Mнения за д-р Кирил Киров (Тина Киркова)

• 48 062
  • 176
  •   1
Отговори
# 30
   Скоро разбрах,че д-р Киров е един от малкото лекари,които са склонни да изчакват естествения процес на раждане,без да го пришпорват с окситоци и пр. "екстри".
   Та ми се иска да знам от раждалите при него мамчета,наистина ли е така?Споделете за вашия опит.  Simple Smile

Аз разбрах същото, от моята ЖК. Тя е разговаряла с него на някаква конференция преди няма месец. Сега за пръв път потърсих инфо за него, и направо се разтрепервам от удоволствие - дано наистина този човек е истина! Непременно ще разговарям с него, и ако впечатленията ми продължат да са такива, ще се радвам той да ме изражда.... Така че, споделете, и аз ще чакам отговор от раждали при него майки!

# 31
  • София
   Скоро разбрах,че д-р Киров е един от малкото лекари,които са склонни да изчакват естествения процес на раждане,без да го пришпорват с окситоци и пр. "екстри".
   Та ми се иска да знам от раждалите при него мамчета,наистина ли е така?Споделете за вашия опит.  Simple Smile

Веднага отговарям - писла съм и на 1ва страница на темата, но сега на въпроса ти. Значи първото ми раждане при него - бях определена за 30март2005 г., отивам срещам се с него - бях още в началото - той ми обяснява че не води женска консултация и ме препрати при Гергов. Всеки път му звънях, той идваше и ме следше и преглеждаха двамата (те са големи приятели). Става 30 март, нищо,нямам конттакции, разкритие , абе никакви признаци за раждане.Отивам на 31-ви, преглежда ме той, после един професор(киров го помоли), пак никакви разкрития, обаче плода е голям, и водите ми били мътни. Почват да умуват за секцио. Сядам с Киров в кафето и той ми обяснява, че плода е голям и няма как да излезе нормално.Почвам да  се пазаря да ми предизвикат раждане, окситоцин, т.н, и той почва да се смее, пак търпеливо ми обяснява, че няма да стане, само ще ме мъчи и накрая пак ще трябва да ме реже. В крайна сметка на другия ден, извади бебо със секцио(4.100кг).Беше петък, всеки ден -събота,неделя, той беше при мен в болницата , не ме остави и за миг да ми липсва нещо. Отивам след врем на котролен геникологичен преглед при Гергов, той вижда операцията и много се учуди - я, Киров е направил секцио Shocked.Казвам,ами да, той сам настоя, ами мн се учудвам понеже той е за естественото раждане- ми отг.Гергов.Пари - Киров казал на мъжа ми -колкото си е по каса на болницата,аз за мен нищо не искам,платил мъжа ми -дал на доктора парите, а той след малко и фактура му представил Shocked.Занесохме му после за благодарност нещо за почерпка.
Така идва ред за втората ми бременност, аз пак тудуп пак при Киров и Гергов. Гледат ме, следят ме,вс ОК.Аз пак почвам да се пазаря за ест.раждане, а той пак ми се смее -ама то само 2г са минали от първото,няма как да стане, пак ще е секцио.Питаме го за пари -пак същото се повтаря.Питам го - дали ще е в болницата, все пак беше август,време за почивки - а Геров отстрани се смее и и отговаря- нали знаеш че Киров спи в болницата, за него няма отпуска Simple Smile.И така - пита ме Киров- кога ще дойдеш за секциото(термина ми беше за 5.08),аз - ами на 6-ти.Той се смее и ми вика-абе и да почне раждане ще дойдеш и по спешност ще го извадим,няма проблеми Simple Smile.И така на 6-ти родих,смях се докато ми правеше секциото,бъзикаше се с мен и с др.лекар - страхотен човек  е Simple Smile
Мога до утре да пиша суперлативи и хвалебствия за този човек, толкова сигурна и спокойна никога не съм била, при нито едно посещение при който и да било друг доктор - КИРОВ Е ПРЕКРАСЕН Peace Peace Peace Peace Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДОКТОР КИРОВ!!!!

Ако имате още въпроси моля, питайте,ще ви отговоря Simple Smile

# 32
  • София
Благодарна съм, че попаднах при такъв чудесен лекар! Наистина се слави като привърженик на нормалното раждане. Три мои приятелки са раждали при него нормално и бяха много доволни. И аз държах да раждам нормално, но за съжаление бебето беше седалищно, едричко и доктора каза, че няма да рискува. Направи ми планово секцио, което мина чудесно. Имам си прекрасно  хлапе на 4 години. Хиляди пъти-Благодаря докторе!

# 33
Благодаря ви за отговорите. Аз вече се срещнах с него, не беше многословен, така че още нямам категорични впечатления. Щеше да излиза в отпуска миналата седмица, а днес като ходих на отворените врати в ТК, май го видях в приемната на 2-я етаж. Явно сте прави, че спи там.... Wink

# 34
  • София
Giada, вчера се срещнах с Киров в болницата - наистина е в отпуск, но идвал да поработва по малко, ех, че работохолик JoyНаистина не е словоохотлив, но винаги ще ти отговори, ако питаш - питай го за всичко, за което се сетиш. Аз вече се подготвям психически за секцио - и двете бебета са разположени седалищно и вече почти няма шанс да се обърнат, но ще видим... Разговарях и с работещ в болницата анестезиолог - каза, че Киров е възможно най-добрият избор за нормално раждане, защото е много търпелив. А професионализмът му не се подлага на съмнение - това са думите на негов колега

# 35
beb4o_fb ,до кога е в отпуска др. Киров?

# 36

beb4o_fb ,до кога е в отпуска др. Киров?

Др Киров е в отпуска до средата на август, мисля че ми каза 17-ти но не съм 100% сигурна.

# 37
Giada , благодаря ти   bouquet.

# 38
  • Sofia
Момичета, които са били секцио при др. Киров колко по - рано от определения термин ви беше секциото? Много ми се иска да се разберем да е колкото се може по-близо до термина, утре ще се видим с доктора и трябва да се разберем за дата, дали ще се съгласи за такава дата? Не искам секциото ми да е 10 дена по-рано при условие, че нямам никакви индикации за по-ранно секцио.

# 39
Момичета, които са били секцио при др. Киров колко по - рано от определения термин ви беше секциото? Много ми се иска да се разберем да е колкото се може по-близо до термина, утре ще се видим с доктора и трябва да се разберем за дата, дали ще се съгласи за такава дата? Не искам секциото ми да е 10 дена по-рано при условие, че нямам никакви индикации за по-ранно секцио.

Роси, какво стана с датата за  секциото? Любопитно ми е какво е отношението на др Киров по въпроса.

# 40
  • София
Убедена съм, че д-р Киров няма да те убеждава да вадите по-рано бебето - аз не родих при него въпреки първоначалните планове, но дори и при мен(с близнаци) беше склонен да изчака да започне раждането и тогава секцио. Така че съм убедена, че е насилвал Rossi да изберат по-ранна дата, ако не е имало никакви усложнения по време на бременността

# 41
  • Sofia
beb4o_fb, точно така се оказа, ще чакаме до последно и каквото сабя покаже, макар, че кръвното ми доста започна да играе и ако не дай боже се появят проблеми - то тогава ще правим секцио. Днес ходих заради кръвното - благодаря му, дойде в почивния си ден заради мен.

# 42
Еее, аз се скъсах да го хваля др Киров по форумите, а забравих да се разпиша в "неговата" тема. Направо копирам поста си от друго място. Не го правя, за да се намирам на работа, а за да ориентирам другите бъдещи майки, които си търсят лекар.

Родих на 15 септември нашата дъщеричка при др Киров. Родих възможно най-естествено и активно за условията на една стара държавна болница като Тина Киркова и много се гордея с това.
Докторът ме остави да получа пълно разкритие без изобщо да се меси - това продължи около 6-7 часа след постъпването ми в болницата. Можех да се движа свободно, и почти през цялото време бях права, подпряна на рамката на леглото, за да се отпускам и дишам. За съжаление, условия за нещо повече от това нямаше. Пробвах и по-елементарни методи на акопресура, преди да почне силната болка и да забравя и дишане, и техники. Също така, си повиках здраво Smile
Накрая изчака доста време да започнат напъните, преди да пристъпи към активната фаза на изгонване. Е, имаше напъни. Все пак традиционното схващане, че жената трябва да напъва, иначе детето няма да излезе, си остава в сила. Но пък бебчето се роди без каквито и било медикаменти. Накрая само ми сложиха малко местна упойка, защото имам няколко шевчета, които (вече 6-ти ден от раждането) почти не усещам. Той не позволи на акушерката да ми направи епизиотомия. Дори за раждането на плацентата не сложиха окситоцин. Почти без изключение останалата част от персонала бяха много мили.
След раждането докторът идваше по два пъти на ден да ме види как се възстановявам. Така че, аз съм много, много доволна. Вярвам, че това е лекар с дългогодишен опит, който може да прецени трезво как трябва да роди една жена. Забравих да споделя, че ме плашеха с тесен таз (19 см в края )и тн....

# 43
Ох, това с тазовете им е любима причина за секцио.
Няма такова нещо като тесен таз.В порцеса нарждане костите се разместват, на бебето черепа също е съставен от части които се разместват по време на раждането и по лесно преминава.

# 44
На мен ми го препоръча стажант, който се обучава при него (а каква по-добра препоръка от тази), негова реплика е "Ако бях жена щях да раждам при Киров".
Родих 2007 при него дъщеричка нормално. Доволна съм, беше много търпелив, изчака ме да пренося 8 дни и едва тогава ме извика за приемане в болницата, след това ме чака 20 часа докато родя, при мен сложи окситоцин, но малка доза и вярвам, че чака максимално преди да се намеси. Сега ми предстои второ раждане на близнаци при него. Имам 2 дни до термин, така че ще пусна отзив и за второто раждане, ако ми остава някакво време. Всички лекари му се чудят, че ме чака, защото и двете ми бебета са седалищно, така че със сигурност печели приза за ТЪРПЕНИЕ! Особеното при него е, че не е словоохотлив, т.е. съвет към майките, които го избират за лекар - задавайте му всичките си въпроси - винаги ще отговори и обясни, но ако не питате нищо няма да ви каже и ще се чувствате като в невидение.
Поздрави от мен и успешно раждане на всички!

Общи условия

Активация на акаунт