Италианска следваканционна

• 19 807
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
Кукле аз от години си го правя по същата технология.
Пиколина важно е на каква топлина стои,трябва да му е много топло на киселото млекце за да се захване.Аз бурканите ги завивам първо с вестник и после с одеала и якета,за да държи топлината.А в зависимост колко кисело го искаш зависи от това колко квас ще сложиш.
От мен да ви се похваля имаме си ново християн4е ,племени4ето ми дето претърпя проблеми от днес е офицялно Християн4е.

# 121
Здравейте на всички пТички.Днес интернет и мисълта ми вървят бавно така,че едвам успявам да прочета последната страничка.Демек киселото мляко правено в чужбина е като мисълта,един сън му трябва за да се избистри или вкисне.
Деси така е ,по нашия край няма такива машинки(не че много ме интересува,аз пия само лате скремато,най важните состанци са долу горе същите,не си затормозявам метаболизма) та затова ти предлагам да сложим няколко крави на възловите места в Наполи и Казерта със съответните доячи(кой търсеше работа? Stop).Ще си поделим територията(и понеже аз го предложих предлагам да държа историческият чентър на Наполи и Реджата на Казерта и лунго маре също)честно.

# 122
  • Italia
Ов4и,как върви захранването?  Simple Smile

# 123
Даниела!  Mr. Green
Хубаво направих аз чечите, киснах, млях, индийско орехче, всичко както си му е реда.
Изглежда, че са им едро смляни, защото се различават от нормален фалафел.
И друго - те се разпадат. Какво я държи тези смес...
Моля , дай по-ясни инструкци , защото ходих и за индийско орехче и изобщо всичко съм изпълнила, а резултата е плачевен. Laughing

# 124
яйце слага ли се и пармиджано ???

# 125
Здравейте, момичета! Дайте по-подробно описание на машинката за мляко. Колко мляко слагате, откъде го вземате и после какво? Аз и машина за хляб още не съм купила. У дома се притесняват да не напълнеем, ако го ядем пресен и топъл. Две машинки няма да са ми излишни - една за мляко, другата за хляб. Ехе, как ще си похапвам.
Днес от пазара грабнах две саксии с подправки - една с розмарин и една със салвия. Розмарина знам как да го ползвам, но салвията - не съм наясно. Трябва да ровя из нета. Имаше лавандула, босилек, мента, тим и други, които не ги знам за какво служат. Мисля и от тях да си взема.  Розмарина го слагам на гъбен сос и става превъзходно. Нали казах, че тази седмица ще ми е кулинарна. Извадих всички интересни рецепти от Готварския и ги принтирах. Кипи усилен и безмислен труд край печката.  Joy Joy Joy

# 126
Здравейте, момичета! Дайте по-подробно описание на машинката за мляко. Колко мляко слагате, откъде го вземате и после какво? Аз и машина за хляб още не съм купила. У дома се притесняват да не напълнеем, ако го ядем пресен и топъл. Две машинки няма да са ми излишни - една за мляко, другата за хляб. Ехе, как ще си похапвам.

Не те разбрах за машинката за мляко?

Иначе аз имам машина за хляб - контролираш количеството , не го предлагаш топъл и няма опастност за напълняване.
Аз съм много доволна, ядем един хляб от 750 гр. за 2-3 дни. Зависи де, ако сготвиш някоя беге манджа те искат много хляб и сигурно ще свърши много бързо.

Маркрит, рецептата е за фалафели, арабска кухня, няма пармиджано.

# 127
Няма ни пармиджано ни яйца .
Продуктите са тези , аз използвам машинка и нямам проблеми , сместа при слагането в нея се оформя добре след това пускам по от близо във врящото олио фелафелите и готово .

# 128
Няма ни пармиджано ни яйца .
Продуктите са тези , аз използвам машинка и нямам проблеми , сместа при слагането в нея се оформя добре след това пускам по от близо във врящото олио фелафелите и готово .

Дани, а колко ситно ги смилаш? Като брашно ли стават?

# 129
Ми не са като брашно, аз си ги правя а по едричко , но ако си ги смляла на брашно ако искаш добави малко брашно да се сгъсти иначе друго не зная като вариант . Успех .

# 130
Дайте по-подробно описание на машинката за мляко.
Тъй наре4ената "маШинка за мляко" е автоматът, от който се купува прясно мляко, издоено от местни крави и необработено.
10 цента беШе писала за тези автомати миналата седмица. Ако се върнеШ да про4етеШ по_назад, Ще намериШ и линка по райони.
При нас маШинката представлява малка дървена къЩи4ка, отстрани на Шосето, в която е вграден автомата. Simple Smile
После самото приготвяне на киселото мляко в домаШни условия не е обвързано с абсолЮтно никакви маШини.
По принцип се продават т. нар. "йогуртатри4и", ама е абсолЮтно ненужно да се купува такова неЩо.

Сега да кажа, 4е моето кисело мляко стана 4удесно! Толкова отдавна не бях виждала кисело мляко с води4ка отгоре (суроватка?!), 4е даже бях забравила, 4е би трябвало да е така. На вкус е много добре, Андреа съЩо много категори4но го хареса: "Маммаааа!! Ням НЯМММ!!!!" Laughing

А, и оЩе неЩо да ви разкажа.... Simple Smile
Имаме една голяма лоза, която расте по стената на къЩата, под прозорците на спалните. Ве4е от 3 дена знаем, 4е ноЩем идва един елен да ни яде гроздето, понеже му видяхме отпе4атъците от копитата в градинката. Simple Smile Оба4е сноЩи го видяхме баШ "на местопрестъплението", докато си хапваШе. Много спокоен. Laughing Над един 4ас го гледахме, говорихме му, той ни гледа, яде си ни гроздето... Laughing Младо елен4е, мом4енце, с едвам наболи рога. След 1 4ас висене на прозореца, най_накрая си легнахме и го оставихме да си яде в градината, не знам по кое време си е тръгнал.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 12:43 от sciura piccolina

# 131
Мерси, Дани. Според мен беше смляно много едро и самите частици не успяха да се слепят. Иначе, на Дамиано много му харесаха, ще пробвам отново тия дни. Лошото е, че мноооого олио.. Не може ли да се изпече това нещо.. Ако овладея консистенцията на сместта ще си купя и формички да ми ги прави с дупки , като при арабите на Попа.
Много бил полезен този нахуд, аз вчера подкарах сместта с лъжицата още сурова  Mr. Green

Ани, а ти каква закваска използва? Да взема да пробвам и аз да направя...
Майка правиха на вилата няколко пъти, спомням си, че го увиваха в едно родопско одеало.

# 132
Четезимче , ами пържени само зная аз .
А мъж ми е чиракувал на попа , по 16-17 часа на ден е работил докато усвои материала добре .
Но сега е супер търсен в района и прави страхотни маринати на месо и зеленчуци  , но не зная пропорции на нищо , защото той се занимава само .
Моята машинка ги прави без дупки купувах си я от Женския пазар в София 2,50 лева струваше преди .

# 133
Ани, а ти каква закваска използва? Да взема да пробвам и аз да направя...
Майка правиха на вилата няколко пъти, спомням си, че го увиваха в едно родопско одеало.
Използвах готово кисело мляко, това, което си купувам обикновено от супермаркета. В него има лактоб. булгарикус, пиШе го на съдържанието.
ЦопваШ една супена лъжица от купеШкото кисело мляко в току Що свареното прясно мляко, увиваШ в топло одеало и лягаШ да спиШ 8 4аса сън за красота. Laughing После е готово.
Ние имаме една ракла, в която държим завивки и зимни одеала. Аз там наредих буркан4етата, между завивките. 8_9 4аса по_късно, като ги извадих, оЩе бяха топли4ки.
До колкото си спомням от една баба на село, съЩо така е важно бурканите да не се местят, клатят и изобЩо никакво движение, докато млякото се приготвя, ина4е се преси4а.

# 134
буркан4етата, между завивките. 8_9 4аса по_късно, като ги извадих, оЩе бяха топли4ки.
До колкото си спомням от една баба на село, съЩо така е важно бурканите да не се местят, клатят и изобЩо никакво движение, докато млякото се приготвя, ина4е се преси4а.
[/quote]

Абсолютно вярно  Peace

Ако знаете какъв дъжд се изля,с градушка ,и пак аз каръ4ката,бях паркирала до една стена на една фабрика,и докато гледахме от бара как вали,изведнъж пада то4но пред колата една ули4ната лампа и едно пале лети то4но върху колата ,хвърлих обувките и на спринт подместих колата ,ама така както тръгват на Формула 1, то4но тръгнах и палета падна там където беше колата.(добре 4е бях с колата на мъжа ми ,4е на мойта нямам застраховка за градушка и стои в гаража). #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт