"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 781
  • 542
  •   1
Отговори
# 405
Албенче, страхотен е бенджамина. Напълни ми очите  Heart Eyes
Теди, това, което Петя ти е предложила е подходящо. Аз пък се сетих за седума. не влече толкова и не прави толкова зеленина като плектрантуса. хубавото му е , че не мръзне.
Лени, тоя е линк дето го даде с италианското филмче е страхотен   попрегледах го на бързо това с оплитането и вкореняването. много ценна инфо. bouquet
Момичета колко цветя сте уморили и после сте се отказали от тях?
Тая зима като ми измръзнаха повечето цвета се бях зарекла цвете да не внеса в къщи... hahaha само за 2 седмици...и попълних всички свободни местенца.

# 406
  • Пловдив
Цветарки, прибрахте ли цветята вече ?  Thinking

# 407
Лично аз-още не, но все повече започвам да се чудя, а още повече, че някой вече спомена, че утре май го давали да падне слана  Thinking

# 408
Всичко прибрах,с изключение на сакъзчетата.За тях се колебая, но е доста студено,а по върховете очаквали и сняг.Аз пък още не съм си прибрала джапанките... Mr. Green

# 409
  • София
Момичета много студено е днес, аз като прясна цветарка се чудя дали да си прибера сакъзчетата и вербенките?

# 410
  • Пловдив
Хайде и моите цветенца /почти всички/ са прибрани на топличко  Heart Eyes Горките, такъв вятър ги обрули, че не стърпях и запретнах ръкави да пренасям  Hug Сега ще им търся места, че моята принцеса незнам дали няма да се позаинтересува от тях  Mr. Green newsm78

# 411
Здравейте момичета,
Още не съм ги прибрала,
но ще е тази вечер.
Но къде ще ги слагам не ми я ясно.
А и букетите от първия учебен ден са навсякъде в нас.

# 412
Не съм прибирала нито розата, нито сакъзчетата, нито вербената; петуниите ще седят докато не измръзнат сигурно...

# 413
Така.
Прибрах всички цветя без кипариса и китайската роза и монстерата.
Кипариса обича студено,така че за него не се притеснявам.
А за другите две трябва да почакат че няма място.
Кали като замине за Благоевград и там ще оправя и ще внеса
останалите цветя.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 21:08 от desi_minkova

# 414
Моите не са прибрани, нито едно. Мисля,че е рано още. Сакъзчетата и мушката издържат доста на хладно. Ама при вас в Балкана сигурно е доста студено нощем.
На двора имам фуксии, кипарис, китайска рода, една драцена, хлорофитум, трите олеандра, един кактус, три детелинки...и май това е Rolling Eyes, мисля,че ще издържат. Останалите са в съндъчета-мушката, сакъзчета и петунии, ще издържат си мисля Praynig

# 415
  • Русе
И моите на са прибрани още. Терасата е остъклена и вечер я затварям

# 416
Не съм влизала седмица и сте изписали толкова много  Wink
Не мого да смогна да ви прочета

По въпроса с цветята на балкона аз съм оставила само сакъсчетата и мушкатата. Всичко друго съм прибрала  Peace

# 417
И аз изоставам с четенето...
Днес си прибрах мушкатата и петунията, оставих навън само здравеца и лавандулата. Дано да се оправи времето и пак да ги изнеса поне до края на месеца.

# 418
  • морето, сините вълни...
Здвамейте момичета
обръщам се къв вас с молба за съвет.
имам две палми - една от фурма и една Вашингтония. Но нещо не им е тамън, от поне година им съхнат листата, избиват нови но и те много бързо започват да стават кафеви по върховете.
Едното което си мисля че е от по-оскъдната светлина. И двете са на възможно най светлото  място в стаята, до прозореца, но изложението ни е северно и отсрещната къща е доста близко. Получава се доста сенчесто дори през лятото, когато пък дървото отсреща прави допълнително сянка.
Другото което вече ми минава през ум е .... мъжо не ги харесва .

Е? някакви съвети?

# 419
  • София
Включвам се и аз във вашата темичка с няколко въпроса.
В новата квартира наследих няколко саксии с цветя и искам да ги запазя живи и здрави.  Grinning
http://media.snimka.bg/0718/007691514.jpg Това е бенджамина. За него прочетох, че трябва да се полива само когато е суха почвата и да се пулверизират листата 2-3 пъти в седмицата. За сега е добре, но има 1-2 жълти листенца. Други съвети?
http://media.snimka.bg/0718/007692305.jpg Това дифенбахия ли е? Ако е същото цвете прочетох само да се полива рядко през зимата.
http://media.snimka.bg/0718/007692058.jpg, http://media.snimka.bg/0718/007692041.jpg тези двете не знам как се казват и не мога да намеря нищо да прочета. Ако може да ми дадете и за тях съвет.

Общи условия

Активация на акаунт