ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 041
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
В момента приемам хомеопатично лекарство и хомеопатичката, при която ходя, ми  каза да избягвам мента. В такъв случай джодженът трябва ли също да се избягва?

# 766
  • София
В момента приемам хомеопатично лекарство и хомеопатичката, при която ходя, ми  каза да избягвам мента. В такъв случай джодженът трябва ли също да се избягва?
Според мен само ментата!  Peace

# 767
  • Пловдив
Да, и аз така знам, но ментата се избягва заради силния и  аромат. А джодженът е също силно ароматен и за това се чудя  newsm78

# 768
И аз се пазех от ментата, но само първите 1-2 години. Сега си ползвам ментова паста за зъби(само за нея имам разрешение от хомеопата ми). Вчера и днес сдъвках няколко ментови дъвки, което отчитам като грешка  Confused

# 769
Има ли хомеопатично лекарство което мога да дам при прегракналост.Дъщеря ми е без глас,има леки налепи по езика и леко запушен нос.Иска ми се да я пресека с нещо.Малкия има профил,но на нея сега ми предстои да правя.Сега като се замисля май въпросът ми е нетактичен и нереален,за което се извинявам.Без профил сигурно неможе да се препоръча лекарство.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 22:05 от Ianamama

# 770
дори и да имаше профил,пак няма как да ти се каже лекарството
профила ти ще го прави вашия хомеопат ,не тези които пишат тук

# 771
Здравейте, за първи път пиша в този форум и затова съжалявам, ако вече е зададен този въпрос. Питането ми е дали проблемна трета сливица и алергия, която се изразява с хроничен ринит и кашлица, се повлияват от хомеопатията? Препоръчано ми е на дъщеря ми /6г./ да й се извади третата сливица. Но аз искам да опитам първо с хомеопатия. Каква да бъде - класическа или боаронска? От малкото, което знам, бих се доверила на боаранската, но не знам дали съм права. Моля за координати на внимателен и съвестен хомеопат, който ще ни отдели време и ще ни помогне.    bouquet

# 772
  • София - Варна - Бургас
Ето го и моят въпрос, всъщност имам много въпроси, но е редно да се зададе един по един, затова започвам с първия. Какво би ме посъветвал един хомеопат във връзка с ваксинирането на детето ми?! Трябва ли да си ваксинираме децата?

Това е право на личен избор, и тези деца, които си имат точното конституционално  хомеопатично л-во и добър хомеопат, нямат нужда от ваксини.
 Някои деца са много чувствителни към ваксините, и има опасност да получат сериозни увреждания от тях, затова не трябва да бъдат насилвани да продължат с ваксинациите!

Хомеопията разполага и с набор хомеопатични л-ва, антидотиращи ваксината, и предпазващи децата.

# 773
  • София - Варна - Бургас

По принцип - не, но все пак е индивидуално!

Само при първият прием на хо л-во, е добре една седмица да се избягва мента, зелен и черен чай и кафе.

# 774
  • София - Варна - Бургас
Има ли хомеопатично лекарство което мога да дам при прегракналост.Дъщеря ми е без глас,има леки налепи по езика и леко запушен нос.Иска ми се да я пресека с нещо.Малкия има профил,но на нея сега ми предстои да правя.Сега като се замисля май въпросът ми е нетактичен и нереален,за което се извинявам.Без профил сигурно неможе да се препоръча лекарство.

По принцип има, но се предписва индивидуално, а не спрямо медицинска диагноза.

# 775
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, за първи път пиша в този форум и затова съжалявам, ако вече е зададен този въпрос. Питането ми е дали проблемна трета сливица и алергия, която се изразява с хроничен ринит и кашлица, се повлияват от хомеопатията? Препоръчано ми е на дъщеря ми /6г./ да й се извади третата сливица. Но аз искам да опитам първо с хомеопатия. Каква да бъде - класическа или боаронска? От малкото, което знам, бих се доверила на боаранската, но не знам дали съм права. Моля за координати на внимателен и съвестен хомеопат, който ще ни отдели време и ще ни помогне.    bouquet

За Бога, не я оперирайте. Според хомеопатичната практика (класическата), ваденето на 3-тата сливица ще я вкара в една много опасна зона, където лесно могат да се отключат тежки заболявания.

А в кой град живеете? 

# 776
Здравейте! Надявам се на помощта ви! Синът ми е със суха кашлица и водниста хрема. От секретите почти не успява да спи. Педиатърът не предписа "Мукоплант", "Зиртек" и витамин С. Тъй като това не ме устройва се обадих на познат хомеопат, който е и педиатър. За съжаление консултацията стана по телефона, тъй като живее в друг град. Жената не е виждала бебето и въз основа но моето описание и предписаните лекарства, а и го чу как кашля по телефона ме посъветва да му давам "Алуим цепа-15 СН" и "Бриониа 9 СН" по 5 гранули 2-3 дневно във вода. Въпросът ми е как да процедирам? А и как да му давам двете неща едновременно? newsm78 Моля ви, отговорете ми възможно най-скоро, че положението никак не е розово.

# 777
afinora , по-добре се обърни към истински хомеопат, който да прегледа детето!

# 778
  • GYM
Бихте ли ми препоръчали добър класически хомеопат в Пловдив? Преди ползвах услугите на такъв  , но 9 години живях в чужбина и загубих връзка. Засега откривам само лекари, лекуващи с боаронски л-ва, а като че ли им нямам вяра много... Особено както ги предписват по 2-3 наведнъж...

# 779
Четейки темата за хомеопатите в мен възникна един въпрос. Възможно ли е един практикуващ традиционен лекар да бъде същевременно и добър класически хомеопат? Имам предвид, че двете се основават на  напълно противоположни принципи и трябва да си избереш от коя страна на бариерата ще застанеш ......

Общи условия

Активация на акаунт