"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 822
  • 542
  •   1
Отговори
# 240
hrisska,
Страхотна е тази папрат.
Аз много ги харесвам,пък и лесно се гледат.
джиджи биджи,
Още утре ще ги разделя и ще видя какво ще стане.
Много е изпълнила саксията и ще има нужда от малко въздух.

# 241
Благодаря. Много си я харесвам. Вкъщи http://www.snimka.bg/album.php?album_id=279339&pid=7509407 имам още два вида, но снимката не е много добра.

# 242
Хмммм,
да не съм ви обидила нещо?...

# 243
  • По света и У нас
Аз като начинаеща цветарка искам да ви попитам-кога трябва да си прибера цветята вътре newsm78 Сори за глупавия въпрос Embarassed
Искам и друго да попитам-имам си клонче бенджамин,трябва ли да го чакам да пусне коренчета и чак тогава да го сея или може веднага?

# 244
*Maybelline* най добре изчакай да пусне коренчета и тогава го посади .
 hrisska  и аз я имам тази папрат много порасна и мисля да я прехвърля в по голяма саксия откакто ми я подариха не съм яразсаждала и сега ме е страх  ако я разчесна да не и стане нещо че ми е от една приятелка и много си я харесвам .Искам да те питам исусовия венец сам ли се разклонява или трябва да му помогна  Winkпонеже моя е само едно клонче
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=279310&pid=7257360
Деси моята хамедорея е от няколко коренчета като беше малка доста коренчета раздадох но останаха пет щест и така си ги оставих кичеста ми върви и е вече доста голяма на височина но като имаш възможност я разсади
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=279310&pid=7256671

# 245
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Хмммм,

newsm78 , защо?

окорененият ти седум е дървото на парите  Peace

Досега не съм сяла луковици.Нали става в саксии да ги бу4на, нямам къде на открито.
И на студено ли трябва да са зимата, или в стая , която се отоплява?

или ги сееш края на есента навън, да зимуват навън.
или ги прибираш сега на хладно и ги засяваш после в саксии, около месец преди да искаш да цъфнат.
в саксия обикновено се сеят до половината заровени, за да не изгният.

Свекърът ми гледа самардала /и доста други билки и подправки/ и съм я пробвала на зелено Sick много силен ми дойде аромата. На сухо по-различно ли е?

ми самардалата не се яде прясна  Wink
листата се стриват на каша и се смесват със сол.
аз 7 листа смесих с 200 гр. сол.
после със солта се солят варени яйца и картофи.
т.е. ползва се минимално количество самардала  Wink Wink

# 246
Хмммм,

Защо бе, Лени Rolling Eyes, какво те кара да мислиш така.

# 247
Ами.... никакви отговори и почнах да се чудя...случва ми се понякога да сгафя без да разбера....та по-добре да питам...

Асе, мерси, не знаех, че точно на sedum siedbodii  му се казва дървото на парите. На мен много ми харесва, когато стане почти като топка и цъфне.

# 248
galia69, аз моите тази година ги местих в по-големи саксии. В началото има вероятност да не понесат добре новата среда, но после се оправят. Тази http://www.snimka.bg/album.php?album_id=279339&pid=7508787 беше в по-малка саксия, в последствие я разсадих и дори съм давала на много хора, защото много я харесваха. Що се отнася до исусовия венец, мисля, че твоя е още малък и за това няма още разклонения. Иначе моя не съм го подрязвала.

# 249
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ах Лени, не се шашкай, че не получаваш отговори  Laughing
аз не отговарям на всички, пиша само като знам нещо...  Sunglasses

тази сутрин ставам и веднага ми станаха така очите  Shocked

азалията ми има пъпки и ще цъфти!!!
за кога обаче  Thinking
шаш, аз я купих пролетта нацъфтяла!!!!

# 250
ах Лени, не се шашкай, че не получаваш отговори  Laughing
аз не отговарям на всички, пиша само като знам нещо...  Sunglasses

Peace   Hug

ми самардалата не се яде прясна  Wink
листата се стриват на каша и се смесват със сол.
аз 7 листа смесих с 200 гр. сол.
после със солта се солят варени яйца и картофи.
т.е. ползва се минимално количество самардала  Wink Wink

asyalein ,   bouquet Моя мъж ми каза, че било като чесъна, но с по-силен аромат. И аз на зелено си зобнах Joy От тогава не съм повторила. Следващият път ще пробвам по твоята рецепта.

*Maybelline*, моите цветя са още по первазите /мушки, сакъзчета, сардели и фурма/, но тук е още топло. Зависи ти от къде си и как е времето при теб...Също и какви цветенца имаш навън..
galia69 исусовия венец пуска сам разклонения, но ако не го направи сам, когато порастне повечко можеш да го отрежеш и пак ще се получи. На моя му изрязах клонките които не ми харесваха и така хем се оформи, хем се разклони повече.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 09:46 от джиджи биджи

# 251
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Лени няма какво да си сгафила. Като цяло гледам, че форума не върви бързо, не пишем много явно си почиваме  Mr. Green . А пиперомията ти е супер аз имам от този вид, но зелена, в събота я посадих. Имам и от другия род, който е на туфа.

джиджи биджи пусни снимка, за да я видим пиперомията, от този вид дето ти дадох ли е?

А за пресаждането аз само зимата избягвам да присаждам, защото нали тогава цветенцата спят. 

Аз ако си разделя хамедореята ще ми трябват поне 5-6 саксии като си я купих от големия жълт магазин Mr. Green беше голяма туфа аз я разделих на две едно на сестра ми дадох и май още ще я разделям. Имам една хамедореята, която е сама в по малка саксия порасна поне 50 см. и сега има издънка.

А за бенджамина с Деси коментирахме един вид захващане бях го чела и го имам сканирано при възможност ще го прикача. С две думи потапя се в коренител, орязват се листата и засява се и се захлупва с буркан. Аз така пробвах за фикус пумила, още не знам резултата направих го преди седмица.
А бенджамин колко съм уморила потопен във вода  Mr. Green все изсъхва още преди да пусне корени  Sunglasses .

*Maybelline*,   и според мен е рано да се вкарват с тези горещини. Като се задържи времето няколко дена около 10 - 12 градуса тогава  обикновенно цветята си показват като почват да им пожълтяват листата. Тези които обичат по топло ти си прецени понеже сутрин понякога е студено.

# 252
Aitep, забравих да взема фотото днес. Дано утре се сетя. Като твоята, която ми даде е, но май твоята беше със зелени листенца, а тази е с червени. Ще обменяме листенца Peace

Лени, от пиперомията която показа и аз имах, но чисто зелена. ПРи мен от тежеста влечеше надолу.Растеше много и бързо, но зимата не понесе студа на остъклената тераса и измръзна.  Много е красива.

# 253
[Лени, от пиперомията която показа и аз имах, но чисто зелена. ПРи мен от тежеста влечеше надолу.Растеше много и бързо, но зимата не понесе студа на остъклената тераса и измръзна.  Много е красива.

Да, и аз имах цяла пълна саксия, обаче малкия цветар и видя сметката, та си купих тази.

# 254
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
[Лени, от пиперомията която показа и аз имах, но чисто зелена. ПРи мен от тежеста влечеше надолу.Растеше много и бързо, но зимата не понесе студа на остъклената тераса и измръзна.  Много е красива.

Да, и аз имах цяла пълна саксия, обаче малкия цветар и видя сметката, та си купих тази.

Аз моята зелената скоро я засях имах два стръка и в две саксии. А от шарената си прося от нашата охрана на труда да ми даде, все забравя аз все и припомням  Mr. Green нахална цветарка съм  bowuu А джиджи биджи от другия вид дето ти дадох листенце и моята беше лилава, но дали се "изроди", дали на тъмно я държах  Thinking .
Да ви питам и този вид пиперо.... си губи листата през зимата. Интересно, че имат разлика, но цъфтят по един и същ начин като "миши опашки", даже съм чувала така да ги наричат.

Общи условия

Активация на акаунт