Тортено предизвикателство Октомври 2008

  • 71 163
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 870
  • Мнения: 11 743
Radinna, stasi76, поздравления за тортите!     bouquet

# 871
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Радина, Стаси, както казва Тигър от Мечо Пух - ПоздрИвления!

Идейни торти, направени с много желание.

Радина, със шоколадово тесто не съм работила и някак си му имам респект, което ме кара да те погледна и теб с респект. Харесва ми цветово тортата, барбароните са чудесни, само черните са малко напукани, явно черната боя се поема по-трудно. Корифея на шоколада, Ванчето беше дала идея как да се борави с черна боя и шоколад, но не си спомням, щото не съм работила и не съм обърнала подобавящо внимание на съвета, но помня, че имаше такъв.
Иначе детайлно изпипани фигурки, дребни, с много дребни джвъчки. За чаршафа ти сама го виждаш като не добре опънат и си права, но трябва тренинг за това, аз също съм боса в тази част. Иначе неравномерното зелено оцветяване не зная дали е търсен ефект, но много ми допада.

Стаси, още една разнообразна идея. Темата наистина се оказа много плодотворна и твоята торта е доказателство за това.
Добре си се справила с шприца, фигурките също ми допадат много, като изляти с калъп са, БРАВО! Единствено една моя субективна преценка, аз бих я направила по-цветна тортата. Обичам наситени цветове и твоите молко ми бледнеят, но както писах, това е субективно и е лично мое виждане. Поздравления и за избор на торта, тези дни и аз се вдъхнових да пробвам маковите блатове и да знаеш, ти си ми вдъхновението!

Позволявам си направо да цитирам, защото мнението ми се припокрива Simple Smile

А за цветовете на тортата на Стаси си мисля, че боичките са виновни и крем се оцветява много по-трудно  Peace

# 872
  • Мнения: 1 122
Radinna благодарение на теб и Ванчето си припомних тези забравени Барбарони. Сега почвам да търся филмчето из нета, че децата искат да го гледат. Поздравявам те и за идеята и за тортата. Фигурките са перфектни, чаршафа стои много ефектно с тези точици. Аз нещо не се справих с шоколадовия фондан( в другата тема писах). И цветовете си ги направила страхотни. Браво!  bouquet

Благодаря ви за коментарите!
Първо за цвета отговарям. Е не знам, моите бои ли са калпави, не слагам достатъчно ли? На всички торти ми се получават все някакви нежни цветове и бледи. Тревата и оградата исках да ги направя по-наситени обаче не става и не става Twisted Evil Към зеленото съм прибавила и черно, но се получи това, а за кафявото използвах какао. Първоначално забърках с кафява боя и добавих и черна,уж да стане по-тъмно, но стана някакво гадно лилаво. Фигурките ги правих цяла седмица.

eli_c бичето е жълто. Може би от тревата зеленее.

violetblue не е солета, а дървено шишче увито с моделираща маса. Много се чудех как да направя къщата и от какво, но друго не можах да измисля. Покрива ми стана много тънък и се наклони, затова веднага снимах тортата, но и на другия ден и по-другия не беше паднал.  Joy

# 873
  • Мнения: 1 122
Писала съм едновременно с Пепи.
Е при мен явно не се получава само при крема, а и при тестото? newsm78

# 874
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Писала съм едновременно с Пепи.
Е при мен явно не се получава само при крема, а и при тестото? newsm78

Ами да ти кажа аз слагам по много боички. Имам различни имам и на прах, и течни, и гелови. Половината ми са от Словакия, имам от Швейцария, от Америка и от България, просто слагам по много, това е истината и мноооого месене.
В интерес на истината последните бои за предизвикателството си ги купих от София и останах приятно доволна и изненадана от оцветяването. Част от боите взех от Три уши, а друга част от Женския пазар.

Сега получих от Уилтън гелови, да ги видя как ще се представят. Даже замислям тези дни да спретна тортата сезони за януари, пък да видим какво ще стане.

# 875
  • София
  • Мнения: 2 129
Харесвам и двете торти днес! То не че има някоя, която да не харесам...

Радина, фигурките са много изразителни. Цялата сцена има движение и е забавна. Проблемите, които си срещнала са типични, но всеки сам си "изяжда килото сол" докато разбере какво трябва да прави и какво не...Но понякога, дори и да си разбрал, пак не става, защото факторите при печенето са толкова много - все ще се изкриви нещо...Ако не се цепят много тънки блатове, могат да се подравнят. Ако при цепенето се изкривят, може да се забележи коя страна с коя са били заедно да се сглоби така, но кремът трябва да е мек, за да може с лек натиск да се получи равна повърхност и така...Знам това и пак си правя криви и неравни торти...То след знанието идва практика, практика и пак тя....Simple Smile)))

Стаси, тази приказка като че ли събуди мъгляви детски спомени...Но спор няма - много е хубава... Сега тортата - цветовете на крема, да, присъединявам се към желаещите да видят повече цвят. За фигурките - голямо браво! Толкова мерак по детайла - уважавам това нещо, винаги при такова внимание към детайла лъха любов от постигнатото...Дали намираш моделиранито по картинка за по-лесно, отколкото моделирането по постъпкови инструкции...Спомням си и Тандури беше споменала нещо такова за себе си, а и аз напоследък установявам, че като махна с ръка, забравя всичко виждано като постъпкови инструкции, повзирам се някой и друг ден на една картинка и после се получава нещо що-годе свястно и най-вече мое си:))))

# 876
  • София
  • Мнения: 1 170
Момичета поздравления за труда  bouquet
Понеже се изписа доста за външния вид, аз имам питане за отвътре Crazy
Radinna не разбрах сладкарска ли е сметаната или готварска, и с миксер ли разбиваш всичко, понеже не виждам парченце, този крем твърд ли стои ли по- течен?
stasi76 много хубаво че си написала приказката, изчетох си я с кеф. Как беше вкусът на тортата, толкова различни неща-кокос, мак, шоколад...

И мисля че си объркала тука изречението, третия блат (най-отгоре) не е ли "Генерал" newsm78

Цитат
За основа сложих блата от торта „Сахер” и намазах с крема с кокос, след това блата с мак и намазах с шоколадовия крем и покрих с шоколадовия блат от торта „Сахер”

# 877
  • Мнения: 5 878
Аз искам да попитам с какво рисувате тънките линии, примерно очите на барбароните? има ли нещо като писци за хранителни бои или карате с четчица... клечка за зъби?

# 878
  • Мнения: 1 173
Радина много са сладки тези Барбарони , с Ванчето ми припомнихте защо ми бяха любимци . С шоколад никога не съм работила ( оставам си го за зимата , когато ще скучая и тогава ще експериментирам ) . Ти друг път покривала ли си с него или ти е първата торта ?
 За неравностите по тортата си знаеш сама - за покриването на правоъгълна торта. Първо се изглаждат ръбовете и след това се преминава към страните . Както и при кръглите торти , трябва да има резерв поне 4-5 см, за да ти е лесно да опънеш покритието.
Хайде Ванчето да сподели за шоколада ( тя скоро прави 2-етажна правоъгълна торта).
 Стаси интересна народна приказка - поздравявам те за нея. За цветовете казахме вече - но всичко си е до боите. Бабата и дядото са точно като излязли от Българска народна приказка, бичето е същото като от картинката. Къщичката от вътре , страшно много ми харесва ( пътечката , масичката - типична селска къщичка )
 Сподели за вкуса на тортата - как си паснаха блат на Сахер с тези от Генерал и с кремовете ?

# 879
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Момичета, благодяря, на всички ви за поздравленията и съветите  bouquet

Започвам с отговорите отзад-напред, че чак сега влизам /наложи ми се да пътувам извън града Confused/

Рая, това ми е втората торта с покритие - първата беше кръгла и бях разточила малко, та беше пълна трагедия. Досега съм работила само с шоколад - в къщи всички са му фенове и все не намирам повод да пробвам друго покритие.

Анда - моите линии са с течна боя и клечка за зъби. По принцип има флумастери за хранителни цели, но се сдобих с тях след като изядохме тортата Laughing

Силсав, сметаната е млечна - не е сладка, но смесена с подсладеното кондензирано мляко прави вкуса на сметановия сладолед от детството ми Wink
 Ето и парченцето

сетих се да го снимам след като изпратих останалите снимки и сега като го погледнах се сетих, че имаше и банана между блатовете - много добре се съчетават с този крем

Дими, безнадеждно криви бяха - нямаше начин да се напаснат Laughing А практиката - ще я трупам. Много ми е интересно сред вас и ще продължа Hug

Черните са от натурален шоколад, който не ми се стори достатъчно черен и започнах да го смесвам съ  синя и зелена боя - е нищо не се получи, освен гадно тесто, но това бяха първите фигурки и не ми се занимаваше да правя нови

Виолетке - не беше на вентилатор, но пак се изкриви. Сега е момента да си призная че това е втория блат , който правих за тази торта, тъй като първия пандишпанов беше абсолютен провал Simple Smile

Стаси - много ми харесва тортата ти - как си направила вътре къщичката, гадинките, покривчето /и аз  помислих подпората за солета/, всички други дребни детайли. Много хубава торта  bouquet

# 880
  • Мнения: 7 091
Момичета, извинявам се, че чак сега се включвам, но в момента правя торта и просто не ми остава време да седна.

Забележките няма какво да ги пиша, защото вече са ги казали момичетата, само исках да похваля и Радинна и Стаси, за вниманието, което са отделили на детайлите! Просто беше удоволствие за мен да разгледам толкова изпипани детайли!
Браво и на двете за което!!!  bouquet

# 881
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Хайде и аз по реда си  Mr. Green.
Радина, Стаси няма как да не споделя мнението и на другите, че тортичките и на двете ви са много изпипани от към детайли. Знам, че се иска ужасно много търпение за да се направят толкова малки детайли и затова искрено ви се възхищавам на търпението да направите толкова много фигурки.
Ради единствено само това, което мисля че е можело да бутнеш малко повече е изглаждането на тортичката. Аз нали с тая дейност се справям наникъде и затова все за тоя момент гледам  Blush
Стаси, при теб цветовете с били големият проблем, но вероятно наистина всичко е въпрос на боички.
Страхотно сте се справили и двете   bouquet  bouquet  bouquet
Обаче аз имам проблем  Thinking, знам че имаше две торти с барбарончета, а за пръв път обсъждам такава  Confused. Май ми липсва един ден от обсъждането защото в следващите торти не виждам барбарони  Embarassed. Отивам да видя кого съм пренебрегнала и по-късно ще си поправя грешката  Sick

# 882
  • Мнения: 1 122
Дими за пръв път правя фигурки по снимка и първоначално мислех, че няма да се справя, но то излезе друго. И аз си ги харесвам. Embarassed Само малко вълка не прилича на вълк, ама повече не можах. На мен ми беше определено по-лесно, отколкото да гледам стъпка по стъпка. Peace

Вкусът стана превъзходен. Блатовете и крема си допадат идеално. Само като правя такива блатове пак ще намаля захарта, защото ми дойде малко сладичка. И тортата е малко тежка на вкус, което на мен ми допада. 

sillsav Малеее, вярно сбъркала съм. Вместо "Генерал" съм написала "Сахер". Браво. Много си наблюдателна. Hug

А за боите да кажа- моите са от Кадемлия( течни ), от Три уши - точно зеленото с което правих тревата и на Уилтън( гелови ), които все още не съм пробвала.



# 883
  • у дома
  • Мнения: 1 581
мнението ми се припокрива с повечето коментари  Mr. Green
НО БРАВО и за двете торти  smile3501 знам каква пипкава работа е, когато ще имаш много елементи върху тортата и не всеки става за такава работа, обаче и двете сте се справили страхотно  Peace
Radinna, практика му е майката  Peace  а цветовете са разкошни и самата тортичка е много весела. поздравления  smile3501
stasi76, за първи път чувам за туй биче, ама мнооооооого ми хареса  Mr. Green много добре си се справила с фигурките, къщичката, чергата и шприцованите неща ми харесват  Peace  единствено зеления цвят не ми допада  newsm78 поздравления   smile3501

Clairette, с комплекта за цветя  Peace

# 884
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Възхитена, очарована и съм смаяна от тортите които видях. Съжалявам , че не се включвам в коментарите ,но започнах работа и ми е невъзможно да следя темата редовно.
Поздравявам всички за старанието и упоритоста ви. Прочетох много ценни съвети и идеи. Невероятни сте  bouquet.
На въпросите ви утре ще мога да се включа чак вечерта.Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт