АПРИЛските деца са на мама и тати малките слънца!

• 13 510
  • 270
  •   1
Отговори
# 135
Защо пък срам. Русия е една страхотна и много красива дръжава, с невероятни традиции, култура и хората са супер! Аз никога пред никого не съм крила, че не обичам Америка, просто за мен е една деградираща държава, а президентът и ....е за него по-добре да не говоря че....  #Cussing out. Сравнение не може да става между двете, винаги руснаците са били една стъпка напред. Да не говорим че Америка е толкова млада и скучна държава, а американците са доста ограничени хора. Дано не ме нападнете но това е мое мнение и няма да го променя. Ето нещо на което съм се смяла мноогооо - http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE Joy

Емма почти същи режим имаме и ние, само дето спим до 11 и пропускаме сутришната разходка, спинка и следобед и от 18-19.30 също, но след това ела да видиш как сме окорени до 12 часа. ПО никакъв начин не иска да заспи  newsm78

Айде чао ние излизаме на разходка! Hug

# 136
  • Пловдив
Ей, че защо да те нападаме  Hug И аз мисля, че американците са си просто консуматорско общество. А клипчето направо не знам дали е за смях или за рев, ама по-скоро ще се посмея, щото едва ли им пука на гражданите американци, че се интересуват само от това какво ще ядат и какво ще дават по телевизията Joy Joy Joy

# 137
Милени, ние сме на La Roche Posay кремче след баня. Хубаво е, лекичко.

За раждането - не искам да споря, а само да разясня какво се има предвид под "естествено раждане". Галиво, аз родих почти както ти описваш, както се сещаш не съм, доволна ХИЧ, макар и да е било естествено Cry Идеята обаче на активното раждане е да се даде толкова време на тялото, колкото му е нужно, за да изкара плода. Без напъни, без скачащи върху кореми лекари, окситоцини и прочие. По този начин бебето само разширява родовите пътища и излиза без да са необходими шевове и епизиотомии #Cussing out Според мен най-големият проблем по болниците е, че се бърза излишно, защото сме на конвеир, и така тялото е подложено на огромен и излишен стрес! ooooh! Затова аз съм 100% за нормално, естествено раждане, но спокойно, релаксирано и без бързане. Изключвам разбира се и случаите, в които се налага по медицински или други причини секцио. Аз лично отсега почвам да се ослушвам за болници, които подкрепят активното раждане и се ориентирам натам Peace Heart Eyes

Бебоците ни са страхотни наистина!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug

Алокация, честит рожден ден на патерица! Много споделена любов и усмивки в семейството ти Grinning

И накрая един въпрос към женските майки (и ние да не изостанем случайно Wink) - почиствате ли секрета от пишетата на бебоците?

# 138
Верчо, там не смея да пипам Rolling Eyes Rolling Eyes Само от аки чистя, това е. То пък винаги много аки се събира да му се невиди hahaha

# 139
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕСИ НА ВАНЯМ, БЪРЗО ДА ОЗДРАВЯВА И ПО ВЪЗМОНЖОСТ НИКОГА ДА НЕ БОЛЕДУВА ВЕЧЕ!!!ДА Е ВСЕ ТАКА УМНА И ДОБРА ДЪЩЕРЯ   bouquet

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ДОЛИ-ДОГ - ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ ДА СЕ ОБИЧАТЕ ВСЕ ТАКА И ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ ЗЕДНО!!!   bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА АЛОКАЦИЯ - ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДАРВЕ И ЩАСТИЕ!!!

И НАКРАЯ , НО НЕ Н ПОСЛЕДНО МЯСТО:
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!!!![/b]

Мили мами, колко имам да пиша, но първо започвам с това колко ме е яд, че изпуснах всички срещи на света  Embarassed Но какво да направя като плановете ми все се провалят и променят, вече съм решила нищо предварително да не пиша, че напоследък само ви лъжа и после умирам от срам   Embarassed Както и да  е, по-горе писаното означава също, че и заминаването ми в Бургас се отлага поне с месец, живот и здарве каквото стане такова  Peace

Бобката е екстра, много му хареса на морето - само се гледаше детето, толкова спокоен беше и явно педиатърката ни се окаа права, че нослето хърка от сухия въздух и жегата, защото като отидохме на Арапя се оправи за една нощ и един ден като  с магическа пръчка, а преди това в София беше много зле - Боби даже се затрудняваше да се храни по едно време.

