Проект "Мулти-мама" - 3

• 28 007
  • 238
  •   1
Отговори
# 75
Тази сутрин гледах репортаж по НТВ за мулти-семейство в Бургас. Всичко беше много хубаво, но недостатъчната информираност (на журналистката и семейството) обезмисли цялата идея. Отстрани изглеждаше, че семейството иска нещо, което няма законово право да получи, но обвинява държавата.

Много е важно да се знае, че проблемите на близнашки, тризнашки и многодетни майки в БГ не идват от държавата. Както знаете държа връзка с подобни на нашата организация по цял свят и колкото и безумно да звучи тук нещата са много добре. Финансовите затруднения на семействата идват от ниския стандарт на живот в страната, а не от грижите които се полагат или законодателството. Пример: В Австрия майчинството е около 6 месеца, но бащата може да си позволи да издържа 3 деца или да наеме 2 бавачки, за да се върне майката на работа.

Всички коментари за проблемите (специално на семействата с тризнаци) и апели за помощ ТРЯБВА да са насочени към производители/вносители на детски храни и продукти. Нашате цел е да изградим трайни отношения именно с тях, защото имат възможност да се ангажират с кампанията.

За някой тези разяснения може да изглеждат напълно излишни, но при едно гостуване в ТВ-предаване с добре подготвен представител на МТСП (Министерство на труда и социалната политика) може гостуващата мулти-майка да бъде злепоставена. Затова моля, ако някоя мулти-мама има покана за ТВ-участие да има предвид, че има важни моменти, които трябва внимателно да се отбележат. Аз винаги съветвам тези, които се допитват до мен да се придържат само към разговори свързани с отглеждането. Също така искам да отбележа, че колкото повече се шуми около мулти-семействата, все повече журналисти/социални работници и т.н. ще се подготвят по темата. В крайна сметка те ще достигнат до същата информация и ще е лошо, ако мулти-майката не е подготвена.

Питайте, информирайте се или се придържайте към коментари свързани само с отглеждането.  Peace

# 76
Здравейте!
Очакваме да ни кажете кога да снимаме и тризнаците от Пазарджик Hug
вече сме набелязали и фотографа Laughing

# 77
Много е важно да се знае, че проблемите на близнашки, тризнашки и многодетни майки в БГ не идват от държавата. Както знаете държа връзка с подобни на нашата организация по цял свят и колкото и безумно да звучи тук нещата са много добре. Финансовите затруднения на семействата идват от ниския стандарт на живот в страната, а не от грижите които се полагат или законодателството. Пример: В Австрия майчинството е около 6 месеца, но бащата може да си позволи да издържа 3 деца или да наеме 2 бавачки, за да се върне майката на работа.

Всички коментари за проблемите (специално на семействата с тризнаци) и апели за помощ ТРЯБВА да са насочени към производители/вносители на детски храни и продукти. Нашате цел е да изградим трайни отношения именно с тях, защото имат възможност да се ангажират с кампанията.

Руми, кои точно проблеми на близнашките и  многодетните семейства според теб не идват от държавата? Значи ако родя два пъти, ще ми дадат две обезщетения, ако родя две деца наведнъж - само едно. Не е ли това проблем, който държавата трябва да разреши. Или движението с близнашка количка по улиците, за градския транспорт да не говорим, са проблем на фирмите за детски стоки?
 Ниският стандарт на живот също е в ресора на държавата. Аз искам да имам по-висок стандарт, но колкото и да работя, ако цените на всичко се увеличават с по-бързо темпо от моята заплата, няма как да стане това.
Това, че майчинството ни е едно от най-дългите в Европа, не е достатъчно, особено за близнашките и многодетните семейства. За трето дете дават 200лв еднократна помощ за раждане - това не е ли рестриктивна политика на държавата. И още много примери мога да дам. Във Франция има Министерство на семейството/не съм сигурна точно за името/, защото за самата държава семейството е важно. А ние тук имаме всякакви министерства, но не и такова, което да се грижи за семействата.

Това, което правиш е страхотно. Но то е помощ за единици. Държавата като цяло трябва да има по-гъвкава политика към подобни фирми. Да ги стимулира, за да може цените на детските стоки да не са толкова фантастични.
Не на последно място защо трябва да се моля на фирми да ми помагат? Нали плащам данъци и осигуровки?

# 78
Права си, Наде. Всички са се вторачили в майчинството, а подкрепата за семейството е важна не само в първите месеци или даже 2 години. Къде са данъчните облекчения за семействата с деца? Къде са семейните билети за градски транспорт, театър, музеи? Къде са ваучерите за здравеопазване и образование? Стига с тази политика на социални помощи, с която ни карат да се чувстваме, все едно, че получаваме подаяния по милост. Тази държава или иска да подкрепя семействата, или само се прави. Май е второто.

# 79
Руме, подкрепям те напълно и няма да коментирам по въпроса.
Искам да ти се извиня, защото едно колетче стои и чака да ти го пратя, но малко ми е отнесено. Извинявам се много

# 80
Наде, преди около месец по молба на Хриси направих проучване за Германия, Канада, САЩ, Аржентина и Англия. Никога няма да обявим какво ни отговориха защото не е в полза на близнашката кампания на СНБМ.  Mr. Green А скоро четох в Ню Йорк Таймс, че една майка е загубила тризначе защото не й е стигнала осигуровката за операция.

Ако разгледаш малко блогове и сайтове с истории на семейства с тризнаци в други страни ще видиш, че там проблемите са сходни. Вярно е, че всяка държава има различна соц. политика и привилегиите са различни, но такава е нашата действителност. Живота в БГ е това, което е! И на майките с тризнаци им е проблем да излизат с количка по улиците, не заради автомобилите, а защото нямат колички. Това е нещо, което само фирмите могат да ни осигурят на този етап. Ние не се молим на никой, предлагаме партньорство и създаваме приятелства.

Няма да допусна "Мулти-мама" да се асоциира с бедност, социални помощи и гладуващи родители, плачещи от ТВ-екран. При нас са само достойни хора, работещи за бъдещето на своите дълго чакани деца. Някои от тях имат много висок стандарт, други водят труден живот. Светът е шарен! Ние създаваме общност на мулти-семействата в БГ, а вие водите кампании. Методите за постигане на целите и имиджа, който представяме е коренно различен.

Мулти-семействата могат да получат подкрепа в лицето на държавата според сега действащото законодателство само от местното управление - кметове, общински съветници и др. Това е засега! А как би могло да бъде ... вие работете, а ние ще помагаме където можем!  Hug

# 81
Руми, съгласна съм с това, което казваш, но все пак смятам, че държавата трябва да поеме своята отговорност и да работи за подпомагане на семействата.
А това с вие и ние, нека не бъде така /звучи много политически/ Mr. Green. Все пак крайната цел е една и съща и ще се радвам да работим заедно. Peace

# 82
В търсене на нещо друго попаднах на следното от 2007г.

"Не беше прието предложението на Христина Христова от НДСВ обезщетението за близнаци да бъде в размер на 90% от заплатата на майката за срок от 270 дни след раждането плюс 220 лева допълнително. Нейното предложение предвиждаше още след изтичане на този срок до навършване на 2-годишна възраст на децата майката да получава обезщетение в размер на 220 лева за всяко едно от тях. В България има 700 семейства с близнаци и 16 с тризнаци, обясни Хасан Адемов от ДПС. Опозицията подкрепи предложението на Христина Христова, но управляващото мнозинство го отхвърли."

Този луд ли е?! Аз мога да му кажа 16 тройки само за 2007г, а той е говорел за въобще. Наде, ако създават закони с такива "статистики" ... чакайте си двойно майчинство!  ooooh!

# 83
Това, много добре си го спомням като го гласуваха и наистина имаше политици , които се застъпиха за това да се дават повече пари и, че в крайна сметка не са чак толкова много близнаците,тризнаците и с излишък милиони левове няма да се затруднят,но уви мнозинството после реши,че не нужно. ooooh!

# 84
Въпросът е, че е безумно да се твърди, че има в БГ само 16 семейства с тризнаци. Само при нас има 30, а далеч не съм се запознала с всички.  Thinking

# 85
Въпросът е, че е безумно да се твърди, че има в БГ само 16 семейства с тризнаци. Само при нас има 30, а далеч не съм се запознала с всички.  Thinking
Явно мноооого са им остарели статистиките.Като всяко нещо в тази държава.Като знаят,че не са актуални,поне да не ги цитират.

# 86
Такааа, не искам по никакъв начинда звуча като защитник на държавата или пък на нечия некомпетентност, но тази статистика е за друг период. Руми, обсъжданията бяха миналата есен(ако не ме лъже паметта), тоест посочената бройка би трябвало да е новородените двойки и тройки. Не многоплодни бремености по принцип. Визират се само новородени, защото се предполага, че техните семейства ще взимат майчинство и детски. По-големите деца в случая са извън статистиката. Не че това оправдава разминаванията  в цифрите, но определено не визират семейства с тризнаци въобще.

# 87
И аз си помислих, че визират само тези, които подлежат на майчинство, но пък от нашите 30 само 2 тройки са на 3г и 4г. Не е толкова важно, но ми стана любопитно откъде разполагат с такава статистика?! И тя да не е публична?!  Rolling Eyes

# 88
Румка, да ти е жив и здрав именника!

Честито на всички, които имат именяци в къщи!

# 89
здравеите!
много ви се радвам,искам да се запозная с някоя мама с тризнаци,моите са двама-иво и диди носа доста кротки и ми е интересно как е с трима на веднъж!
ако мога да помогна на някого с нешто да ми пише!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт