Бурканчета за детска кухня

• 58 858
  • 251
  •   1
Отговори
# 60
Извинявам се за оф-топика, но се зачудих newsm78....като ви искат бурканчета от 190гр, така не ви ли дават доста по-малко от полагаемото се количество? Защото те се водят по 190, но реално събират 150-180 домашно готвено /не е толкова гъсто като купешкото/. Сигурна съм, понеже докато приготвях на дъщеря ми домашни пюрета, понякога теглех на дом.везна, за да знам колко изяжда.
Във варненската държавна кухня искат големи буркани - от 300-400мл. И порциите са около 250-300гр /пак съм теглила Wink/. По-точно - супата идва около 150-200, пюрето между 250-300 и кремчето около 250.
С тия малки буркани яко ви цакат в грамажа Wink

# 61
  • София
А ти сигурна ли си, че домашното ти кантарче измерва точно?  Wink Peace

# 62
Да, точно ми е кантарчето - засичала съм го с фабрично опаковани продукти.Напр.кофичка кис мляко, пакет захар и др.
А и е логично - знаете колко са гъсти купешките пюрета, няма начин същия обем готвено и доста по-рядко пюре да има същото тегло. Но това всеки може да си го провери и сам - теглите първо празното и после пълното бурканче и ще разберете колко точно ви сипват.
По ценообразуване порционът за І-ва група е:
100гр супа
200гр пюре
200гр крем
На нашия разливочен пункт сипват по 2 черпака и идва малко повече - към 250 - 280гр
Не искам да ставам дребнава, и ми е ясно че за 1,20 не може да се очаква кой знае колко, но все пак малко ли ни прецакват навсякъде другаде, че и на детската храна да посягат!

# 63
  • Разпиляна във въображението
Лелее. Какви са тези буркани, какво е това нещо. Преди 3 години в Плевен ни искаха само 12 бурканчета, а от миналата година това нещо отпадна изцяло и храната ни я дават в пластмасови еднократни кутийки.

# 64
Извинявам се за оф-топика, но се зачудих newsm78....като ви искат бурканчета от 190гр, така не ви ли дават доста по-малко от полагаемото се количество? Защото те се водят по 190, но реално събират 150-180 домашно готвено /не е толкова гъсто като купешкото/. Сигурна съм, понеже докато приготвях на дъщеря ми домашни пюрета, понякога теглех на дом.везна, за да знам колко изяжда.
Във варненската държавна кухня искат големи буркани - от 300-400мл. И порциите са около 250-300гр /пак съм теглила Wink/. По-точно - супата идва около 150-200, пюрето между 250-300 и кремчето около 250.

Ами няма как да няма разлика за щото милилитрите са мярка за обем, а грамовете за тегло. Всяко ядене си има различна плътност и е нормално едно да тежи повече, друго по малко, а да заемат един и същи обем. Бурканчетата в държавната кухня в София са по 190 мл.

Hug

# 65
Алина, точно това обяснявам и аз- поради различната плътност на купешкото и готвеното пюре, няма как един и същ обем да тежи еднакво - 190гр. А порционът освен това е 200грама! Просто няма шанс в малко бурканче да се събере повече от 160-180 гр готвено пюре или крем.
Наясно съм, че милилитрите са мярка за обем, а грамовете за маса. Работата е, че масата няма как да отговаря на изискванията при този малък обем.
Не знам как по-ясно да се изразя, ето нагледно количеството, което сипват във Варненската ДК сравнено с количеството което събира малко бурканче.  Големият буркан е от 300 милилитра и в него има точно 230 грама крем.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13513917

# 66
Не се заяждам, но не мислиш ли че много издребняваш за 20 - 30 грама или милилитра или там какво си решиш. Ако толкова много мислиш че си прецакана от кухнята, защо не готвиш ти или не си купуваш пюрета?!? Не мисля че детето + - 20 мл. ще бъде прехранено или пък ще остане гладно. Ако пък толкова се дразниш се обърни към Агенция за защита на потребителите, те ще могат най-адекватно да ти обърнат внимание.

Успех!

Hug

# 67
Алина, заяждаш се безпричинно , и на всичкото отгоре дори не си си направила труда да прочетеш написаното от мен. Къде точно прочете, че АЗ се чувствам прецакана, та ме пращаш и да си готвя сама?!
На нашия разливочен пункт сипват по 2 черпака и идва малко повече - към 250 - 280гр

Аз съм доволна от нашата кухня/Варна/, сипват повече от това което трябва. Но ми е чудно, защо в София така ви затрудняват с намирането на точно определени бурканчета, че и точно определена бройка, които на всичкото отгоре са прекалено малки за да съберат полагаемият се порцион. newsm78 А разлика от 50гр за седмица прави почти една допълнителна порция!
И на никой не му прави впечатление, че хем ви затрудняват, хем ви ощетяват.
Коментирах и споделих информация, само за да са наясно майчетата от София, че само при тях е така и да се поинтересуват защо. Щом по другите градове могат да искат нормални големи буркани и да сипват големи порции, защо при вас не е така newsm78
Нямам намерение да влизам в спорове и повече няма да пиша по темата, щом получавам такива отговори.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 15:46 от E.L.

# 68
Нямаше нужда да се само-цитираш, много добре прочетох, това което си писала.
При вас искат големи буркани защото ви сипват храната на място ако не се лъжа. Тук бурканчетата са готови сипани, и оставяш 3 празни и 3 капачки и вземаш пълни. Така става доста по бързо, предвид текучеството на хора.

Hug

# 69
При вас искат големи буркани защото ви сипват храната на място ако не се лъжа. Тук бурканчетата са готови сипани, и оставяш 3 празни и 3 капачки и вземаш пълни. Така става доста по бързо, предвид текучеството на хора.

Hug

В този случай само три не са ли достатъчни или да кажем 6 за да дадеш едни в аванс? Защо ви искат 30?  Thinking

# 70

Hug

В този случай само три не са ли достатъчни или да кажем 6 за да дадеш едни в аванс? Защо ви искат 30?  Thinking

И аз се чудя, но леличките казаха, че за времето, което ползваме кухнята се чупят много буркани и за това искат повече. Същото е и с капачките, те пък се изхабяват, нищо че аз и много майки дават чисто нови капачки, а аз много рядко виждам на бурканчетата чисто нови.

Hug

# 71
Здравейте  и от мен. Аз съм от Враца и тук не ни искат специални бурканчета нито в държавните кухни, нито в частната

# 72
здравейте и от мен.Значи в Пловдив неискат буркани,носиш си в кухнята всеки ден и ти ги пълнят и си ти ги дават.Тук в София не го разбирам 30 бурканчета 60 капачки и после не ги връщат и отделно всеки ден си носиш.За какво са им нестава ясно.Както и да е.....Искам да попитам дали някой от вас не продава такива бурканчета понеже нашите са с еднократна капачка,или някъде откъдето да си намеря такива бурканчета.Благодаря предварително  Hug

# 73
Бурканчета и нови капачки се продават на Женския пазар. Аз ги купих от една сергия, където продават основно мед, пада се в средата на пазара, където е уличката, водеща до училището "Пеню Пенев". Направих един тегел и питах наред, докато намерих.
30 бурканчета и 60 капачки, колкото искат в държавната кухня в София, струваха 11 лв. преди 5 месеца. Не знам дали в момента цената е същата.

....Тук в София не го разбирам 30 бурканчета 60 капачки и после не ги връщат и отделно всеки ден си носиш. За какво са им нестава ясно....

Напротив, всичко е много ясно, за да имат достатъчно в обръщение, затова са им!
maminka87 , връщаш обратно всеки ден бурканите, които си ползвала предишния ден! Все пак те затова ги искат от стъклените, не са опаковки за еднократна употреба! С 30 бурканчета колко дни ще изкараш, ако са за еднократна употреба, а!  Laughing

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 10:16 от Little wingels

# 74
мен лично този начин на предварително пълнене и само размяна пълно за празно ме притеснява  -  доколко са чисти бурканчетата ... дали не се разчита на това, че си ги миете старателно!? надявам се имат някакъв стерилизатор преди да ви ги напълнят Praynig

Общи условия

Активация на акаунт