Юнските бебоци шарения свят откриват и все по-рядко те заспиват!

• 15 726
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Аз сега се замислих дали децата на АМ не са по-самостоятелни от тези на кърма. В смисъл, по-лесно се научават да заспиват сами, по-лесно се укротяват като си засмучат бибата Thinking. Вие как мислите newsm78
Мисля, че има известна истина. Маги нали беше на АМ и виждам разликата. Не знам може и до дете да е, но тя си беше определено самостоятелна още от бебе.

# 151
  • Стара Загора
Аз сега се замислих дали децата на АМ не са по-самостоятелни от тези на кърма. В смисъл, по-лесно се научават да заспиват сами, по-лесно се укротяват като си засмучат бибата Thinking. Вие как мислите newsm78
Мисля, че има известна истина. Маги нали беше на АМ и виждам разликата. Не знам може и до дете да е, но тя си беше определено самостоятелна още от бебе.
Аз мисля, че определено е до детето.  Peace Сами беше на АМ, Коки-то го кьрмя/дано още дьлго да е така Praynig/, но и двамата са си самостоятелни и заспиват сами.

# 152
  • Miami
Добро утро момичета  Grinning

Тази нощ се понаспах. Жорко се събуди чак в 5:30, яде и после веднага заспа и още спи.

dari75 наистина в някои случаи не може да си перде  Rolling Eyes В твоя и аз бих се изнервила. Моята "свекърва"(и ние не сме женени) като й направя забележка  и повече не повтаря. Оня ден отидохме у тях и тя веднага грабна детето на ръце. Аз много не обичам да го взема, защото тя не може да го държи  Close И по едно време чувам зад гърба си "ммммляяяс, ммммляяяяс" обръщам се и нашта го целува по бузите  #Cussing out Еййй направо издивях. Директно й казах с леден тон, че само ние с баща му го целуваме по лицето, другите по ръцете и краката  Naughty И тя ей така  Shocked , толкова се сконфузи и ми вика "Извинявам се" и повече не го е целувала там.

Айде до после, че Жорето иска манджа  Mr. Green

# 153
  • София
добро утро и от нас. днес сме ранобудни защото снощи засяахме доста рани4ко, към 19.30. а тази нощ за първи път се беше събудила и дайе прорева за секунда, еми гладно беше детето. и като се напапа така хубаво заспа и ми се усмихна.....

аз ползвам само 1 шише за вода с която плакна усти4ката след хранене. водата я сменян на 3-4-5 дни и не го стерилизирам хи4.

ве4ерното ни къпане е в 20.00 за да може в 20.30 да е по4нала да яде и после да спи. зимата мисля да й изградя режим да си ляга дори към 20ч то и без това в тъмното и студено време какво да прави???

хм, мойта педиатърка като й споменах 4е един път роси не беше акала от 2 дни ама хубави4ко да е напълнила 4е 4ак препълнила памперса ме стрелна с : не се храни добре. нямаш достатъ4но кърма...... въобще като има проблем винаги отоговора е нямаш достатъчно кърма. щом съм се събуждала сутрин без да са ми напрегнати гърдите ,еми как да са като Роската нощес е папала 2 пъти:))

# 154
  • Miami
...водата я сменян на 3-4-5 дни...

Shocked

Аз не изплаквам устенцата след кърмене. В началото пробвах, но той не иска въобще да пие и се отказах.

# 155
Благодаря за пожеланията.  bouquet

Аз много не обичам да го взема, защото тя не може да го държи  Close И по едно време чувам зад гърба си "ммммляяяс, ммммляяяяс" обръщам се и нашта го целува по бузите  #Cussing out Еййй направо издивях. Директно й казах с леден тон, че само ние с баща му го целуваме по лицето, другите по ръцете и краката  Naughty И тя ей така  Shocked , толкова се сконфузи и ми вика "Извинявам се" и повече не го е целувала там.

А аз не давам и по ръцете понеже си ги лапа.
Шишетата стерилизирам всяка вечер понеже сме на АМ,а бибероните по 2 пъти на ден.
Маристута все едно описваш Андрей,като заспи в 22,30 се буди в 6,30 да яде и спи до 10 часа,даже много пъти съм готова за излизане но стоя и чакам да се наспи.
Мимченце много добре си се справила с оформлението на 1 страничка направо то се възхищавам от къде намираш време,на мен все не ми стига.  bouquet

# 156
Здравейте   bouquet

Благодаря за милите думи  Heart Eyes  bouquet Hug

За стерилизацията - педиатърката каза веднъж на ден - сутрин или вечер, аз го зареждам вечер след последното хранене към 21-22ч. и си лягам.

Вчера мъника беше голяма кротушка, както всеки ден, когато няма нови хора, които да му стоят на главата. Ето така си се гледаме - аз вътре на компа, а той - на терасата: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7404598 бяхе ходили да разпиша документите по проекта и той си заспа, докато го разнасях насам-натам и като се прибрахме, няма да го будя я - бам на терасата  Mr. Green
Снощи нашето Митаче ни изненада, стоим ние с баща му и го чакаме да се събуди, голямо чакане падна, беше хапнал в 18:15, през това време напълни и памперса  Mr. Green и го сложихме в кошницата и при нас в кухнята, та и ние да вечеряме. И така... той заспа... баща му прави опити да го събуди към 22:30 за любимата баня, но напразно, и аз направих бегъл опит, като го извадих от кошницата и го сложих в леглото му, е получих няколко хубави сънени усмивки и това беше... спи детенце сладко, сладко. Тази сутрин в 3ч. еднократно проплака и аз скочих да му правя млякото, но след минута - той нашия продължава да спи! В 4:30 чух да си играе с играчките и му направих пак млякото и си го нахраних. До сега не ми е погаждал такива номера - 10часа без да си хапне, при него по принцип е невъзможно, като го знам какъв е лаком, а и вчера е ял 5 пъти по 120мл, това са 600мл за 1 денонощие, а нормално си хапва 720-840. Днес ще го видя как ще се представи и ако от новия за него месец реши да си намаля храненията, то ще говоря с педиатърката му да му увелича храната на 150 на прием, той в началото на 2 мес. беше решил, че така му е по-удобно, но тя - Не, по 120, макс. 800 на денонощие, да ама моето Мите иска да си хапва по повечко по-на рядко  Thinking

Peace

Хубав и усмихнат ден от нас с Митачето   bouquet

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 11:16 от rallii

# 157
Добро утро!
Вери благодаря ти за подсещането за пържолките,но смятам да ги давам поне като изникнат 1-2  зъбчета,че да не ми се задави момата hahahaПък биричката - ще се откажа от нея да я давам,понеже не съм привърженик на алкохола и смятам тя като порасне да си избере сама дали да пие или не Joy
Хубав ден момичета.Детенце се събуди и отивам да си я нахраня с мляко Laughing

# 158
Рали, хич и не искам да ме защитава моя син, ако ще съм такова ужасно свекървище, живот и здраве. Мъжът ми винаги е бил с мен, когато сме имали конфликт с неговата майка. Тя още повече побесняваше заради това.

# 159
Вери, не исках да прозвучи така  Peace

П.П. Почистих спама  Peace

# 160
Добро утро  Hug

maristuta, и ние сме същия случай като вас със заспиването. Къпем се към 22 ч и като я нахраня към 22,30, заспива към 23ч и след това се събужда към 7,30 да хапне и пак заспива до към 11, понякога дори 12 ч  Blush Метнала се е поспаланка на майка си  Laughing Изобщо голям мързел му удряме двете понякога  Joy

Gali80, и Мартина като има някакъв празник и сякаш усеща и не се спира по цял ден  Joy

Приятен ден на всички и много целувки от двете с Марти   bouquet

# 161
Здравейте,
Снощи беб40 яде в 19 и се събуди чак в 6 сутринта,но за сметка на това през деня не спа въобще.
Днес е голям актьор-нау4ил се е да писка от кеф и като иска да го взема по4ва да скимти много сме6но.

За свекървищата...ами то това си е диагноза.За някои в по-лек вариант,за други ужас.Моята е по-средата  Grinning
Но определено гледам да се въздържам, заради мъжа ми....много си я оби4ка.

Хубав ден  Heart Eyes

# 162
Здравейте!
Моето детенце взе че заспа и аз право тук. Но не мога един час да ви изчета. Доста темички сте подхванали.
И аз да се отчета. Отдавна не съм влизала, то моят син не ми пада от ръцете. Не се опитва да се надига, даже аз се опитвам лекичко да го повдигам за ръчичките но ме е страх да не му увисне главичката. Иначе когато е по коремче си я вири и върти насам натам. Но и легнал не иска да седи, на ръце но изправен и си завърта главичката на ляво (любима посока) и си гледа, ако седна  - рев, ако се опитам да го оставя - рев два пъти повече. (абе добре съм го научиала аз него Simple Smile ). Купихме кенгуро, но за мой ужас и там не иска, почва да мрънка да маха с ръце крака, вижда се че не му е удобно. Ще опитам да го свикна, защото вече тежичък ми става.

В понеделник поставихме ваксината Пентаксим - горе долу добре я понесе, нямаше температура. Два дни обаче беше много омърлушен, нямаше усмивки и само се гушкаше в мама. Но на третия ден вече си беше както винаги, раздава усмивки насам натам, на всеки който види.
Вчера имамахме някакви ужасни колики - един час рев, ама така не е плакал никога, не мога да го успокоя по никакъв начин и после изведнъж заспа. Аз ги чакам да отминават, а то какво става не знам. Дано да е еднократно явление. Иначе целодневно имам епроблем с пръцкането, никога не съм си помисляла,ч е това може да е толкова трудно нещо, но явно моето дете го боли, започва се едно свиване, махане с ръце и крака...

Ние сме само на кърма. И за втория месец сме качили 1.300 и 4 см. Даже педиатърката ни каза да минем на диета  Joy Каква диета я гони тази жена  newsm78. Вода предлагам ако иска  - пие ако не иска  - не. Решила съм да захранвам на 4-я месец с пюренца, а сокчетата по - късно.
Залъгалка не искаме, категорично отказва  Naughty Притеснявам се обаче, че се опитва да си лапне палеца, все още не е успял и засега си набутва цялото юмруче в устата. Дано не му стане навик, защото пръста винаги е на рзположение и не знам как ще го отказваме след това.

Цикъл и  на мен все още не ми е дошъл, аз все се надявам че докато кърмя няма да ме посети, но то кой знае, чвно си е до организъм, при всеки е различно.
Косопад не съм забелязала, но пък и аз си направих една къса прическа.

А това за свекървите..., момичета съчувствам ви. Аз нямам този проблем, сами сме с мъжа ми. Бабите са в други градове. Но пък и това си има недостатък, няма на кой за половин час да го оставя. А и аз имам нужда да почина малко. Макар, че пък като не съм с него и  ми е много притеснено и се чувствам сякаш някаква част от мен я нама. Абе няма угодия. Моята майка идва все пак за по ден два от време на време.

Адееее, събудихме се! Аз май бях до тук имам повикване Simple Smile

# 163
Урааа! Да е жив и здрав този, който е измислил шезлонга!
mimchence началната страничка е супер   bouquet

А къде се качват снимките за албумчето. Сори за въпроса, ама ми е за първи път Embarassed

# 164
  • София
Привет!

Аз стерилизирам шишетата  - те са общо 3, за всяко хранене, в което отсъствам от деня, и ги стерилизирам наведнъж вечер. Пускам и още 1 стерилизатор с контейнерчета за кърма, също толкова на брой. Когато обаче в 1 период давах вода, не стерилизирах шишето с дни. Мисля, че с принадлежностите в които се слага мляко е друго обаче, нали е добра сред за развитието на разни бактерии, та затова.

На моята буболечка гледам да не й приказвам много докато я кърмя, че тръгва да ми отговаря и ме е страх да не се задави допълнитено, и без това се задавя по 1 път на хранене. Гледам и много да не ме забелязва, че я наблюдавам докато суче, че и тогава решата да обсъжда нещо.  Joy Какво ще излезе сега - по-бърборива от голямата, нима е възможно?!?  #Crazy

Да ви разкажа и на вас - голямото не знам вече как да го третирам! Като чуе гласа на малката (било лек плач, то не че реве всеки ден, ама.., или пък гукане или нещо въобще) и започва да реве и тя. Ама понеже не й идва съвсем отвътре, е без сълзи и само "Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ...". Какво да я правя - нито да я успокоявам, нито да й се карам. Отделно, от време на време я прихващат едни, ние как пък не я усещаме предварително, че да я възпрем (само бебето като се разплаче, разбираме че тя е наоколо) - натиска й главата, щипе я, онзи ден я ухапала по крака. Искала. Не можела да чака "цяло време" да порасне, за да си играят. Гледам да й обръщам внимание достатъчно, ама тя иска цялото ми време, когато съм наоколо - всъщност май го иска не защото толкова има нужда да играе с някого, а за да не съм ангажирана с малката. Играя с барбитата й, на фризьорки, на майки и деца (познайте дали не съм все аз детето, омръзна ми вече да нямам начин да я изкомандвам аз  Confused - че и все ме нарича "детенце", за да подчертае, че тя е майката  Mr. Green). То звучи забавно, де. Всъщност е доста забавно, ама до един момент. Когато за пореден път играем на едно и също, вече ми идва нанагорно. Винаги много ми е харесвало да готвя, да мия чинии - сега направо сякаш се стремя към това, тя тогава ме занимава не толкова активно. Към малката не се стремя, защото е кротушанче и без това, гледам да я мачкотя когато голямата не е свидетел за да не я дразня. Абе, страшна работа. Обаче й се карам често - или поне ми се струва, че е по-често отколкото преди. Като вземе да крещи покрай бебето, да взема нещо на бебето дето знае, еч не трябва ад се пипа с мръсни ръце, да тормози бебето... Какво ад правя. То бяха разговори, ама тя не престава. Повишавам тон, после се карам - кой знае и тя какво вижда от цялата тази ситуация. Сигурно един ден ще си повярва, че не съм я обичала нея. Ох!  Cry

Общи условия

Активация на акаунт