"Цветна есен у дома" ~32~

• 39 637
  • 542
  •   1
Отговори
# 465
Първо да ви кажа....Добър вечер! Hug
...и второ: Джиджи орхидеята е прекрасна миличка.  Peace Wink

# 466
L 0 V E , тъкмо наскоро гледах, че не си влизала от доста време, та да кажеш какво има из Варна.

джиджи биджи   това е направо като картичка, чудно е

# 467
  • Пловдив
tinki-winki Аууу разкошна е Глицинията. И аз искам вече, чудна е  Hug

# 468
 Благодаря Ви! Сега видях, че снимката на орхидеята не е много хубава, по-късно може да я снимам пак.  Скоро ще ми цъфти и едно цвете което незнам как се казва - ще го снимам и се надявам, че ще помагате - да го разпознаем  Simple Smile

# 469
Първо да ви кажа....Добър вечер! Hug

L 0 V E варненка ли си вече? А във ВИНСА ли беше?

# 470

L 0 V E варненка ли си вече? А във ВИНСА ли беше?
варнИнка съм вече, да.
Много неща има из Варна и най- вече кръчми и дискотеки.
Учението върви супер. Таша- уча в меийто.

# 471
Къде сте, цветарки ?
Мен няма да ме има цяла седмица, ще пътувам до Германия, дано няма резки температурни промени, не съм прибрала цветята все още.

# 472
Здравейте мами цветарки!
Моля ви за съвет: Холът ми е със северозападно изложение и през зимата е доста мрачно. Подредила съм си два цветарника на най-светлата стена, но каквото и цвете да сложа не върви. Дайте идея за тъмнолюбиви растения. Embarassed

# 473
Привет на всички! Нямах никак време да пиша, защото имахме гости за почивните дни, но надничах от време на време да ни ви загубя. Благодаря на всички за хубавите думи  Hug
МерСедес, май за слани се говори да има тия дни. Даже тази сутрин, като че ли имаше. Дано са ти на по-закътано местенце цветенцата. Няма ли на кой да ги наръчаш да ги прибере в случай на кофти време?
 pipilota_m , на северен прозорец гледам теменужки, хамедорея, арека....
и папрат Hug

# 474
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ето ме и мене! Почивните дни ударих на почивка  Mr. Green. Приготвих "зимната квартира" на цветенцата ми и през седмицата постепенно ще ги прибирам. А сакъзите ми като видяха по хладничко и полудяха да цъфтят. Май е имало лека слана, защото индришето ми е малко показано и е попарено  Whistling 

# 475
Здравейте момичета,
върнах се от село и сега ви четох.
Виждам че едни прибират,други още изчакват да приберат цветята.
По голяма част са прибрани,но има още две три които стоят,но може да издържат на по ниски температури.
Кроасания,
четох че имаш проблем с бенджамина бонзай.
И аз имах,по точно все още имам този проблем.
Чак сега взе да изкарва нови бледозелени листенца,което означава за мен че се оправя.
Но толкова зле беше,пипнеш стебълце,то вземе че остане в ръцете ми.
Но аз махнах това ,което беше изсъхнало и сега имам надежда че ще се оправи.

# 476
  • Sf

Кроасания ,Бонсайчето ти е било много хубаво  Heart Eyes.Много ми харесва стеблото му,какво е едно изкривено  Heart Eyes.Дано успееш да го спасиш.Моят също е доста плешив  Rolling Eyes,но не от преполиване,или засушаване.Просто не мога да го разбера.Все му капе по някое друго листенце.Почти не изкарва нови,и така си оплешивява.Но въпреки това,скоро ще направи година,а още е жив  Flutter.Много се бях наплашила,че се гледа трудно..

И аз на това се надявам... Все пак е бенджамин бонсай. А бенджамините като се стресират нещо и им опадват листата, после покарват нови. Отнема доста време, но ще почакаме и ще видим Simple Smile

Кроасания,
четох че имаш проблем с бенджамина бонзай.
И аз имах,по точно все още имам този проблем.
Чак сега взе да изкарва нови бледозелени листенца,което означава за мен че се оправя.
Но толкова зле беше,пипнеш стебълце,то вземе че остане в ръцете ми.
Но аз махнах това ,което беше изсъхнало и сега имам надежда че ще се оправи.

А, дано! Благодаря ти!   bouquet

А антуриумът ми, който при смяна на жилището повече от половин година, вече 9-ти месец, отказваше да ми цъфне, сега срамежливо изкара един голям красив цвят, пу-пу Simple Smile Да продължава в същия дух Simple Smile

Само не знам какво ще правя с мушкатата и фуксиите, които са на балкона. За първа година гледам мушката и фуксия, да ги прибирам ли вече вкъщи? И как да ги гледам през зимния период? Идеи?

# 477
Мушкатата-на хладно, и поливаш много рядко, 1-2 пъти в месеца, напролет подрязваш и вадиш на балкона. Можеш от отрязаните стъбла да си направиш още съндъчета с мушката. За фуксиите не знам.

# 478
  • Пловдив
Мушкатата-на хладно, и поливаш много рядко, 1-2 пъти в месеца, напролет подрязваш и вадиш на балкона. Можеш от отрязаните стъбла да си направиш още съндъчета с мушката. За фуксиите не знам.
И сакъзчетата ли по същия начин да третираме зимата... newsm78

# 479
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Кроасания и още един съвет от мене. Не и почиствай изсъхналите листа така ги предпазваш от измръзване и спират да растат на височина. Аз моите ги поливам на три седмици. Друго характерно колкото е по тъмно толкова на по студено издържам.
Аз скоро ще си правя резници и в кофички от мляко на по тъмно и пак малко поливане.

asq82 и тях по същият начин самоче при тях има по голяма вероятност от измръзване. По са нежни от мушкатата.

Вчера ходихме на центъра на Габрово да гледаме зарята и докато Илиан си купуваше бира видях едно павилион с цветя да работи. Отидох да видя и се сдобих с нов вид пиперомия листата и приличата на шафлерата и беше за 2.80лв.  Mr. Green как да не си я купи човек. Снимка по късно заедно с бенджамина  Sunglasses .

Общи условия

Активация на акаунт