Случи ми се нещо странно.. III част

• 108 295
  • 574
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Не си внушавай глупости, всичко е въпрос на химия Hug Просто твоята кожа е по-различна от тази на мъжа ти, има различно pH, затова при теб се появява реакция, а при него не.

Ето нещо по темата:
Случвало ли ви се е златото или някой друг материал да оставя зеленикави или черни следи по кожата ви? Почти всеки, който носи бижута се е сблъсквал с това. Въпреки че повечето хора са алергични към определени материали, в повечето случаи оцветяването не е причинено от алергия – то е реакция между кожата и металите, използвани в направата на бижуто, особено когато то е в контакт с места, които се потят.

Медна бижутерия

Медта реагира с кожата и я оцветява в зелено. Бижуто, което носите може и да не е от чиста мед, но е възможно да съдържа достатъчно от този метал, за да причини реакция с кожата. Освен това някои хора имат химичен състав на кожата, който я прави по-податлива на оцветяване, така че присъства и индивидуалният фактор.

Сребро

Среброто, което съдържа около 7,5% мед може да причини оцветяване, но петната от този тип бижутерия обикновено са черни и се появяват заради това, че металът почернява – това е реакция на среброто с газовете във въздуха.
Някои сребърни бижута са покрити със субстанции, които ги предпазват от потъмняване, но обикновено с времето това покритие се износва.

Злато

Златото само по себе си почти никога не оцветява кожата. Но другите метали, с които то е смесено за направата на дадено бижу причиняват такъв ефект. Мед, никел и сребро могат да бъдат използвани, за да променят цвета на златото или да го направят по-здраво или пък с по-приемлива цена. Всеки от тези метали може да причини оцветяване на кожата ви.
Колкото по-нисък е каратът на златото, толкова по-малко чисто злато се съдържа в субстанцията и толкова повече от другите метали присъстват в нея. Някои хора не показват кожна реакция дори към метали в 10 каратово злато, но други са доста по-чувствителни, така че и тук важна роля играят индивидуалните особености.

Бижута със златно покритие

Ако бижуто е покрито с тънък слой злато, след време той може да се износи, откривайки под себе си друг метал, който може да оцвети кожата ви. Бижутата, които са направени с по-дебел пласт злато не се износват толкова лесно.

Никел

Ако сте алергични към никел, няма просто да се окажете с кожа на петна. Бижута, които съдържат този метал ще причинят сърбеж и кожата ви ще почервенее при контакт с тях.

Толкова за магиите и златото Wink

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 14:47 от Писна мииии

# 481
Пети, в нашите организми също има химия. Може би при теб и съпруга ти има различни проценти съдържание на елементи, на минерали и пр., които реагират на златото.
Един малък съвет: Щом от известно време нещо вкъщи не върви, можеш да опиташ да окадиш къщата. Аз не ходя по църкви и доста неща не знам, но за прочистването на отрицателни енергии, дори на уроки няма да навреди със сигурност. Със свещ обикаляш стаите и си мислиш, че в този момент къщата ти се изчиства от негативното. Ако евентуално практикуваш рейки или имаш познат, който практикува - използвай и това. Ако си по-наясно от мен с църковните ритуали и вярваш най-вече - нека някой свещеник ти освети свещта. Друго не ми хрумва.

# 482
Мерси, момичета   bouquet. Има логока в думите ви   Hug Тонимар, мерси за идеята ти за окадяването- не се бях сетила.Мисля да я пробвам Simple Smile

