Домашни рецепти за разкрасяване.

• 364 984
  • 1 069
  •   2
Отговори
# 990
Аз знам домашен ексфолиант - мед и сол. Прави се смес, колкото да стигне за намазване на лицето. Намазва се и след 15 минути се изплаква.
Внимание: може кожата ви да е чувствителна и да се зачерви от меда.

# 991
Аз знам домашен ексфолиант - мед и сол. Прави се смес, колкото да стигне за намазване на лицето. Намазва се и след 15 минути се изплаква.
Внимание: може кожата ви да е чувствителна и да се зачерви от меда.
Тя кожата по-скоро от солта може да се зачерви, но все пал мерси за рецептата Simple Smile

# 992
# 993
  • София
съм се мазала със зехтин резултатът е изключителен - през 10-ина дни преди лягане нанасям с памуче на лицето и най-вече на мимическите бръчки. На сутринта резултатът е очеваден и което е по-важно - траен. ...  Grinning

bouquet

# 994
Момичета, дайте идея за маска за повяхнала кожа- буквално така я чувствам.. без блясък, набръчкана една (бръчки нямам  Laughing )

# 995
хума  Heart Eyes Heart Eyes
имах едни много гадни белези на бузката от пъпки, два пъти си направих маска и вече ги няма..даже днеска пак си правих с хума и кисело мляко и стоях 30 минутки  Whistling

# 996
хума  Heart Eyes Heart Eyes
имах едни много гадни белези на бузката от пъпки, два пъти си направих маска и вече ги няма..даже днеска пак си правих с хума и кисело мляко и стоях 30 минутки  Whistling

хумата просто така ли се слага в киселото мляко или първо се прави на кашичка?
как точно?  Crazy

и аз имам белези по бузите...  Sad

# 997
ами аз сложих лъжица кисело мляко в една пласмасова чашка и хума изсипах малко, за да стане на кашичка и стоях докато засъхна

# 998
  • Варна
Не съм писала до сега, но темата е интересна и ще се включа срам не срам  Rolling Eyes
Косата ми е тънка и рядка и бързо след подстрижка започва да цъфти. От няколко месеца си правя следната маска поне 2 пъти в седмицата:
 1 жълтък
 1с.л. рициново масло
 1с.л. ракия или водка ( някакъв алкохол, помага за по-лесното измиване на маслото)
 Ако искате може да сложите и лъжица кисело мляко и вит.А
Завивам с найлонова торбичка и затоплена хавлия и стоя 2-3 часа. След това измивам с шампоан.
Косата ми бързо порастна без да се изтощи от това, стана по-гъста и лъскава.

# 999
здравейте,мн ми допаднаха маските за лице с мед и захтин,ще ги пробвам.аз до сега само с кисело мляко и хума съм си правила. Wink

# 1 000
На вълна сяра съм. Правя си маска от хума с малко сяра. Цитирам малко инфо: „Пречистената сяра под формата на ситен лимоненожълт прах се прилага при кожни заболявания и състояния, които се дължат на прекомерно отделяне нa мастен секрет (себорея,акне)”. 

Другата ми страст сега е содата. Ползвам я сутрин и вечер на влажно почистено лице като внимателно обтривам с нея кожата и оставям за 2 мин. Пак цитатче: „Използува се като нежно обезмазняващо кожата средство. Осапунява кожната мазнина, размеква роговите наслоения. Излющвава и леко обезцветява кожата, премахва потта и мастния секрет, предпазва от запушване отвърстията нa мастните жлези, предпазва от образуване на комедони, премахва, мазния блясък на кожата и косата. Прилага се при мазна себорея за измиване на кожата и косата. При маэна кожа и комедони лицето може дa се нaпудри за 2-3 минути и се измива с вода. За обезцветяване на лунички кажата се изтрива с 10-15% разтвор на сода.”

# 1 001
Забравих да споделя нещо, което вече няколко пъти чета. Пиенето на ментов чай два пъти на ден забавяло, дори намалявало окосмяването.

# 1 002
# 1 003
На вълна сяра съм. Правя си маска от хума с малко сяра. Цитирам малко инфо: „Пречистената сяра под формата на ситен лимоненожълт прах се прилага при кожни заболявания и състояния, които се дължат на прекомерно отделяне нa мастен секрет (себорея,акне)”. 

Другата ми страст сега е содата. Ползвам я сутрин и вечер на влажно почистено лице като внимателно обтривам с нея кожата и оставям за 2 мин. Пак цитатче: „Използува се като нежно обезмазняващо кожата средство. Осапунява кожната мазнина, размеква роговите наслоения. Излющвава и леко обезцветява кожата, премахва потта и мастния секрет, предпазва от запушване отвърстията нa мастните жлези, предпазва от образуване на комедони, премахва, мазния блясък на кожата и косата. Прилага се при мазна себорея за измиване на кожата и косата. При маэна кожа и комедони лицето може дa се нaпудри за 2-3 минути и се измива с вода. За обезцветяване на лунички кажата се изтрива с 10-15% разтвор на сода.”

Много интересно, мерси, че каза  bouquet А откъде купуваш сярата и под каква форма е тя, прахообразна?

# 1 004
Да, Amra. На прах е. В аптеките се продава в малки хартиени пликчета. Не трябва да се прекалява с количеството, че може да изсуши неприятно кожата.

Общи условия

Активация на акаунт