ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 019
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 780
Александър, от София сме.
Търсим добър хомеопат, който държа да е с медицинско образование.  Не знам обаче дали да търся класическа или боаронска хомеопатия. Проблемът ни е постоянна задна хрема, кашлица. Половината лекари твърдят, че е алергия, другата половина - че е трета сливица. Детето е на почти 6 години.

# 781
  • София - Варна - Бургас
Здравейте! Надявам се на помощта ви! Синът ми е със суха кашлица и водниста хрема. От секретите почти не успява да спи. Педиатърът не предписа "Мукоплант", "Зиртек" и витамин С. Тъй като това не ме устройва се обадих на познат хомеопат, който е и педиатър. За съжаление консултацията стана по телефона, тъй като живее в друг град. Жената не е виждала бебето и въз основа но моето описание и предписаните лекарства, а и го чу как кашля по телефона ме посъветва да му давам "Алуим цепа-15 СН" и "Бриониа 9 СН" по 5 гранули 2-3 дневно във вода. Въпросът ми е как да процедирам? А и как да му давам двете неща едновременно? newsm78 Моля ви, отговорете ми възможно най-скоро, че положението никак не е розово.

Ако ги дадете заедно ще стане едно голямо...Нищо!  Допуска се даването поне единия ден веднъж или 2 пъти през 30 мин. едното, и ако нама ефект, на другия ден другото хо л-во - 1 - 2 пъти през 30 мин. Ако и то не действа, значи са предписани антипатично, сиреч само антисимптоматично, срущу един единствен симптом.

# 782
  • София - Варна - Бургас
Четейки темата за хомеопатите в мен възникна един въпрос. Възможно ли е един практикуващ традиционен лекар да бъде същевременно и добър класически хомеопат? Имам предвид, че двете се основават на  напълно противоположни принципи и трябва да си избереш от коя страна на бариерата ще застанеш ......

Явно че са на страната на Хомеопатията!  Laughing

... но използват и знанията си по медицина.

# 783
Или пък само си мислят че са класически, а всъщност дайстват на принципа на боаронските  ..... Simple Smile
Питам защото ми споменаха един, кото е действащ доктор та се зачудих дали в такъв случай мога да му се доверя, но явно всичко е индивидуално ... А иначе всички хомеопати ли са завършили медицина или има и такива, които не са, но пак са добри? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но не съм много веща в тази тема, а ми се иска да съм добре информирана преди да ида при някой ...

# 784
И аз си задавам същите въпроси .......

# 785
Моля мамите от Варна да ми помогнат-от коя аптека мога да купя Monilia albicans 15 ch,
Thuya occidentalis 15 ik ,Poumon histamine 15 ch?

# 786
В Санита до пощата винаги има каквото съм търсила..

# 787
В Санита до пощата винаги има каквото съм търсила..

sky* ,благодаря ти много  bouquet

# 788
  • София - Варна - Бургас
Или пък само си мислят че са класически, а всъщност дайстват на принципа на боаронските  ..... Simple Smile
Питам защото ми споменаха един, кото е действащ доктор та се зачудих дали в такъв случай мога да му се доверя, но явно всичко е индивидуално ... А иначе всички хомеопати ли са завършили медицина или има и такива, които не са, но пак са добри? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но не съм много веща в тази тема, а ми се иска да съм добре информирана преди да ида при някой ...

Почти всички, които нямат висше медицинско, две години изучават медицина - 17 предмета, без фармакопеята.

# 789
Александър, здравей и тук.
Искам да те попитам как хомеопатията разглежда въпроса с алергиите. Излизат ми отвреме на време едни големи пъпки като ухапано от комар, които много сърбят и бавно изчезват. Мислех си, че е хранителна алергия, но от известно време съм на вегетарианска храна и изключвам тази вероятност. Имам съмнения за ухапване от бълха, но пъпките са големи и никой друг вкъщи не е ухапан. Освен това няма следи от бълхосерки по чаршафите. Сега се питам може ли да имам алергия към ухапване и например да съм ухапана на 2 места, а да се обривам на 50. Незнам като какво да го третирам и към кого да се обърна?
Мислиш ли че хомеопатията мове да помогне и срещал ли си подобен случай? Притеснявам се и понеже кърмя да не се предаде нещо на бебето. Сега гледам, че и тя има малки пъпки по врата. А моите обикновено се появяват по краката, корема, гърба, слабините и ръцете, което пак ме насочва към идеята за алергия.
Само още два въпроса: Знаеш ли да има добър хомеопат в Благоевград или да си ходя в София?
Имаш ли представа как може да използваме урината като хомеопатично лекарство - начин на разреждане и на употреба?
Извинявай за дългия пост  Hug

# 790
Имаш ли представа как може да използваме урината като хомеопатично лекарство - начин на разреждане и на употреба?
  #Crazy #Crazy #Crazy
Дори да има хомеопатично лекарство от урина (не искам да знам има ли наистина), никога не бих седнала да си го правя сама... това е покъртително..!!

# 791
  #Crazy #Crazy #Crazy
Дори да има хомеопатично лекарство от урина (не искам да знам има ли наистина), никога не бих седнала да си го правя сама... това е покъртително..!!

Да, имам познати, които се лекуват с уринотерапия. Помага доста, бяха си излекували 9-месечното бебе от пневмония с урина.

* И аз не бих го прилагала Wink

# 792
Защо да е покъртително - след като се разреди n на брой пъти въобще няма да има вкус на урина.
Иначе и аз се лекувам с урина доста често и много ефективно.

# 793
Оставам изумена..

# 794
  • София - Варна - Бургас
e4o_me4o хайде, ако обичаш си отвори отделна тема, и не ни оливай с урина...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт