ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 096
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Варна - Бургас
Д-р Александър имам следния въпрос може ли хомеопатията да помогне на дете с асматичен бронхит и предразположение към астма?

Да, и ежедневно го прави!

# 541
  • София - Варна - Бургас
Може ли да попитам опасно ли е за хомеопатичното лекарство , когато преминава през електронната машинка за разчитане на баркод?
Благодаря

Колегата Nial точно го е казал.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 01:30 от Aleksander

# 542
  • София - Варна - Бургас
ivomira

и

krem4e

Още в началото на темата съм обяснил, че няма да коментирам предписваните от колеги хомеопатични л-ва, освен това вашите хомеопати най-добре  си познават случая.  Peace

# 543
Искам само да споделя, че гнойната ангина на сънът ми мина  newsm44- беше болен точно 4 дни, като първия ден не беше ясно какво точно му е, защото симпромите се появяваха един след друг и още не беше ясна цялостната картина и лечението ни дефакто започна на втория ден на обяд, така че за по-малко от 3 дни хомеопатичнито лечение ни спаси от висока темпратура, гной по гърлото, невъзможност да се храни и да си стои на краката - пиша това за тези, които все още не вярват в хомеопатията - ДА< НАИСТИНА ДЕЙСТВА  Wink
Помислете си само каква щеше да е алтернативата, ако бях отишла при личния лекар - за гнойна ангина задължително се предписва 10 дневен курс с антибиотик.

# 544
?

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 19:07 от ivomira

# 545
 Здравейте, извинявам се ако е коментирано в темата, просто нямам физическа възможност сега да прочета, преди час поставиха на малкия ми син -10мес. диагноза пневмония (д-р Кирова, Окръжна болница, София), преди това педиатърката ни изпрати за спешна хоспитализация с диагноза бронхиолит. Има ли възможност да избегна АБ? В болницата  ми отказаха ПКК и антибиограма, подписах и си тръгнах, предписаха му Вентолин сироп и Панцеф,  биха му и урбазон. Кашля от седмица, последните 2 дни много лошо, снощи вдигна Т и я свали до сутринта. Казаха, че е опасно, много е малък и т.н. Не знам какво да предприема? Големият ми син има хомеопат, но малкият още не съм го водила. Извинете за объркания пост, ако можете дайте съвет. Налага ми се да изляза, ще бъда на линия след 19ч. Предварително благодаря  bouquet..

# 546
  • София - Варна - Бургас
  Да, наистина е опасно, и тъй като досега нямате предписано конституционално и за остър случай, хо л-во, май ще се наложи АВ.
  Очуден съм за отказа им от антибиограма, нали уж сме в ЕС, а там тя е задължителна.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 01:41 от Aleksander

# 547
  • Пловдив
Какво се дава на 5-6 месечно бебче при зъбоникнене.Чух за Беладона,Камомила,Ферум фосфорикум.Вие какво ще кажете,и по колко?

# 548
# 549
Какво се дава на 5-6 месечно бебче при зъбоникнене.Чух за Беладона,Камомила,Ферум фосфорикум.Вие какво ще кажете,и по колко?

Ще ви кажа да се консултирате в ЛИЧНА консултация със избран от вас КЛАСИЧЕСКИ хомеопат Peace

# 550

Ще ви кажа да се консултирате в ЛИЧНА консултация със избран от вас КЛАСИЧЕСКИ хомеопат Peace
А това ще е хубаво да го прочетат всички майки с бебета във възрастта на зъбоникненето. Защото аз като говоря, те си мислят, че приказвам.  Wink

# 551
Да го чуват всички майки с бебчета във възрастта на зъбоникненето. Grinning
Винаги се консултирайте с хомеопат, във връзка с хомеопатичното си лечение. Peace Така всички ще са доволни –  ще бъде определено точното лекарство, то ще има ефект, а хомеопатът освен удовлетворението че е бил полезен и е помогнал, ще вземе и някой лев.  Grinning

Наистина от изходна информация „ 6 месечно бебе със зъбоникнене” НЯМА как да се определи каквото и да е лекарство.  В рубриките за болести при никнене на зъби, болки при никнене на зъби, трудно поникване на зъби има 95 лекарства. На база на дадената изходна инфомрация, кое точно от тези 95 лекарства да избера, да съм сигурен че ще свърши работа, да ви го препоръчам?!?! newsm78

И слушайте Вери! Тя като говори, не приказва!

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 12:41 от Nial

# 552
  • Пловдив
Мога ли да попитам тук, дали е правилно да вземам тези три продукта:
phosphorus
ferrum phosphoricum
phospоhricum acidum

Като първия е веднъж седмично, другите два са 2пъти дневно по 5 "зрънца".
Тъй като съм голям лаик в тази област, а не мога да изчета всичко наведнъж, а виждам, че има компетентни тук.
Благодаря ви!

# 553
Мога ли да попитам тук, дали е правилно да вземам тези три продукта:
phosphorus
ferrum phosphoricum
phospоhricum acidum

Като първия е веднъж седмично, другите два са 2пъти дневно по 5 "зрънца".
Тъй като съм голям лаик в тази област, а не мога да изчета всичко наведнъж, а виждам, че има компетентни тук.
Благодаря ви!

Здравейте!
Позволявам си от позицията на класически хомеопат и психотерапевт да ви отговоря на поставения въпрос.

Вземам повод от казуса който се е получил – питате за 3 лекарства, отговарят ви че в КЛАСИЧЕСКАТА хомеопатия така НЕ се прави (предписва се само едно лекарство), а вие отвръщате – ама на мен ми го предписа хомеопат.

Преди да стигна до същината на въпроса ви, ще започна от по-далеч.

Хомеопатията е лечебно изкуство и холистична наука, която възстановява здравето изхождайки от принципа на подобието. Какво означава холистична наука – това означава, че в хомеопатията ( и някой други дисциплини) човек се възприема в своята цялост, не се разграничават физическите симптоми от психоемоционалното състояние.
Алопатичната медицина (тази която е масово позната) лекува като въздейства върху всеки симптом поотделно. Тази медицина приема, че симптомът сам по себе си е вреден и опасен и той трябва бързо да бъде отстранен. Ако човек има постоянно главоболие, при всеки пристъп взема обезболяващо и симптомът евентуално изчезва. Нов пристъп – ново обезболяващо. Истината е, че отстранявайки по този начин симптомите, ние се лишаваме от възмоността да изкореним първопричината. След приема на обезболяващо, от примера по горе, симптомът изчезва и човек в повечето случаи си мисли че всичко е ОК. Но точно този симптом се явява изразител на „нещо” случващо се „по-дълбоко” в човек. В дадения пример увеличеното вътреочно налягане или пък тумор в мозъка могат да дадат такава болкова симптоматика, но отстранявайки симптома, ние няма как да разберем това. В алопатичната медицина, когато човек има съвкупност от десетина симптома, му се дават 3-4-5-6 лекарства които да покрият симптоматичната картина. Такова лечение ние наричаме палиативно, т.е симптоматично. То НЕ е фокусирано върху причината за проблемите.
В хомеопатията, тъй като е холистична наука, ние НЕ разглеждаме симптомите като отделни. Тяхното отстраняване НЕ е самоцел. За нас симптомите „говорят” за разстройство на „по-дълбоко” ниво. Тоталността на симптомите (съвкупността от всички физическите симптоми, психоемоционалното състояние и характеровата структура) е тази която ни води към първопричината. В хомеопатията предписанието се прави върху първопричината, а НЕ върху симптомите. По този начин въздействайки там – се оказва благотворно влияние върху човека, като ЦЯЛО(физически, емоционално, психически) и в резултат на това настъпва възстановяване на здравето.

Нормално човешкото тяло притежава потенциал да се самолекува. Този потенциал подържа баланса и динамичното равновесие в човек и се нарича хомеостаза; в хомеопатията пък го наричаме жизнена сила. Това е най-дълбокото ниво. Жизненият принцип (хомеостаза) сигнализира за разстройването си чрез изявата на симптоми. Нека обощя – в основата на цялата съвкупност от най разнообразни симптоми, каквито може да има човек(физически и психоемоционални) лежи ЕДНО ЕДИНСТВЕНО нещо – РАЗСТРОЙВАНЕ В ЖИЗНЕНИЯ ПРИНЦИП. Ето защо в хомеопатията се предписва ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ЛЕКАРСТВО, което е в подобие със симптоматичната картина и пряко целящо първопричината на проблема. Организмът няма нужда от две лекарства по едно и също време, така както ако вие убодете някой пръст с игла и след това ви отрежат крака, със сигурност няма да усещате убождането.

Хомеопатията е това което е, заради принципте си. „Бащата” на хомеопатията Самуел Ханеман е разписал принципите на науката в своя Органон на лечебното изкуство. В синтезиран вид аз изложих основните положения по-горе. Всяко лечние което се базира на принципите на хомеопатията Е хомеопатично лечение.
Има хора, които използват хомеопатични лекарства, но предписанието НЕ Е на хомеопатичен принцип – това НЕ Е хомеопатично лечение. Да се предписват хомеопатични лекарства за всеки отделен симптом – това означава, че фокусът на лечението е симптоматичен, а това от своя страна НЕ Е присъщо на хомеопатията.

Ние, придържащите се към класическите принципи на Ханеман и хомеопатията в последно време се наричаме класически хомеопати, за да се отличим от другите които ползват хомеопатични лекарства, но НЕ предписват на хомеопатичен принцип. Според мен това е ненужно, защото щом не спазваш принципите на науката, ти си ИЗВЪН тази наука – следователно просто не си хомеопат. Колегата Alexander преди време говореше за ИСТИНСКИ хомеопат и визираше това, което изложих преди малко.

Така стигнахме и до вашия въпрос. Човекът предписал ви 3 лекарства (независимо че те са хомеопатични) НЕ е хомеопат, дори и да е лекар. Един акушер-гинеколог не разбира от стоматология, нали?

Моят съвет към вас – да се консултирате лично с избран от вас КЛАСИЧЕСКИ хомеопат.

# 554
  • Пловдив
Благодаря за разяснението!   bouquet
Но сега настъпва чуденката при мен да спирам ли да ги пия? И къде има класически хомеопат в Пловдив? Пък и да е добър на всичко отгоре Confused И биха ли ми навредили с нещо? Започнах ги вчера?

Общи условия

Активация на акаунт