"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 783
  • 542
  •   1
Отговори
# 375
Деси, ще имаш радост в къщи  Hug Ще има да си приказвате...
Тук също много паднаха температурите. В петък в Елхово беше юлска жега, но след вчерашния дъжд, днес навън е 13 гр. и прибрах някои цветенца. Навън оставих мушките и сакъзчетата. Направо се чудя къде ще ги прибирам. Миналата зима ги носих на работа, но там сакъзчетата изсъхнаха, а мушките се издължиха...дали е парното newsm78.
Теди, и на мен ми е пусто като дойде есента и трябва да прибираме цветенцата, които спират да растат и заспиват.  Sad Важното е обаче да ги опазим, за да можем пролетта да се им се радваме като се събудят Heart Eyes Хибискуса можеш веднага да насадиш под буркан. Моите така съм ги хващала. Оня ден отрязах няколко връхчета, но са много мънички и ги натопих във водичка, ако пуснат коренчета ще ги дам на някой. А днес отрязах фуксията и също натопих връхчетата във вода.
hrisska, последното е точно еписция и цъфти с малки червени цветчета, такива като камбанки.
katyadjin, и на мен много ми хареса восъчето ти. Иска ли много поливане...лятото, зимата, температура?

# 376
.......................................................
hrisska, последното е точно еписция и цъфти с малки червени цветчета, такива като камбанки.

джиджи биджи,  Peace да, точно така и доколкото разбрах не било изобщо претенциозно и е лесно за гледане  Simple Smile

# 377
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ето ме и мене  Mr. Green
Честито на всички нови придобивки   bouquet

Деси за твоето "американче"   bouquet  Hug

Вчера с Албена се срещнахме и дъра бъра  Laughing два часа, които не ги усетих.
Аз получих много придобивки  Mr. Green Едно клонче бенджамин с корени и още три без, листа теменужка и каменно цвете, семена тагеси и един цъфтящ кактус, но му забравих името  Blush , Албена бенджамина с корените да го посадя ли или да изчакам още  Thinking .
Деси предложих на Албена и тя няма нищо против да си организираме срещите т.е. примерно всяка първа събота на месеца или нещо подобно. На следващата среща се разберем.  Wink

Теди твоето бебче още са му пораснали корените  Heart Eyes растат като гъби  Mr. Green

baba_mravka и според мен не режи корените пробвай да ги увиеш около саксията или стеблото. Моя така го направих при предишното пресяване. Разбира се няма толкова големи ето го http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251454&pid=7278465 малко не си личат от подовата настилка. Предната седмица го пресявах и пак ги увих колкото мога.

За пребирането на цветята мисля, че е рано, рано за морж като мене  Mr. Green Те сами си показват ако почнат мушкатата да пожълтяват и хайде вътре, а и слани няма още. Като цяло аз няма по терасите цветя, които не издържат на студено. Но ало се задържи така поне седмица и прибирам някой.

Както бях обещала една статия за прихващане на бенджамин с вкоренител. Аз така направих с фикус пумила и с един резник розмарин. Мисля и с единият резник бенджамин от Албена  Mr. Green http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7607651

# 378
Аз съм съгласна за срещите.  Peace
Само казвате кога,къде и колко часа.
Сега ще прибера тези цветя  които са по нежни и малки.
Другите тежките ще оставя още малко навън.
Петя,
радвам се за новите  ти придобивки.
Докато се видим, мушкатото дето ти го натопих ще пусне коренчета - това розавото.
Другото червеното - ще ти го дам направо със саксията.

# 379
hrisska, еписцията е лесна за гледане, расте бързо на топло и светло. Единствения съвет, който мога да ти дам за нея е по отношение на температурата. Много е чувствителна към студа. Моята зимата измръзна при първия студ на остъклената тераса. Сега иамаме нова и тъкмо се е разхубавила. Ще я прибера отрано на топличко.

# 380
  Деси bouquet за най- щастливата майка .Ще се радвам да те видя на другата среща.Аз вече имам от онова шарено цвете, с мирис на тамян и едно много красиво,със сребърни ивици на листата от Петя.
 Прибрах си бенджамина от терасата.Останаха само сакъзчетата.Доста е студено. Лятото си тръгна толкова внезапно!
 Петя , бенджамина можеш да го подържиш още малко във вода.За по-сигурно.Кактуса се казва епифилум.Ако имаш възможност, сложи малко пясък в пръстта, когато го садиш.Дано всички цветя се хванат и растът!

# 381
джиджи биджи,   bouquet благодаря ще го имам в предвид Simple Smile

# 382
Ехо къде сте всички?
Никога темата ни не е минавала на втора страница.
Тази нощ имаше силен вятър.
На сутринта ми беше обърнал розата и кипариса.
Снощи прибрах двете каланхоета , кипариса,хамедеорията,спатифилиума.
Другите оставих и до края на тази седмица ще прибера и тях.
Без големите,че са тежки, а другите ще внасям и изнасям.
По добре така,отколкото да измръзнат

# 383
Мами цветарки, Честит Първи учебен ден на тези, които днес изпратиха  дечицата си в училище. Да е успешна и безпроблемна новата учебна година. Днес има много силен вятър при нас и два от бенжджамините ми го изпитаха на гръб. Добре, че от ниско падат. Rolling Eyes

Деси и на теб Честит празник!  bouquet

# 384
 джиджи биджи,
Благодаря ти!  bouquet
И на теб честит празник нали си имаш учениче.
А ти ще прибираш ли цветенцата?

# 385
Деси,   bouquet  Тръгнахме с радост на училище, дано така и да завършим. Днес изглежда всички цветарки са заети и аз точно мислех, че сме на втора страница, но докато си пусна поста и видях, че и ти си го отбелязала.
Сандъчетата с мушки и сакъзчета са още вън, но снощи прибрах саксийките с мушки, че са по-леки и перваза на който бяха е по-малък, а вятъра е много силен и ще ги издуха. Иначе още не е толкова студено за тях. 8-10 гр. е минималната температура ...защото в такова време винаги се шегуваме с нашите приятели от Трявна, че вече  трябва  да палят парното Joy
Клематисът ми цъфна.
Момичета, дафиновото ми дръвче съхне. Листата му окапаха, а клонките кафенеят от горе на долу и съхнат. За втори път ги подрязвам до здраво, но пак същото...продължава на долу...Имате ли идея от какво може да е? newsm78 

# 386
Честит първи учебен ден на всички учители, ученици и родители на ученици Wink
Моята кит. роза таман се разцъфтя и дъждът я направи на нищо! Дано поне не стане много студено. Аз нямам други стайни растения изнесени навън. Петуниите и сакъзчетата понасят доста застудяване.

# 387
Оле,какъв дъжд вали в Габрово и придружен със силен вятър.
Още утре си прибирам цветята,че само ги мисля и им треперя.
Петя,
Утре ще засадя пахирата.

# 388
Имам много резници от червена, кичеста китайска роза, за раздаване. Иска ли някой?

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 22:12 от _Deqna_

# 389
О, и тук голям порой се изля  ooooh!, градината се наводни направо.

Общи условия

Активация на акаунт