ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 551
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте Александър!
И двете си деца  лекувам с хомеопатия. В момента и двамата са болни. Първо се разболя баткото отново с ангина /преди месец беше болен с ангина. Температура вече няма,но от два дни има кашлица,която е силна и дълбока,а от днес има и сополи.Бебето ми е на 10 месеца и снощи имаше 37,5t и кашлица. В момента няма t,но кашлицата се засилва и при двамата и се притеснявам да не слезе на долу и да се усложнят нещата. И на двамата основното лекарство е Фосфор с потенция 200 - на баткото му дадох 1капка в петък след като имаше 39.5t,а на бебето му дадох също 1к. преди 1 седмица преди да се разболее /всеки месец ходим при хомеопат и втори месец давам Фосфор/;допълнително им давам и Амел.
Възможно ли е наистина да се усложнят нещата?
Благодаря ви!

# 376
Здравейте АЛЕКСАНДЪР!

Искам да попитам  хомеопатията може ли да помогне при проблеми с гръбнака и в каква степен точно. Тоест какво може да се очаква.

Проблеми като остеохондроза, спондилоза, шипове,  дископатия, дискова херния, спондилолистеза, костна стеноза, радикулопатия и др.

# 377
Здравейте АЛЕКСАНДЪР!

Искам да попитам  хомеопатията може ли да помогне при проблеми с гръбнака и в каква степен точно. Тоест какво може да се очаква.

Проблеми като остеохондроза, спондилоза, шипове,  дископатия, дискова херния, спондилолистеза, костна стеноза, радикулопатия и др.

# 378
За какво се дава миазматично лекарство?

# 379
Здравейте Александър,
Имам конкретен въпрос за скарлатината - Има ли ефективно и без усложнения лечение на скарлатина с хомеопатия? Питам, защото в една статия пише, че трябва да се приложат антибиотици. Освен това, в същата статия пише и много страшни неща за усложненията при скарлатина, вкл. и минингит - нещо от което много ме е страх
Благодаря предварително.
Между другото тя все още няма явни симптоми на скарлатина - просто в детскат има, а тя се оплаква от болки в гърлото, но е без температута и обриви за сега. Така, че може и да не е, но аз имам принципен въпрос - какво е лечението и по-точно има ли хомопатично лечение на скрлатина
Благодаря отново

Прочети ТУК за опита на други майки.

# 380
Може ли някой да ми обясни, хомеопатите могат ли да правят изследвания и да поставят диагнози, или само провеждат лечение по вече поставени такива?
  bouquet

# 381
Може ли някой да ми обясни, хомеопатите могат ли да правят изследвания и да поставят диагнози, или само провеждат лечение по вече поставени такива?
  bouquet
Не Simple Smile
И не е задължително да имаш диагноза, за да те лекува хомеопат Simple Smile

# 382
Не е задължително, но е желателно, особено, ако проблемът е сериозен, или траен. Повтарям се, но не мисля, че е редно да се лекуват симптоми, без да има диагноза. Доколкото разбирам към хомеопат трябва да се обърнеш, след като вече знаеш какъв е точно е проблемът ти. Благодаря ти duhi_puhibouquet

# 383
Разбира се, че е най-добре да имаш Simple Smile
Но може и да нямаш..
Защото понякога не се лекува точно диагнозата.. Всеки случай си е индивидуален Simple Smile

# 384
 Peace Да, да съгласна съм с теб. Просто пречупвам нещата през нашата призма. При нас се налага и вече е крайно време да се постави адекватна диагноза. По принцип се доверявам на хомеопатията, но не бях сигурна дали поставят и диагнози. Така, че, благодаря ти още веднъж.   bouquet

# 385
Здравейте, искам да попитам дали можете да ми дадете съвет за сваляне на стойностите на кръвната захар, или нейното нормализиране; Имайки предвид нейната непостоянност и варация от 4 до 19 единици?

# 386
Благодаря за отговора!Въпреки всичко не мисля да се отказвам от хомеопатията, а ще се доверя на друг хомеопат. Колкото до предишния хомеопат, дано да се справи...... Wink

# 387
Здравейте, пиша по повод това че детето ми е на 1г. и 2м. и все още няма зъби.Има ли нещо хомеопатично което да и помогне за изкарването.Като цяло е много спокойна, няма признаци на безпокойство...но пък и венецът и е абсолютно незачервен Simple Smile

# 388
здравейте,
искам да попитам, хомеопатията помага ли за брадавици?
НА синът ми му излезнаха по целите ръчички, крачета, сега забелязвам и по стъпалата. Всичко стана за 2-3 седмици, първо  мислехме, че е атопичен дерматит, защото миналата година по същото време се беше изринал, но колкото повече излизаха, толкова повече не приличаха на петната от дерматита, а си оставах като отделни пъпчици, с нещо като връхче. Имахме час за днес, при личния лекар, и утре ще се обадим за да запишем час при дерматолог, за лечение. ЛЛ каза, че са брадавици.
Благодаря предварително за отговора!

Твърде добре сe повлияват

Имаме час за февруари (живеем в Дания). Което значи, че дотогава тук няма да имаме точна диагноза от специалист. Забелязвам, че върпоосните образувания (молуски, ако това се потвърди) са по-спокойни, така да се каже, не са зачервени вече и са основно около лактите и колената. Но някой от пъпките станаха петънца, като тези, които имаше преди година от АД - диагнозата е сложена в болницата от специалист.
Искам да помоля за координатите на хомеопат, класически, в София, при когото да заведа детенцето за АД и за тези брадавички. Прибираме се около празниците. Благодаря!

# 389
Aleksander, моля за съвет как се съвместява хомеопатия и бременност. Разбрах че имало определени хомеопатични лекарства които се давали през различните триместри. Малко ми е страшничко обаче....какво мислите? какъв е рискът от ползването на хомеопатия по време на нормална бременност? а ползата?

Общи условия

Активация на акаунт