ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 104
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 840
devin, по принцип трябва да избягваш (изключиш) миризмата на лак/ацетон. Аз се лакирам на открито, като внимавам да не вдишвам миризмата. Wink

# 841
Здравейте  Hug

Искам и аз съвет Peace
Малкият ми син е на 2г. и 9м.
За месец и половина изкара 2 гнойни ангини - 4 АБ за този период, като последния път преди седмица бе на Медоклав и гентамицин  Sad Оправи се и близо 6 дни си беше всичко наред, но след това започна отново да кашля и сополки. Казаха подути сливици и зачервено гърло.
РЕших да го заведа на хомеопат.
Прегледа детето, чисти са му гърдички и предписа - Oscillococcinum, bryonia, thuya и poumon histamine.
Друго, което мога да кажа за детето е, че за 2 години има две пневмонии, а зимата редовно си кашля  Confused

Искам да попитам дали са правилно са съчетани тези лекарства, могат ли след като се разтворят топченцата във вода, да сложа и малко сок, че се нареждат през 15м. да пие вода, а и казва, че му е "грозна"  Grinning дали след като съм дала наистина 15м след това не трябва да поема нищо през устата...

Ами май това са ми въпросите  Wink...а да....и му се появиха зелени, течни сополки?
Благодаря много   bouquet

Здравей! Ние също лекуваме основно с хомеопатия и нашия хомеопат ни е предупредил да не разтваряме хомеопатията в минерална вода, а само в стерилизирана. Казвам това, защото според неговите думи дори водата е от значение. Така че варианта със сока не ми изглежда удачен. Относно минутите, които се изчакват преди и след прием на хомеопатия са от 20 до 30. Не трябва да попада нищо в устата през това време, нито храна, нито вода. По време на хомеопатичното лечение не трябва да се яде шоколад и никакви изделия или напитки с какао, мента под формата на паста за зъби, чай, дъвки и др. такива, кафе и кофеинови напитки и силни подправки. А това за лака не съм се сещала да попитам хомеопата си. Но предполагам, че също не трябва да се вдишва. Логично е. Надявам се да съм ти помогнала, но все пак вземи предвид най-вече мнението на специалиста.   bouquet

# 842
Диде, ако искаш наистина да ЛЕКУВАШ с хомеопатия.. Първо си смени хомеопата и иди при класически такъв.. По-надолу можеш да прочетеш и мнението на Александър за друга мама с подобни "коктейли" от лекарства..
Тони го лекувам при класичеки хомеопат откак се е родил, АБ не е пил, повече от сополи и лека кашлица не е имал..

Иначе не ги разтваряй във вода - направо в устичката ги давай.. И не е задължително да са по 3-5 или колкото там топчета - 1 е също толкова достатъчно Simple Smile
Сок не е никак добра идея - наистина 15 мин (най-малко - най-вече, защото са деца.. ) преди и след прием не трябва НИЩО да се слага в устата..
За ментата - той е малък за такава по принцип ама знам ли - т.е. без ментови дъвки, бонбони, пасти за зъби и подобни ..
За шоколада - има противоречиви мнения - моята хомеопатка НЕ ме кара да го изключа съвсем, по скоро да го огранича околко приема на лекарствата (1-3-5 или колкото там дни), а мога да си го ям след това Simple Smile
Кафето - също като шоколада - да не се приема директно по време на лечението ..

Но за тези неща, надявам се, ще обсъдиш с някой, който наистина си разбира от работата  Peace Успех  Hug

# 843
elvy_1983 - благодаря много за отговора  Hug

# 844
duhi puhi здравей, тъй като видях, че си от Пловдив дали би препоръчала някой хомеопат!!!
 Hug Благодаря предеварително!

# 845
  • София - Варна - Бургас
  Всичко, което ви влошава трябва да се избягва. Пример: лекуваме високо кръвно, кафето го повишава -значи трябва да се спре.
 Аз препоръчвам на моите пациенти, които от години си пият кафе, да не го спират, а само да минат от Робуста или нес кафе - към кафето което се пие в цял свят, вкл. и в Африка - кафе Арабика.
   И да не се прекалява с мента, черен и зелен чай и алкохол.

Колкото до ацетона - той си е много опасен карциноген!   Peace

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 01:08 от Aleksander

# 846

Приемам безрезервно съвета за кафето  Peace

И да не се прекалява с мента, чер и зелен чай и алкохол.
А как да определя дали прекалявам. Например чаша червено вино на вечеря (особено през зимата) на мен ми действа мн.релаксиращо, но отстрани може да си изглежда като чист битов алкохолизъм  Rolling Eyes

Иска ми се да попитам и за козметиките (най-вече лосионите за тяло) как се отнася хомеопатията към тях. Не съм попадала досега на никаква такава информация. Моля ви ако някой има полезни линкове да прати  Hug

П.П. Преди 2 г. си бях приготвила домашен универсален крем от мас и невен...За био-био е! няма химия в него, но тази свинска мас ме притеснява..Все пак добре се чувствах с него и мисля пак да си направя.

# 847
Цитат
Пример: лекуваме високо кръвно, кафето го повишава -значи трябва да се спре.

И на мен нещо не ми е ясно това с прекаляването и влошаването. Как може да сме сигурни, че въпросното повишаване на кръвното е от кафето? Може да е реакция към променливото време, може да е от куп други неща. И друг важен въпрос за мен е - след като се влошиш от кафе или мента и т.н. какво следва? Кръвното си остава високо? Трябва ли след този инцидент пак да се вземе хомеопатичното лекарство? Или се чака до следващия определен прием? Тук доста се пооплетох Simple Smile

# 848
Здравейте,

Аз ползвам хомеопатичната козметика на "Bilka Collection " и съм много доволна. В нея не присъстват: химически активни съставки, мента, флуор, изкуствени оцветители, синтетични парфюмни композиции, които оказват влияние при по-чувствителни и склонни към алергия организми.

"Gernetic" също имат хомеопатична лечебна козметика, но тя е значително по - скъпа от тази на Bilka.

# 849
Цитат
Аз ползвам хомеопатичната козметика на "Bilka Collection " и съм много доволна

Suni-bg, ако си от София би ли споделила от къде си купуваш козметиката? Аз намирам само пастата им за зъби. Знам, че имат и крем за лице, но никъде го няма, дори в големите аптеки. Продават всички други кремове на Bilka, но хомеопатичния го няма. Предварително благодаря

# 850
Здравей Devin,

Аз съм от Бургас и директно контактувам на местно ниво с дистрибутора, който ми ги носи. Съвсем случайно открих и някои магазини в Бургас, в които се продават техните продукти.

Изпращам ти координати на официалния дистрибутор за гр.София с Централен офис:
София
ул. "Кораб планина" № 13
тел.: (02) 868 2081, (02) 81 91 00
факс:. (02) 868 2153
www.krasnaya-bg.com
Моят съвет е да им се обадиш и да попиташ от къде точно да си закупиш хомеопатичната козметична серия.

Поздрави!

# 851
Някой има ли си на идея с какво мога да облекча зачервено гърло, дразни ме ужасно и не мога нито да ям, нито да спя.
Не смея да пия никакви хапчета, нито прахчета. Наливам се само с чайове, ама няма никакъв ефект.
Днес приключвам с Анакардиума. Беше ми даден за три дни. Утре примерно мога ли вече да изпия поне едно Терафлу да речем.
  Rolling Eyes

# 852
Някой има ли си на идея с какво мога да облекча зачервено гърло, дразни ме ужасно и не мога нито да ям, нито да спя.
Не смея да пия никакви хапчета, нито прахчета. Наливам се само с чайове, ама няма никакъв ефект.
Днес приключвам с Анакардиума. Беше ми даден за три дни. Утре примерно мога ли вече да изпия поне едно Терафлу да речем.
  Rolling Eyes
Стодал  PeaceВ момента го пием цялата къща,и аз,и детето и мъжа ми.От вчера гърлата не ни дразнят,а малката не кашля.Иначе съм доволна и от парагрип и хомеожен /за смучене са/. Hug

# 853
Стодал  PeaceВ момента го пием цялата къща,и аз,и детето и мъжа ми.От вчера гърлата не ни дразнят,а малката не кашля.Иначе съм доволна и от парагрип и хомеожен /за смучене са/. Hug
Те биха ли могли да навредят по някакъв начин на хомеопатичното лечение?  Rolling Eyes
И по колко се пие?

# 854
В какъв смисъл да навредят?  newsm78 Те са хомеопатични на Боарон PeaceИ трите който изредих.Тези който се смучат се редуват на 6 часа от 1 вид само.А Стодал 3-4 пъти дневно.

Общи условия

Активация на акаунт