"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 622
  • 542
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, колко много сте изписали! Връщам се да изчета всичко. Докладвам бързичко какво е положението при мен - нямам нови придобивки, но и поражения нямам. От паячетата се оттървах (поне засега).

# 61
  • гр.София
Здравеите и честита нова тема! Аз събота и неделя бях на село при баба и се обнових с мушкато, което вчера засадих. Засега не е много за снимки, но като преболедува и се вкорени (стискаите палци) ще ви го покажа Praynig

А гадните мушички още ме дразнят, но е нормално, защото са минали само 3 дни, откакто сложих кибритени клечки в саксията Confused

Поздрави на всички Hug

# 62
  • Карлово
Нареждам се на опашка за семена- много ми се иска олеандър. Аз ще събера семена от поветицата и ще пратя на който иска. Ще събирам и лаветера, така че казвайте кой какво иска.
Олеандъра не е ли зокум? Аз си го захванат от резници, за семена не знам.

# 63
Да, ама правят едни шушулки, там са май семенцата, обаче свекърът идва наскоро и ги окастри моите. Понеже той ми ги подари и съм го оставила тези по-значими неща-като подрязването, той да си ги извършва, че да не объркам нещо.

# 64
Зокум е микки.
С резници става чудесно, но няма, от кого да взема, а на морето (където имаше) не успях да си открадна клонче.
Със семена също става, а Чародейка каза, че е събрала семенца.

# 65
Аз пък по приницип съм чувала,че доста трудно се захващали от резник, не знам обаче дали е така.

# 66
  • Пловдив
Аз пък по приницип съм чувала,че доста трудно се захващали от резник, не знам обаче дали е така.
Напротив. Дадоха ми резници още преди 1-2 месеца и всички са пуснали коренчета, само че още не съм ги посадила. Доста бързо пуснаха коренчета.

# 67
Браво, дано се захванат Hug

# 68
Деси, моите бенджамини ги подстригах добре тази пролет и за една лято порастаха двойно. Орязах им долните клонки и всичко ще беше тръгнало на криво. От къдравия бенджамин миналата седмица дадох на една колежка клонче с коренчета. Беше се отчупило като падна саксията от перваза. Ако догодина не си се снабдила с такъв, ще те имам предвид. Освен ако не наминавате насам по-скоро.

Свекърът ми даде розов зокум. Извади го с коренчетата, но още не мога да разбера дали се е хванал. Засадих го на 15 август.  Долните листенца премахнах, защото бяха видимо сухи, но връхчетата дават надежда. А от няколко дена имам натопен резник от бял и сега чакам да пусне коренчета

Искам да попитам тези от вас, които гледат гладиоли, време ли е вече да се вадят луковичките и как се съхраняват зимата?

.

# 69
Леле, колко сте изписали аз докато намеря време за форума.
Много ви благодаря за хубавите пожелания за моята племеничка!
По този повод да ви се оплача - докато си дърдорех по телефона с майка й, изпуснах от очи малкия и той се изпишка в саксията на трилистника  Twisted Evil. Сега се чудя дали ще му стане нещо, и без това едвам го съживих  Tired.
Иначе калатеята, която той усилено се опитва да съсипе изкарва 2 нови листенца.  Laughing

# 70
evelinar, едва ли ще му стане нещо на трилистника, виж ако котка го "намокри", тогава наистина го отпиши. Mr. Green

# 71
  • На края на света !
Ленито ,като узреят шушулките ,ще събера семената и ще ти пратя ,сега са още зелени , клончетата в момента за седмица пускат коренчета ,от опит знам ,но  ги слагайте във шишета  по бързо се вкореняват  Peace а за поветица се нареждам   Mr. Green в момента се прави огромната ми терска ,и ще имам много място за цветя ,а и милото ми обеща ,да ми направи вградени саксий ,защото сандъчетата постоянно падат от вятъра ,моля се да одържи на обещанието  Praynig

# 72
  • Карлово
Чаро, имаш златна половинка, щом ти угажда за китките. Скоро да ни зарадваш със снимки.
Някой да снима въпросните шушулки на олеандъра. Заминавам си на Първомай, а там една съседка има над 30 и ще мога да събера семе и да пращам.

# 73
Чаро, имаш златна половинка, щом ти угажда за китките. Скоро да ни зарадваш със снимки.
Някой да снима въпросните шушулки на олеандъра. Заминавам си на Първомай, а там една съседка има над 30 и ще мога да събера семе и да пращам.

О, веднага ще ги забележиш, приличат на тънък зелен боб, от онзи кръглия, или нещо подобно. Предполагам, че е това де, Чаро да каже, аз от тази пролет имам.

# 74
Аз бях обещала да донеса от Стара Загора и олеандър и нещо на Чаро,
но забравих  Embarassed
Не ми се се сърдете.
Голяма съм забравана.
Като почнахме с ремонта и всичко ми изфиряса от главата.
При моя листник няма промяна-
все си стои на двулистник.
Само да ви напомня че зокума е отровен и ако има малко дете или животинче ,като котка или куче е неподходящо да стои в стаята.

Общи условия

Активация на акаунт