По въпроса за секциото, Ема, мила моя как ти мина през ума такова нещо, всички сме майки, независимо  как сме родили, щом си обичаме децата и се грижим за тях ! А какво да кажат жените, които немогат да имат деца и си ги осиновяват - те по-малко майки ли са от нас - не мисля така, наистина, както са писали другите момичета по-горе, не начина на раждане и хранене ни прави добри или лоши майки, а любовта и грижите към детето  Hug

Айде после пак ще пиша. че Боби се събуди  Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Eй, че съм бяла птица  ooooh!
Честит рожден ден на Алокация и малката Деси!
Честита годишнина на Доли Дог!
Бъдете здрави и много щастливи!!!

bouquet  bouquet  bouquet
Верчо, аз си я почиствам от самото начало с мокрите кърпички при всяка смяна на пелени, а вечер добре измивам.

# 141
Здравейте!

Честито на всички празнуващи - месечинковци, рожденици и годишници!
Да се изкажа и аз по някои въпроси:
За прането  - ползвах Персил (течен) и съм много доволна. Сега съм на Pigeon, много е икономичен и добре изпира, но за ниска темп на пране 30-40 гр, май течния препарат е по-удачен и май пак ще се върна на Персил.
За раждането - много исках да родя секцио, защото сметнах, че така ще е по -безопасно за бебето и съм много доволна, че взех това решение - при мен мина като песен, на 6 час станах, не ме боля много, вече отдовна нямам и белег - ако Господ реши да ни дари с още дечица пак така ще родя.
Много спомени имам от раждането, само положителни слава богу, но ми се е запечатал един момент  - докато чаках да ни донесат документите преди изписването и двете бяхме готови да си ходим, а родата потропваше нетърпеливо отвън, аз си гушках Ема и си мислех, че това е последния момент, когато тя е само моя (както като бях бременна). Мислех си, че щом излезем тя вече става нечия внучка , племенница, и тн и няма да си е само моя. Много егоистично, ама така беше.
За мечтите - моята в момента си смуче палеца на крака Laughing, За много неща мечтая, но то е в сферата на суетата, а това за което наистина мечтая (и се моля ) е да сме живи и здрави, за да споделим своите мечти с нея, и тя да споделя своите с нас! (аз загубих баща си много рано и понякога ми е много мъчно, че не можах да споделя едни от най-щастливите си мигове в живота и с него)
За мазането - използвом крема на A-derma(и другите им продукти от детската серия ползвам) Exomega за тялото след баня, а гънките мажа с Бочко. Не сме се подсичали ни веднъж.
Май се олях  - целувки на всички!

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 18:47 от Lassi

# 142
  • в илюзия
Ваня честита ти рожденничка
Доли Честита годишнина - мноооого да се обичате и разбирате дълги години.
За мечтите аз искам да отида в Индия да видя Тач Махал (ако се пише така добре , ако не извинете ме и ме поправете) и на мачу Пикчо.дано някой ден да отида , а иначе с мъжо се гласим да живеем в Австралия някой ден.
За мазането - аз мажа беба с Бшбхен - мляко и олио само по гънките
Верчо - почиствам мнооого внимателно и леко с клечка за уши , но много рядко ми се налага.
И накрая наистина нашите бебоци са си най Heart Eyes

# 143
Ей момичета, вас човек да не ви остави за 2 дни  Laughing
От сутринта чета с почивки, четох, четох, ама вие и старата тема изписали и новата преполовили, амаха.
Започвам сега с писането, но дано не забравя нещо.
Първо за отчет, бяхме 2 дни на село, но и там жега, добре че поне втория ден позахлади малко. На Дари пак и хареса  Simple Smile

ВаняМ, да ти е жива и здрава рожденничката и бързо да оздравява.

Честит рожден ден на патерици на Алокация!

Честита годишнина на doly_dog! Още дълги години семейно щастие.

И на всички болни да оздравяват.

vesy1, настръхнах като четох какво ви се е случило.  Дано повече не го преживявате.

Тъкмо седнах да пиша и майка ми се връща с Дари, днес не иска да седи в количката.

До после, ще се включа и аз с малко снимков материал.

# 144
Алокация, честит рожден ден !!!   bouquet Много любов и здраве и много щастливи мигове с любимите ти хора !!!
Аз не съм забравила,че ми предложи помощта си ,за нанасянето на данните на беба в табличката и тия дни ще ти ги пратя на лични !  Hug

Иначе да се отчета от вчерашната консултация
+ 400 гр. и 2 см. = 6.900 кг. и 62 см.
[/b]

# 145
Алокация, честит рожден ден (почти в края на деня)! Да си много щастлива и да отгледаш едни истински мъже! Много са ти сладки децата, днес разглеждах снимките ви.
ВаняМ, да ти е жива и здрава дъщеричката!
Освен да пътувам и да видя свят, също така си мечтая и да видя как децата ми растат, създават семейства и имат собствени деца. Напоследък, като гледам колко напрегнат става животът, започвам да се притеснявам, че няма да успея Embarassed

Верчо, аз почиствам с памуче напоено с преварена вода или с бадемово масло. От мазнината падат едни бели неща, които се събират от крема. Преди време една докторка, при която водих детето по друг повод, каза че ако не почиствам редовно ще стане възпаление. Иначе моята педиатърка ми беше казала да не пипам там въобще! А сега, де, кой да слушаш?

# 146
  • Варна
Честит рожден ден, Alokazia! Много щастие и здраве на теб и семейството!
Ти кърмиш ли Малвина през нощта?

Да ти е жива и здрава рожденничката, ВаняМ и много да те радва!   HugНа снимката малкото ти момиченце много прилича на теб ! Да оздравява бързо, много целувки  Simple Smile Heart Eyes

Честита годишнина, doly_dog! Все така да се обичате и подкрепяте!

vercho аз родих така, както описваш активното раждане, но едва втория път. Няма нищо по-лесно от това, което природата е замислила. Първото раждане беше изцяло предизвикано и завърши като твоето с епиозотомия и бебе в стрес, което ми донесоха на 5-тия ден. Второто раждане беше ОК, но третото надмина всичките ми очаквания.

А сещате ли се за първия си пост в априлската отчетна тема? Ето го моят:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211930.msg4663540#msg4663540

# 147
Ясмина чудесна идея Hug Ето моят първи пост - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216974.msg4854379#msg4854379
 Аз отначало пишех при МАртенките, защото по моите изчисления трябваше да е мартенско бебе,ама като отидох при доки той ми сметна истинският термин, аз тогава хал хабер си нямах как се смята  Peace

На Габи "пишето" не го барам въобще. Още преди да родя четох доста за това дали трябва да се почиства отвътре или не. И реших да не го пипам, само като има  отвън ако го измивам на чешмата заедно с дупето.  Peace

МИленка благодаря още веднъж за снимките, напълни ми се душата...то бива бива красота. Ох направо реших че един ден живот и здраве, ще си направим до там екскурзия! Особенно скалите на Мохер, и залезите, и замъците и природата...лелеееее Two Hearts И цветята са страхотни! А аз съм човек които обожава лошото време, когато вали и е студено на мен ми е супер! КАто гледам там какви облаци са нон стоп и вятър, тъкмо като  за мен  Hug

Лара радвам се че имам една съмишленичка по тази тема  Hug Hug Hug

# 148
Аз си казах, че съм много завеяна! Направо съм голяма бяла птица! Алокация, моля те да ми простиш, за тази груба и абсурдна грешка! Скривам се и вече няма да пиша, обещавам!

# 149
  • Варна
Честит рожден ден, Alokazia! Много щастие и здраве на теб и семейството!
Ти кърмиш ли Малвина през нощта?
Ясмина, кърмя я винаги, когато се събуди нощем, но това става многооооооооо рядко, тя си спи до 6-7 часа, но ако се събуди по-рано, обикновено към 4 й давам също да хапне.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА!!!

teoileo, не се притеснявай, аз тъкмо взех да ти пиша за какви деца и мъже ми говориш, но ти видях последния пост Party Да се надяваме че скоро и мъже ще отглеждам /надявам се един/ Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт