкуствено оплождане.По принцип специалистите препоръчват на бременните жени да приемат 400 мкг фолиева киселина ежедневно до 12 седмица от бременността, защото се смята, че тази практика способства за намаляването на шансовете за раждане на дете с патология на нервната система.
Фолатите действат благоприятно и за предотвратяване отслабването на паметта и намаляване на кръвното налягане.
Именно благодарение на високото съдържание на фолати бананите, доматите, лещата, спанакът и продуктите от едрозърнесто брашно се славят като храни, укрепващи ума и сърцето.
Механизмът на действието на фолатите се състои в това, че те способстват за разширяването на кръвоносните съдове на главния мозък и подобряват по този начин неговото хранене и снабдяване с кислород.
Различни изследвания доказват, че при жените, приемащи 1000 мкг фолати дневно, с 50% по-рядко се среща хипертония, отколкото при тези, които се задоволяват само с 200 мкг.
В 1 чаша пресен спанак се съдържат 60 мкг фолати, в 1 чаша орехи - 40 мкг, а ако добавите към вашето хранене хляб и плодове, ще можете да постигнете препоръчваната доза от 400 мкг дневно без да се налага да пиете допълнително и фолиева киселина под формата на хранителна добавка. С недостига на фолати се свързва и повишаването на риска от възникване на ракови образувания.
Във всички случаи обаче бъдете внимателни - високофолатната диета може да има и негативни последици.
Трябва да се отбележи, че напоследък е широко разпространено обогатяването на различни видове хранителни продукти с фолиева киселина.

Общи условия

Активация на акаунт