Февруарски мами любящи гадаят за сини или розови гащи - тема IX

• 15 958
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
ех, момичета, това с пишкането...аз съм си "пикла" по принцип - и преди бременността тръчках до ВЦ-то през 5-10 мин., но не от болни бъбреци, а защото пия много течности, под всякаква форма. първите месеци на браменността нещо намалих приема на вода, защото ми ставаше гадно, но сега възстанових "жаждата" си и пак съм същата. поне през деня. през нощта няма значение колко и какво съм пила преди лягане - ставам поне 3-4 пъти и все има какво да изпишкам...какво да се прави - ще си го търпим, нали ще ставаме мами - това е важното!

за хемороидите - знам, че кремчетата с невен помагат много поне при начални хемороиди. за друго не съм информирана. дано не ми се случва (да чукна на дърво), макар че доста се заседявам пред компютъра.

аз бучка още не съм видяла, но бебока мърда вече малко по-осезаемо - вече със сигурност знам, че сгъването напред в седнало положение не се одобрява и винаги като искам да го усетя се привеждам Mr. Greenдано не ми се сърди много мъничето!

утре съм на ФМ и нямам търпение. след това ще пиша.

за килцата - аз си наддавам в нормите, а тях ги следя от тая страничка:
калкулатор за наддаване на тегло при бременност
и вече установих, че слабите (да не кажа кльощавите) бременилки наддават много до определен момент, когато стигнат здравословно тегло за износване. от там нататък наддаването се забавя и се нормализира. така че не се стряскайте при положение, че се храните нормално, както преди, без тъпчене и излишни преяждания.
освен това лекарят ще каже при проследяването на ЖК ако напредването в килцата е по-бързо от нормалното и точно той ще ви каже какъв режим да предприемете.

аз ви бях обещала да напиша няколко рецепти за "естествени разкрасители", които можете да откриете в аптеките и да купите на далеч по-ниски цени, отколкото са традиционните специализирани продукти за бременни:
почистване на лицето:
масаж с бадемово масло и след това почистване с тампончета, напоени с розова вода
ще пробвам и с други масла - авокадо, макадамия

пилинг на тялото:
1) утайка от кафе + кокосово масло + бадемово масло
почиства много добре, но пък остава мазен филм, който подозирам, че е от кокосовото масло
за сметка на това кожата е пухкава и нежна
2) соли (аз имах от Мъртво море, но се хлъзгат и дращят; предполагам, че с мляна морска сол ще е по-добре) + малко масло жожоба + малко масло авокадо + 2к.мандарина
аз се одрасках на няколко места със солите, но като изключим това е ефикасно почистващо средство
НЕ се почиствайте с това нещо, ако сте се бръснали преди това или същия ден - ужжжжжжасно щипе и боли
парадоксално на щипането спомага за заздравяване на рани и махане на корички
при продължителна употреба освобождава кожата от токсини

масло против стрии и отпускане на кожата:
30мл масло ший (карите) + 2 с.л. масло макадамия + 1 с.л. масло жожоба + 1 с.л. масло авокадо + 2 к. бергамот + 2 к. портокал + 1 к. мандарина + 1 к. иланг-иланг
тъй като маслото от ший е твърдо в нормално състояние, преди забъркването на съответния буламач ви препоръчвам да го разтопите без завиране на водна баня
ами какво да ви кажа - забърках го преди няколко дни и не мога да твърдя, че има видим ефект против стрии и отпускане, защото все пак трябва да се ползва продължително време
прави кожата мекичка, гладичка, лъскава

Последна редакция: ср, 03 сеп 2008, 10:52 от бульовче

# 121
Здравейте чаровници и малки топчици живот от мен.

Честито на всички знаещи пола и преминали в следващото квадратче.
По въпроса за рождения ден на татковците и при нас се получи така на рожденния ден на таткото разбрахме че ще си имаме ангелче.

За съжаление не мога въобще да се включвам в темите ви с изследванията и докторите защото при мен ситуацията е коренно различна. И за майчинството не мога да взема отношение, тук е 4 месеца искаш не искаш. Освен майчинството от държавата през тези 4 месеца получаваш и месечна издръжка от застрохавателите, което е доста добре, но все пак само 4 месеца  Sad

Относно хемороидите имаше в БГ един крем със змийска отрова около 10 лв. беше и помага много но не му помня името
А за мърдането аз си го усещам нашия бебок, даже таткото го чува като легнем и си сложи ушичките на коремчето..нямам търпение да дойде 18 да го видим колко е пораснал. Утре ще си пускам и аз пак кръв и урина
dessi o6 , напълно те разбирам за името. Тук или съм Дейзи или Дези, може да чуя и Дезу ама аз им свикнах.

Хубав и лек ден от мен с приатни емоции..нека все пак си радваме децата  Hug

# 122
  • София

Имам въпросче към мамите в София. Има ли някоя мама, която да ходи на преглед по ЗК и отделно на преглед на частно при лекаря, който смята да ражда. Или въобще при лекаря който смята да ражда? Ако има такива дайте мнения и имена, че искам и аз да се ориентирам. Но да ви кажа само, че не ми се ражда в Токуда или Св. София,просто защото не искам да им дам толкова мноооого пари.

Ходя на прегледи само във ВИТА (където вероятно и ще родя). Плащам си за всеки преглед и всяко изследване. Нямам доверие на работещите със здравната каса, защото твърде много неща не зависят от тях.

# 123
  • София
Както и преди бях писала - и аз ходя на прегледи само във Вита - при д-р Илиева. Много съм доволна от нея, невероятен лекар е.

# 124
ЗДРАВЕЙТЕ, МАМЧЕТА!  Hug
Отдавна не съм писала, защото за три седмици бях на три сватби извън София и още веднъж пътувах до Благоевград! А утре заминавам за Сандански и после за Гърция! Ще се върна другата седмица и ще разказвам! Обещавам да наваксам с пропуснатото! А дотогава да пишете САМО хубави неща!
Аз съм добре! Бебочко не го усещам! Надявам се да е добре и да расте, защото не съм го виждала от две седмици и незнам какво става с него (нея)!
За името- току-що ми дойде просветлението! Моят мъж много държи, ако е момче да се казва на баща му! Аз обаче съм твърдо НЕ, защото името му е ужасно, а пък и самият той въобще не ми харесва! И докато ви четях се сетих, че  колежка вчера ми подхвърли идея за име само с първата буква! И така вече го измислих! Само моя да се съгласи, разбира се!  Praynig Ама къде ще ходи!  Laughing
За килограмите- от началото до сега съм +4 кг., ама здраве да е!
Сега се връщам да дочитам, а пък другата седмица ще се отчитам за  stork-boy или  stork-girl бебче!
Много, много хубава темичка сте направили! БЛАГОДАРНОСТИ!  bouquet
Приятна и прохладна седмица от мен! Много положителни емоции! Целувам ви!  wavey

# 125
  • София
Здравейте и от мен!  Grinning
Първо за мамите, които се притесняват, че не усещат бебчо, СПОКО. И аз бях така до скоро, но се оказа че отдавна съм го усещала. Първото усещане е било като леко куркане и бълбукане, но не съм знаела, че е от бебо, а сега съм сигурна, че това е било. Можете да пробвате де се свиете напред, тогава на бебчо явно му става много тясно и се усеща как мърда. А друг трик, който четох някъде е да изпиете чаша мляко, да си пуснете спокойна класическа музика и да легнете по гръб, това тонизирало бебето и се размърдвало.
Относно името на бебчо гласувах, че бих му дала име което винаги ми е харесвало. Но ще видим, може и да имаме разногласия с татито, защото още не сме обсъждали този важен въпрос.
Да питам дали някой от вас е ходил на училище за бременни, организирано от списание "9 месеца"? Защото аз мисля да ходя другата седмица на 9 септември по следната тема “Основни принципи на хомеопатията. Хомеопатично лечение при кърмачето и в ранна детска възраст.” А на 16 ще се представи темата  “Трите етапа на родилния процес при физиологично раждане и при секцио.” Надявам се да е интересно. Ако някоя мама от София е навита можем да се срещнем там. Входа е бил само 4 лв, но това включва консумация от заведението.

# 126
  • пак там

Имам въпросче към мамите в София. Има ли някоя мама, която да ходи на преглед по ЗК и отделно на преглед на частно при лекаря, който смята да ражда. Или въобще при лекаря който смята да ражда? Ако има такива дайте мнения и имена, че искам и аз да се ориентирам. Но да ви кажа само, че не ми се ражда в Токуда или Св. София,просто защото не искам да им дам толкова мноооого пари.

Ходя на прегледи само във ВИТА (където вероятно и ще родя). Плащам си за всеки преглед и всяко изследване. Нямам доверие на работещите със здравната каса, защото твърде много неща не зависят от тях.

И аз съм във Вита, по същите причини Simple Smile там и ще раждам. Ходя в съботите на преглед, така че може и да се засечем някой ден Simple Smile

# 127
Здравейте на всички! Нещо с нета стана и пиша отново всичко... Thinking
На 01.09. бях на преглед - 99,999999999999% сме със сини гащи. Момченце било.

Новото ми инфо за момичетата,които като мен са след конизация е, че ме гледаха с вагинален ехограф и измериха и изследваха шийката - всичко е ок. Цитонамазка са ми взимали в 5 г.с. и сега чак след раждането. Засега била си ок...дано Praynig И бебето е наред.Има си всичко,което в момента трябва да си има  Grinning Даже го видяхме как си изпразни пикочния мехур в момента на прегледа.

Таткото ни е неописуемо щастлив от новината за момченце, защото се чудеше как ще си играе с кукли newsm78. Е, то и сега не се знаят предпочитанията какви ще са към играчките, но да стигнем дотам. Praynig

Аз бях притеснена,че не усещам бебето, но лекарката ми каза, че „класиката„ за първо бебе било да се усети първо ритниче около 20 г.с., че може и до 23 г.с. да не се усеща. Да видим... В края на месеца съм пак на преглед за окончателно оформени органи да го изследват...
Хубави емоции ви пожелавам и отивам да чета старите постинги, че все не успявам: ))

# 128
antoshka1101,страхотни новини!!!!С нетърпение чакам да чета само хубави новини при прегледите ни.Много ми е приятно когато си говорим за бебо,колко е пораснал,как се развива FlutterИ честити ви сини гащи!!!!!!!

# 129
Здравейте,момичета!Хайде да се похваля-от днес съм вече в болнични.Не че ми има нещо,но така решихме в къщии.Живот и здраве така ще карам до края.С риск да не получа увеличение на заплатата/нали пусто в бюджетната сфера ни ги увеличиха от 1.07/Но както и да е не съм за 40лв. отгоре.На първо място слагам моето спокойствие.Все пак не е лесна работа да се занимаваш и да възпитаваш 25чужди деца на възраст6-7г.И на мен днес сутрин ми направиха пълни изследвания. Но и аз като Carbo не настоявам да питам,ако има нещо ми се обаждат.Особенно като почти всеки път им нося я кафенце и сладки, бонбончета ,я нещо друго вниманието към мен е огромно.Бебчо или бебка си усещам всеки ден,но все още само аз /за огромно съжаление татенцето не го е усетил още/А за бучица я от краченце,я от ръчичка ще се наслаждаваме малко по-късно.Рано е още за това,но пък ще видите че ще си заслужава чакането.Честити сини гащи на antoshka1101!!!Това е от мен за сега.Лек ден милички и да се пазите!

# 130
Ехо, започвам да се замислям сериозно за училището, така ще се и запознаем  Mr. Green само че кое е заведението?

# 131
  • София
Лекциите се провеждат в  пицария Мис Каприз (ул. “Коста Лулчев” 13, зад х. Плиска) от 10.00ч. Ето един линк към програмата за септември:
http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool

# 132
Здравейте момичета,

Гал 78, преди няколко години имах проблеми с хемороиди, много неприятно беше, тогава се успокоиха от Детралекс, но сега няма как да се лекуваме с него, аз се надявах да не ме нападат толкова рано, но почнаха да се обаждат вече, по принцип се успокояват и от бани с лайка или смрадлика.

Аз продължавам да не си усещам бебока, но още е рано за шашкане.

Днес ходих да си правя медицинското за брак и бях доволна, че доста бързо стана, дори не ми правиха Васерман, защото преди 2 седмици си правих покрай другите изследвания и сега само ми удариха един печат.

# 133
Благодаря ви, момчета! И от вас да има само хубави новини. Сега чакам БХС резултатите, да видим другата седмица дали ще съм толкова спокойна ooooh!
Хубав ден!

# 134
  • София
antoshka1101 , ЧЕСТИТО  Peace

Аз пък да ви кажа какъв стрес изпитах преди малко...
Отивам в тоалетната... пишкам, изправям се и тръгвам да си слагам ластика на панталона, че нали ми е бременски вече и ми е до цоците...
И не знам как съм се наклонила назад и какво вижам - един изроден корем изцяло вдясно... направо щях да припадна... после започнах да се смея, че явно бебо е изцяло в тоя край..
ама даже не мога да ви опиша какъв странен вид имаше... после обаче се оправиха нещата /аз не забелязах никакво мърдане, въпреки че следих внимателно.... просто си се оправи/... и сега непрекъснато се накланям пак назад, за да покажа на колегите какво ми изкача, ама не ще пак...

иначе за училището за бременни - аз мнооооооооого отдавна съм ЗА, хем пицарията ми е на 5 мин от работата /офиса ни е до Скай Сити/.
Но за другата седмица няма да мога, защото няма да съм тук..
От 15 до 19 съм отпуска обаче, така че на 16-ти и 18-ти мога да съм на линия, барабар с татето /ако разбира се не разбере къде го водя и не избяга с писъци Simple Smile/

Общи условия

Активация на акаунт