ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК

• 152 027
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 810
Може ли да се лекува тежка форма на акне с хомеопатия?
Според кожен лекар можело да се лекува само с някакви много силни хапчета, които пренареждали структурата на клетката. По време на лечението не трябвало да се правят деца Rolling Eyes
Акнето е свързано с пърхот и себорея.

# 811
Благодаря за отговора Aleksander
Хомеопата каза да започнем с солфур, другите които му излизат са арсен и ликополиум.
Исках да попитам, защото педиатърката на синът ми каза, че този път няма да успеем с хомеопатията. Но тя не е класически хомеопат, а по-скоро е от Боаронските.
Пожелавам хубав ден!  Hug

# 812
Здравейте Александър,
пиша ви с молба да ми препоръчате добър хомеопат в София. Имам 6-месечен син, който славабогу досега не е боледувал и ми се иска да намерим добър хомеопат точно сега, а не когато се разболее (дано не е скоро) да се чудим къде да ходим и кого да търсим в последния момент. Допадна ми вашето мнение, че здрав човек не се "лекува", както и че хомеопатичните лекарства не са бонбонки. За съжаление, доколкото чета в темите, доста са лекарите, които не мислят така и предписват произволно хомеопатични лекарства.
Ще съм ви много благодарна за вашата препоръка. Благодаря ви!

# 813
  • Враца
e4o_me4o хайде, ако обичаш си отвори отделна тема, и не ни оливай с урина...  Laughing

Що за отговор е това?!
Изобщо чудя се някой в тази тема доволен ли е от отговорите на така наречения Александър. От доста време следя темата и ми прави впечатление, че често, и струва ми се съвсем безпричинно, той отговаря доста арогантно на съвсем нормално зададени с добър тон въпроси.

# 814
  • София - Варна - Бургас
сигурно ще може ,но е хубаво да се посети хомеопат преди да се разболее детето.Да се запознае с неговата картина.Но и сега ще се справи добър хомеопат,важното е да го намериш веднага

При остро състояние, за добрия хомеопат е още по лесно да определи хомеопатичното л-во.  Peace

# 815
Здравейте моята лична лекарка ми изписа за спиране на кърмата ricinus communis 30 ch. Тъй като кърмата ми намаля много и минах на адаптирано мляко но имаше и все още има остатъци като си стисна гърдата. И тя ми каза че докато го пия ( което не ми стана ясно колко време - според нея докато помогне което сама трябва да определя) не трябва да пия вода. Та пия въпросното лекарство от три дни и честно казано вече умирам от жажда и въпроса ми е не трябва да пия вода само половин час преди и след приема му или постоянно и ясно ли е колко време трябва да го пия. Искам да подчертая че тя не е хомеопат, но ми предписа това хомеопатично лекарство. Също ми препоръча да не ям шоколад, мента и кафе. Моля да ми уточните ако е възможно начина на използване на това средство, както и това дали мога да пия вода. Изписано ми е да пия 2 пъти на ден по 5 под езика. Благодаря предварително

# 816
  • София - Варна - Бургас
Здравейте Aleksander,
Обръщам се с молба към Вас, защото в Русе за съжаление нямаме добри хомеопати.Ходим при една лекарка, изкарала курс за хомеопатия, но не ми вдъхва особенно доверие, личи си че е новак  областта.Дъщеричката ми е на 4 г. и последните три зими изкарва с една продължителна кашлица, която не успяваме да излекуваме  с нищо..............................
................Какво ще ме посъветвате Вие? Вече губя надежда, че ще намеря лек за детето си...Предварително благодаря и с нетърпение очаквам отговора Ви..

Отговорих Ви на "Лични"  Peace

# 817
Здравейте моята лична лекарка ми изписа за спиране на кърмата ricinus communis 30 ch. Тъй като кърмата ми намаля много и минах на адаптирано мляко но имаше и все още има остатъци като си стисна гърдата. И тя ми каза че докато го пия ( което не ми стана ясно колко време - според нея докато помогне което сама трябва да определя) не трябва да пия вода. Та пия въпросното лекарство от три дни и честно казано вече умирам от жажда и въпроса ми е не трябва да пия вода само половин час преди и след приема му или постоянно и ясно ли е колко време трябва да го пия. Искам да подчертая че тя не е хомеопат, но ми предписа това хомеопатично лекарство. Също ми препоръча да не ям шоколад, мента и кафе. Моля да ми уточните ако е възможно начина на използване на това средство, както и това дали мога да пия вода. Изписано ми е да пия 2 пъти на ден по 5 под езика. Благодаря предварително

Shocked Ужас.. Как така докато го пиеш, не трябва да пиеш вода ..
Няма такова нещо Simple Smile
Не трябва да пиеш вода 15-30 мин. преди и след приема..
А за спирането на кърмата - и 1 година след като спреш да кърмиш е нормално като стиснеш гърдата да излизат капчици.
Мога да ти дам съвети за спирането на кърмата щом си решила, и без хомеопатични или каквото и да е Simple Smile Пиши ми на лични ако искаш  Peace -> ако искаш прочети и тук -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13697

# 818
  • София - Варна - Бургас
Благодаря за отговора Aleksander
Хомеопата каза да започнем с солфур, другите които му излизат са арсен и ликополиум.
Исках да попитам, защото педиатърката на синът ми каза, че този път няма да успеем с хомеопатията. Но тя не е класически хомеопат, а по-скоро е от Боаронските.
Пожелавам хубав ден!  Hug

... може би е имала предвид, че Klebsiella pneumoniae се съдържа в организма на всеки човек, но това не ни разболява от пневмония, както е здраво и детето ви.
 ... също и че хомеопатията не се хаби да прави нещо безполезно - до убива бактерии и вируси, нейните цели са далеч по-високи - да помогне на жизнената ни сила сама максимално ефикасно да се справя с бактерии и вируси, не позволявайки те да се превърнат в патогенен фактор, а само кротко да си "пасат" мъртви клетки.  Laughing

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 14:34 от Aleksander

# 819
  • Варна
Aleksander, имам въпрос към Вас - трябва ли хремата да се лекува или да се остави организмът сам да се справи с нея?

# 820
  • София - Варна - Бургас
Aleksander
Пиха 7 дни стафилокоциум 15 СН защото имаха стафилококи три дни след  последния прием единия се разкиха много няма секрет,дадох им К,може ли това да е лечебна криза?

Възможно е, но за това попитайте лекуващият ви хомеопат.  Peace

# 821
  • София - Варна - Бургас
Може ли да се лекува тежка форма на акне с хомеопатия?
Според кожен лекар можело да се лекува само с някакви много силни хапчета, които пренареждали структурата на клетката. По време на лечението не трябвало да се правят деца Rolling Eyes
Акнето е свързано с пърхот и себорея.

Няма алопатични - химически въздействщи вещества, които да, цитирам: "пренареждат структурата на кетката"  Laughing
  Въпросът не е толкова в структурата на клетката, а в скороста, в засилена функция на мастните жлези и оттам в запушването на отворчетата към повърхноста, и вследствие на налягането е това подуване във вид на пъпки - акне.
    В кожата на човека тези мастни жлезички са около 1 000 000.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 14:36 от Aleksander

# 822
  • София - Варна - Бургас
e4o_me4o хайде, ако обичаш си отвори отделна тема, и не ни оливай с урина...  Laughing

Що за отговор е това?!
..........
Отговорих Ви, казвайки: ако обичаш...

Ако не сте имала време да прочетете заглавието на темата, то е за хомеопатията  Peace
 , а за въпроси свързни с други алтернативни методи, се пуска друга тема, ако обичате!
   Все пак лекуването с урина НЕ е хомеопатия, а и всеки, който си е пуснал тема във форумите на bg-mamma, си брани темата от "разводняване" LOL  Laughing

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 19:05 от Aleksander

# 823
Здравейте,

С интерес следя темата и бих искала да помоля Александър за координати на добър хомеопат в гр. Бургас.

Благодаря предварително!

# 824

Що за отговор е това?!
Изобщо чудя се някой в тази тема доволен ли е от отговорите на така наречения Александър. От доста време следя темата и ми прави впечатление, че често, и струва ми се съвсем безпричинно, той отговаря доста арогантно на съвсем нормално зададени с добър тон въпроси.

Петя, да ти кажа аз още съм обидена и честно казано не очаквах такъв отговор.
Александър, не мисля, че разводнявам темата и въпросът ми е съвсем резонен. Ставаше въпрос за хомеопатично лекарство от урина.
Това, че ти не си запознат, не означава, че такъв метод не съществува.
Цитирам ти Свияш:
"През последните години сред ентусиастите стана особено популярен методът за самолечение чрез използване на собствената урина - външно (при кожни заболя¬вания) и вътрешно (за лечение на вътрешните органи).
Разбира се, тази процедура не е от най-приятните, но въпреки това методът си има своите последователи. И трябва да отбележим, че резултатите съвсем не са лоши - лекуват се кожни заболявания и заболявания на вътрешните органи.  Но какъв е механизмът действие на урината?
Ако това е биохимичен процес, този метод би трябвало да го разгледаме в предишната част на книгата, в която описвахме методите за лечение на физическото тяло. Но по-скоро тук принципът на лечение е по-различен - информационен, както при хомеопатията. Какво представлява урината? Това са отпадъчни продукти от жизнената дейност, които не са необхо¬дими на организма и които той изхвърля. Тези отпа¬дъчни продукти притежават определени вълнови характеристики, които организмът не приема. В урина¬та се съдържат остатъци от тези микроорганизми, които имаме вътре в тялото си (бактерии, гъбички и др.), и микроелементи, които не са ни необходими, затова те не трябва да се анализират по метода на Фол или по какъвто и да е друг начин, тъй като вече са в урината ни.
Заедно с урината ние вкарваме в организма си онези вибрации, от които той иска да се отърве. Това много прилича на хомеопатичния метод на лечение, когато с помощта на таблетка внасяме в организма си онези вълнови характеристики, които провокират симптомите на заболяването. Урината по принцип притежава тези свойства и на организма не му остава нищо друго, освен да накара имунната си система да работи по-активно. В резултат на това болестта бива преодоляна.
Ако тази идея е вярна, от нея може да се направи един интересен извод: не трябва да пием цели чаши урина. Не трябва да я изпаряваме и да гълтаме получената сол. Това не е вкусно. И най-главното, това е абсолютно безсмислено, тъй като при хомеопатичпия подход концентрацията на лечебното вещество тряб¬ва да бъде минимална. Тоест урината не трябва да се изпарява, а да се разрежда (да се потенциира – подобно на хомеопатичните лекарства). Тя може да се разреди десетки хиляди пъти и по такъв начин ще стане по-ефикасна. На чаша вода са достатъчни 0,001 милилитра урина - такъв разтвор може да изпие всеки човек, дори най-гнусливият. А ефектът може да бъде превъзходен."

Извинявай, ако все още мислиш, че ти разводнявам темата. Просто ти го копнах, за да се информираш.

Общи условия

Активация на акаунт