Италианска следваканционна

• 19 825
  • 312
  •   1
Отговори
# 75
В Тайланд се яде много хубаво, ама чак пържени буболечки - тцъ  Mr. Green
Тай си имат едни колички на улиците, oт които продават храна на местните, или са насядали на земята, продават едни пликчета и  си хапват нещо по 5-6 пъти на ден. Самите те ядат много начесто, непрекъснато почти. И в малки количества. Предимно на основата на ориз ( с нещо) в листа.  Печени яйца също.
цък , както и има едни щандчета, с разни шишченца... цък. Ние ядем на нещо като пазар, съвсем близо до хотела, където е разделено на зони по  различно семейство. Хигиената очевидно им е последна грижа на тия хора, но се яде страхотна храна, никога не сме имали стомашни проблеми. Пред всяко има нещо като щанд на който е изложена сурова храната ( предимно риби) цък Изобщо, леко се затъжих и нямам търпение да стане февруари, дано да можем да отидем.

# 76
ffr това е за теб : http://maps.google.it/maps?hl=it&resnum=0&um=1&ie=UT … -results&cd=2

и това : www.ipasvi.it/chisiamo/collegi/VociCollegiDellaCitta.asp?citta=

Евалата на ваште мъже,моят се муси...Таратор не иска и да види,затова си го ядем ние със сина ми.Оба4е като е в БГ  яде скара и шопска салата.Ако не е италианска или сардска кухня ,си прави сандви4 с крудо.За това от 2 години готви само тои  Joy Joy 4еснто ако не ми вярваите питаите Бимбето. hahaha

Лени,свободно местенце за мен има ли?но няма да ям,аз от риби и морски дарове повръщам па представям си буболе4ки ,,бляк
 Sick
Ники наи високата заплата като мед.сестра е 1600 1700 евро.Макар 4е веднъж в самолета се запознах с една дама,която работела като мед.сестра в Торино,и беше казала 4е взимала 2500,  newsm78 да не мислите 4е съм и повярвала?   #Crazy не съм.. Joy

# 77
Чентезимче , не става с полуготовите от кутиите , защото е сварен .

# 78
Еййй това българин да не те преметне с парите .... кво им трябва изобщо да разправят кой колко взима ??? ooooh! Simple Smile hahaha JoyИ все едни заплати обявяват да не ти е работа ...
Това 2000 - 3000 евро за нищо ги нямат .Че те ако плащат такива заплати що ще са медицинските сестри все чужденки .Сигурно щото е много приятна и добре платена работа.Предполагам че ще има опашка от чакащи за такава длъжност и доста италианци .В тази връзка да ви питам колко може да получава български гражданин в някоя канцелария сиреч чиновник към пристанище примерно ??? С висше образование завършенО В бГ , ако изобщо го признаят де .. и ако има няаво значение.Гледам много , много не го зачитат висшето .Освен ако не е лекар, архитект и т.н.

# 79
Мммммммммммъъъъъъ да ви се похваля , мъжо   chef  chef  bouquetми спретна две тави с Лазаня ... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Една голяма ( за хладилника за по нататък) и една голяма за вечеря със студена биричка.А за десерт ще хапнем едно готово Тирамису на Балкони .Е не е като оригинала .. ама бива . Wink Heart Eyes
Нъц нъцццц на италианска кухня сме с две думи . Wink

# 80
markrit ако идеш на страницата на www.prontosofia.com  и се поразтърсиш,защото новината не е нова,,италия признава дипломите на 4ужденци имащи корабно образование,,,,4етох го там преди 2 месеца маи,

ма и как съм го написала де,,,корабно образование,,хехехех  там пише

# 81
Джуфка мерси за инфото .Аз имах предвид чиновник с висше образование каква заплата би могъл да взима ??Особено ако не е местен , а за корабното така ми хрумна на прима виста щото нали съм морско чедо та все пристанища и кораби и морета са ми в главата  Wink.Но нищо де някой има ли представа за кви заплати става дума може и да ми е от полза и това инфо ???
Доколкото съм запозната италианските работодатели току така добри заплати не дават .

# 82
Всъщност, не бъдете токова сигурни, че не взимат 2000. Могат да взимат и повече, ако се скапват от работа. Специализирания, тежки отделения,  събота-неделя, нощни, после разни часове , празници и т.н. Това го може млада сестра. Моята роднина е на края на трудовия си стаж и го кара по-леко, но ми е казвала, че ако взима повече работа ще взима респективно и повече пари.

Жуфке, аз резервации ще направя, пък ако стане Резервациите не искат плащане ( до 1 мес. преди заминаването), ако до тогава всичко е наред ще ходим. Ако не, по догодина.  До тогава активно Грата е винчи  Laughing

# 83
10 сент., не забравяй какво ти казах ...грата и винчи САМО от 10 еуро.. Laughing И моля те включи ме в списъка до Тайландия Joy Ма ще дойда без мъжа ми, пък и на едно тайланско масажче ще отида.....  Hug Hug Убедена съм ,че дотогава ще спечеля  Praynig-тази вечер отново нищо.. Mr. Green
Маркрит,за заплатите не лъжат само българите,ами и италианците. Wink.Относно заплатите на сестрите,и аз съм убедена че са ниски,а труда е адски,да не говоря за рисковете на професията/аз напр. хванах хепатит в опер.блок/..Ма е много логично,иначе италианките щяха ли оставят тази работа...
Абе мацки,никой нищо ли не знае как се става промотриче на някой продукт- тези дето те спират в магазина да пробваш нещо-о,много ме влече тази работа,според мен е и почасова-баш за мен. Thinking Money

# 84
Aми как , отиваш във фирмата дистрибутор9за вашата област /град на дадената марка продукт и казваш че искаш да им промотираш продуктите ... Глупости идея си нямам , но ми се струва този начин за напълно възможен .Тъй че пробвай се и късмет !!!

# 85
Ами хи4 не са ниски заплатите даже в болницата Rolling Eyes.Аз съм сигурна,4е мед.сестра може да стигне до 2000 евро без проблем,ако прави извънредни 4асове.Например за една персона като мойта братов4едка която не е умъжена,няма деца,няма задължения никакви освен да работи и да си хар4и парите по дискотеки и барове Crazy мисля,4е ги изкарва и още как тези пари.Мисля,4е работи в онко-отделение Rolling Eyes
Лени разме4тах се и аз за Тайланд Flutter,как ми се ходи пак ако знаеш Sunglasses

# 86
Ей ме на и мен;)

Ник, моля те снимка на това дет чисти за 15мин пода у вас  Peace искам и аз...писна ми мопа!

Бимбе, дано продължи така  Peace и нас това ни очаква другата седмица  Peace

Наоколо съм  Crazy

# 87
Ту Лени как ме ръцна с този Таиланд  Crossing Arms

Трябваше да излизам тази ве4ер,дойде приятелката да ме взима (онази ит.ка дето я нау4их да пие водка с кока кола),а мъжа ми за първи път се противи и ме помоли да не излизам и защо ? Защото в понеделник заминава в мисионе.Ама не там дето ви бях казала,ох 4е ми е смешно,държавата няма пари за карбуранте,а имало в излишък за страординарии и за хотел,нямало пари за аутострада ,но пък имало за трагето,е как ще  летят теия ми ти самолети  Joy Joy.падам да се хиля.Мъж ми си приготви колелото и дюшека за плаж ...ахахаххахах  Joy Joy Joy  лека от мен,

# 88
Маркрит, според мен заплатите на средната класа реално са м/у 1000 и 1500 евро. Нормално е в бизнес центрове, като Милано да има повече шансове и  по-добро заплащане, което да дърпа имиджа (подобно София). Останалото  е една мъгла , пълна със субективни 'ако'. Мисля, че там общо взето 1000 не звучи зле. Емилия Романя, в която аз местоживея се изхранва от полтрони, дивани, лозя и няколко компании за скъпи яхти. Няма как и къде просто да се дават заплати от 2000 евро, щото мозъчната дейност не е приоритет. Това, което изглежда, че си позволяват тук хората ( защото видимо са много добре) се дължи или на наследства от предишното ( бачкащо) поколение, или на фалшив стандарт ( изплащания), или на професии в сферата на услугите. Аз продължавам да недоумявам как хора с 1200 евро заплата масово поддържат скъпи хобита, като мотоциклетизъм, или всяка седмица ходят на рибни ресторанти на морето, но туй друга тема.

# 89
Кала ве4е ти казах,4е снимка нямам.Марката е "Симак" моделът е Триплосимак ЕВТ90.Пове4е не мога да ти кажа  Rolling Eyesпотърси го в големите маркети за техника със сигурност ще го намериш PeaceАз го купих от Mediaword Peace и даже беше на оферта Party 

Общи условия

Активация на акаунт