"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 842
  • 542
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета,
Много сте писали и все красоти сте показали.
aitep,
Тази събота и неделя съм свободна.
Другата заета и после пак свободна, така че каквото кажете.
А за пипермонията е вярно изсъхна,така че ако можеш донеси  Peace
 _Deqna_ ,
добре дошла и от мен.Много са ти хубави цветенцата.А пък такива красиви цветове на китайска роза не съм виждала.
 джиджи биджи ,
Останаха ми очите в бенджамините.Как се грижиш за толкова растения и по колко време отделяш просто не знам.

# 166
  • Виена
_Deqna_,поздравления за хубавите цветя и от мен  Hug Heart Eyes.Личи си,че са гледани с много любов!
Дано не съм ви отегчила с много снимки. Хубав ден на всички Hug
джиджи биджи,какво ти отегчение  ooooh!,мога да разглеждам цветята ти с часове  Blush.Всички са страхотни  Heart Eyes.А в къдравия бенджамин,направо се влюбих  Two Hearts.Искам и аз,но досега никъде не съм виждала такъв по магазините  Confused...
Отново големи красоти  Hug
_Deqna_, цветята ти са страшно красиви. Моята нолина е по-различна. Да няма няколко вида?
ani_4ka,а каква е твоята Нолина ?По принцип аз не знам да има няколко вида  newsm78.Моята също е такава http://www.vladi2006.snimka.bg/album.php?album_id=199201&pid=5165419.Може би твоята е още мъничка.
Според мен е препоръчително да се торят цветята.

# 167
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Tedito_799 къдрав бенджамин има в Габрово в един цветарски магазин като минавам хвърлям му по едно око  Mr. Green.

Като подхвърлихте въпроса за торенето аз моите цветя на две седмици ги торя с универсален тор, повечко сакъзчетата и мушкатата. Почвам да се съмнявам, че тези мушици от торенето са се завъдили  #2gunfire . Поливам ги с вода, която са варени яйца или картофи. Скоро не съм заравяла кафе в пръста.

# 168
  • София
Здравейте момичета! Извинявайте,че се намесвам в темата ви, но имам нужда от съвет, защото хич не разбирам от цветя. Имам три саксии вкъщи и всичките са ми подарени  Flushed Та едното цвете е столетник и и отстрани са започнали да излизат т.нар. бебета. Та какво да ги правя, така ли да си растат или да ги разсаждам  newsm78

# 169
Добре дошла мариана,
можеш и да оставиш "бебетата", но мисля, че ще е за сметка на естетиката, пък и така няма да има много място за растеж на всички растения в саксията. Така че е добре, когато станат достатъчно големи внимателничко да ги извадиш с коренчетата и да ги разсадиш в отделни саксии.

# 170

А в къдравия бенджамин,направо се влюбих  Two Hearts.Искам и аз,но досега никъде не съм виждала такъв по магазините  Confused...
[/quote]
Tedi, и аз ипитах подобни чувства към нолинката ти  txtloves
Къдравия бенджамин се оказа, че се хваща най-лесно. На който съм дала, се е хванал, но ти май си много далече. Аз цяло лято правя опити да захвана белия бинджамин /или зелен с бяла шарка/. В къщи имаме подобен, но с къдрави листенца.
Айтеп, ето бананчето http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&pid=7396290

а това е вокоренителя, за който ти казах http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&pid=7396292  и  вътре http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217997&pid=7396293

# 171
  • София
Добре дошла мариана,
можеш и да оставиш "бебетата", но мисля, че ще е за сметка на естетиката, пък и така няма да има много място за растеж на всички растения в саксията. Така че е добре, когато станат достатъчно големи внимателничко да ги извадиш с коренчетата и да ги разсадиш в отделни саксии.

Благодаря!

# 172
  • Виена
джиджи биджи ,да наистина съм далечко  Tired.Все си харесвам някое цвете,което го нямам,и все си казвам,че то ще е последното,което ще си купя  Blush.Уж Цикаса беше за последно,но май няма да е.Само да го мерна някъде и ще си имам и аз къдрав Бенджамин  Whistling.Кажи ми какви грижи полагаш за папрата?Аз имам вече 3 та (2 уморих Embarassed) и нещо не мога да и угодя,отново  Rolling Eyes.Много и изсъхват листенцата.

# 173
Теди и аз така. Оня ден като насадих трилистника си казах, че е за последно, обаче сега минах покрай едно магазинче в което от 2 дена гледам, че са изкарали пеперомия-с червени листенца и сега добавих още едно цветеце към тези, които вчера ви показах. Май  никога няма да насадим или купим "последното" цвете Joy  По пътя за работа събрах семенца на кълдъръмче.
Ако имаш път насам, свиркай за къдрав бенджамин.
Папрата в офиса е в дъното на стаята, която е източна. т.е на сянка е. и иска водичка всеки ден. Пръстта не трябва да засъхва, но не оставяй все пак вода да застоява в чинийката. Ако можеш и да го пулверизираш по-честичко, ще ти се отблагодари с красиви тъмно зелени и здрави листа. Ако имаш градинка, най-добре го изкарай на вън, но на сянка. Въздух и влага. Peace Този, който е в къщи на южен прозорец листата са му по-светли и ако забравя да го полея няколко дена почват да прегарят и окапват. Торта, като всичките ми цветеца-на 10 -тина дена. Ако саксийката ти е отесняла, го премести в един размер по-голяма, защото прави много корени. Пръстта на моите е торфена.

# 174
Момичета,
габровки аз съм за срещата - кажете отколко часа и къде.
aitep,
Снимай с gsm пахирата и аз моята да сравним ,видим и дадем съвет дали да ги сеем или още да почакаме.

# 175
Desi, извинявай обаче миналия ден като бях в Габрово не ми остана време да мина през нито един магазин, за да разуча въпроса с къдравия бенджамин  Sad

# 176
Добре бе не се притеснявай.
Кажи къде да проверя и какво да направя.
Може да го взема и следващия път като идваш да го вземеш.  Peace
Няма проблем.
Откъде си всъщност?

# 177
 Peace Няма проблеми, другия път като дойда и ако остане време  Simple Smile

# 178
  • Виена
Теди и аз така. Оня ден като насадих трилистника си казах, че е за последно, обаче сега минах покрай едно магазинче в което от 2 дена гледам, че са изкарали пеперомия-с червени листенца и сега добавих още едно цветеце към тези, които вчера ви показах. Май  никога няма да насадим или купим "последното" цвете Joy  По пътя за работа събрах семенца на кълдъръмче.
Ако имаш път насам, свиркай за къдрав бенджамин.
Папрата в офиса е в дъното на стаята, която е източна. т.е на сянка е. и иска водичка всеки ден. Пръстта не трябва да засъхва, но не оставяй все пак вода да застоява в чинийката. Ако можеш и да го пулверизираш по-честичко, ще ти се отблагодари с красиви тъмно зелени и здрави листа. Ако имаш градинка, най-добре го изкарай на вън, но на сянка. Въздух и влага. Peace Този, който е в къщи на южен прозорец листата са му по-светли и ако забравя да го полея няколко дена почват да прегарят и окапват. Торта, като всичките ми цветеца-на 10 -тина дена. Ако саксийката ти е отесняла, го премести в един размер по-голяма, защото прави много корени. Пръстта на моите е торфена.
джиджи биджи,благодаря ти много за съветите  Hug.Нашето изложение е югоизточно.Терасите ни са доста широкички и вътре в стаите пече за много кратко време и то само в началото на стаята.Сега съм наредила почти всички цветя до прозорците.Папрата ми беше на място до което въобще не достигаше слънце.Сега го преместих на светло,но май по добре да го върна пак на старото му място,а да го поливам по на често.Дано да успея да му угодя,че много ми харесва.А между другото и бананчето ти е много хубаво  Heart Eyes.Това беше първото цвете,което си купих и уморих,явно с преполиване.Оттогава ме е страх да си взема пак  Tired
Деси,aitep,а Пахирките ви изкарват ли нови листенца,така както са потопени във водичка ?Снимакте ги и ми ги покажете,ако не ви е проблем   Blush.Много ми е интересно колко са пораснали мъничките ми бебчета  Wink.

# 179
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Габровки май аз ще кажа за час вие се срамувате  Embarassed предложение за час от моя страна е 17 часа пред Консултативната поликлиника, за да може   albenap да дойде от автогарата. Ако искаш Деси аз да я чакам и да тръгнем двете нагоре да се срещнем ако не ти се разкарва чак до долу.

Моята Пахира коренчетата са и много малки, държах я в не прозрачна чаша, но я прехвърлих в прозрачна. Теди има наченка на листенце ти всъщност така ми го даде и за това време е пораснало с 2-3 мм.

А къдравият бенджамин го видях в блок Дунав там продават скъпо и ми се видяха измъчени цветята. Имаше и други видове бенджамин.

Много си права при нас няма последно.  Twisted Evil
Даже съм се хващала като видя балкон със много цветя провиснали и веднага поглеждам на земята да не би да има паднало стръкче  Mr. Green лакомия  bowuu .

Общи условия

Активация на акаунт