В къщи паника голяма, първокласник ще е мама (набор 2001)

• 25 974
  • 411
  •   1
Отговори
# 270
Хайде и аз да се отчета, вече сме накупили всичко необходимо /поне от списъка, който ни дадоха още на 1-вата РС/.
Вчера купих и риза и с екипа сме готови. Моят мисля  да го пусна с риза, дънки, обувки, не си падам по много официалности и мисля, че така изглежда ОК.
Като Ви чета почти всички ще имате 2-ра родителска среща преди 15 септември, нашето училище /120/ няма да има, обадих се в канцеларията и от там казаха, че няма да правят...защо ли newsm78, направо на 15-ти в 8.30 децата да са там.
Аз се чудя трябва ли да носим раницата на 15-ти?
И освен букет за класната, нещо друго сещате ли се?

# 271
  • Ланкър, планините Овнерог
jd, миналата седмица малко си писах с Кимба. Мисля, че ще ти е полезно:

Аз:
Здравейте!
>
> Дъщеря ми е записана за 1клас в 118-то СОУ и бих искала да посещава
>вашата занималня. Как става записването? В занималнята включва ли се
>и изучаване на англ.ез.?

Те:
Здравейте,

Радваме се, че се интересувате от нашата школа.
Занималнята за 1 кл. е от 12:00 - 18:00 часа. В цената, която се
заплаща месечно не е включен курсът по англйски език. При желание за
изучване той се заплаща отделно и е целогодишен.
Записването и за двете ни услуги - занималня и английски език, става с
попълване на карта за участие или заявка с е-мейл. Картите за участие
родителите получават на родителската среща в началото на септември или
направо в кабинета на КИМБА в училище намиращ се на партера.

Ако с друго бихме могли да ви бъдем полезни, моля пишете ни.

Поздрави,

КИМБА

Аз:
Цените за следващата учебна година същите ли остават, т.е. 90лв
>за месец за занималня? След като английския е отделно, годишната
>такса(240лв) наведнъж ли трябва да се плати?
> Благодаря!

Те:
Здравейте отново,

Децата от занималнята ползват библиотеката, както и различни игри на
английски език, но курсът, който върви по определена учебна система,
се заплаща отделно. Таксата е годишна и се заплаща на един или два
пъти.
Цените ще бъдат актуализирани, за което ще уведомим родителите на
родителската среща в началото на септември.
Ще се радваме да приемем детето ви при нас.

Поздрави,
КИМБА

# 272
  • нейде там, където ....
Проверете, непременно трябва да има вариант "безплатна занималня". Задължително е, за всяко училище.
Ако трябва, питайте в Общината защо няма при вас!

При нас ще има такава занималня, но само по 5 деца от клас ще вземат. Как ще ги определят тези деца не знам Thinking

Питай какви ще са им критериите. За всички първокласници трябва да има осигурен безплатен вариант. Може да са по 30 и повече деца в група, но трябва да го има. Питайте, ако трябва и в Общината. Кой и как ще определи кои деца ще ходят в занималня? И аз ще потърся къде точно го пише това, за занималнята. Определено училищата предвиждат по-малко учители да се занимават с децата в занималнята, за да вземат пари от платената. Казват, че не стигат учители, обикновено. Но не съм чула да са върнали някой.

# 273
Здравейте. Снощи беше и нашата РС, училището ни е " Гео Милев".  24 деца ще са в класа. Казаха, че обучението в първи клас е целодневно. Сутрин започват в 8,20 ч до към 12 и нещо. От там ги поема втората госпожа, води ги в стола на обяд/ 2,50 лв на ден/ и от 14,00 до 16,30 ще им бъде занималнята. Помагалата за преди обяд и след обяд са различни, но ще ги поръчват госпожите в комплект. Учебниците  по англ. език също ще се поръчват от учителите, но след 15,09. Събрахме пари за щори на класната стая, за стерео уредба, автомат за мин. вода, както и за празнична украса за първия учебен ден. Помагалата за занималнята са 16 лв., а за другите не се знае още.
Около 23,09 ще правят още една РС, за да се избира род. настоятелство и да се до събират парички за учебници и горе -долу това беше основното. Тържеството ни е като на всички останали от 9,00 на 15,09 и ни искат с раничките, за да си приберат учебниците.
Успех на всички първолаци  Hug

# 274
  • Linz
Нашата РС ще е на 10-ти.

# 275
  • София
Проверете, непременно трябва да има вариант "безплатна занималня". Задължително е, за всяко училище.
Ако трябва, питайте в Общината защо няма при вас!

При нас ще има такава занималня, но само по 5 деца от клас ще вземат. Как ще ги определят тези деца не знам Thinking

Питай какви ще са им критериите. За всички първокласници трябва да има осигурен безплатен вариант. Може да са по 30 и повече деца в група, но трябва да го има. Питайте, ако трябва и в Общината. Кой и как ще определи кои деца ще ходят в занималня? И аз ще потърся къде точно го пише това, за занималнята. Определено училищата предвиждат по-малко учители да се занимават с децата в занималнята, за да вземат пари от платената. Казват, че не стигат учители, обикновено. Но не съм чула да са върнали някой.
Ами вече не е така, благодарение на делегираните бюджети. Занималнята не е задължителна, в нашето у-ще има 1 занималня за двете паралелки, т.е. само 25 деца могат да я посещават. Избират се по реда на записването, първите  25 изявили желание за занималня. За по горните класове има само частна такава.

# 276
  • София
Здравейте,отдавна не съм се включвала,но гледам да чета редовно. Simple SmileВ духа на заглавието на темата вкъщи май се получава точно така-аз се вълнувам повече отколкото първокласничката. Mr. GreenНашата родителска среща мина на 3 септември в общи линии нещата са като при повечето от вас.Искат ги в училище до 8:20ч.От понеделник до четвъртък ще имат по 5 часа в петък 4 часа.След последния час ги взима госпожата от занималнята води ги на обяд в стола и после пишат домашни и имат време и за игра.Нашата занималня е до 18:00 часа.
Искат да напишем декларации за това кой ще води и прибира детето и скица на маршрута по който стига до училището.

# 277
  • нейде там, където ....
Гита, много, много ти благодаря! Едва сега прочетох, какво си писала за занималнята. Ние ще изчакаме да видим и другата занималня - най-вече до колко часа ще бъде. И цената.

В 144-то ми бяха казали, че има 5 паралелки за първи клас и само двама учители за занималня. Ако мисля, че детето ми ще се чувства добре така - да го запиша. Те не можели да ми откажат, аз да съм си преценЯла дали е добре за детето ми. И за други училища бях чувала за занимални с по 35-40 деца. Били длъжни да осигурят занималня за първи клас, но доста родители били предпочитали платения вариант, който гарантира малки групи деца поне.
Във всяко училище казват различни неща  newsm78

# 278
По въпроса за занималните , ми е много чудно, че в съседно училище , в което ще ма 2 паралелки първолаци, няма безплатна занималня, а в нашето , в което паралелката ще е 1 и то от 19 ученици има. Но пък и другото училище няма стол, а може би това е едно от изискванията за да има занималня в училището.

# 279
  • София
Къде съм бляла, не съм я видяла тази тема ... Embarassed

# 280
Цитат
ЛУЛУ, в кое училище сте?
В "Гео Милев" сме ние.

# 281
Нашата родителска среща мина, и учителят на моя син ми хареса пък учебните помагала въобще списъка ми струваше около 35лв. От сега на татък ще гледам поне раницата осигурихме. От нас се иска скица за най краткия път т.е. маршрута на детето, но училището ни е и през две пресечки. Та скицата таткото я нарисува.

# 282
Да се запишем и ние мама на Екатерина род. 30.06.01г. Ние сме от Пловдив и ще учим в  ОУ "Райна Княгиня". Има ли и други в това училище?

# 283
Здравейте "първокласнички" Hug
Искам да попитам дали някоя мама е намерила сини и червени картонени квадратчета.Искат ги в училище, а аз не ги намирам по книжарниците, където съм ходила до момента.

# 284
  • София
Не съм виждала. В началото си помислих за дървени, но се върнах да прочета отново.
За какво ще ги използват? Предполагам, че могат да се направят.

Общи условия

Активация на акаунт