"Втория триместър се задава и МАРТенчето ще подуе коремчето на мама"

• 15 504
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Зелено човече, аз си взех на Чико Mamma Donna, много е приятно като мирис и консистенция.

Това като масло ли е или...?
Опитах с някакво масло онзи ден, но аз по принцип не мога да пипам олио и за малко да  Sick А гледам, че мазилата за гърди масово са масла  Sad

# 91
  • Стара Загора
Момичета качила съм снимката от срещата ни в албума. Има нов албум - ще го видите "Нашите срещи". Маруся как си, по добре ли се чустваш. Няма да се отчайваш и си почивай. Белла днес се губи нещо.

# 92
  • София
bobsinka , добре дошла и от мен!  Hug
fever, дано до следващия път всичко е наред!  Praynig Пази се! А за л-вата - има жени, които цялата бременност изкарват с такива, но като се налага... За течението - ако имаш гъби ще има и сърбеж, аз лекувах вече един път през тази бременност, сега уж всичко е наред, но си имам течение.  Rolling Eyes
зелено човече , с каквото и да се мажеш, ако кожата ти е предразположена към образуване на стрии, ще се нацепиш. Всичко друго е реклама. Спасение от тях няма. Ако някоя мама не е цъфнала, най-вероятно не го дължи на обилното мацане.  Laughing Сигурно много ви успокоих  Wink
За казването на по-големите деца - моят син още е във възраст, дето не разбира много за какво иде реч. Като го питам какво иска - братче или сестричка, той най-често казва - шоколад  Laughing Мен ме е страх от ревнуването, онзи ден беше дошъл брата на мъжа ми с тяхното детенце и щом свекърва ми го гушна, нашият ревна  Rolling Eyes Направо не знам как ще сме. Ама е рано да го мисля отсега.
За гаденето и повръщането - слава богу, отшумява. Но до скоро бях зле. И то не беше само сутрешно гадене, ами целодневно.  Crazy Проблемът ми е друг - ниското кръвно (но по-добре така, отколокото високо) - като парцал съм, и ако не пия кола следобяд, едва се влача.  Tired

# 93
Момичета, понеже сте сменили темата с нова и вече си говорите за мазила за гърдите ...
Имам въпрос: Вашите гърди горят ли? Аз вечер като си махна сутиена и направо ми изгарят, нетърпимо е Sad Sad снощи дори след хладен душ не се оправиха и се наложи да ги търкам с бучки лед, което не зная дали е добре, но ми помага ... мазило не съм си взела никакво, мажа се със свинска мас с невен, но рядко, защото малко  Sick Sick Sick

# 94
  • под кривата круша
Fever, на мен ще ми го правят в Майчин дом. Не зная после къде ще ги пращат, много познати го правиха в Терапията, но моето не е по Здравна каса. Или май тя изобщо не го поемаше това изследване  newsm78. Часът ми е за ехограф+AFP. По принцип БХС само кръвно изследване ли е? Не се притеснявай излишно, просто се пази повечко. Какво казва лекаря ти по ЗК за шийката?
Зелено човече, това не е олио. Като се прибера ще ти кажа как се води, но прилича на крем или тоалетно мляко.
Поли, при мен беше така в началото, сега само ме наболяват. Но в 1-2 месец горяха просто.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 16:41 от Есме Вихронрав

# 95
Минутки за реклама: напомням, че се организира Софийска среща тази събота (06.09.2008 г.) 11.30 ч. до самия изход на подлеза на Орлов мост откъм езерото Ариана: до момента сме:
1) зелено човече
2) veselina_s_p
3) Elg
4) dideto
5) dianaknikolova
(?) Elwing
(?) rossykv
(?) annimm

да ви кажа, че утре ще съм там, казвам се Елена. Ще съм с бежов панталон, червена блузка, червени чехли и чанта. Точна съм.
Сега се спасявам от работа, да ходя да си купувам разни неща за сватбата.

# 96

Минутки за реклама: напомням, че се организира Софийска среща тази събота (06.09.2008 г.) 11.30 ч. до самия изход на подлеза на Орлов мост откъм езерото Ариана: до момента сме:
1) зелено човече
2) veselina_s_p
3) Elg
4) dideto
5) dianaknikolova
(?) Elwing
(?) rossykv
(?) annimm
И аз писах че ще дойда на срещата!

# 97
Здравейте, аз май днес съм много активна ама като ме мързи да си върша работата,Annimm аз от скоро живея в София, ама много ми липсва Бургас.Ей момичета трогнахте ме с тези поздравления, много ви благодаря ви.Аз да се включа за купуването от сега за бебето,според мен Tai е много права, малко по-малко ако се купуват нещата първо не се отразяват така осезаемо на бюджета и второ ще е студено  и другото което е,че ще сме много трудно подвижни, поне аз така мисля.Гледам за кремчета си говорите, аз си взех на mustela по съвет на две мои приятелки дето родиха и се мазаха с него  и нямат нито една стрия,ама голяма отврат ми е да се мажа,но красотата изискава жертви,охххх оставям ви много ми е приятно с вас ама трябва да свърша още малко работа и после да се по-наглася че милото ще ме води на вечеря.Пожелавам ви лек и спокоен ден мили момчета

# 98
  • София - Рим и обратно
fever аз също си го имам проблема с шийката. Миналата бременност я изкарах със серклаж, сега още е рано да се каже, камо ли да се прави (чак около 5ти месец го правят). Но да си кажа право, ако пак стои отворена тая шийка, предпочитам да ме зашият, много по-спокойно ще ми е. Питах я вчера мойта лекарка какво ще правим, понеже Янкова на ФМ каза, че външния край леко зее, а тя ми се сопна ако обичам да я оставя тя да движи тия въпроси Crazy
Та не се притеснявай от серклажа, не боли, не се усеща, а и ти дава голяма сигурност.
(Е, увисваш без грам секс, ама това е положението Mr. Green  )

# 99
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Да питам нещо лично, увеличило ли ви се е желанието за секс?
Аз нямам никакво  Blush  хормони ... нищо не ме боли, не ми е лошо, даже физически не съм се променила, при това се чувствам секси, а секс не ми се прави.

# 100
  • София
vesel4e , аз бях така миналата бременност и се чудех като чета из форума как едва ли не, правели повече отпреди Crazy Сега не бих казала пак, че се е увеличило, просто го има, за разлика от миналия път. Може би тогава ме беше страх повече.  Rolling Eyes

# 101
  • Пловдив
Айде и аз да се отчета преди уикенда...
Първо, приятна почивка на работещите мами   bouquet Идете някъде на хлад, аз още не съм го измислила, но има време...
Второ, весело прекарване на софийските мами на срещата!

За гъбичките - не се притеснявайте, даже и нормално да родите, нищо му няма на бебчо. Евентуално конюктивит, който се лекува за седмица. Аз предния път имах какво ли не - първо бях на басейн и май от там съм хванала Трихомона, после Кандида (това са гъбичките), накрая имах Ентерококи. На Руми нищо й няма, а родих нормално, само че й забиха един антибиотик още в родилния дом превантивно, ама тя имаше и бактерии в урината, така че се налагаше и без това. В момента сме предразположени към всякакви инфекции, затова аз съм си купила интимния гел на Себамед да ме предпазва, колкото се може повече. Може и Лактацид да си купите.

Поли, моите гърди не горят, даже вече почти не ме болят, но ми горяха като идваше кърмата, тогава наистина компреси ми помагаха, контрастни душове също. За мазането, мисля че кремът, който е за корема става и за гърдите, просто някои имат и нещо стягащо вътре, за да не увисват, ама моите са малки и този проблем отпада Mr. Green

Elwing, мамчетата в другата тема ме посъветваха да изчакаме с казването. Аз също така бях преценила, защото на Руми мераците й минават много бързо. Ще ми дава зор 1-2 месеца, ще ме пита "Кога ще излиза бебето?" и ще ме изнервя, познавам си я, пък после току виж е казала, че вече не го иска. Отсега само загатваме, питаме искаш ли братче, сестриче и тя е съгласна, ама веднъж иска едното, веднъж другото. Може би като разбера полът, някъде към 5-6 месец ще й кажа. На по-големи деца пък може и по-рано да кажете, те са по-търпеливи и ще разберат, че не може бебето веднага да излиза.

За гаденето - на мен също все още ми се гади, чак ми е чудно. С първата бременност вече бях забравила за това, ама сега е различно. Даже ми се случи и следобед да ми се догади, а преди това беше просто изключено.

Маруся, имах точно същото предишната бременност, също ми изписаха Магнерот и нош-па. Друго не съм пила, макар да ми бяха изписали и Утрогестан. Когато кървиш Утрогестана се взима през устата, а като спре кървенето го слагаш вагинално, мен така ме инструктираха. Магнерота ще ти облекчи болките, които са като при мензис, а освен това ще облекчи и запека (ако имаш такъв), ако не - ще те избие малко на разстройство и друго - изпражненията стават черни, да не се уплашиш! Naughty

Стискам палци за предстоящите ви прегледи, както и за изпитите! А на мамите, които вече бяха, поздравления за добрите новини!
Между другото какво стана с Ванеса?  Sad
Спирам, че стана дълго...

# 102
ЛЮБИМА тук са всички кординати на въпросната д-р Янкова около месец по-рано става записването (при мен даже повече), но не пречи да й се обадиш и да питаш за час.Жената е много любезна и обяснява подробно.

Апък относно мазането, сега си купих едно мляко за тяло на Арома, с маслини и е много добро за целта овлажняване, иначе кожета ми е като на гущер  Confused и е голяма разфасовката и е евтино Simple Smile

poli24 с гърдите и при мен се получи нещо такова снощи. Като свалих сутиена и се уплаших, вените на гърдите ми се виждаха толкова ясно (много грозно) и парят. Помислих,че може да е от дългия ден в който съм ги тормозила в сутиена и с една влажна кърпа свалих температурата и днес съм добре. Може и да е защото пак стана жега sweating

vesel4e за секса и аз съм така и то е повече шубе да не му стане нещо, макар навсякъде да чета,че няма страшно ми се ще да се застраховам.

# 103
  • София
Зелено човече, това не е олио. Като се прибера ще ти кажа как се води, но прилича на крем или тоалетно мляко.

А, добре, чудесно!!! Пратиха ми линк на ЛС (благодаря   bouquet ) и прочетох състава - предимно масла - това ме притесни, но щом е по-лосионено... може да си го купя. Малко 20 лв. ми се струва скъпичко за 125 мл., но сигурно не се "хаби" много...

DiVeNa, извинявай много, пропуснала съм те (за срещата)  Embarassed  Embarassed  Embarassed

poli24, нямам никаква разлика на гърдите, освен, че ми се увеличи гръдната обиколка - стягат ми сутиените, но не в чашката, а под гърдите платчето което е (не знам как се казва)  Embarassed

Приятна вечер на всички   bouquet

ЕДИТ: dianaknikolova, благодаря за информацията, но масла не понасям, става ми  Sick от тях

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 17:42 от зелено човече

# 104
Здравейте от мен !
Аз писах на лични  на mama bebco за големите деца, но щом като има и други с  големички  дечица ще ви кажа ние как направихме...
 Ние казахме на баткото  още в самото начало, първоначално беше шокиран малко докато свикне с мисълта.
Сега е в една възраст мале , мале .  #Silly   Когато са големи разбират всичко , но все пак си имат и свое мнение по въпросите.
 При нас така се получи  - купихме му нов компютър  на следващия ден и той се захласна ,та е още омагьосан от него.  Joy
 Аз така предпочитам с голямо дете си е много гот- той нашия е и добричък , много слуша и сега той основно ми помага за всичко. Абе все едно с голям човек си комуникираш- мисли име на бебето , пита ме за прегледите кокво се виждало , ама как така ритало, искал и той да види ..... ей такива смешки .Като имаш на предвид че преди сме си говорили , че няма да си имаме бебе(само татко му искаше, ние не )  и сега молко като гръмнат. Аз заради това бях много притеснена как ще му кажем , но мъжа ми свърши тази работа. Точно даваха филма "9 месеца " и ние на масата и мъжа ми като вика : " Вальо, знаеш ли , че майка ти може да е бременна и ще си имаме бебе". И така стана .  Laughing  Пък и те са си деца и нашите неща  не ги вълнуват така както ние си мислим.
Така , че сега действайте и вие. Смело  Hug Hug Hug

зелено човече- аз си купих от Халите масло или по точно олио на Bubchen  използвам него и за гърдите!

Общи условия

Активация на акаунт