# 483
И на мен са ми се случвали доста странни неща...още си спомням за един сън-бях на село,в спалнята.Явно съм била много тъжна и дядо ми(който е починал преди аз да се родя-изобщо не съм го виждала)дойде.Даде ми едно голямо огледало и ми каза:"погледни в миналото си и виж бъдещето си" и изчезна  #Crazy Друг сън-винаги като съм на село сънувам един и същи сън.Седим аз,братовчед ми и две момичета на една пейка,която е точно до нас.Тъмно вечерта е-към 12 часа.По някое време забелязвам в далечината мъжки образ,който по някаква причина,усещам,че идва при мен.В същия момент се обръщам и виждам,че съм сама на пейката и тръгвам да се прибирам.С всяка крачка усещам,че мъжът е все по-близо до мен.Когато вече отварям входната врата забързана,откривам,че тя е заключена и минавам отзад-да вляза през задната.Усещам(но не го виждам),че мъжът е вече в двора.Качвам се по стълбите и влизам в 2-те стаи,но в тях ги няма нито баба ми,нито братовчед ми.Когато вече вляза в 3-тата и ги откривам,мъжът е вече на стълбите и усещам,че лицето му е безжизнено.Лягам и се завивам под юргана,а той влиза в стаята и го дърпа...и тогава се събуждам!!!Винаги един и същи сън и никога не мога да му видя лицето Shocked Последното,което ми се случи,е сигурно най-шокиращото ми преживяване досега.беше преди 6 месеца-бях на гости в бившия ми приятел и се бяхме събрали към 10 души-пийвахме си,говорихме си;изведнъж казаха,че преди в техния апартамент е живял мъж,който е бил убит и сега стават много странни неща.Първоначално го приех като насмешка,но после един приятел и приятелка отидоха в стаята(именно там се случвали тези аномалии).Изведнъж чухме писъци и се притеснихме.Те излязоха и момчето беше бяло като платно.Попитахме ги какво е станало,а те казаха,че в стаята,на тъмно,са чули смях.Излезли на терасата да проверят,но нямало никого.Аз казах,че това са глупости,докато  влизах в тоалетната и в момента,в който затворих вратата,лампата изгасна.Изпищях се и излязох-всички си бяха по местата и казаха,че не са пипали нищо.Отидох в кухнята да си налея вода и пуснах щорите.Всички се бяхме събрали в една стая и никой не е излизал.След около 30мин отидох пак до кухнята и видях,че щорите са вдигнати-попитах кой ги е вдигнал,а те казаха,че никой не е влизал.Адски се уплаших,но повече се стреснах,когато ми разказаха за минала история.Преди няколко седмици,един човек на средна възраст им позвънил на вратат и попитал за някакъв мъж.Те отговорили,че няма такъв човек,но после се сетили,че именно той е убития.Обяснили му ситуацията,а той учудено казал:"Ама как така?Та той вчера ми се обади и каза да дойда да го видя" #Crazy Shocked Направо изпаднах в шок newsm43

# 484
Аличка, не знам какво да ти кажа.  ooooh!
От сънища не разбирам. За повтарящия се сън - четох, че когато сънуваш непознат, става въпрос за теб самата. Може би в този смисъл някаква част от теб иска да те накара да обърнеш внимание на нещо, да направиш или промениш нещо. Но ти или поне твоето подсъзнание не е готово да приеме това и по тази причина се събуждаш винаги в сюблимния момент. Пак казвам - не разбирам от сънища и имам малки познания от някои книги.
А случая с мъртвия... Много филми има с подобен сюжет. Но едно е да гледаш филм и да чоплиш семки, друго е да ти се случват ненормални неща! Аз сигурно бих си сменила жилището #Crazy

# 485
Аз сънувам как убивам баща си Shocked(няколко пъти вече) Гадна история. ooooh! Някакви предположения, момичета? newsm78

# 486
мале колко странни неща са ми се случвали на мен,но все съм махала с ръка лутайки се между това дали е било сън или истина,но ето някои примери от мен: На село съм,спим в една стая,аз, сестра ми и братовчедка ми,дядо тежко болен в друга част на къщата и баба съответно.Посреднощ беше,незнам колко часа ужасно трополене от каруца в задния двор.А ние каруца НЯМАМЕ.Аз сестра ми и братовчедката  Shocked ей така и се питахме дали чуваме и трите,за да видим дали не е сън,ама трополи се брутално,мислехме,че е крадец,но па крадец с каруца при заключени порти друг път,мале ужас.На следващата вечер дядо бяга,иска да влиза през прозореца молейки деца спасете ми,ние в паника,каза,че имало дяволи в стаята му,а той болен беше от склероза лека му пръст.Но дори и болен нещо много станаха съвпаденията. И пак в същата къща,пак спим трите в една стая,братовчеда ми не иска да ме вижда на сутринта,а аз шах незнам какво и става.Ама така дълбоко съм спала като бебе.И ми разказа тя,че аз съм станала прескочила съм в леглото и да я душа,каза станах светнах лампата от страх,но ти си спеше,вика загасям я пак си отгоре ми,аз викам моля? Shocked мислих,че е санувала,но тя категорично отрече каза,че нещо с моя образ я е душало 2-3 пъти нея вечер Tired

# 487
забравих да добавя за тея които се събуждат в 3,който е гледам "Емили Роуз" знае,че 3.00 посреднощ бил часът на демоните и тогава ставали странни неща,аз лично съм се събуждала в 3 но нищо не съм виждала.Само помня като малка 2 котки,черни една по малка и една по голяма седят  в краката ми и не искат да се махат,затварям очи-отварям е там са,почвам да викам майка тя пък през това време на ноща гонела някакво куче в двора на къщата ужас ooooh!

