Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 48

• 30 245
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
  • София
marulka_s, бюстието е станало много добре, като чувам какви проблеми си имала...Наистина боите влияят на тестата - Ванчето имаше добра статистика за шоколадовите теста.

Clairette, много добре са станали приятелите, надявам се да оцелеят по пътя, защото си е труд, а и голям мерак си им вложила:)))

Корни, много хубава форма си придала на тази торта, моля те, сподели по коя рецепта си я правила и как по-точно си процедирала:))

Сега, имаше няколок неща, по които трябваше да пиша, но този нет ме изнервя и затова влизам по-рядко:

Raya_usa, аз първият път, когато правих Династията не знаех колко врече се пекат блатовете, затова ползвах напътствия за правене на japonise d'acqui (нещо такова май беше) и пекох на 100С около 2 часа. Станаха хрупкави и твърди като ореховки, и цялата доза (10 яйца) я деля на 2-те тави на фурната (27х36 см). стават около 1/2 см дебели 2 блата, които после режа с назъбен нож според случая. Винаги ползвам някакъв маслен крем за оформянето (в тази торта с Пух беше ганаче с маслен крем), първо шприцовам от него покрая на всеки блат, после "пълня" с кремовете, най-отгоре слагам един блат, обърнат наопъки, че е по-гладък и замазвам с масления крем...Отстрани е трудно, защото не са равни ръбовете от пекарската хартия, а ако изрязвам, ще се счупи и компенсирам донякъде с повече маслен крем за замазка:))

Анда, ММФ за почти първи път ползвах за такива фигурки, но Петя ми го препоръча, а аз останах без алтернатива, като преди това 3 вида теста ми се топяха в жегите...не се работи трудно, но за големи фигурки е много жилав и бавно съхнещ и се обезформят от собствената си тежест...Аз тези тумбаци на повечето приятели на Пух  и на самия него ги пълних с натрошени царевични и оризови гризанки!!! Shocked

# 211
  • Пловдив
Марулче, много готини цици. То вярно, че покрай кърменето се увеличаеват, ама след 2 годишни кърмене си влизах в стария размер Wink

Момичета, оставям ви до следващия уикенд. Като се завърна очаквам да сте творили, творили и да има материал за гледане  Mr. Green

# 212
  • Бг-мама
Утре момчето ми става на 5 , тортичката е пиратска по негово желание с милиони кусури , но той си я хареса.Аз нямах никъкво време и всичко е правено за 2 часа .

извинявам се за големите снимки така  и не се научих да правя малки  Embarassed

благодаря на Мимито , че ми прати необходимите ми материали !!!!!

# 213
  • София
destini, Oр.небето, irinka, van444eto, niko leta, dimitrina, Корнишонка, laskova, Atalanta, violetblue,благодаря ви момичета, следващия път ще пробвам да топя направо плодовете, а не да и шприцовам отгоре. На вкус всички много са я харесали, а това е важно.
marulka, много готини цици  Grinning сигурна съм, че много ще се харесат. Ако ти е била течна боята, а не гелова от това ще се е раздробило така. Важното е, че си закърпила нещата и сега изглежда добре. Аз си мислех, дали ако се забърка шоколадов фондан няма да е по-лесно да стане черно, пък дори и само ако се мине отгоре с четката, все пак става тъмно кафяво  newsm78
Зечова, супер си е тортата. Да ти е живо и здраво детенцето! Кажи моля те как направи това страхотно море?

# 214
  • Бг-мама
petia_tag, благодаря за милите думи.Морето е правено с фарститура (не съм сигурна ,че така му се казва точно) , много лесно се работи с нея , а и по мое мнение е чудесна на вкус. Оцветих я само в синьо , и отдолу намазах тортата със сметана , изипах сместа и с една вилица оформих вълните .На това ме учи Мимито , която ми прати и фарститурата.

# 215
Пепи, лек път и страхотна почивка ти желая!!!! Чакаме те отпочинала и готова за нови подвизи...
Зечова, страхотен е кораба. Куруси.... винаги ще си намираме сами.... Нека ти е живо и здраво синчето авансово че утре няма да ме има.....
Марулка, стархотни са ти циците....  hahaha hahaha hahaha!
Ето ви едната торта. Отивам да довършвам другата. Има какво да се желае, разбира се. Следващият път ще бъдат много по-изрязани дантелите и много по-добре преценени в пространството.... Но като за първи опит..... доволна съм сравнително. Абсолютно всичко по нея е кувертюр. После ще ви разказвам подробности....

# 216
  • на брега на Дунав
Момичета, благодаря ви много, раздвам се, че ви е харесала тортичката  Hug
Марулка, Зечова, Ванчеее, страхотни тортички бе хора, ама много ви се радвам на постиженията   bouquet
Кларет, а твоите фигурки, са станали чудесни  Heart Eyes
Сега ще опитам да пресъздам рецептата за еклеровата тортичка, че честно казано беше такава импровизация, че се чудех дали ще се яде това чудо  Joy. Имах две рецепти и до последния момент не успях да си изберя нито една, затова реших, че здраво ще импровизирам, а резултата се оказа супер за домочадието.
За торта 20 см диаметър направих 1 доза еклерчета по тази рецепта:
250 мл вода; 150 гр брашно; 100 мл олио; 1 ванилия; по щипка сол и захар; 4-5 яйца
изпекох от тази доза мисля, 40 еклерчета  не помня точно, но някъде там.
Крем за еклерите:
1. 1 голяма заквасена сметана на Данон (мисля че беше 400 гр)
2. кремче без варене на д-р Йоткер "Оле" ванилия
3. 1 пакетче масло (125 гр)
4. 400 мл пр. мляко за разбиването на кремчето на д-р Йоткер
5. 150 мл сладкарска сметана
6. Добавя се захар на вкус , при мен някъде 50 гр пудра захар
7. обилно сложих кокосови стърготини, ама от истинските, не от тия малките в пакетчетата дето бият на всичко друго ама не и на кокос  Mr. Green
Приготвяне:
Първо разбих следкарската сметана  и си я оставих на страна. Разбих кремчето на д-р Йоткер и след това към него добавих заквасената сметана и размекнатото масло (! препоръчително е май да се бие отделно маслото, но аз винаги си го разбивам директно в кремчето без варене което ще ползвам и разбивам докато стане пухкаво). Сега е момента да се добави малко захар ако е нужно, но не много, защото към тая смес ще се прибави сладката разбита сметана. Прибавяме явнимателно да не спадне и разбъркваме до получаването на еднородна смес. След това добавям кокосовите стърхотини и доразбърквам внимателно. С това кремче си пълня еклерчетата.
Продукти за около еклерите (блата):
! при мен остана една част от кремчето за еклерите и си го сложих към този крем, но ако на вас не ви е останало ще се наложи да прибавите още поне 100- 150 мл разбита течна сметана
1. Крем 'Оле' на д-р Йоткер 'ванилия' 1 бр отново
2. 400 мл пр. мляко за кремчет на д-р Йоткер
3. 90 гр краве масло (оставих си останалата част от пакетчето масло за заливката за еклерите след това)
4. 1 пакетче желатин
5. 250 гр млечен  шоколад с лешници(за цялата торта ми отидоха 3 шоколада по 90 грама, но остатъка оставих за заливката за еклерчетата)
6. ! ако не ви е останал крем от пълнежа за еклерите добавете 100-150 мл разбита сладкарска сметана
Приготвяне:Разбих кремчето на д-р Йоткер. Добавих маслото и доразбих. След това добавих и разтопения шоколад. разбърквам до получаване на еднородна смес. Сега прибавям разтопения желатин и след това смесвам остатъка от крема за еклерите или разбитата сладкарската сметана ако няма такъв остатък  Mr. Green.
За подложка може да сложите готов блат, за да стане по-стабилна тортата, аз обаче нямах под ръка и подложих няколко срязани на две сухи пастички  Mr. Green колкото да не е съвсем без нищо.
За украсата са необходими:
1. 200 мл сладкарска сметана
2. 3 с.л. пудра захар
3. 3 с.л. нескафе (аз ползвах Грандос Мока, че е по ситно)
4. крокан ситно счукан или смлян в камбаина
5. еклерите за украсата потопени в разтопен шоколад + 30-тина грама масло
Подреждане на тортата:

Заделете няколко еклерчетаз а украса.
Сложете в откопчаваща форма готовия блат за торта и върху него намажете с малко крем след което наредете един ред еклери и залейте остново с крем, наредете още еклерчета и пак залейте докато тортичката се изравни. Тортата престоява достатъчно време в хладилника за да стегне желатина и след това се вади от формата.
 Горният ръб на тортичката изрязах за да го премахна и да стене малко по заоблен. След това разбих около 200 мл готварска сметана с няколко лъжици пудра захар и няколко лъжици нескафе. С този крем намазах цялата торта и оформих силуета й. След това наръсих отстрани обилно с крокани леко отгоре на извития ръб да се покрие и да влезе поне 1 см навътре. Наредих еклерчетата и шприцовах от крема с който покрих тортата, за да скрия дупките между еклерите.
Това е моя вариант, но мисля, че тази тортичка търпи всякакви варианти според вкуса. Така че ползвайте любимите си кремчета и действайте смело с тортичката, много вкусна и ефектна става. Съжалявам, че не съм показала разрез, но не успях да снимам. На практика вътре беше кафява цялата в бели кръгчета заради белия крем в еклерите  Mr. Green
Ами това е , май доста километрично стана обяснението, дано не съм била досадна  Embarassed

# 217
Благодаря ви за милите думи за Пух-чо и компания, радвам се че ви харесват  Peace , ще ви ъпдейтвам като стигнат дали са оцелели  Praynig . Днеска ще ги пращам  Peace

Лелелеее марулкеее, страхотни са ти циците, браво   bouquet , аз не виждам никакви дефекти, много са еротични и нагоре формата на шията+ колието много добре си го направила браво!!!
Зечовам морето страшен цвят си го докарала- браво  Peace
Ванче, в началото даже малко се сепнах като видях тортата, но сега като се загледах и схванах идеята на висящите от страни дантели, браво супер изглеждат, идея си нямам как се прави подобно нещо, много деликатна работа ми изглежда  Peace

# 218
Айдееееееееее, и другата е готова.
Само да ви кажа, че в действителност изглеждат в пъти по-добре. На снимките не се вижда хубаво релефа. Утре ще се опитам да ги снимам на дневна светлина.
Яд ме е че на първата не съединих данделите, но беше късно вече.... За другия път ще си знам....
И ОЩЕ.
Ако някой го интересува, дантелите ги разточвах на нишесте. Съхнаха около 2 часа и са рязани със скалпел врътка по врътка и завой по завой. Дупките са от 3 големини сламки. Надявам се следващия път да имам повече време и да ги направя още по-тънички....

# 219
Марулка страшни цици бре жена ( аз май такива имах като ми тръгна млякото ...ама сега и помен няма ).
Мен този вариант с деколтето надолу по ми допада
Зечова да ти е живо и здраво момчето с много пиратски бели да те радва  newsm59.Тортата е много сполучлива
Момичета срам не срам ще питам - все я споменавате тази "фартисура" но какво всъщност е това. Аз нали не съм се занимавала никога с торти преди , че и някои неща даже на ги знам като наименования на Бг  Embarassed Embarassed Embarassed
Ванче втората торта ми харесва , първата малко претрупана ми идва. Но втория опит е страшно добър с тези "каренца". Представи си да си направиш силиконова отливка от частите на тези каренца - ще си е съвсем като тези които тука вървят по 30$ парчето   bouquet
Клеър дано оцелеят Пух и компания

# 220
Райче, без такива отровни идеи ако обичаш!!! Сега пък отливка. Нали затова си взех карета за да не правя отливки. Трябва да ти кажа, че ако това се направи на моделираща маса, сигурно ще стане убийствено. Сега обмислям разни елементчета за изрязване на дупчици, че само сламки засега ползвам. Но ще го измисля.....

# 221
все я споменавате тази "фартисура" но какво всъщност е това.

Рая, ще ме умориш с тази неволна грешка  hahaha Hug ( фарситура)
Мисля че това е тукашния Пайпинг джел

# 222
Ванчеее, ти си ми олицетворение на приказката " не знаеше, че не може да стане и взе че го направи"! Евала!  bouquet

# 223
Тандури, благодаря! Ти пък си вдъхновението за днешните начинания!!!!  bouquet

# 224
  • Разград-София
Здравейте момичета  Hug
Искам да попитам дали някой скоро ще си купува моделираща маса  и дали иска да си поделим. Peace

Зечова  много готино се е пилучило . Браво  Hug
van444eto страхотно са се получили  Hug Peace. Да не забравиш да ни ги пусмеш и на дневна светлина .  Hug

Общи условия

Активация на акаунт