Идват есенните дни, Търново в злато ще се премени

• 16 147
  • 294
  •   1
Отговори
# 225

Мина много гладко и безболезнено, но раждах с епидурална упойка. Имах уговорка и с лекар, може би заради това бях толкова спокойна.
reme, а предварително ли си поиска упойката или в момента на раждането става това? Чудя се какъв е реда newsm78. Първият път раждах без упойка, мина леко и бързо, но сега ако видя зор и сигурно ще поискам. Може и да си казвала вече, но ти в Търново ли ражда?

# 226

Мина много гладко и безболезнено, но раждах с епидурална упойка. Имах уговорка и с лекар, може би заради това бях толкова спокойна.
reme, а предварително ли си поиска упойката или в момента на раждането става това? Чудя се какъв е реда newsm78. Първият път раждах без упойка, мина леко и бързо, но сега ако видя зор и сигурно ще поискам. Може и да си казвала вече, но ти в Търново ли ражда?

Посиках си я в момента на раждането, но май на повечето места практиката е да се уговаря предварително. Не съм раждала в Търново.

# 227
А в кой момент се поставя и къде? Болезнено ли е?

# 228
По принцип се поставя при 4-5см разкритие. Но аз отидох в болницата с 5см разкритие и докато ме нагласят ми стана 7 см разкритието и тогава ми я сложиха. Поставянето не е болезнено, слагат абокат в гръбнака и усещането е долу-горе като поставянето на абокат във вената за слагане на система. Самата упойка вливат през тръбичка и чувството е все едно ти заливат гърба с вода. Но не съм сигурна дали в Търново се предлага тази услуга, дано да се включи някой друг да каже.

# 229
reme, благодаря! Един господ знае как ще тръгне моето раждане, но дано всичко е наред с бебето накрая Praynig! Това ми е най-важното!

# 230
Сисе, честито коремче, тя новината съвсем прясна , Grinning  Дано всичко мине добре, много го искаше това бебе   bouquet и Божа да е добра кака.

Ками, честит ПЪРВИ рожден ден на малкото Косе. Да расте голям и силен мъж и много да радва мама.  Hug
Yani_cat честито бебче, много да те радва и бързо възстановяване   bouquet

На мен вече ми писна да съм бременна, че ми тежи когато не мога да гушна Рада. Предния път пак по това време ми стана тежко  newsm78.

# 231
Ехеее много радостни поводи Hug yani_cat честито !Да ти е жив и здрав мъника!
p_ koparanova nbirthday
siska 79 Честито,пожелавам ти лека бременност и безпроблемно раждане.Честно да ти кажа много ти се радвам,аз самата искам вече второ детенце, днес още повече - малкия става на годинка,само годинка а е толкова порастнал,малко ми е мъчно за дните когато беше малко бебенце и го гушках когато си поискам Grinning Е и сега е интересно - вече е малко торнадо и се гушка ,когато си поиска Joy Отклоних се много - исках да ти кажа че искренно се радвам за теб и мъничко ти завиждам... Hug

# 232
  • Велико Търново
Благодаря ви още веднъж момичета HugДано Бог е с мен и  всичко да е наред Peace
zmen4o,то не се иска много бе Blush

# 233
Аз се включвам по темата с упойките.За тия които ще раждат тук в търново.Упойката се слага до 5-6 см разкритие и е с предварителна уговорка.Мисля че за да дойде анестезиолог трябва да се плати около 160лв.но за това не съм сигурна много.Момичето което ражда с мен ражда с упойка и ми каза че е платила 160 лв.Но много зависи от това как ще се постави упойката щото може после да има последици.Честито на всички които имат поводи да се радват. newsm51

# 234
Аз се обърках - нали съм на работа и не съм догледала внимателно термина.Честито още един път.

Мартеничка, аз все не успявам да ти отговоря на съобщението, за което ме извини. Моят бебок много ме рита и вече изгарям от нетърпение да видя от какъв пол ще е- другия вторник вече ще знам.

А за раждането- ами то всеки си има страхове - все пак си е цяло раждане. Моето мина без проблем, като се надявам и сега да е така. Един от неприятните моменти е като ти сложат сензорите на корема, за да се чуват тоновете на бебето и те е насвила някоя контракция не можеш изобщо да се свиеш. Другото неприятно е, че не ти дават вода в случай, че се наложи упойка,а в този момент на мен мнооого ми бяха пресъхнали устните и имах нужда, но се преживява.

# 235
Това с водата преди раждане щеше да ме довърши.То не стига че болеше толкова много ами и мибях пресъхнали устата и им викам''дайте ми малко вода'',а те ''не можело''. smile3514.Добре че санитарката се оказа добра жена и ми даде една марля напоена с вода и аз като удавник за сламка направо щях да я изям тая марля. newsm17.

# 236
Сиска,а честито и от мен!надявам се,че не си искаш обратно гащеризона,но ако го искаш,знаеш къде да си го намериш Laughing
на всички бременни майчета искам да кажа само-запушвайте си ушите,когато ви разказват страшни истории за раждането и всичко ще бъде наред Praynig

# 237
Аз не съм искала да уплашя никого,извинявам се ако е прозвучало така.Това е суровата дейсвителност

# 238
Аз искам да попитам за една новина, която току що ми казаха - цирк "Балкански" щял да идва в Търново. Тъй като моята дъщеря обича много животните и никога не е ходила на цирк ми се иска да я заведа, затова искам да питам търновските мами някоя има ли повече информация: откога до кога ще гостува, кои дни и от колко часа ще са представленията, къде ще е разположен цирка и каква е цената на билетите???

# 239
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Циркът е на поляната преди спирка  Качица /срещу сервиза на Ситроен/ . Тази вечер го разпъваха, така че утре предполагам вече ще работи.

Общи условия

Активация на акаунт