# 488
И на мен са ми се случвали доста странни неща...още си спомням за един сън-бях на село,в спалнята.Явно съм била много тъжна и дядо ми(който е починал преди аз да се родя-изобщо не съм го виждала)дойде.Даде ми едно голямо огледало и ми каза:"погледни в миналото си и виж бъдещето си" и изчезна  #Crazy Друг сън-винаги като съм на село сънувам един и същи сън.Седим аз,братовчед ми и две момичета на една пейка,която е точно до нас.Тъмно вечерта е-към 12 часа.По някое време забелязвам в далечината мъжки образ,който по някаква причина,усещам,че идва при мен.В същия момент се обръщам и виждам,че съм сама на пейката и тръгвам да се прибирам.С всяка крачка усещам,че мъжът е все по-близо до мен.Когато вече отварям входната врата забързана,откривам,че тя е заключена и минавам отзад-да вляза през задната.Усещам(но не го виждам),че мъжът е вече в двора.Качвам се по стълбите и влизам в 2-те стаи,но в тях ги няма нито баба ми,нито братовчед ми.Когато вече вляза в 3-тата и ги откривам,мъжът е вече на стълбите и усещам,че лицето му е безжизнено.Лягам и се завивам под юргана,а той влиза в стаята и го дърпа...и тогава се събуждам!!!Винаги един и същи сън и никога не мога да му видя лицето Shocked Последното,което ми се случи,е сигурно най-шокиращото ми преживяване досега.беше преди 6 месеца-бях на гости в бившия ми приятел и се бяхме събрали към 10 души-пийвахме си,говорихме си;изведнъж казаха,че преди в техния апартамент е живял мъж,който е бил убит и сега стават много странни неща.Първоначално го приех като насмешка,но после един приятел и приятелка отидоха в стаята(именно там се случвали тези аномалии).Изведнъж чухме писъци и се притеснихме.Те излязоха и момчето беше бяло като платно.Попитахме ги какво е станало,а те казаха,че в стаята,на тъмно,са чули смях.Излезли на терасата да проверят,но нямало никого.Аз казах,че това са глупости,докато  влизах в тоалетната и в момента,в който затворих вратата,лампата изгасна.Изпищях се и излязох-всички си бяха по местата и казаха,че не са пипали нищо.Отидох в кухнята да си налея вода и пуснах щорите.Всички се бяхме събрали в една стая и никой не е излизал.След около 30мин отидох пак до кухнята и видях,че щорите са вдигнати-попитах кой ги е вдигнал,а те казаха,че никой не е влизал.Адски се уплаших,но повече се стреснах,когато ми разказаха за минала история.Преди няколко седмици,един човек на средна възраст им позвънил на вратат и попитал за някакъв мъж.Те отговорили,че няма такъв човек,но после се сетили,че именно той е убития.Обяснили му ситуацията,а той учудено казал:"Ама как така?Та той вчера ми се обади и каза да дойда да го видя" #Crazy Shocked Направо изпаднах в шок newsm43
това е брутално,ще умра от страх ако ми се случи това dont

# 489
  • Кьолн
Алина, аз сигурно също щях да умра от страх. И на мен ми се случи нещо точно преди седмица. Понеже печката ми се развали и готвя на печката на свекървата в нейната кухня. Та миналия петък към 12 часа вечерта започвам да правя торта. но трябва да пека блатовете  първо. Слизам аз до кухнята , а всички в къщата спят. И тъкмо да сложа тавата в печката и чувам как входната врата се затваря с блъскане. Чак вратата на кухнята която е от стъкло издрънча. В първия момент помислих ,че някой е излизал и се прибира. После се сещам ,че няма никой навън по това време. Пъхнах тавата и избягах горе в нашите стаи. На другата сутрин питам свекъра дали е излизал за нещо. А той ми отговаря ,че не е и е била заключена вратата.

# 490
  • Видин
Айде и аз да се разпиша в темата.
От няколко месеца чета темите и не исках да пиша, докато не изчета всичко. Покрай малкия не ми оставаше много време.
Много от историите ви ме накараха да се втрещя. Аз вярвам с всичко свръх естествено.
На мен лично не ми се е случвало нищо по така, освен онзи ден когато усетих нещо да се притисне към мен за секунда. Иначе от рода на подухване при затворени прозорци и прочея ми се с лучвало, но нищо толкова осезаемо.
И аз имам сънища за асансьор, който се чаква много нагоре или спира на етажа на който съм натиснала, но това не е етажа на който искам да отида, дори не е в същия блок. Но това го отдавам на факта, че като малка на 2 пъти ми се случвало асансьора да тръгва нагоре от 7 етаж, при положение, че е последен. И двата пъти много се стреснах.
Онази вечер сънувах паяци и пайжини, ужасно много. Не изпитах кой знае какъв страх, и вчера спечелихме 190лв. от Еврофутбол (дано по често да сънувам тези паяци Wink)
Дядо ми който почина преди 11,5 год. съм санувала 2 пъти. Първия беше малко след смъртта му и беше много гаден. Сънувах че дядо ме е качил на един варел и ме залива с безнзин и иска да ме запали, а аз много уплашена викам майка ми и баща ми но те не могат да ме чуят. Втория съм не си го спомням, но много ми се иска да сънувам пак дядо и да си поговорим. А баба ми, да ми е жива и здрава, сънува дядо ми всяка вечер.
Е май това е за сега. Ще продължавам да следя темичката и ако науча за нещо странно и необяснимо пак ще пиша. Лек ден на всички  bouquet

# 491
Охх...и аз не ги разбирам тия сънища,тия чудесии Laughing Иначе на рождения ми ден видях леля(Бог да я прости).Беше към 12-1 часа.Отидох да си легна за малко,защото бях изморена-цял ден готвене,чистене,обикаляне за празненството.Предупредих всички да не ме безпокоят за 30-тина минути и те казаха добре,няма проблеми.Влизам аз в стаята,завивам се и затварям очи.Точно срещу леглото имаме огледало.Усетих нещо странно-топло и си отворих очите.В огледалото видях отражение на пълна жена-помислих си,че е някой от гостите и му казах да ме остави на мира и пак си затворих очите.След 1 минута усетих как сякаш на леглото сяда някой-отварям си очите и виждам как отражението ме гледа и ръката му е до мен.Обръщам се-никого няма! #Crazy започнах да викам като луда-всички се събрахме,разказах им какво се случи(чувствах се като луда,разбира се Joy ) и едното момиче ме посъветва да говоря с образа.Влизам аз с триста зора,уплашена до смърт,загасям лапмата и питам дали има някого.Нищо.Казвам си-сънувала съм,но все пак реших пак да опитам и пак попитах на глас дали има някого в стаята.Над леглото имаме икона,която в същия момент се разклати и аз се изстрелях от стаята моментално.Оттогава не съм спала в спалнята.На другия ден видях снимка на леля ми точно върху бюрото ми.А нейни снимки съм търсила,но не съм ги намирала в продължение на години.Не знам как се е озовала там,но оттам си извадих заключението,че означава нещо,и че този женски образ фактически е била тя самата.Но не знам защо ми се е явила...и все пак не желая пак да я виждам-шубето е голяма работа Laughing

# 492
  • Пловдив
Как да тълкувам следната случка...
Преди около година както си въврвях към работа ме срещна възрастна жена.Усмихна ми се и ме поздрави . Тръгнах си аз по пътя и след около две минути усетих топла ръка на рамото си,обърнах се-пак същата жена.Започна да ми говори за живота ми(абсолютно всичко вярно),каза точно на колко години съм ,дори и приятелят ми...
Каза"Ти ще бъдеш майка на близнаци"(аз нямам деца все още).
След около два часа се чух с приятелят ми по телефона,който ми разказа абсолютно същата случка,която дори е била в едно и също време само че се случило на него.Били сме на около 50 км един от друг.
Как да тълкувам това?  Crazy

# 493
kamice, а различна ли е била възрастната жена - сравнихте ли как е изглеждала - лице, дрехи и т.н. Не че имам отговор как може да се тълкува, радвай се че ще имаш близнаци  Hug

# 494
  • Пловдив
Забравих и това да кажа ,според приятеля ми става въпрос за една и съща жена-възрастна ,слаба ,усмихната и т.н. тогава като се сетя как се изплаших ,а пък сега се моля и надявам да е казала истината..  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт