ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 611
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Варна - Бургас
Elia
Цитат
...Той я прегледа и изписа Arseniicum album CH30 пирвия ден на всеки час по 3гранули и още два дни на 3 часа по 3гр.Следваше контролен преглед спря Arsenicum album CH30 и каза да продължа лечението със Sulfur CH30 три дни сутрин и вечер по 3гр.Днес вече маката е на ясла,но сополите и кашлицата не спират нормално ли е това и какво да правя?

Ако кажа че е нормално, ще Ви излъжа...

Този път ще Ви препоръчам да потърсите съвет малко по-надолу... от...

eli_nor  Grinning

# 241
  • София - Варна - Бургас
Мога ли да лекувам уртикария с хомеопатия. Става въпрос за сърбящ обрив, който се появява при смена на топло-студено и обратно, както и при по-голямо физическо усилие. Обрива изчезва за окло 30-40 минути.

Може, може Галка-Малка.  Laughing дотогава не го мажете с разни кремове, най-малкото с кортикостероидо съсдържащи!

# 242
  • София - Варна - Бургас
 Публикувана от: Мила от Марс
Цитат
никога не съм ходила на хомеопат... Embarassed

Мила, хомеопата не е задължително да е гинеколог, няма да се събличате или да се качвате на "стола" а ще направите само едно двучасово хомеопатично вербално интервю.

# 243
Здравей Александър!
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми кажете
малко повече за това хомеопатично лекарство T Kent.
Доста се рових и търсих информация за лекарството но
за съжаление не намерих нищо.
Благодаря предварително
Пожелавам хубав ден 

# 244
  • София
Александър,
За първи път посетихме кл хомеопат,децата бяха с хрема и лека кашлица,7 дни спазвахме и пихме това което ни е дал,но не можа да овладее положението и едното направи бронхиолит.След прием на АБ се подобри.Сега ще дава нещо за укрепване на имунитета и за белите дробове.Въпроса ми е да продължа ли или да потърся друг?Може ли да се помогне с хомеопатия да не се стига до бронхиолит?

# 245
  • София - Варна - Бургас
Александър,
За първи път посетихме кл хомеопат,децата бяха с хрема и лека кашлица,7 дни спазвахме и пихме това което ни е дал,но не можа да овладее положението и едното направи бронхиолит.След прием на АБ се подобри.Сега ще дава нещо за укрепване на имунитета и за белите дробове.Въпроса ми е да продължа ли или да потърся друг?Може ли да се помогне с хомеопатия да не се стига до бронхиолит?

За съжаление не сте попаднали на хомеопат, потърсете си друг.

# 246
  • София - Варна - Бургас
Здравей Александър!
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми кажете
малко повече за това хомеопатично лекарство T Kent.
Доста се рових и търсих информация за лекарството но
за съжаление не намерих нищо.
Благодаря предварително
Пожелавам хубав ден 

Това е обикновения хомеопатичен туберкулин - Tuberculinum bovinum Kent - едно прекрасно лекарство в ръцете на добрия хомеопат!  Hug

# 247
# 248
Имам две деца. Едното е момче на 5 месеца и половина. Когато беше на 1 месец получи хрема. От тогава нослето му пърха, няма течни сополки, но има т.нар. корички. Лекуващия му лекар ни изписа Stеrimar. От него подобрение няма, само нослето с почиства от засъхналия секрет.(кърмя малкия)
Със другото ми дете също имам проблеми. Тя е на 2г 3м. От два месеца когато ходи по голяма нужда акото и е рядко. Не я боли коремчето и се изхожда по 1-2 пъти на ден, а понякога не ака през деня. Няма температура и е в добро състояние-весела и жизнерадостна.Направихме чревни изследвания и такива на стерилна и нестерилна орина и те са отлични. Сега пие Linex, но няма подобрение. Преди това опитахме с различни прахчета против разстройство.
Детето дълго време се лекува с различни антибиотици и лекаря каза, че най-вероятно проблема е от тях.

# 249
здравейте, преди време ходих на хомеопат ,но в последствие разбрах ,че няма медицинско образование и прекрати работа, въпроса ми е дали наистина е бил хомеопат и как да разбера дали попадам на истински хомеопат
между другото по телефона ми е назначавал лечение ,малко по бавно но ми  е помагал
и имам още един въпрос имам син на 2г. вдига ми температура,която според мен е от никнене на зъбки, дали има хомеопатично което мога да му дам

# 250
Здравейте Александър,

Искам накратко да коментирам моята история и опит за лечение с хомеопатия.

Накратко: Вече 8 месеца правя опити да се лекувам с хомеопатия. Ходя при класически хомеопат (действително). Бих Ви казала кой е, но от съображения за лоялност няма да го направя пред широка аудитория. Оплаквам се от проблеми със стомаха (обилно газообразуване, пукане на червата, тежест и т.н). По класификатора на мед. диагнози: Синдром на раздразненото дебело черво). Тъй като не успях да се излекувам дълго време, а състоянието ми до толкова се изостри, непрекъснато търсех начин да се справя с проблема. Така стигнах до хомеопатията.
Всеки божи месец ходех при уважаемата дама (докторка) и обсъждахме случая. Сънища, минало, впечатления, раздразнения. До ден днешен не намерихме лекарството за моята болест (от което да се почувствам добре). От известно време насам тя се опитва да ми втълпи, че всъщност проблема ми е, че си мисля че това е много голям проблем и не мога да свикна с тази мисъл. Докато (тя така се изразява) съм била при нея нито веднъж не била чувала нещо от корема ми.
Аз искам да, ако е възможно да изкажете вашето мнение. Бихте ли бил вие толкова дързък да изкажете на ваш пациент подобно мнение и защо един човек би си втълпявал подобно нещо (имам впредвид защо аз да си втълпявам, че това е много сериозен мой проблем)?
За мен е проблем, защото знам как минава моето ежедневие. На какъв тормоз (физически), заради непрекъснатия стомашно-чревен дискомфорт съм подложена.
Само за информация искам да кажа, че имам познат гастроентеролог, който ме е гледал на ехограф и потвърди наличието на безброй много газове, както и раздразнен колон. Но той също така каза, че медицината е безсилна в тази посока и добро лекарство за лечение на това заболяване не е намерил. Каза, че е вследствие на стрес най-вероятно и така реших да ползвам ХОМЕОПАТИЯТА като метод.
Моля, и другите читатели за мнение. Какво смятате вие? Бихте ли продължили да пробвате с хомеопатия след като тя толкова време не вие помогнала. Смятате ли, че лекарката е причина за неефективността.
Александър, така ли хомеопатията прави задълбочен анализ на проблемите на своите пациенти.
Ако не, искам да ви кажа, че въпросната лекарка е утвърден хомеопат с практика и има доста пациенти в нашия град.
Чудя се кой е прав, кой е крив просто!

# 251
Здравейте Александър
Ще ви бъда благодарна,ако ми кажете дали приемането на английска сол би ми повлияло..в смисъл че хомеопата при който ходя по принцип иска да знае за всяко едно приеманото от мен лекарство..та дали ще ми навреди на лечението Rolling Eyes...нямам възможност сега да го питам
Благодаря Simple Smile

# 252
Здравейте  Александър!
Имам следният въпрос - кърмя бебето си вече 3 месеца и половина, в последствие обаче кърмата ми взе да намалява/тя никога не е била много/, педиатърката ми препоръча да пия Ricinus communis- 5CH 3 пъти на ден по 5,аз го пия вече месец колко още мога да го пия?
Имам ефект, но незнма мога ли да го пия продължително?
Мога лид а навредя на детето си ако и пия поне до 6 месец докато го кърма?
Да уточня че съм спирала за седмица за да видя ще имали подобрение без тях нямаше и пак започнах.

Благодаря за вниманието и отделеното време за отговор!

С поздрав Лидия Simple Smile

# 253
  • София - Варна - Бургас
здравейте, преди време ходих на хомеопат ,но в последствие разбрах ,че няма медицинско образование и прекрати работа, въпроса ми е дали наистина е бил хомеопат и как да разбера дали попадам на истински хомеопат
между другото по телефона ми е назначавал лечение ,малко по бавно но ми  е помагал

и имам още един въпрос имам син на 2г. вдига ми температура,която според мен е от никнене на зъбки, дали има хомеопатично което мога да му дам

Хомеопатичните л-ва се предписват индивидуално, а не според медицинска диагноза, но не и по интернет.  Peace

# 254
  • София - Варна - Бургас
Лидия Стоянова

Щом Ви действа добре, значи може да продължите, според указанията на педиатърката Ви.

Не, няма да навреди на бебето Ви, при положение че на Вас Ви помага.

Общи условия

Активация на акаунт