ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 154
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 555
Александър здравей,
писах предните дни за синът ми, който изкара тежка гнойна ангина, но с хомеопатия оздравя бързо. От вчера обаче се поболях аз, а тази нощ се покоси и мъжа ми  Sad Sad Sad
При хомеопатката боаче съм водила до сега само децата, ние с мъжа ми не сме ходили на интервю и сега не мога просто да й звънна и да питам с какво да се лекуваме, защото тя дефакто не ни познава и надали може да помогне, ако не отидем при нея на интервю. Проблемът е, че ни обаче сме много отпаднали, направо не можем да си стоим на краката, камо ли да изптрпим пътуване и инатевю  Cry и започнахме да пием парацетамолен препарат, който след като изпием ни облекчава и отновно ни "просветва", но след няколко часа като ефектът му отмине отново сме зле и пием следващата доза... Знам че такова "лечение" е крайно погрешно, но все пак имам бебе, за което да се грижа и без лечение не съм в състояние   Cry
Твърдо сме решили с мъжа ми след като оздравеем пъ Cryрвата ни работа е да отидем при хомеопатката, за да може при следващо евентуално боледуване да не се тровим с алопатични лекарства.
Към теб се обръщам, защото след всичко прочетено от мен за хомеопатията, много ме тормози мисълта, че с този парацетамол си вредя сериозно. Моля те, ако можеш кажи по какъв точно начин вреди едно лечение на вирус с (колдрекс/ фервекс т.н.). Аз все се успокоявам, че маса народ пие какви ли не тежки лекарста, та надли един парацетамол ще ме умори, но кажи ми все пак, не збърках  ли като реших да го пия. Само да добавя, че вчера цял ден се пробвах да се лекувам с мед, сода, клеева тинктура, сребърна вода, чай от лайка и осцилококцинум - не само че не помогна, но се влоших ужасно...
Пиши ми относно парацетамола моля, да съм наясно поне какво си причинявам, макар че друга алтернатива не виждам за момента  Cry

Хора не отлагайте интервюто при хомеопат!!! За да не се озовете в моята ситуация!

# 556
  • В средата на времето
И аз искам да попитам колко дълго мога да ползвам хомеопатичният спрей Еуфорбиум? Днес е 6-ти ден. Хремата я има все още макар и не обилна. Започнах да впръскам със спрея, когато сополите станаха жълти. В момента са безцветни, но имам чувството ,че спра ли със спрея, секретите пак ще се променят на цвят..

# 557
Александър здравей,
писах предните дни за синът ми, който изкара тежка гнойна ангина, но с хомеопатия оздравя бързо. От вчера обаче се поболях аз, а тази нощ се покоси и мъжа ми  Sad Sad Sad
При хомеопатката боаче съм водила до сега само децата, ние с мъжа ми не сме ходили на интервю и сега не мога просто да й звънна и да питам с какво да се лекуваме, защото тя дефакто не ни познава и надали може да помогне, ако не отидем при нея на интервю. Проблемът е, че ни обаче сме много отпаднали, направо не можем да си стоим на краката, камо ли да изптрпим пътуване и инатевю  Cry и започнахме да пием парацетамолен препарат, който след като изпием ни облекчава и отновно ни "просветва", но след няколко часа като ефектът му отмине отново сме зле и пием следващата доза... Знам че такова "лечение" е крайно погрешно, но все пак имам бебе, за което да се грижа и без лечение не съм в състояние   Cry
Твърдо сме решили с мъжа ми след като оздравеем пъ Cryрвата ни работа е да отидем при хомеопатката, за да може при следващо евентуално боледуване да не се тровим с алопатични лекарства.
Към теб се обръщам, защото след всичко прочетено от мен за хомеопатията, много ме тормози мисълта, че с този парацетамол си вредя сериозно. Моля те, ако можеш кажи по какъв точно начин вреди едно лечение на вирус с (колдрекс/ фервекс т.н.). Аз все се успокоявам, че маса народ пие какви ли не тежки лекарста, та надли един парацетамол ще ме умори, но кажи ми все пак, не збърках  ли като реших да го пия. Само да добавя, че вчера цял ден се пробвах да се лекувам с мед, сода, клеева тинктура, сребърна вода, чай от лайка и осцилококцинум - не само че не помогна, но се влоших ужасно...
Пиши ми относно парацетамола моля, да съм наясно поне какво си причинявам, макар че друга алтернатива не виждам за момента  Cry

Хора не отлагайте интервюто при хомеопат!!! За да не се озовете в моята ситуация!

