Тортено предизвикателство Октомври 2008

• 71 173
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Tandoori какво се тюхкаш, че се била килнала тортата, че коя я гледа тортата, мен очите ми останаха в тая птица Shocked, и какво хубаво златно си ползвала, нямам думи, тук май няма кой да се похвали с такова златно от Кадемлия. А и какви снимки си направила... на син фон повече ми харесва обаче.

blueeye® добре че направи такава торта, да разбера че и такива "същества" имало. Много са сладки семейство Муминкови или там както им викат. Не разбрах защо са със затворени очи newsm78. Личи си че си се старала, не е претрупана,  и с тези нежни цветчета....

# 841
Благодаря много,
не, нямам проблем с английския, преводачка съм Simple Smile

# 842
Радинна, благодаря! Hug

Силлсав, спомняш ли си Пепи беше използвала миналия път на предизвикателството едно такова, с което беше боядисала розите си? Страшно ми хареса тогава, въобще не си мислех, че може а покрие така, но факт!  Peace

Анда, супер, значи няма да имаш никакви проблеми!  Peace

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 15:30 от Tandoori

# 843
  • София
Такааа, стигнах до време, достатъчно, че да разгледам снимките ви и отговорите дотук и да видя имам ли още да питам -

Тандури, тази торта я гледам всеки ден, откакто е публикувана. Радвам се, че си си направила кефа да рисуваш - получило се е нещо страшно красиво, не съм виждала по-сложна и по-добре направена торта от тази...Всички торти на големи майстори са красиви, но все са цветя...Това е нещо невероятно...
По същество:
Рецептата - да прилича ми на коледния кейк (щолен), който от 2 години правя, аз го поя там няколко седмици с коняк и е много вкусен...Тази година с удоволствие ще го украся:) Само ако беше изпекла първо големия блат...и тогава да се беше развалила фурната...
Ябълката - с какво я позлати, като златно фолио е? И от нея излиза телчица, облечена във фондан, така ли?
Птицата - тези скъпоценни камъчета по опашката какво са?
               - пак не разбрах как я закрепи за тортата - тази дъска остана ли под птицата? И още нещо - как изчисли извивките й, така че да пасне на етажите и да е като правена върху тях?

Ох, дано нещо полезно и от нашите торти извадиш като поука, че няма да е често само ние да учим...Много ти благодаря, че толкова се постара и такова страхотно нещо ни показа  bouquet

Blueeye, тортата ти ми е точно по вкуса. Тези мили същества си ги държа, отворени на рс-то от няколко дена също:))) Цветовете ги обикнах...има нещо в композицията на тази торта, което ме кара да я търся пак и пак да я видя...ще си я запазя:)))) Поздравления и за Магнетена - аз 1 път я правих, но не случих с кремовете тогава и едва докарах нещо като елипса...Добре, че направи и тази торта, голяма загуба щеше да е да я няма...А, и опъването на чаршафа, било ти е цел - браво, много добре си я постигнала:)))

ееее, не мога да си публикувам отговора вече 10 мин, все нови и нови отговори:))))

# 844
Блу, просто съм очарована от тези същества и особено от това как са се хванали за ръка, много романтично и нежно. Цялата торта е много нежна, пипната и чаровна (не знам как една торта може да бъде чаровна, но тази е определено такава! ) Също много ми стана интересна отвътре  Peace

Тандури... какво да ти кажа... просто нямам думи... Невероятна Красота.... .... .... ....

# 845
Дими, аз си мислех да изпека първо големия блат, но исках да я направя по-бързо, а понеже двата ги пекох на един път, уж за по-бързо... Rolling Eyes Ябълката е със същото златно като птицата! Simple SmileВвътре навих спираловидно телта, за да може да я държи, после облякох дръжката във фондан, аз и малко листо напрвих, ама не излезе на снимките като хората Simple Smile
Камъчетата са обикновено захарно драже в различни цветове, част боядисвах с боя отгоре.
За коя дъска говориш за птицата?  newsm78 Няма дъска, беше сложена направо на една метална купа за разбиване.  newsm78 А извивките най-много ме притесняваха, затова и ползвах тази купа, която е плоска отгоре. Карах го на фантазия, гледах уж да не се опират перата, но до последно не беше ясно дали ще се получи както трябва, понеже аз исках да бъде все едно е захванала леко отстрани тортата и само гърдите и са отгоре.
Много полезни неща научих от вас, не само едно Дими Simple Smile  bouquet

Благодаря Maktub!  Peace

# 846
Тандури как нанася златната боя - нали е от тази която е на прах ? С алкохол ли?

# 847
  • София
Ох, ама и аз съм разбрала...ти нали писа за дървена подпора, като тези дето се слагат по тортите - и аз съм си наумила дървената подлжка и оттам...А това шишче, в изсъхналата птица ли го сложи? Определено си имала много инфарктни моменти, но цялото планиране на детайлите по птицата е забележително - гледам перата как си оцветявала и подреждала...Всичко това във фантазията ти само ли беше? Няма картинка, няма книжка....?

# 848
Рая, да от тази на прах, с алкохол. Реших да не рискувам с олио, защото тогава не изсъхва, въпреки,че е по-ефектно, но аз щях да местя птицата и не исках да рискувам.

Димитрина, то е като дървено шишче, но е доста по-дебело, като молив. Сложих го в тортата, после отгоре " нанизах" птицата Simple Smile Очаквах да започне да "протестира", но тя се държа "много добре"  Laughing.
АКо ти кажа, докато преместя птицата от металната купа, на която я правих в/у тортата, сигурно 15 мин само я обикалях и се чудех от къде да я хвана и как да я повдигна, така че хем да имам опора да не я изтърва, хем да не я счупя, просто беше ужасно! Изпотих се 300 пъти, като я сложих един път и си викам, няма да рискувам да я махам, направо ще довършвам с нея отгоре и така Simple Smile
За това как я измислих...първоначално исках перата да са стилизирани и да се събират в кръг над главата на птицата, но после реших да е по-естествена. Гледах много снимки на истински птици...дори не знаех какви птици да гледам, защото жар птицата не е нещо дето има снимка на него Simple Smile гледах орли, пауни...не можех да измисля как да го направя и моята се получи точно " в момент на кацане" в/у тортата ( затова е захваната отстрани). Малко карах в движение..т.е измислях как да станат нещата в момента, доста неща промених от първоначалния вариант. Първо трябваше да е феникс, който излиза от пламъците, но като видях как тръгна птицата си викам, тя ще се загуби като ефект в пламъците, трябва да направя нещо, което да остане на заден план и да изпъква.
Аз лично не можах да намеря торта с жар птица ( потърсих, за да видя дали да ползвам идеята си), ако някой е намерил, ще съм ви благодарна ако споделите Simple Smile Peace
Книжка...аз дори не можах да намеря приказката да я прочета пак... Embarassed Embarassed Че карах майка да ми търси да ми припомни приказката  Laughing, картинки съвсем не, просто си го измислях.

# 849
Всичките ми въпроси са зададени и отговорени  Grinning освен да изразя огромното си възхищение друго нямам какво да кажа

Тандури, тортата е невероятна. Ти си артист, творец със съвсем друго виждане за нещата. Дори не би ми хрумнало, че това е възможно да се направи върху торта...какво да говорим от тук нататък  Wink . Обясни моля те за камъчетатат по опашката на птицата ( черните, червените и златните)- и те ли са фондан  newsm78. Самите дълги пера по опашката как съхнаха ? Орнаментите по главата, като гребен които са - от ройал айсинг ли ги направи или и те са от фондан? Можеш ли да покажеш формичките с които изрязва перата. Какво е бялото, с което е намазан най-горния блат под чаршафа-роял айсинг? Имаше ли нещо от украсата, което да ти се наложи да правиш по 2 и повече пъти или всичко то се получаваше от първия път? Айде стига съм де бомбардирала с въпроси. Извинявам се за атаката, но иска да си обясня как е създадено това чудо на чудесата, защото акъла ми не го побира  Wink

Блуай, тази ти торта е страхотна. За първи път чувам за тези сладури, но моментално ги заобичах в твое изпълнение. Ами те товите по-хубави от тези на картинките, които си ни пуснала. Толкова са сладки и добре изпипани, всеки момент ще ми проговорят. Много мила торта с много настроение. Какво е това около едното краченце на дамата? Цветенцата са адски сладурски, с кои формички ги изрязва (  Laughing малко ми се дублират въпросите с горните ) . Пъна е страхотен...абе всичко е много сладко и мнооого приказно, каквато е всъщност идеята в случая. Браво!!!

# 850
Tandoori силно съм впечатлена от твоята торта,така професионално направена.Нямам въпроси,защото прочетох всичко,което си отговорила.Абе нямам думи просто,шапка ти свалям,даже се чудя дали да продължавам оттук нататък,след такива красоти,които показвате.
blueeye® и аз да споделя,че героите са ми непознати,но ме грабнаха веднага.И към теб нямам въпроси,тортата много ми хареса,трябва и аз да пробвам рецептата щом я коментирате толкова много.За пореден път се убеждавам,че това начинание е дало много добри резултати и всички са станали някак си по-добри.

# 851
  • София
не мога да взлизам толкова често в тази тема и за мой срам не съм изчела всичко( тези дни ще наваксам). Естествено веднага бях разгледала тортите и пак ще кажа, че всичките са разкошни и определено много по-добри от миналия път. Не искам да коментирам никого, защото аз се отказах от участието си, но много ме радват творбите ви.   bouquet

# 852
Петя, всички имат право да коментират и задават върпоси, не само участниците Simple Smile

Barcela, да не си си помислила да се отказваш!!! Толкова много нови неща се научават и както се забелязва всяка следваща торта е по-добра! Hug Благодаря ти за комплиментите! Hug

Клеърет, знаех си аз, че ще трябва да извадя големия химикал  Joy Почвам:
- камъчетата по опашката писах малко по-напред, че са обикновено захарно драже. Беше адски трудно да ги закача там, защото на степени ги закачах- първо на долните пера, после слагах горните пера, те падат, защото е мога да ги натисна, абе цялата къща стана в драже, и аз ги благославях доста, добре че децата не бяха в къщи да ме чуят  Embarassed hahaha
- дългите пера съхната като сложих една част от тях ( долните), после слагах каквото намерих да ги подпира ( има една снимка на която си личи как са със салфетки, станиоли, все едно на къдрене във фризьорски салон  Laughing и после лепих отгоре следващите, като изсъхнаха горните. Адски трудоемко беше и много времеотнемащо.
- Всичко по цялата торта е направено от фондан, няма гъмпейст, защото просто нямах време да направя, а имах цяла кофа фондан.  Laughing
-За перата формички не мога да показвам...защото изцяло си ги измислих. Разточвах лентичка, после изрязвах на ръка с ножичка. Те за това едно с едно няма  Joy Ама викам уж по-естествена да е птицата  Laughing
- Под чаршафа съм намазала с обикновен айсинг, от този американския масления който бях пускала във форума, но вместо с масло имах останал със шортънинг, затова е по-бял.  Peace
- Два пъти правих "гребена" на гадината, единия път го бутнах и се счупи. Адски крехко беше цялото нещо и само да го докоснеш се чупеше, как го опазих и преместих ми е фантазия! Като направих снимките си отдъхнах направо. Друго нещо, което правих два пъти бяха някои от дългите завъртулки на опашката. Много се бях изнервила с тях, защото от една страна трябваше да са достатъчно твърди, за да държат форма, от друга ако са прекалено твърди не можеха да залепнат за опашката, а и бяха прекалено тежки, въобще с тях имах проблеми.
 Питай още ако има Simple Smile Благодаря за комплиментите Simple Smile

# 853
  • на брега на Дунав
Ужас, не мога да ви изчета , а толкова полезни неща има  Shocked
Блуай, аз чака сега се светнах, че ти имаш две торти  Embarassed. Обаче няма как да не споделя мнението и на другите, че тая торта е в пъти пооооо-добра. Цветово, изпипани фигурки, изгладен чаршаф, идеята е супер с две думи идеална е  Peace. Подравявам те искренно  Hug
Ани, Ани какво да кажа аз сега незнам  ooooh!. То бива майсторлък, ама той ти се лепял като невидял  #Crazy. Ти определено си вече за висшия пилотаж, няма спор! Удивителна птица си направила, евала за ИДЕЯТА, за търпението, за изпълнението  абе за всичко шапка ти свалям честно  Hug . Много ме впечатлиха тез захарни дражета , не ми стана много ясно от къде такива дребнички? Ако имаш някой сника под ръка ще съм ти благодарна ако покажеш  Crazy.

# 854
Корни, хич не са дребни дражетета, птицата е голяма. Това са си обикновени захарни перли, просто са оцветени в различи цветове. Не мога да намеря сега снимка онлайн, купих ги от магазина.
Благодаря за комплиментите, изчервихте ме всичките тука!  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт