"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 631
  • 542
  •   1
Отговори
# 90
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моят олеандър беше многократно нападан от черни въшки и червени паячета.

всичко изтрепах, олеандърът цъфна  Laughing

мих с веро и вода, правих му студени душове  Mr. Green и накрая упорито пръсках със селскостопански акарицид и инсектицид в едно  Mr. Green

не разбирам защо му налитат  гадините? нали е отровен  Thinking

# 91
И аз не знам, ама неговия беше към два метра и явно беше неспасяемо положението.

# 92
  • По света и У нас
цветарки мили,

каменното ми цвете умира.
листо от него, сложено във вода изгни  ooooh!

теменужки и каменни цветя не виреят при мен и това е. Embarassed

за сметка на това ми дадаха най-лютия сорт чушки в света и ми обещаха семена.
много съм щастлива  Crazy
И моите листенца от теменужката все изгниват и немога и немога да си засадя друга теменужка ooooh! А не е ли време вече да я прибера теменужката,че вечер става доста хладничко Thinking

# 93
asyalein , с какъв акарицид пръскаш за червеното паяче?

*Maybelline*, листенцата от теменужка натопи в прозрачна чашка с вода и ги остави на светличко и топло място. Прави ми впечатление, че като са в керамичка чашка не пускат коренчета и бързо изгниват.

Момичета, аз пак да попитам за гладиолите, че може би никой не е забелязал въпроса ми

Време ли е вече да се вадят луковичките и как ги съхранявате? newsm78

# 94
  • По света и У нас
джиджи биджи Мерси много,ще пробвам Hug

# 95
  • На края на света !
Asq82,
кажи, действително, гръцкото ти цвете - http://i.data.bg/08/08/31/1128297_orig.jpg действително не ти ли прилича да е дипладениа (мандевила)? Страшно е красиво!
това  не е дипладения ,това е мадагаскарско цвете ,тук ги садят по градинките ,и имат много семена ,цъфтят цяло лято докато се застуди  Peace
джиджи биджи моите гладиоли ги садих късна пролет и цъфтят в момента ,доколкото знам ,хубаво е да се насадят по различно време луковиците ,за да имаш цъфтящи през цялото лято  Peace

asyalein при мен също са често нападани от тези гадини и от черните и от оранжави мънички паячета ,пръскам ги с отрова за мравки ,има ефект моментално ,а и растението си остава невредимо  Peace

# 96
  • Карлово
Джиджи, моите луковици ще ги извадя тия дни. Оставям ги върху хартия добре да изсъхнат и ги прибирам в една кутия от обувки на тавана.
Ася, когато ми дадоха листо от каменно цвете и на мен така ми изгни. Обаче нещо се замотах и не го изхвърлих веднага. После видях, че е пуснало корени и малко листенце. Сега го чакам с нетърпени да цъфне за първи път.

Тези цветенца знаете ли как се казват?
   и тук синьото

А това са далии, нали? Те как се размножават?

Извинявам се за качеството, но малкия нещо мрънкаше и нямах време за повторни. Всичките са от кварталната градинка и ако мога да събера без проблем много семена. Как ме запалихте с тези семена само!

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 15:38 от микки

# 97
asyalein , с какъв акарицид пръскаш за червеното паяче?

не е при мен да погледна, а и не помня...
взех го от сескостопанка аптека, 30 мл. доста силно  newsm78

ама виж Чаро е дала също ефективно решение  Peace
пробвай каквото е казала, но внимавай да не изтрепиш и мравките...

# 98
Чаро, май рано ги садихме и вече всичко е прецъфтяло. В магазина ми казаха, че по-късно ако ги сея нямало да цъфнат. Rolling Eyes
Микки, благодаря. И аз ще извадя тази седмица моите. Само да попитам още, покриваш ли ги с нещо като ги сложиш в кутия-талаш, пръст...?
Първото ти цветенце ми прилича на петльов гребен, а беличкото е далия. И двете се хващат от семенца. Продават ги в магазините, но можеш и да си събереш от твоите. Синичкото не зная какво е.

asyalein ,  каменното цвете може да влиза в период на покой, а не да умира. Мисля, че е нормално сега да му изсъхнат листенцата и да го събудиш на пролет? newsm78. Който има опит с това красиво цвете може да каже повече. На мен нещо не ми върви в него. Имам в момента няколко грудки, и вече ще спирам да ги поливам. А корените, които се счупиха от тях натопих във вода и като пуснаха листенца, сега насадих. Дано на пролет да имам с какво да се похваля.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 16:02 от джиджи биджи

# 99
не влиза в покой  Confused

не отвори нито един цвят, изсъхваха ми дръжките.
самото цвете започва да изсъхва пак откъм дръжките... има за сега само 1 листо оцеляло...
не ми прилича на заспиване, а на мор.
противогъбичното не помага.
миналата година пак си замина едно така Rolling Eyes

# 100
  • София
asyalein , завиждам ти за чушлетата, нали се казват Хабанеро, доколкото знам са мексикански чушки. Мъжът ми е фен на лютото и много му е мерак да опита най- лютата чушка в света. Crazy

# 101
Да сега видях разликата .
А листото теменужка не стои във вода  newsm78.
Направо не мога да повярвам .
При мен всеки опит с теменужки
ми загниват в пръстта като са засяти директно.
Деси и аз се чудя как ми оцеляват като ги посадя направо в пръстта сега в момента вкоренявам 12 листенца и всичките са свежи щом оцеляха 8 дни без вода направо им е писано да станат на цветя .Когато се върнах от морето  първата ми работа беше да направя проверка кое цвете е оцеляло и кое не понеже малкия ми син отговаряше за поливането оказа се че всичките теменужки са карали без вода той милия ги забравил понеже са в хола зад пердето и не ги видял  Grinning но за другите ми цветя се е грижил много отговорно .
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=229
 На Хипеаструма кога трябва да му извадя луковицата миналата година ми го даде една колежка и зимата му отрязах листата и спрях да го поливам  но ми се иска да го извадя и да му сменя пръста и саксийката

# 102
Аз и затова не гледам теменужки,
не че не ги обичам,но ми трябва пространство а на тераса не става.
Аз сега разрових и извадих авокадото да го видя.
Останало е само гола пръчка.
Но корена му е здрав(поне така мисля)
Според вас да го махна ли или да го оставя още малко да видя какво ще стане?

# 103
  • На края на света !

а ето и нещо за въпросното цвете galia69  Peace
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=229
за теменужките и аз има 3 листенца във вода ,дано поне едно се хване ,не съм им много мераклика ,но нека да има ,преди седмица бях до Гърция ,и там пред един голям магазин имаше много родендрони ,да знаете че си откраднах две  клончета  Embarassed сега и те са във вода ,дано и от тях нещо се вкорени  Praynig

# 104
Чаро,
мерси за инфото. За мадагаскаското цвете намерих това - http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=193, ообаче тук нищо не пише за размножаване със семена. Ако при вас го гледате от семенца, моля, събери ми малко да се опитам да го завъдя...Praynig
Някой иска ли да му събера семенца от лаватера ?

Общи условия

Активация на акаунт