ИЗРАЕЛ 12

• 39 449
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia - TelAviv
Доста ясно е написано в сайта на Тимна Парк, че не работят в петък... Все пак помня, че почти никой в Израел не е толкова стриктен по отношение на Шабат забраните... Помня и едно незабравимо пътуване с Шабат асансьора на хотела  #Crazy Мисля, че разстоянието от 40-50 километра е напълно преодолимо и смятам да рискуваме с разходката с автомобил, а и така със сигурност няма да пропусна този невероятен залез, който описа  Wink

Twisted Evil  не ми даде мира и се разрових
http://www.trekker.co.il/english/hai_bar_wildlife_preserve/ това е за Хай Бар, а има и за Тимна в сайта. Работят на шабат (петък и събота).
За Тимна също пише в текста на иврит че работят на шабат(петък и събота). Незнам къде четеш  newsm78 . А за кибуците, даже и да не е отворено някое място поради липса на туристи в момента, обикновенно ако пише че е работен ден има дежурни и отварят съответното място.
Въобще това със спазването на Шабат(съботата) в Ейлат го пиши за някоя друга държава.
А по принцип спазването на Шабат в туристическите обекти почти го няма, особено атракционите. Почти всики паркове работят на Шабат, тогава хората пътуват и тогава най-много се печели.   bouquet

# 106
  • Sofia - TelAviv
Помня и едно незабравимо пътуване с Шабат асансьора на хотела  #Crazy

Дане сте попаднали на Шабатен асансьор, който спира на всеки етаж и в двете посоки от влизането на шабат до излизането  Joy Joy Joy Сигурно е било незабравимо дълго  Laughing

# 107
Karol&Erik, точно такъв асансьор  Grinning Много ти благодаря отново за инфо-то     bouquet

Mentha, за съжаление идваме за много кратко: три нощувки; задачки и ангажименти - бол, не можем за повече време. Всички сме били в Израел, но не на юг. Вече сме организирали съботата за Петра, все пак не може да е толкова близо и да го пропуснем  Wink Първата ни нощувка ще е в Тел Авив, но там картинката ни е ясна, така да се каже  Grinning Всъщност, свободното време в Ейлат ще е доста малко като се замисля, чудя се дали петъчния следобед би стигнал за разходка до Тимна - оставам с впечатлението, че е огромен парк и май ще ми трябва цял ден за там. Иначе... в един курорт винаги намираш какво да правиш, в крайна сметка дори мързелуването е вид действие  Sunglasses Препоръчвате ли ми шопинг в Ейлат или да заложа на летището? И някой ходил ли е в Петра? 

# 108
  • Sofia - TelAviv
buranova  
 Ние тука маршрут за цяла седмица направихме, а то самоза един ден, малко ще ви е г.... път да види. Щом сте избрали Петра като сигурна дестинация евдва ли ще ви остане време за друго. Насладете се накурорта и на прекрасните заведения Peace Е ако детското заговори във вас според мен най интересното и типично за Ейлат са Рифа на делфините и Аквариума.    bouquet А залеза може привечер да го видите на някое корабче и двата ви дена там ще фръкнат.
За Пазар, едва ли има такъв голям избор като налетището на едно място, преди години имаше два малки Мола в Ейлат и пазаредн ден в четвъртък на центъра, когато има много сергии.

# 109
  • Някъде там...
Момичета я кажете какъв препарат против комари да си купя вече ме е страх че ако пия вода и ще протека от всякаде като сито сам станала цялата ме нахапаха.И също както вече казах аз живея в мошав много мухи много нещо и правят всичко в точки отвън и аз като ги гледам подлудявам да чистя ама мога ли само с парцала да стоя то и време за форума ми трябва Simple Smile.Иначе си ми харесва в тоя мошав млекце си имаме от кравичката директно и натурален мед си имаме също ама тея мухи ме побъркват то нали ние българките малко чистофайници си падаме а аз даже май минавам лимита....Целувки

# 110

Boryana, това е рол он с течност, предпазваща от комари. Казва се "дай" и е на фирмата Сано. Може да се намерят и кърпички.

Има и други разновидности и на други компании. Можеш да ги потърсиш в аптека, МОЛ или дори хранителен магазин.

# 111
  • Някъде там...
Благодаря Тали аз мисля че ти току що ме спаси и че прецака комареното парти с българска кръв Simple Smile то бива бива жажда ама те прекалиха.В града имате ли такива проблеми или обезпаразитяват всяка година???

# 112
Има и в града комари, но не така много. Пръскат в началото на лятото. В къщи рядко влизат, но на вън се случва да звънне някой. Още повече, че ние живеем точно до голям парк с езеро. А ето ти и страницата на сано, забравих я в предният пост:
http://www.sano.co.il/catalog.asp?catalog_id=5&page=1&d=0

# 113
Karol&Erik, признателна съм за съдействието  bowuu . Вероятно ще запазя пустинята за третото пътуване  Wink Със сигурност ще отделя време на Аквариума и изглежда ще се шматкам из курорта като типичен турист  Laughing Избрахме си най-туристическото място в Израел след Йерусалим като дестинация, пък после... ако може да не сме баш туристи  Laughing Хем ни сърби, хем ни боли  newsm78. Поне едно знам - ще се пръсна от ядене, от сега съм се подложила на диета, че да имам малко аванс  Wink Да очаквам ли големи жеги?  В Тел Авив влажността е много висока, така ли е и на юг?

# 114
  • Sofia - TelAviv
buranova
Каква ти влажност, там хич я няма, но затова пък си вземете шапки с оргомни периферии, очила и по един тон вода. В един прохладен ден  Mr. Green, за такъв се счита в Ейлат, ако температурите през лятото паднат под 40 градуса на сянка  Joy , ще ви е доста топличко и задъхващо. Съвременния проблем в пустинята и съответно в Ейлат са климатиците. Най-неприятното е когато от помещение с климатик, който е настроен на 20 градуса излезеш към обед, примерно, изведнъж навън.  Sick Имаш чувство че се задъхваш Sad Това е неприятно, не е преодолимо, по принцип за пешеходни разходки в пустинята, Петра и Ейлат е най-подходящ "зимния" сезон(Октомври-Март-горе-долу), тогава температурите през деня са около 20-25 градуса и може човек да се наслади напълно, иначе се изсушаваш като сушена сливка  Crazy.

# 115
  • T"A
buranova, попита дали някой е бил в Петра... Аз лично не съм била, но моя позната беше два пъти в Йордания (лелята на мъжа ми, която е в компания на бивши екскурзоводи и заедно изминават на крак десетки километри), единия от които бе в Петра - дали защото Йордания им е непозната (макар това да не ги плаши по принцип), дали от съображения за сигурност, но те не заминаха с личен автомобил, а на организирана екскурзия. Втория път (преди 2-3 седмици) бяха на т.нар. трек (тиул регли) сред природата - скали, реки, което на местен жаргон е екскурзия на крак, но ги задължиха да го правят с йордански екскурзовод... За това ми хрумна, че може би си заслужава да попитате организаторите на пътешествието ви още в България. Потърсете и на летището дали няма опция за запазване на място в автобус, предназначен за тази цел - пътуване до  Петра Peace

Ейлат е от най-сухите места заради пустинята. Температурите в момента доближават 40 градуса:
http://www.worldweather.org/013/c00046.htm

Boryana, потърси показаните от Тали продукти в магазините, които завършват с "-фарм" в края на името си  Grinning За двор има едни "гонители", които при нас ги слагат в градинки и паркове - закачат ги на дърветата, не знам как се казват, но мъжа ти със сигурност е чувал за тях. И аз много страдам от комари, защото живеем близо до река  Sick
От този сорт са градинските "гонители" ли,  как да ги нарека newsm78 - закачат ги напр. на дърво:

http://www.mygarden.co.il/catalog.php?id=772

Търси продукти, които са негед йетушим (т.е. против комари Peace)

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 13:19 от Mentha

# 116
Здравейте момичета!

Днес искам да споделя една "голяма болка " ooooh! с вас.
Трябва да пиша дипломна работа за социалната система в Изрел.Все още не знам иврит и затова ицяло разчитам на съпруга ми.Ноооооо той много ,много няма нерви да се занимава с мен Simple Smile
Искам да ви питам нещо конкретно: аз понамерих малко материали,но точно за структурата на социалната система нямам нищо/имам предвид - министерсво........ до най-малката единица,предполагам в общините/
Разбира се всяка инфо по въпроса ще ми е от полза.
А и нещо друго ,повече инфо за кибуците.Аз ще се върна назад в темите на Петя и ще проверя дали има там инфо.

Благодаря ви предварително   bouquet

Какво става днес със малките малчугани в детските градини ,майчета не сте писали днес как са?

# 117
  • София-България, Израел - където си поискам
Karol&Erik, признателна съм за съдействието  bowuu . Вероятно ще запазя пустинята за третото пътуване  Wink Със сигурност ще отделя време на Аквариума и изглежда ще се шматкам из курорта като типичен турист  Laughing Избрахме си най-туристическото място в Израел след Йерусалим като дестинация, пък после... ако може да не сме баш туристи  Laughing Хем ни сърби, хем ни боли  newsm78. Поне едно знам - ще се пръсна от ядене, от сега съм се подложила на диета, че да имам малко аванс  Wink Да очаквам ли големи жеги?  В Тел Авив влажността е много висока, така ли е и на юг?

Здравей и от мен  bouquet
Наслаждавай се и активно повичавй в Ейлат ,има каво да се види . На юг влажноста не е толкова голяма, но като градуси ще е по-топло.Приятно изкарване и после да разказваш.

# 118
Още веднъж благодаря за съветите   bouquet
Предното ми пътуване до Израел беше през април, времето беше идеално. Плановете ни бяха принципно за октомври, но се наложи да ги разместим, та сега ще усетим малко жега, особено в Петра. Екскурзията до там ни е организирана, все пак не сме в свои води и предпочетохме да се доверим на професионалисти, а не да предприемаме самотно пътуване. Все пак - 4 моми, ще вземе някой да ни открадне  Laughing Обясниха ни, че има приличен пешеходен преход, а можело да ни качат и на коне, ако сме от по-мързеливите госпожици  Wink Каквото и да е - очаквам го с нетърпение и после обезателно ще разкажа впечатленията си  Simple Smile

# 119
  • Sofia - TelAviv
Здравейте момичета!

Днес искам да споделя една "голяма болка " ooooh! с вас.
Трябва да пиша дипломна работа за социалната система в Изрел.Все още не знам иврит и затова ицяло разчитам на съпруга ми.Ноооооо той много ,много няма нерви да се занимава с мен Simple Smile
Искам да ви питам нещо конкретно: аз понамерих малко материали,но точно за структурата на социалната система нямам нищо/имам предвид - министерсво........ до най-малката единица,предполагам в общините/
Разбира се всяка инфо по въпроса ще ми е от полза.
А и нещо друго ,повече инфо за кибуците.Аз ще се върна назад в темите на Петя и ще проверя дали има там инфо.

Благодаря ви предварително   bouquet

Какво става днес със малките малчугани в детските градини ,майчета не сте писали днес как са?

Почвам отзад напред  Mr. Green На кой каквото му е важно  Crazy
Мойто днес е наред, пак каза че не иска да ходи, ама като отишли с баща му там му казал довиждане и т.н., а Петя изчезна от вчера нещо и се надявам да са наред вкъщи и на градинката.

А задругите неща за социалната тема се писа доста, потърси. За кибуците също писахме. То и двете неща са доста обширни и ако ни насочиш към нещо конкретно какво те интересува.
Тали май е спец по социалните дейности  newsm78
Ако намеря нещо ще пусна линк   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт