Как изглежда банята Ви - 4

• 50 139
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Vemite, мисля че в Мартинели всичките им плочки идват от Китай, може би на някои цените им са като за испански.
Mirama, а относно параваните мисля, че са стабилни, но аз лично предпочитам матираното стъкло.
Иначе няма чистене...

# 226
Относно фаянса за баня - огромна част от него на пазара е китайско производство , дори и този , на който на кутиите пише , че е произведен в Испания.Работила съм в митническа агенция и знам за какво става въпрос.Разликата е , че има и ниско и високо китайско качество , но това не се разбира от пазарната цена , в смисъл високата цена не е гаранция , че плочките са испански или ако са китайски , че са с хубаво качество.

# 227
  • Толбухин
vemite няма как ще пазариш от Варна или Добрич.

# 228
Здравейте! На нас също ни предстои правене на баня. Но тъй като сме с малко бебе (което тепърва ще расте и дивее  Wink) се чудя дали да сложим вана с/без параван или душ кабина?  newsm78 Винаги съм си представяла как децата ми ще се плицикат във ваната, но познати ми казват, че не е практично и иска голямо чистене. А относно параваните и душ кабините - притеснявам се да не стане някаква "авария" - все пак е стъкло  ooooh!
Какво мислите вие по въпроса?

# 229
Shushonka от личен опит мога да ти кажа, че ваната изисква много търкане. По стените й се наслоява всякаква гняз. Едно от водата идваща от тръбите, друго от самото къпане. Общо взето трябва да я чистиш и преди, и след ползване. Аз имам двама братя, с които години сме живяли с вана. Майка се разбиваше от търкане на ваната. Децата израстват много бързо и съответно много скоро ваната им става тясна за плицикане, а трудно можеш да ги накараш да си я чистят. В интерес на истината аз сега живея без вана и тя понякога ми липсва, но по мое лично мнение, вана се слага когато има и отделно монтиран душ, т.е. да не ползваш ваната всеки път когато ще си взимаш душ, а да я ползваш само по прякото й предназначение Simple Smile. Колкото до играта на децата във вода можеш да си вземеш надуваем басейн или да приспособиш нещо друго. Ние примерно сега ползваме един пластмасов контейнер за играчки и пада голяма веселба Joy.

# 230
Според мен е хубаво да се сложи вана, стига помещението да го позволява. Но задължително трябва да има и душ, не виждам иначе как точно ще се къпе човек във ваната (макар че в къщи го правим понякога) и после няма да търка като луд 30-40мин.

# 231
  • София
Добре де, за какви 30-40 мин. търкане говорите? Че аз тоалетната не търкам толкова! Има такива препарати, от които само поливаш ,смед малко тръкваш с гъба и изплакваш. Какво толкова има да се търка?  newsm78

# 232
Разбрах от една съфорумка, че трябва да проверя в Мартинели китайските и испанските модели.
Скоро имах работа с Мартинели ,трябва да се въоръжиш с търпение ,първо ми накъсаха нервите ,уж имат транспорт като ги попитах кога да очаквам доставката в магазина вдигат рамене не знаят и затоваа предпочетох да се спасяваме сами , адски тромава система на обслужване имат магазините им са на едно място склада на друго , на мен ми объркаха плочите и фризовете ,като за всяко нещо аз хвърчах ту в магазина ту в склада , като за всяка промяна се чакаше одобрение от счетоводството ,което като че ли беше в космоса ,иначе ако ги питаш са голямото име ,с други думи насочи се по-добре към други  фирми  newsm78

# 233
vemite, наминете към Варна. Направиха стархотни магазини, с голям избор. Аз моята баня си я правих преди 2 години и тогава нямаше такъв избор Sad сега такива красоти видях, че не ми се мисли направо.
Обаче  Мартинели и аз не ти ги препоръчвам, че май само името им голямо.
Има добър избор на  магазините на " Сима" до КАТ е по-големият магазин. Там видях чудесни оранжеви плочки с фриз. Има и други страхотни комбинации.
..
Мечтаех си за червена баня, тогава всички ми казваха , че няма да намеря червени плочки. Е, наистина не намерих Rolling Eyes . Но сега в Сима-та видях моите плочки мечта , нооо вече е късно. Здраве да е Wink

# 234
Само да имах място за вана веднага бих си сложила. Cry толкова си мечтая да имам.
Иначе  Melodiya е права най-добре би било и отделно да си има душ, за да не се налага всеки път да използваш ваната.

# 235
  • Балчик
 Аз се каних сега в събота да ходя до Варна да обиколя складове и магазини, но излезе работа и не успях. Другата събота съм на екскурзия. Така, че ще дойда ама след 3 седмици. Знам къде е Сима. Ще отида да огледам. После има кой да ми донесе плочките ако харесам нещо. Имам клиент с магазин строителни материали. Каза да си харесам нещо и да кажа къде е. Ще ми го донесе направо в къщата. Дори каза, че ако е някой склад или магазин където той пазари мога да ползвам неговите отстъпки. Да видим какво ще намеря.

# 236
Момичета,имам молба  Blush ! Разгледах всички програмки ,които бяха качени в началото на темата,но някои или не са активни,или са платени ,или са само за 3Д организиране на банята! Та на мен ми трябва програмка,с която да си направя 3Д профил на подредбата на плочките в банята ,а не мога да открия сякаш такава,вие с каква сте си ги правили,ако някой има под ръка такава или има желание да ми помогне-моля да се включи  Praynig  Blush ! Купихме си вече плочки,романтично лилави,както аз им казвам и искам вече да си направя точната подредба,а не само да 4ертая на някакви листи на око ! Ето такава ми е идеята и по този модел ще бъде и нашата,но с по-малки размери разбира се: http://media.snimka.bg/0775/007806052-big.jpg
А това е моят опит да ги снимам,но доста некадърно,цвета е малко по-наситен -лилаво и бяло,белите дори не съм ги снимала от мерак по лилавите  Laughing и са матови наживо :
http://media.snimka.bg/0775/007806042-big.jpg -това е основния цвят за стените и пода ще е такъв
http://media.snimka.bg/0775/007806044-big.jpg - фриз
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=7806048 - декоративните плочки

# 237
  • София/Осло
yaya -честити плочки, аз правих същото като теб..но понеже нямах време да разучавам програмки и си свалих снимките на плочките от нета и в 1 уърдов документ си ги наредих.....получи се  Peace

# 238
deata,благодаря за идеята, ако нищо не намеря при програмките, това ще пробвам  Party !

# 239
  • Пловдив
yaya, много готини плочки   bouquet
Сподели моля те откъде, цена и имаше ли и други цветови гами - може и на ЛС  Mr. Green Praynig

Общи условия

Активация на акаунт