Не съм Александър, така че няма да отговоря конкретно на въпроса, само ще изразя лично мнение. Направи ми впечатление че сте пили Оscillococcinum. Това е хомеопатично лекарство – монопрепарат и единствената потенция, която се продава в аптеките е 200 (всъщност това е единственото лекарство на Боарон с потенция 200 на българския пазар). Така че вие всъщност сте си започнали някакво хомеопатично лечение. Защо не вземете да се свържите с хомеопата си? Никой лечител с призвание не би отказал да помогне в момент на нужда! Въпреки че нямате проведено интервю, тя по добре от вас би се ориентирала да направи остро предписание, вместо да се самолекувате.

От известно време чета и пиша в този форум и съм силно ИЗУМЕН. Усещам някакъв „страх” и „страхопочитание” у повечето пишещи към техните хомеопати.....и това е ПЛАШЕЩО.
Хомеопатът е човекът с когото сте „най-интимни”. СПоделят се неща, които другаде не биха могли да бъдат споделени. Според мен това е несъвместимо със „страхопочитание”.

Та въпросът е, не само към вас конкретно, а към всички: КАКВО ИМ СЕ СТЯСКАТЕ ТОЛКОВА НА ХОМЕОПАТИТЕ СИ? Чета и не вярвам на очите си – един се страхува да позвъни и пита, на друг хомеопатът му се бил скарал....ужасТ

# 558
Не изпитвам страхопочитание, просто си мисля, че така по тел, надали ще може да ми помогне - нали в хомеопатията лекарствате не се изписват еднакви за всички, а са индивидуални, а как ще ми изпише индивидуално лекарства само с тел. разговор без да е наясно с цялостния ми характер и предишна история?

# 559
Ми то за това е интервюто, да ни опознае. Simple Smile

# 560
Не изпитвам страхопочитание, просто си мисля, че така по тел, надали ще може да ми помогне - нали в хомеопатията лекарствате не се изписват еднакви за всички, а са индивидуални, а как ще ми изпише индивидуално лекарства само с тел. разговор без да е наясно с цялостния ми характер и предишна история?
.

Тогава как във форум, някой  може да направи предписание или да даде съвет? Със сигурност вашият хомеопат ви познава по-добре отколкото всеки един от нас, тук във форума.
При положение че лекува детето ви, предполагам е задавал въпроси свързани с вас (родителите) за да може да направи предписание – така че той/тя има някаква начална представа за вас. Освен това едно остро състояние изисква остро (спешно)предписание. Острото предписание НЕ Е конституционално лечение.
Възможно е в рамките на 5-10 минутен телефонен разговор  да се направи остро предписание, такак щото човек да се почувства по-добре и да има възможност да посети хомеопата, за да започне конституционално лечение.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 23:06 от Nial

# 561
здравейте, искам да ви попитам за нещо, което може би сте коментирали - извинявам се, но нямам  възможност да прегледам всичко.
Татко ми е диабетик - дълги год. не е ходил редовно на прегледи, само си пиеше хапчетата, но минал. зима заради силно подуване на глезените се принуди да отиде на лекар, оказа се с повишени стойности на захарта, болни бъбреци, сърце, очи... Всъщност единств. лекар, който му е обърнал внимание е очният, др - без да направят изследвания са му предписали лекарства. Днес той сподели, че в началото много е плакал, сега се е примирил. Кажете ми състоянието му може ли да се подобри с хомеопатия и бихте ли ми препоръчали добър и човечен лекар в Русе?

# 562
Аleksander и Nial, здравейте!
Какво ви е мнението за витамините, под формата на сироп и таблетки? Визирам витамините на д-р Тайс (за апетит), мога ли да ги давам на дъщеря ми между хомеопатичните лечения (тя е изцяло на хомеопатия, откакто се е родила). Интересува ме до колко те ще навредят или помогнат принципно. Благодаря!

# 563
Здравейте. Нямам поглед върху въпросните продукти.

# 564
  • Враца
Здравете! Предвариртелно се извинявам, ако повтарям въпроса си, но нямам възможност да изчета всички коментари. Ето накратко и моята ситуация: Синът ми е на 4г2м и все още не сме махнали нощните памперси. Цяло лято опитвахме да го будя нощем, но без резултат - той спи много дълбоко и понякога дори заспал го изправям и му нося гърнето, но мисля, че това не е начина. Дори когато се намокри нощем, не се събужда. Съвета на личния лекар беше да изчакаме до навършването на 5 год и тогава да предприемем нещо. Въпросът ми към вас е: бих ли могла да се обърна с този проблем към хомеопат и дали е време или прибързвам. Избора на хомеопат ще бъде лесен - т.е. нямам избор - в нашия град такъв има само един.

# 565
  • София - Варна - Бургас
Аleksander и Nial, здравейте!
Какво ви е мнението за витамините, под формата на сироп и таблетки? Визирам витамините на д-р Тайс (за апетит), мога ли да ги давам на дъщеря ми между хомеопатичните лечения (тя е изцяло на хомеопатия, откакто се е родила). Интересува ме до колко те ще навредят или помогнат принципно. Благодаря!

Избягвайте синтетичните продукти.
 В природата има предостатъчно витамини!  Grinning

# 566
  • Пловдив
Във връзка с горния пост и аз да попитам.
Мога ли хомеопатичен продукт да го съвместя с В12, Малтофер/желязо/ и Фолиева к-на, които ми изписаха за анемията. С тях ще имам курс на лечение поне 2-3 месеца, което е неизбежно.
Та да изчакам и поле да премина на хомеопатията или може съвместно???
Благодаря предварително!

# 567
Искам да питам дали мога да използвам хомеопатията,за да облекча симтомите при ранна бременност:гадене и повръщане.Благодаря.

# 568
Абе хора, защо не чете постингите на хората преди да пишете  Rolling Eyes
Въпросът ми касаеше само : "какво е мнението на хомеопатията към парацетамолните препаратати и по-точно как точно и в каква степен вредят". Това питах. А вместо това получих "съвети" на тема страхопочитание към  хомеопати и тем подобни с извинение простотии... Ако не можете да ми отговорите на въпроса кажете си бе хора, няма нищо срамно в това да си признаем, че има неща, които не знаем, а пък ако знаете що не отговорихте, а писахте несвързани с темата постинги Rolling Eyes

Благодаря още веднъж на Александър, за това че ми даде много на място съвети, когато синът ми беше зле. Горенаписаното се отнася до Nial.

# 569
  • София - Варна - Бургас
Александър здравей,
...............................................

Проблемът е, че ние обаче сме много отпаднали, направо не можем да си стоим на краката, ...........................................................
 започнахме да пием парацетамолен препарат, който след като изпием ни облекчава и отновно ни "просветва", но след няколко часа като ефектът му отмине отново сме зле и пием следващата доза... Знам че такова "лечение" е крайно погрешно, но все пак имам бебе, за което да се грижа и без лечение не съм в състояние   Cry
..............................................
Към теб се обръщам, защото след всичко прочетено от мен за хомеопатията, много ме тормози мисълта, че с този парацетамол си вредя сериозно.

Моля те, ако можеш кажи по какъв точно начин вреди едно лечение на вирус с (колдрекс/ фервекс т.н.). Аз все се успокоявам, че маса народ пие какви ли не тежки лекарста, та надли един парацетамол ще ме умори, но кажи ми все пак, не збърках  ли като реших да го пия. Само да добавя, че вчера цял ден се пробвах да се лекувам с мед, сода, клеева тинктура, сребърна вода, чай от лайка и осцилококцинум - не само че не помогна, но се влоших ужасно...

Сваляйки високата Т с парацетамоло-съдържащи л-ва, даваш пълна свобода на вирусите да се размножават на воля и да унищожават клетките ти.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт