ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 151 993
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 705
Аз не мисля така. Simple Smile Но щом казваш...
А личният лекар хомеопат ли е?

# 706
ЛУРДЕС, за кое лекарство по-точно става въпрос и за какво е предписано? Извинявай за любопитството, но и аз за пръв път чувам за такъв прием и ме заинтригува.

Летсго, става дума за Sulfur - за позакъснял цикъл. Но в интерес на истината, така и не питах никой, въобще не пих хомеопатичните, тъй като ми дойде тази сутрин от само себе си. Mr. Green

# 707
  • София - Варна - Бургас
Личният лекар каза да я давам,защото става за зачервено гърло и температура,но не ми каза дозировка.
Ако можете да ми препоръчате нещо,ще ви бъда благодарна.Снощи стигна до 39 градуса температурата.

За съжаление не мога да ви препоръчам, хомеопатичните л-ва на се предписват ей така, по интернет, и не се дават антисимптоматично, цитирам: "защото ставало за зачервено гърло"
  Ерота, обърнете се към добър хомеопат.  Peace

# 708
Пак съм аз Cry
Днес правихме снимка на малкия и се оказа пневмония в ляво,продължаваме с хомеопатия
Дано скоро се оправи Praynig

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 13:25 от mama 123

# 709
Здравейте докторе,
От няколко години насам имам проблем с гъбични заболявания на влагалището. Лекувала съм се с какво ли не, но след приключване на лечението се започва отново. Пих Имунобор и бях добре, но като го спрях пак същото. Моля ви да ми препоръчате някакъв продукт за да се оттърва от този мой проблем.
Благодаря ви предварително!! newsm20

# 710
Имам въпрос към хомеопатите - при кърмене на детето, чрез кърмата може ли да се антидотира лекарство? Примерно, аз пия кафе сутрин, но гледам да не кърмя малката, докато не са минали поне 2-3 часа. Чрез пастата за зъби влиза ли ментол в кърмата?

# 711
Имам въпрос към хомеопатите - при кърмене на детето, чрез кърмата може ли да се антидотира лекарство? Примерно, аз пия кафе сутрин, но гледам да не кърмя малката, докато не са минали поне 2-3 часа. Чрез пастата за зъби влиза ли ментол в кърмата?
Не, спокойно Simple Smile
И аз кърмя още, но досега не съм имала проблеми нито с пастата, нито с шоколад и кафе или каквото  Peace .. докато малкия се лекува само с хомеопатия Simple Smile

# 712
mama123 положението ви никак не било розово.. и мен ме съмняваше тази ваша темп., чак пък 10 дни да продължи.. моля те споделяй как върви лечението.. Александър би ли ни информирал как се влияее плевмония от хомеопатично лечение.. винаги съм си мислила, че бих се предала на АБ в такъв момент.. дано не сигаме до там, но знае ли човек..

# 713
Не, спокойно Simple Smile
И аз така знам. Питала съм изрично заради шоколада, който поглъщам.

Lyu, Кандида излекувах с хомеопатия за 2-3 месеца, но трябва да се консултираш с хомеопат. При мен интервюто беше 2 часа, за да може да се назначи лекарство.

# 714
Нещата за сега са на добре,няма Т от вчера,когато сменихме лекарството .
Протакаха се нещата защото в началото беше с ангина след 4 ден се подобри по-рядко вдигаше Т ,но баткото се прибра от у-ще с кашлица и Т ,отидохме при хомеопата и започнахме и него да лекуваме .На следващия ден малкия пак вдигна Т и започна  да кашля,гърлото му  вече не беше зачервено,но кашляше.Ходихме отново при хомеопата и тя смени лекарството,така още 3 дни.Баткото се оправи още на другия ден нямаше Т.Но при малкия се получи усложнение явно ,докторката беше спокойна защото общото му състояние беше добро,играеше все едно нищо му няма.Да но аз вече не издържах и реших да му направя изследвания и снимка ме посъветва педиатъра при който ходихме преди.И се видя пневмония,изследванията бяха добри,съвсем малко беше ускорена утайката ,което показвало ,че не е бактериално.Така аз мислех да влизам в болница ,но педиатърката ни ме посъветва да посетим отново хомеопата(междувременно аз говорих и с нея и и казах за резултатите и тя искаше веднага да отидем).Такааааааааааа аз вече пълен шаш и не знаех какво да правя.Най -важното за мен беше ,че хомеопата ни настояваше да отидем и да не почвам ант. и ми каза ,че ще се справим ,че детето е в добро състояние и можем да се оправим.Това беше за мен много важно,че тя настояваше,това значеше за мен, че се интересува какво става с детето и че ще се върнем много назад ако приемем ант.Отидохме при нея и тя вече каза че се чува пневмонията,смени лекарството и ме предупреди ,че не би мъчила детето ако види ,че няма да стане и че сама би ми казала да започваме ант.Взехме още веднага първите гранулки ,след час и половина пак и чудо -повече не вдигна Т по едно време имаше 37,5,но това не е нищо в сравнение с 39,6.Днес е 2 ден от приема на последно предписаното ни лекарство,кашлицата намаля,няма Т.Дано да се оправи напълно,радвам се че не се подадох на паниката и че хомеопата спя да ме убеди,а и педиатъра ми каза че е насреща ако нещо се наложи ,но да пробваме с хомеопатия.
Най-важна роля изигра това ,че общото състояние на детето е добро и нито е лягал ,нито се е отпускал ,с изключение моментите в които беше с Т.
Ще ви държа в течение как се развиват нещата.Много труден беше изборът ми и ми костваше много но ......надявам се че правя най -доброто за детето си
Важно е и че имам пълна вяра на хомеопата ,която също е и педиатър.
това е за сега
бъдете здрави

# 715
  • София - Варна - Бургас
mama123 положението ви никак не било розово.. и мен ме съмняваше тази ваша темп., чак пък 10 дни да продължи.. моля те споделяй как върви лечението.. Александър би ли ни информирал как се влияее плевмония от хомеопатично лечение.. винаги съм си мислила, че бих се предала на АБ в такъв момент.. дано не сигаме до там, но знае ли човек..

Подходящото хомеопатично л-во дадено навреме, няма да допусне развитие на пневмония
И наистина хомеопатичния опит показва, че колкото и тежка да е вирусната инфикция, придружена с кашлица, силно зачервени и болезнени сливици, педиатъра констатира че дробовете са напълно чисти.
 Изключение, при вече започнала бактериална пневмония при малки деца или бебета, които още не са били на хомеопат, трябва да се действа бързо с АБ.
  Затова е хубаво предварително да се знае конституционалното и за остър случай хомеопатично л-во.

# 716
Здравейте, аз може би също имам нужда от малко помощ, по -скоро морална, или по-скоро съвет, знам ли. Вчера за първи път посетихме хомеопат, малкия ми син е с ангина-гнойна. Предписаха ни 3 приера меркуриус , изпи ги но продължава температурана да е почти 40 градуса и това направо ме убива. Вече място не мога да си намеря, дали постъпвам правилно, джи пито естествено предписа антибиотик и съм на крачка от решението да го купя. Иначе пък когато няма висока температува е весел и това според хомеопата е добър знак, но продължава с високата температура, а пак според хомеопата вече не трябвало да е така и направо не знам.Досега не сме се лекували с хомеопатия, но малкия е постоянно болен и вече изпи много антибиотици и реших да пробвам, но много ме е страх да не направя нещо на детето си.

# 717
marchella ,напълно те разбирам, но ако хомеопатът ти е добър и му имаш доверие, не се притеснявай! Съветвам те обаче да поддържаш връзка с него постоянно и да водиш детето да го наблюдава, ако е необходимо, всеки ден дори! Успех!

# 718
marchella ,не знам до колко ти си уверена в знанията на хомеопата.
При избора ми, най -важното беше ,че е педиатър по специалност и от 11 г е хомеопат и се занимава само с хомеопатия.
Ако виждаш ,че нещата не са на добре потърси и друго мнение.
А най -добре е да се започне с хомеопатия когато детето е здраво,сега доктора не е толкова запознат с картината му и по-трудно може да определи подходящото лекарство
Не съм специалист,това са мисли от моите наблюдения.
Какво да предприемеш най -добре ти ще решиш,много е трудно като става въпрос за детето ти,но трябва да сме силни
Успех и дано бързо се оправите

# 719
Здравейте, аз може би също имам нужда от малко помощ, по -скоро морална, или по-скоро съвет, знам ли. Вчера за първи път посетихме хомеопат, малкия ми син е с ангина-гнойна. Предписаха ни 3 приера меркуриус , изпи ги но продължава температурана да е почти 40 градуса и това направо ме убива. Вече място не мога да си намеря, дали постъпвам правилно, джи пито естествено предписа антибиотик и съм на крачка от решението да го купя. Иначе пък когато няма висока температува е весел и това според хомеопата е добър знак, но продължава с високата температура, а пак според хомеопата вече не трябвало да е така и направо не знам.Досега не сме се лекували с хомеопатия, но малкия е постоянно болен и вече изпи много антибиотици и реших да пробвам, но много ме е страх да не направя нещо на детето си.

Ангината и сама може да мине - човешкия организъм има естествената способност да се самолекува. Ако детето е жизнено, весело и с нормално поведение - няма повод за тревога. Високата Т е само в помощ!

Иначе - лекарството очевидно няма нужния ефект - търсете отново хомеоапата си.
Бих посъветвала да си набавите повече инфо за това как действа хомеопатията и как да тълкувате ефекта от лечението.
И все пак - хомеопатията е прекрасен и много щадящ метод - но не е единствена алтернатива. Ако искате да спестите на детето си някои болести, може да прочетете темата за ГНМ (забодена най-горе), а има и продължение на 1-ва страница.
Успех и дано бързо се справите с проблема!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт