"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 791
  • 542
  •   1
Отговори
# 345
Иха Албенче,
много порастнал трилистника и красив и големи листа.
Браво, много се радвам.
Следобед да се наприказвате с Петя.

# 346
  • Пловдив
Здравейте цветарки. Имам въпрос към вас. Имам едно малко каучуково дърво, да е около 30 см. Въпроса ми е дали да му отрежа върха, та да се разклони, или е рано още, или пък изобщо не се реже  newsm78 Thinking Гледам го аз и се чудя и мая ....

# 347
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Албенка още не се е разбрало дали ще пътувам, уговорката си остава. Това трилистника (двулистника) на Деси ли е  Mr. Green
Деси изчакай още малко да пуснат и посаждай. А за пипе... само търпение  Twisted Evil не пуска голям корен, след това листенца и когато листенцата станат големи поне две от тях и посаждаш.

На пахирата от Теди коренчето й е пораснало поне с 5 мм и второ е тръгнало.

Да се похваля понеже днес имаме месечник  Mr. Green от сватбата и Илиан ми купи от Била шарен бръшлян със почти сърцевидни листа   bouquet

А моя поспалан малкия кротон, който от както си го купих нито листо му е паднало, нито поникнало, вече писах за това ще изкарва листо  Sunglasses .

asq82 пробвай да го отчупиш, спомням си като бяхме малки със сестра ми колко и разкланяхме цветята  hahaha .

# 348
  • София
Момичета, отдавна не съм се включвала, но редовно ви следя.  Simple Smile Искам да ви се похваля с днешната покупка, хибискус и две циклами за детската градина в понеделник. Много опити съм правила да си захвана хибискус, но уви, даже съм садила издънка с коренче и пак провал. Confused Дано успея този да го опазя. Praynig
А ето и част от моите цветенца, пускала съм ги и преди, но сега са променени малко.
От бегонията нататък, имам и много бебета теменужки, както и две бебета от лъки бамбоа.  Heart Eyes Алоказията ми и тя ще си има ново листенце.

# 349
geleva,
Честити ти нови придобивки.
Като гледам скоро хибискуса ще цъфне.
Той от розовия вид ли е?

# 350
  • София
Деси, благодаря ти. Hug Отдавна не бях посещавала любимото магазинче, че всеки път като отида и се изкушавам да си купя нещичко. То и сега бях тръгнала само за цветенца за дет. градина, но не устисках на хибискуса/от цена 2.50 лв.  Crazy/.  Blush
 Ами да ти кажа розовее пъпката, но като цъфне ще се види най- добре. Много е хубав и жизнен, дано успея да го задържа. Praynig

# 351
Аз затова избягвам тези магазини,че все нещо си харесвам.
А в къщи ми се сърдят вече.
Колко цветя пренесах в училище и пак има.
То пък останаха в къщи по големите и обемистите

# 352
А пък аз най-накрая се сдобих с жълт хибискус!!!! Донесе ми го благоверния от една негова колежка. И преди ми беше дала, но го затрих тогава, сега клонката изглежда супер, дано го опазя!

# 353
Лени,
нали от клонче от върха го захвана?
Питам понеже на моя племенник приятелката ще ми дава и да знам.
И дали ползваш вкоренител?

# 354

Проба, пак да покажа коренищата Simple Smile

# 355
Мравчо,
че стана пробата стана.
Ама много големи коренищата.
И аз имам извън саксията,но толкова много.
Не знам какво да те посъветвам.
Дали не е по добре да я преместиш в по - голяма саксия,
или да ги пъхнеш лекичко в тази, в която е в момента.
Ама не бих те посъветвала да ги режеш.

# 356
  • София
Да попитам по- вещите с цветята и най- вече тези, които имат опит с восъчето: Това си го взех февруари месец, даже тук се бях похвалила, но още си е само едно листенце.  Thinking Аз съм упорита и ще си го чакам, но се питам колко време още му трябва. Rolling Eyes

Сега забелязах, че на саксийката на Хибискуса е отпечатан този сайт, с описание как трябва да се отглежда, явно от там ги внасят. Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 21:01 от geleva

# 357
Деска,
жената ми го даде вкоренено, обаче аз специално като отрежа клончето го слагам във вода да пусне коренчета, после засаждам в  саксийка. Като го откъснеш и потопиш във водата първо клюмва за ден-два. Същото става и като го насадиш, но после се оправя. Още не съм пробвала хибискус с вкоренител, но тази година ще пробвам. Добре е да се покрие с буркан/бутилка, защото с вкоренитела се слага направо в почвата.

# 358
Лени,
аз не бях чувала за вкоренител   Embarassed
и Петя за пръв път ми каза като се видяхме преди седмица
Исках да те питам и тебе как точно става
Или ако има линк някъде да ме упътиш да прочета

# 359
Ами вкоренителят е бял прах в непрозрачно пластмасово бурканче. Резниците се подсушават и се потапят в белия прах. Излишното се изтръсква лекичко и после се набождат направо в пръстта за вкореняване. Тя е добре да е по-лека и отцедлива, с повече пясък. Аз лично по-деликатните цветя ги похлупвам с отрязана пластмасова бутилка и следя резникът да пусне ново листенце - значи се е хванал.

Общи условия

Активация на акаунт